İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

• 4 hafta sonra...
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Bu sefer modifiye paylaşımı dışında, birazda aracın problemleri ve çözümleri hakkında konuşma zamanı geldi. Bu sıralar biraz karabulutlar dolaşıyor üzemizde diyelim. Yaklaşık 2-3 aydır motorda çekiş problemi ve mekanik ses artışları boy göstermeye başlamıştı. Yapılan incelemelerde aşağıda sıraladığım şekilde parça değişimleri yapıldı. Kısmı düzelmeler oldu zaman zaman.

Ancak son iki haftadır motor bloğunda önemli derecede yağ kaçağıda oluşmaya başlamıştı. Yağ vakum pompasının contasından düşündüğümüz kaçak için conta siparişini beklerken yağ kaçağı motor üst kapak bloğunun %60 kısmından yayılmaya başladı yaklaşık 3 litre yağ ilavesi yapmış olmama rağmen yağ yinede 1.5 litre eksilmişti.

Babamın rahatsızlığı sebebiyle de acil ameliyata alınması sürecinde 2-3 haftalık süreçte arabayla çok ilgilenemedim. Nihayetinde cuma günü parçanın gelmesi ile 57binde olan aracımı 60bin bakımınıda yaptırarak servisden ayrıldım. Tam eve yaklaştım derken araçta ani bir performans düşüşü ve viteslere geçmeme problemi oluştu. Ardından motor arıza ışığı ve kulaklarınızla duysanız inanamayacağınız şekilde bir mekanik vuruntu sesinin gelmesi bir oldu. Bu sesi kaydettim paylaşacağım. Cuma günü tekrar Ford yol yardımı ile servise alındı araç. Sabah aracı bakıma aldıklarında motor arızası olarak akşam bıraktığımız hata kodu yerine DPF sensör arıza kodu alınmış. Sensör kazalı bir araçtan geçici olarak temin edilerek değiştirildi. Garantiden değişimin yapılması zaman alacağından ve araca babamın radyoterapi tedavi süreci başlayacağından ihtiyacım olmasından dolayı bu şekilde bir kolaylık sağlandı. Cumartesi saat 16:00 aracı problemsiz teslim aldım. 15 dk sonra araç öncesinden toplamda 1 saat test sürüşüne çıkmış olmasına rağmen karşılaşılmayan problem başıma tekrar geldi ve araç motor arızayı yakarak tamamıyla çalışmayacak şekilde korumaya aldı. Sonuç itibariyle araç off durumda. Son yapılan teşhis iki enjektör ısındıkan sonra kilitleniyor ve püskürtme basıncı aşırı olduğundan paylaşacağım vuruntu sesii yapıp motor bloğundan aşırı bir duman çıkıp motor kilit oluyor.

Sırasiyle Önceki Parça Değişimleri :

1. Triger seti ve Kayış 28K

2. Yağ pompası 28K

3. Devirdaim pompası 44K

4. Ekzantrik Zinciri (motor üst kapak blok komple söküldü enjektörler vs ) 52K

5. Ön sağ aks 53K

6. Triger kasnak 53K

7. Yağ vakum pompası contası ve motor üst kapak sıvı conta yenileme 57K

8. DPF Sensörü 57K

9. ??? Muhtemelen enjektörler değişecek ??????????

Motor Arızası :

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Abi Öncelikle Babanın durumu ile alakalı çok geçmiş olsun inşallah tez vakitte eski sağlığına kavuşur...

Sanırım nazarlara geldin abi 57bindeki Focus'ta olmayacak şeyler, hiç duymadım, görmedim.. Sıkıntıların ardı arkası kesilmemiş ki bence hepsi birbirini tetiklemiş...

Allaha Şükür, nazar değmesin diyerek ben 70000km. yi devirdim, ufacıkta olsa ne motor nede mekanik anlamda hiçbir problem yaşamadım..

Değişenim sadece Balatalar :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Eyvallah kardeşim. Şu ses dosyasını paylaşsam yer yerinden oynayacakta :) Sanki Güney Doğu'da çatışmayı kayda almışım gibi

Yorum bağlantısı
Mustafa Karabulut

Allah amcamıza tez zamanda şifa versin abi, arabanın da garantisi mutlaka vardır, bir şekilde hallederler sanırım, Ordu'daki serviste görüyorum bazen, işin içinden çıkılmadı, sorun çözülmediği zaman komple motor gönderiyorlar garantiden.

Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Mehmet hem babana hem de sana geçmiş olsun,umarım büyük arıza çıkartmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Abi çok üzüldüm gerçekten :( Ne diyeyim geçmiş olsun şimdiden...

Teşekkürler ..

Allah amcamıza tez zamanda şifa versin abi, arabanın da garantisi mutlaka vardır, bir şekilde hallederler sanırım, Ordu'daki serviste görüyorum bazen, işin içinden çıkılmadı, sorun çözülmediği zaman komple motor gönderiyorlar garantiden.

Sağolasın Mustafa kardeşim. Garanti devam ediyor çok şükür. 50 ay garantili bizim araç yoksa işimiz haraptı. 4 enjektörün maliyeti çok yüksek. Sıkıntı arabanın çok lazım olduğu döneme gelmesi. Yoksa peyder pey zaman bulunca günlük servis işlemleri ile işi yürütüyorduk ne güzel..

Mehmet hem babana hem de sana geçmiş olsun,umarım büyük arıza çıkartmaz.

Teşekkürler eksik olma..

Yorum bağlantısı
Adem Tunalı

mehmet bey çok geçmiş olsun hem babanıza hem size.inşallah en kısa zamanda problemler çözülür ve çok severek bindiğiniz aracınızdan soğumadan tekrar kullanmaya devam edersiniz.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

. Son yapılan teşhis iki enjektör ısındıkan sonra kilitleniyor ve püskürtme basıncı aşırı olduğundan paylaşacağım vuruntu sesii yapıp motor bloğundan aşırı bir duman çıkıp motor kilit oluyor.

Sırasiyle Önceki Parça Değişimleri :

1. Triger seti ve Kayış 28K

2. Yağ pompası 28K

3. Devirdaim pompası 44K

4. Ekzantrik Zinciri (motor üst kapak blok komple söküldü enjektörler vs ) 52K

5. Ön sağ aks 53K

6. Triger kasnak 53K

7. Yağ vakum pompası contası ve motor üst kapak sıvı conta yenileme 57K

8. DPF Sensörü 57K

9. ??? Muhtemelen enjektörler değişecek ??????????

bu enjektör arızası hangi yöntemle tespit edildi :s hiç dpf temizliği yaptırmış mıydınız? araç kaç km de?

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
mehmet bey çok geçmiş olsun hem babanıza hem size.inşallah en kısa zamanda problemler çözülür ve çok severek bindiğiniz aracınızdan soğumadan tekrar kullanmaya devam edersiniz.

İnşallah.. Teşekkürler. Arabadan kolay kolay soğumam herhalde. Arızalara açık birisiyim. İllaki düzelir düzgün bir tespitle.

Geçmiş olsun.Amcamıza acil şifa diliyorum.

Sağolasın eksik olma..

bu enjektör arızası hangi yöntemle tespit edildi :s hiç dpf temizliği yaptırmış mıydınız? araç kaç km de?

DPF temizliği daha önce yapılmadı. Bendeki DPF sıvı ile çalışan Euro 5 mi ne deniyor ondan işte. 2010 modellerin nazırlarında bu tip motor var. Oda bizi buldu diyecem ama çok memnunum açıkcası. Duman denen bir sıkıntı olmuyor. Sıvı parası daha çıkmadı cepten o yüzden rahatım :) araç şuanda 57bin civarında. DPF sensörü değişikliği ile beraber DPF temizliğimde yapıldı. Ama sonuç aynı olunca ve bu sefer yol yardım çağırdığımda arıza devam ediyordu. Motordan gelen sesi görmüş ve duymuş oldular. Gaza basınca enjektörler uzunca bir fıııııııs sesi çıkarıp motorun içerden çekiçle vurulurcasına ses yapmasını sağlıyor. Aşırı basınç oluşur motorun anlamsız yeRlerinden kara bir duman çıkıp stop ediyor motor. Özelden mailini atarsan ses dosyasını mail atarım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ses dosyası ile teşhis konamaz , kaldı ki evveliyat tamirler de var, sadece enjektörler sökülüri önce test edilir, sonra ilerlneir bu tip arızalrda.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Babaya acil şifalar..

