Tahir İlter 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Bu tip durumlarda çaktırmadan düzeltiyoruz Ayça hanım rahat olun.Ayrıca sizim imlaya gösterdiğiniz özen zaten ortada Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 (düzenlendi) Bu tip durumlarda çaktırmadan düzeltiyoruz Ayça hanım rahat olun.Ayrıca sizim imlaya gösterdiğiniz özen zaten ortada Hem böyle yazacaksın hem de imlayı katledeceksin. cık olmaz, dikkat etmek lazım. Ya da bana yetki verilsin, ben de modların hatalarını düzelteyim. Not: yazarken yapılan hatadan bahsetmiyorum, yoksa "sizim" kısmını da alırdım. :tongue2: :tongue2: Ekleme: dili unutmuşum. 27 Aralık 2012 tarihinde Mahmut Yıldız tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tahir İlter 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Tenhada denk gelirsin bakalım Çok bariz hataları düzeltiyoruz zaten yoksa hiç birimiz TDK uzmanı değiliz. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Olsun ben yine de yetki istiyorum, özellikle senin tüm mesajlarını takip edeceğim ki en ufak hatanda yakalayıp düzelteyim. Ayrıca bu duruma alışman iyi olur, yakında başına gelecek. :tongue2: :tongue2: Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Benim telefonumda olmuyor Abi. Mecbur İng harflerle yazıyorum. Neyse bundan sonra mobil girmem ben de Telefonunuzun modeli ne? Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 BB 9790 Ukalalık gibi olmasın sakın ama Türkçe karakter olmak zorunda telefonunuzda. Yani resmi satışının yapılabilmesi için yasal şart. İnternette şöyle bir baktım da "sesli harfleri ve türkçe karakterleri harf üzerine uzun basarak" diye bir ibare gördüm. Hiç BB kullanmadım işe yarayıp yaramayacağını bilmiyorum. Boşa mı konuştum yoksa ? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Bb lerde yok galiba Zafer burada da ondan kullanıyorlar sıkıntı... Sani bilir bunu dur çağıralım Saniiiiii Saniiiiii Yorum bağlantısı
Serkan Toker 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Telefondan foruma mesaj mı yazılır yahu ? Sessiz bir klavye bulunur, tıkır tıkır yazılır... 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Bb lerde yok galiba Zafer burada da ondan kullanıyorlar sıkıntı... Sani bilir bunu dur çağıralım Saniiiiii Saniiiiii Estağfirullah ukalalık değil bu. Harf üzerinde uzun basarsanız harf büyür. a =>A olur yani mesela. Ekran dilim Türkçe, yazım dilim İngilizce. Eski BB telefonumda bir top vardı navigatör olarak. Harfi yazdıktan sonra harf üzerinde o topu çevirince Türkçe harfler gelirdi arka arkaya ancak bu telefonda yok. Bu telefonda da aynısı var Ayça hanım. Top yerine tuşa basarken dokunmatik navigatörü mıncıklayacaksınız. Telefondan foruma mesaj mı yazılır yahu ? Sessiz bir klavye bulunur, tıkır tıkır yazılır... Onu delile yapıyooomuuuş? Bazen ben de yazıyorum ama BB'den çok zor. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Mesela ben şimdi forumun kumanda masasından yazıyorum, kaptan köşkünden...Teğmen Özyürek geminin ambarlarını denetlemeye gitti... 2 Yorum bağlantısı
Tahir İlter 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Yıl sonu geldi sayım ne zaman yapacağız sayın yöneticim 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Yazma dili Türkçe olursa oluyormuş o basılı tutma işi galiba. Telefonda Türkçe dil desteği nasıl olmaz onu da anlamadım. Yasal zorunluluk değil mi bu? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Evet yasal olması lazım hatta kutuların bununla ilgili etiketler bulunuyor. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Yazma dili Türkçe olursa oluyormuş o basılı tutma işi galiba. Telefonda Türkçe dil desteği nasıl olmaz onu da anlamadım. Yasal zorunluluk değil mi bu? Yasal zorunluluk ancak BB'lere dilleri dilediğin gibi ekleyip çıkarabiliyorsun. Yazılımsal bir durum. Klavye Türkçe olabilir ancak BB'lerde Türkçe yazmak gerçekten çok zor. Zira klavye fiziki olarak TR olmadığı için, yine navigatörle yapmak lazım. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 27 Aralık 2012 Yazar Paylaş 27 Aralık 2012 Benim telefonumda olmuyor Abi. Mecbur İng harflerle yazıyorum. Neyse bundan sonra mobil girmem ben de Senin klavyede ı yazabiliyor musun... ? Yazamıyorsan sorun yok.. Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Beni de burada gereksiz alıntı silen Mod. olarak tanırlar Yorum bağlantısı
Murat Dere 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Telefondan foruma mesaj mı yazılır yahu ? Sessiz bir klavye bulunur, tıkır tıkır yazılır... Onu delile yapıyooomuuuş? Bazen ben de yazıyorum ama BB'den çok zor. Not edildi... 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Yasal zorunluluk ancak BB'lere dilleri dilediğin gibi ekleyip çıkarabiliyorsun. Yazılımsal bir durum. Klavye Türkçe olabilir ancak BB'lerde Türkçe yazmak gerçekten çok zor. Zira klavye fiziki olarak TR olmadığı için, yine navigatörle yapmak lazım. Türkçe Dil Desteği var. Ekran dilim Türkçe zaten. İsteyen Türkçe yazım dilini de "diller" üzerinden ekleyebiliyor. Ayrıca yasal distribütör girişli bu telefon. Gray market falan değil. Yani isterseniz Türkçe karakterleri yazabilirsiniz? Doğru mu anladım? Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Bir "i" harfi için uğraşmayın bu kadar Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Şu anda halihazırda kullandığım yazılım ile hayır. Ancak dili yükletmem gerekiyor sonra da o harfleri seçmem gerekiyor tek tek. Yani software müdahalesi gerekiyor. Anladım. Bir "i" harfi için uğraşmayın bu kadar Görürüm seni üye uyarırken Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Görürüm seni üye uyarırken Yapıcı olalım Zafer bey Evet Ersen Bey. Ben çözümü bundan sonra mobil girmeyerek buldum mesela Sizin gibi zorunlu olarak yazamayanlarla bir sıkıntımız yok bizim ; bizim derdimiz var yerine war yazanlarla 1 Yorum bağlantısı
Zafer Ayvacı 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Termostat yerine termustad yazana da aynı hassasiyeti gösteriyoruz Bilenle bilmeyeni de ayırıyoruz. 2 Yorum bağlantısı
Murat Dere 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Şu anda halihazırda kullandığım yazılım ile hayır. Ancak dili yükletmem gerekiyor sonra da o harfleri seçmem gerekiyor tek tek. Yani software müdahalesi gerekiyor. Ay senin "software" müdahaleni yesinler! Forumda Türkçe final sınavı yapsak bütünlemede anfilere sığamayız... Sığmazsınız herhalde. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Aralık 2012 Paylaş 27 Aralık 2012 Muasır, asr kökünden gelen bir kelime olup çağdaş anlamı taşımaktadır diye de bir ekleme yapayım ben. Şimdi Osmanlıca değil eski yazı diyelim ona diyeceğim de, sonra ükela diyeceksiniz bana. Daha çok var da şimdilik bunları halledelim. "olup" olmamış. "ükela"da olmamış, hökela desek daha iyi olurdu. Yorum bağlantısı
Recommended Posts