İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Serdar Göktaş

İyi ki Focusu sattım. Yoksa aile bütünlüğüm zora girecekmiş

biz ne yapalım abi? biz de mi satalım? :D

şakası bir tarafa yapılanları gördükçe insanın içi gidiyor... :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Bizde de durum farklı değil :) modifiye ayırdığım para dönemsel oluyor. Ebay avantajını çok iyi değerlendirmeye çalışıyorum. Yoksa bütçe bu isleri yapmaya yetmez. Herseyi sıfır otosan işi yapmaya kalksan arabadan çok masraf yapmak lazım. Oda gereksiz olur. Ben Allah nasip ettikçe kaza bela gelmedikte aracı en az 10 yıl kullanmayı düşünüyorum. O yüzden yaptıklarım için harcama yapıyorum. Yoksa müsriflikten başka birşey olmaz. Bu aracı satıp ne alicam. Beni istediğim borca gireceğim araç en az 130bin TL onuda alamayacağına göre saclara jöle misali arabaya bir iki dokunuşla beklentilerimi karşılayan uzun zaman sıkılmayacağım yakışıklı bir araç haline getirmeye çalışıyorum. 3 yılda ancak bu kadar. 3-5 daha bir modifiye var. Allah nasip ettikçe onlarida tamamlarsak bir araçtan bekleyeceğim motor hariç hersey olur. Fazlasında gözüm yok :) suanda araç fiyatları çok yüksek geliyor bana. En güzeli 5-10 bin bütçe ile bu isleri bu sekilde zaman icinde tamamlamak. Daha keyifli daha değerli. Yoksa otomatik park etmiş falan filanla çok ilgilenmiyorum. Kor nokta algilayicisi hoşuma giden bir özellik mesela. Onu yapabilsem çok güzel olur mesela. Ford modifiyeye çok uygun. İngilizlerinde Ford hastalığı bize yarıyor bazen :)

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Aynı düşünceye sahibiz abi ;)

Dediğin gibi Ford Modifiyeye çok uygun, Vw bir çok şeye izin vermiyor.. Bizde bunu en iyi şekilde değerlendiriyoruz..

RS ızgaralarından sonra çok bomba olacak alet :)

iPhone ile Tapatalk 2 kullanılarak gönderildi

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Ben arabayı 42500 aldım 12500 de masraf yapmış olsak 55000 TL ne alabilirim. Ayrıca 3 yıldır kullanıyorum :)

RS ızgara hemen yapamam. Çıkma kaput bulmak lazım aynı renkte. Hadi renk bulamadık diyelim boyanması kestirmesi de uğraş isteyen işler. Ben bu arada evde vakit buldukça 3M karbon ile parcalari kaplamaya çalışacağım.

Birde bukadar uğraşıyoruz otosan diyormu motor bozuk arabayı komple degisime alıyoruz :)

Hayırlısı ile Pazartesi sabah araba 1 haftalığına servise girecek motor arızası sebebiyle. Bakalım ne olacak. Su snda 12.5 tl/ 100 km yakıyor. Adı dizel ama st gibi yakıyor maşallah

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Fiskiye kapaklarıda çok şükür elime ulaşdı. Tamponlar boyanıncaya kadar kapakları 3M karbon folyo ile kapladım. Çok içime sindi diyemem. Kötüde değil. Ama ben gövde rengin ile aynı olması taraftarıyım. Kesilmiş tampon görüntüsünden güzel tabiki.

photomay30234809.jpg

photomay30234817.jpg

photomay31002449.jpg

photomay31203718.jpg

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

RS Kaput Üstü ızgaraları 3M karbon folyo ile kaplamayı düşündüğümden dayanamadım bir tanesini komple kendim kapladım. Çok hoşuma gitti. Şimdilik bu proje rafda duracak gibi. Bugün çıkmacılardan kaput fiyatı aldım. 300 TL gibi rakamlar çıkınca biraz erteledim. Daha uygun fiyatlar bulmam gerekiyor. Yan sanayi kaputların sıfır fiyatı 175 TL gibi ama pek içime sinmiyor açıkcası. Şimdilik biraz daha beklemeyi düşünüyorum. Artık nezaman nasip olursa inşallah ozaman uygulama yaparız.

