İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Mehmet Mercan

Teşekkürler..

12v kapak yeri çok çok kullanışlı değil gibi görünüyor olabilir. Ama Ben sadece USB şarj mahiyetinde kullanacağım. mikro USB şarj cihazları var. USB portu kadar küçük. çıkıntı vs olmuyor. Genel konum itibariyle rahatsızlık vermiyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Teşekkürler. Şimdilik sıkıntı görünmüyor. Güzel yapışmış gibi. En yakın zamanda düşünüyorum bu tip bir uygulama. Biraz yoğunum bu aralar, vakit bulamıyorum gündüzleri.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Mehmetcim, geçen gün ben de konsolu senin gibi karbon kaplayıp düğmelerin siyahından alayım dedim. Saatlerce ebayde yukarıdaki flaşörden aradım. Diğer düğmelerin de siyahlarına baktım. Yani epey zaman harcadım. Sabah oldu, arabaya gittim, direksiyona geçtim, bir de baktım tüm düğmelerim siyah ;)

Bunu Çağlar abiye anlattım, gülmekten yarıldı. Foruma da yaz bunu dedi durdu ;)

Yalnız, senin kokpit ve aynı zamanda araç komple 10 numara oldu. Ağız tadıyla güle güle bin. Maaşallah Allah nazardan saklasın :D

Amin.. Teşekkürler Sefacım sağolasın.

Hayırlı olsun konsol güzel olmuştur kaplatınca. Şanslıymışsın :p Yoksa çok kolay bir parça olmasına rağmen bulmak zor. Sende çok çabuk bulmuşsun parçayı maşallah. akşam sipariş ver sabah arabada takılı olsun iyiymiş gerçekten :unsure:

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Bi-xenon Far Otomatik Yükselik Ayar Kontrol Modülü ve Ekipmanları

Bildiğiniz gibi bi-xenon farlada yükseklik ayarı motorları bizim standart Focus yükseklik ayar kontrol düğmesi ile uyumlu çalışmıyor. Bunun sebebi bir farda step motor, bir farda servo motor kullanılmasından kaynaklanıyor.

Bi-xenon farlar'da yükseklik ayarı ön ve arka akslara bağlanan yük sensörleri ile bu sensörlerden gelen bilgileri işleyen ve bi-xenon far içerisinde bulunan yükseklik ayar motorunu, o bilgilere göre yükseltip alçatılmasını kontrol eden bir modülden oluşmaktadır. Yaklaşık 8-9 ay önce ebay'dan arka aks sensörünü temin etmiştim. Ancak ön aks ve kontrol modülünü bulamamıştım. Dün itibariyle iki modülüde temin etme şansım oldu.

Fordun TIS dökümanlarına ulaştıktan sonra sanırım montajında sıkıntı oluşturacak bir eksik donanım görünmüyor. Aracımda kablo hazırlığı mevcutsa işlem çok kolaylaşacak. Yoksa GEM modülü ile Far Ayar Modülü arasındaki kabloyuda temin emem gerkebilir. Şimdilik tüm ekipmanlar tam gibi.

Aracıma ilk yaptığım modifiye OEM bi-xenon far almaktı. Bunun yanında otomatik yükseklik ayarı en çok sitediğim modifiyelerden biri. Bu özellik çok beğendiğim ve faydalı bulduğum bir özellik. İnşallah uygulamasını yapmak nasip olur.

Ön Far Otomatik Yükseklik Ayar Kontrol Modülü

DSCN3166.JPG

Ön Aks Yük Sensörü

DSCN3163.JPG

DSCN3165.JPG

Arka Aks Yük Sensörü

IMG00019-20101130-1213.jpg

IMG00020-20101130-1213.jpg

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik
Mehmetcim sen modifiye olayını aştın bence. Yakında imalata başlarsan şaşırmam.

+1907 :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
İnceden inceden. :nazar:

Eyvallah.

Ne yapalım artık fonksiyonel işlere el atmak lazım. Bakalım işlem kolay gibi görünsede tesisatı çektirmek problem olabilir. Bu arada Spray Tipi fiskiyeler 5 günde elime ulaştı. Adamlar çok hızlıymış :lol2: Almadıysan tavsiye ederim. Bugün taktım onları 5 dk sürmedi. Gayet başarılı :lol2:

+1907 :)

Gülme komşuna gelir başına :)

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

:) :lol2: :nazar:

:):D :lol2:

Acayip bir virüs bu. Tedavisi mümkün değil.

Bu arada spreyler ne kadara mal oldu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
:p:good1::D

Acayip bir virüs bu. Tedavisi mümkün değil.

Bu arada spreyler ne kadara mal oldu.

Para oldukça yapılacak birşeyler bulunuyor :) Spray tipli fiskiyeler aynı zamanda ısıtmalı olanlardan aldım. Daha önceden aldıklarım normal iki uçlu fiskiyelerdendi. Onları Regaip ustaya hediye ettim. 10 pound'a aldım ikisini. Burdaki fiyatlarını bilmiyorum ama bence bu fiyata burdan çiftini ısıtmalı + spray tip olanalrı bu fiyata vermezler herhalde.