Bizde cmax'de az çekmedik. Şu tdci motorlara hepten uyuz olmaya başladım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Babaya acil şifalar..

düzenli ve doğru bakım şart, 500.000km de tdci motorlu müştermiz var, hararet olmasa üst kapak bile yapılmaaycaktı

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

düzenli ve doğru bakım şart, 500.000km de tdci motorlu müştermiz var, hararet olmasa üst kapak bile yapılmaaycaktı

Etrafımda tdci harcayan epey denk geldi. Ben kıllandım artık. Bakımlısı da bozuluyor bakımsızı da. Forever madein korea. :)

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Mercan babaya çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim, araç içinde ayrıca geçmiş olsun, gelirse hep üst üste derler ya seninkide öyle olmuş.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
ses dosyası ile teşhis konamaz , kaldı ki evveliyat tamirler de var, sadece enjektörler sökülüri önce test edilir, sonra ilerlneir bu tip arızalrda.

Arıza kodu veriyor artık. Teşhis belli. Pazartesi enjektörler sökülecek bakımı pek mümkün gibi görünmüyor. Ama enjektörcüde bir test edilip durumu belli olur artık. Birde dediğin gibi abi bu 3. Enjektörlerin yerinden sökülüşü. Yani karizması bozuldu bir nevi .

Babaya acil şifalar..

Eyvallah. Ben alışkınım benim eski cmaxden :)

Mercan babaya çok geçmiş olsun, acil şifalar dilerim, araç içinde ayrıca geçmiş olsun, gelirse hep üst üste derler ya seninkide öyle olmuş.

Sağolasın Lokman abi, geldimi geliyor işte. Ekmek teknem laptopda arıza verdi 1 ay önce. Kafasına göre kapanıyor. Kapandımı açılmıyor 1 saat uğraşıyorum. İşlerde çok yoğun . Hayırlısı Allah'tan artık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Babana acil şifalar dilerim Mehmet. Arabayı boşver hem garantide hemde para karşılığında yerine yenisi gelebilecek bir varlık.Fakat bu kadar titizlenmene rağmen olacak şey değil.Benim arabada 50000 de ve son 35000 i remapli kullandım.Sorun çıkmadı hiç

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Mercan geçmiş olsun her bakımdan, umarım peder bey kısa sürede sağlığına kavuşur. Arabana bir şey demiyorum nazar! :nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Babana acil şifalar dilerim Mehmet. Arabayı boşver hem garantide hemde para karşılığında yerine yenisi gelebilecek bir varlık.Fakat bu kadar titizlenmene rağmen olacak şey değil.Benim arabada 50000 de ve son 35000 i remapli kullandım.Sorun çıkmadı hiç

Eyvallah Gökhancım, bu işler kısmet işi. Ne kadar bakarsan bak olacağı oldumu oluyor. Babamın rahatsızlığıda son 3-4 ay içerisinde gelişti. Yakalandığı rahatsızlık %95 sigara-içki içinlerde olma ihtimali varken. Sigara-içki içmeyen adamda oldu. Oldumu oluyor işte.. Ne yapacaksın. Herzaman hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Her işin başı sağlık insanın başına gelmeyince anlamıyor ne yazıkki.

Allah acil şifalar versin abi inşallah tezz zamanda sağlığına kavuşur..

Sağolasın Alpercim..

Mercan geçmiş olsun her bakımdan, umarım peder bey kısa sürede sağlığına kavuşur. Arabana bir şey demiyorum nazar! :nazar:

Eyvallah sağolasın. Araba çok göze batıyor halbuki eti budu ne :) Çakma ST altüstü...

Motor Arızasını Sesli dinleyebilirsiniz :

Yorum bağlantısı
Misafir

Acil şifalar versin rabbim,umarım biran önce sağlığına kavuşur babanız.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bu ses ile aragaz da ne güzel olur. :)

Motor Arızasını Sesli dinleyebilirsiniz :

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Birbirimize engel olduğumuz halde sen 10 ben 7 harcadım... Birde engel olmasak ne olacak çok merak ediyorum. Allah sonumuzu hayır etsin :) ama ben kesin kararlıyım 6 aydır kuruş masraf etmedim :)

En güzeli satıp kurtulmak. :tongue::fiuw::D

Yorum bağlantısı
Doğu Kemik

Umarım en kısa zamanda babanız sağlığına kavuşur, aracınızda ki problemler de giderilir.

Yorum bağlantısı
Misafir

Mehmet abi baban için çok geçmiş olsun, focus bir şekilde halledilir. Cana geleceğine mala gelsin, zaten garanti varmış bırak şimdi otosan düşünsün.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...