photomay30163120.jpg

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

birde benim arabama çok yakıyor diyorlar forumun en çok yakan aracı benim aracımdı öyle diyorlardı ama sen benide geçmişsin adaş

benim araç 10 lt / 100 km ile benzinde, 11 lt / 100 km tüpte yakıyor

eyvah eyvah kimse duymasın dizel araba 12,5 lt /100 km

umarım bu hafta yapılan incelemelerden olumlu sonuç çıkarda normal yakıt verilerine döner aracın.

servis demesin sana bukadar modifiye yaptıysan kesin motorlada oynamışsındır diye bu güne kadar diyen olmadı değilmi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Eline Sağlık Abi, Piyasanın en kral focus'una yakışır...

Eyvallah sağolasın. Darısı başına inşallah :)

birde benim arabama çok yakıyor diyorlar forumun en çok yakan aracı benim aracımdı öyle diyorlardı ama sen benide geçmişsin adaş

benim araç 10 lt / 100 km ile benzinde, 11 lt / 100 km tüpte yakıyor

eyvah eyvah kimse duymasın dizel araba 12,5 lt /100 km

umarım bu hafta yapılan incelemelerden olumlu sonuç çıkarda normal yakıt verilerine döner aracın.

servis demesin sana bukadar modifiye yaptıysan kesin motorlada oynamışsındır diye bu güne kadar diyen olmadı değilmi?

Sağolasın adaşım..

Sorma yakıt çok fena. Sebebini biliyoruz artık. Motorda sente kayması ve subap tabap boşluğu var. İlk zamanlarda hep enjektörlerden şüphelendik. Hatta iki tanesi kilitlendi. Daha önceki paylaştığım arıza sesinde oluşan durum. Allah'a şükürler olsun ki servis bu durumu uzun süredir takip etti ve kullanıcı hatasından kaynaklı bir durum olmadığını biliyor. İçim o konuda rahat. İnşallah bu fazla püskürtülen yakıt motor yatağında piston ve subaplarda kalıcı hasar bırakmamıştırda işlem uzamasın. Yoksa halimiz harap. Allah'tan bu arıza olduğundan beri araç kapı önünde yatıyor uzun zamandır. Uzun yolda yapmadım. 80-90 km/hız da gecmedim. 4-5 aydır işe metrobüsle gidip geliyorum. En fazla 1500 km yapmışımdır. Evden okula okuldan eve kızı götür okadar. Tek tesellim bu. Bakalım Pazartesi götüreceğiz bakalım hayırlısı Allah'tan artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Fıskıye kapaklarının o tutamak ayaklarının dibine siyah pumastik sürmeni özellikle tavsiye ederim. :good1:

:nazar:

Carbon yönlerini ters yapsaydın daha mı iyi olur du?

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Fıskıye kapaklarının o tutamak ayaklarının dibine siyah pumastik sürmeni özellikle tavsiye ederim. :good1:

:nazar:

Carbon yönlerini ters yapsaydın daha mı iyi olur du?

Eyvallah abi pumastik nedir cahil kalmışım. Yabancı forumlarda çelik pul yapıştırıyorlar. Karbonlar geçici olduğundan çok özenerek detaylı yapmadım. Öneri için teşekkürler.

Yorum bağlantısı

Metal kutuda olan poliüretan silikon. :good1:

İkiside aynı yönde değilde zıt hali ile yaparsan iyi olur diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Metal kutuda olan poliüretan silikon. :good1:

İkiside aynı yönde değilde zıt hali ile yaparsan iyi olur diye düşünüyorum.

Teşekkürler sağolasın..

Ecoboost candır.. :D:p

Alın az yakın.. :p

Mehmet valaha imrenerek izliyorum. :nazar:

far yıkama müthiş bir tazyik veriyor.Allah kaza bela vermesin inşallah. :nazar:

Eyvallah sağ taraftakinde bir sıkıntı var o biraz az püskürtüyor. T bağlantısında bir sıkıntı var sanırım tekrar bakılacak.
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Çıkmacıdan oldukça temiz orjinal siyah renkte ön kaput bulup aldım. Elimdeki OEM RS ön kaput havalandırma ızgaralarına ait kalıpla kaputun üzerindeki yerleri çizildikten sonra havalı testere ile orijinale çok yakın şekilde gerekli kesim işlemi yapıldı. Yarın boya işlemi yapılacak nasipse. Bir aksilik olmazsa cuma gününe yeni kaputun takılması yetişecek inşallah.