Bu lazım artık. :p

İlerde motor eskiyince Mondeo 2.0 Powershift olabilir :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Saatlerce ebayde yukarıdaki flaşörden aradım. Diğer düğmelerin de siyahlarına baktım. Yani epey zaman harcadım. Sabah oldu, arabaya gittim, direksiyona geçtim, bir de baktım tüm düğmelerim siyah :p

:D:)

Hayırlı olsun konsol güzel olmuştur kaplatınca. Şanslıymışsın :p Yoksa çok kolay bir parça olmasına rağmen bulmak zor. Sende çok çabuk bulmuşsun parçayı maşallah. akşam sipariş ver sabah arabada takılı olsun iyiymiş gerçekten :)

Güzelmiş. :good1:

Hangi site acaba bu. Bende jant takacağım. Ertesi sabaha değil de 2 gün sonraya takılı olsun yine de razıyım. :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Beraber alsak iyi olurdu diye üzülürken cüneytte de olduğunu öğrenince ondan aldım artık. Ama bundan sonra ebayde birşey denk getirirsen beraber alabiliriz :p

İyi hallettiysen sıkınıtı yok. Sende ısıtmlı olanlardanmı aldın. Isıtmalı aldıysan belki senin araçta tesisat hazırdır direkt ön camın altında olan soketten kablo çektirmek süretiyle işi halledebilirsin. Ama sanırım ön cam rezistans tuşuda almak lazım.

Spray tipli fiskiyelerin ucu farklı, fiskiye ayarı yapmak tarihe karışmış artık. Resimde net görünüyor. Her araba yıkatmadan sonra illaki ayarı bozuluyordu. Şimdi bozulmayacak artık Allah'ın izniyle.

Isıtmalı Spray Tip Fiskiye

DSCN3170.JPG

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Ben de ısıtmalı aldım. Tesisatın henüz hazır olup olmadığını bilmiyorum, incelemedim ama niyetim arka cam rezistans düğmesine bağlatmak. Tek düğme ile arka cam-yan aynalar ve fıskiye ısınmış olur :blush:

Hocam bir dua var. Okuyup yatıyorsun. Sabah kalkınca bir de bakıyorsun ki kapının önündeki dandik focus, focus RS olmuş. Hem de en yeşilinden :)

Medrese müdürüne dava açacağım. 1999 da neden öğretmediler bize bu duayı. ;)

Yorum bağlantısı

Hayırlı olsun konsol güzel olmuştur kaplatınca. Şanslıymışsın :) Yoksa çok kolay bir parça olmasına rağmen bulmak zor. Sende çok çabuk bulmuşsun parçayı maşallah. akşam sipariş ver sabah arabada takılı olsun iyiymiş gerçekten :good1:

:D:)

:good1:

İşlemler her zamanki gibi güzel hayırlı olsun eline cebine sağlık ve bu detaylar aracı gerçekten zevkli hale geitiriyordur.

;):ohooh::nazar::nazar:

Yorum bağlantısı
Anil Berke Kavraal

hepsi çok cici olmuş :excl: güle güle kullan abi ...

Fıskiyelerden bende istiyorum tr deki fiyatları anormal ben sormuştum. Satıcının yada ürünün linkini atabilirmisin abi bana? Isıtmalı lazım banada.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur
Ben de ısıtmalı aldım. Tesisatın henüz hazır olup olmadığını bilmiyorum, incelemedim ama niyetim arka cam rezistans düğmesine bağlatmak. Tek düğme ile arka cam-yan aynalar ve fıskiye ısınmış olur :rolleyes:

Hocam bir dua var. Okuyup yatıyorsun. Sabah kalkınca bir de bakıyorsun ki kapının önündeki dandik focus, focus RS olmuş. Hem de en yeşilinden :D

Abi aynalar falan. Hayırdır. İnceden bir mesaj var burada. :D

Senin sayfada varda bzimi görmedik. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
hepsi çok cici olmuş :blush: güle güle kullan abi ...

Fıskiyelerden bende istiyorum tr deki fiyatları anormal ben sormuştum. Satıcının yada ürünün linkini atabilirmisin abi bana? Isıtmalı lazım banada.

Teşekkürler Anıl,

İlteber'e adını yazdır. Toplantıya yetiştirebilirse bir kaç takım alıp getirecek yanına :flowers: Olduda getiremezse yien bilgilerini atarım sana.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Mercan bende diğer tarafa yazmıştım, fıskıye için, şimdi İlteberi arayıp ona söylüyeyim banada ayırsın.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

bu fiskiyeler için kablşo tesisatı vs nasıl oluyor. cam rezistansından felan mı çekiliyor.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Bizimkiler bu şekilde. Eğer olursa yarın ki buluşmada bende almak istiyorum.

QyJ9e.jpg

nUI3O.jpg

P8xco.jpg

Benim aynalar zaten ısıtmalı. Hatta tüm focusların aynaları ısıtmalı (diye biliyorum).

Tüm focusların ısıtmalı olduğundan haberim yoktu.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
bu fiskiyeler için kablşo tesisatı vs nasıl oluyor. cam rezistansından felan mı çekiliyor.

Evet arka cam rezistansından çekebilirsin. Ama senin araba süpriz araba, belkide sende ön-cam rezistans hazırlığı vardır. Ordan direkt alabilrisin :police:

Bizimkiler bu şekilde. Eğer olursa yarın ki buluşmada bende almak istiyorum.

[

Aynı gibi duruyor. Ama İlteber iş yoğunluğundan uğrayamadı sanırım. Sipairş uulu artık alınacak. Ben olmadı sorarırım senin arabay olurmu diye :superman:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...