Çıkmacıdan aldığım kaput ve kesim işleminden sonraki görüntüsü

photohaz10193228.jpg

photohaz10193314.jpg

• Beğen 8
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Sağolasın Lokman Abi, seninde yeni fırtına gri hayırlı olsun. Motor ve model olarak Abimizsin yine.

İnşallah cuma günü arabanın üzerinde takılı hali ile fotoğrafları yayınlıyor olurum inşallah. Balım nasıl oacak. Bend merak içindeyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Araban iyice güzelleşti Mehmet abi maşallah. İnşallah motor sorununu da halledersinde keyifle binmek kalır geriye. Birde bu RS ızgaralar ne renk kalıcak? Eğer bu renk olucaksa cam suyu fıskiyelerini de bu renge boyatırsan güzel olabilir :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

abi boya yerine karbon katlasaydın :D keşke daha yakışıklı olur du kanımca

Karbonda olabilirdi, ama metrekare fiyatı biraz yüksek. Boya şimdilik daha ucuza geldi. Şimdilik zehiri böyle atalım bir sonrasında denemesi kolay. Izgaraları 3M ile kaplayacağım ama.

Araban iyice güzelleşti Mehmet abi maşallah. İnşallah motor sorununu da halledersinde keyifle binmek kalır geriye. Birde bu RS ızgaralar ne renk kalıcak? Eğer bu renk olucaksa cam suyu fıskiyelerini de bu renge boyatırsan güzel olabilir :)

Eyvallah Oğuzhan,

Motor işinide çözeceğiz inşallah. Ama şimdilik beklemedeyiz. Servise bir takım enjektör geldikten sonra test yapılacak. Asıl problem enjektörlerse onlar değişecek, problem enjektör kaynaklı değilse muhtemelen ekzantrik takımı değişiyor olacak. Hayırlısı bakalım göreceğiz.

RS ızgaralarda gövde rengi ile aynı olacak. RS ızgaralarını sonradan istediğim gibi oynama şansım olacağından ilk önce orjinal gibi gövde renginde olmasını istedim. Aslında aklımda piyano-panter black vardı. Ama çokmu sırıtır sırıtmaz açıkcası tam kafamda şekillendiremedim. Güzel olacağına eminimde iddialı olmasını çok istemiyorum açıkcası. Eşimde arabayı kullandığından biraz standartlarda kalsın istiyorum. Ama ilk etapta ızgaralar gövde rengine boyanacağından üzerinede 3M karbon kapladığımda farklı bir görünüm elde edebilirim düşüncesindeyim. Aslında yine iddialı olacak ama bakalım nasıl duracak bende merak ediyorum açıkcası.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Deniz

Mehmet Abi, eğer ki bu sorun motorun kendisinde de bir zarar vermişse bence sandık motor talep et. Bu kadar fazla ses ve yakıt illaki motorun içine de zarar vermiştir diye düşünüyorum. Bence sandık motor talep et hatta 2.0TDCi talep et birde 6 ileri o zaman araban tam olsun :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Subaplar ve Tapet'ler değişti. Yakıt oranı düştü bir nebze. Şimdilerde 8.5 seviyesinde. Ama aracın vuruntulu çalışması gitmedi. Halen yakıt zamanlamasında bir sıkıntı mevcut. Enjektörcüler enjektörlerde %0 hata raporu vermelerine rağmen servisde ilk etapta tekrar motor bloğunu açmadan önce yeni bir enjektör takımı ile test edecek. Ona göre blok açılacak tekrar. Muhtemelen ekzantrik takımı komple değişime gidecek gibi görünüyor. Piston başları ve piston kolları iyi durumda çok şükür. 2.0 TDCi süper olur :) Ama kanunen mümkün değilmiş maalesef.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...