İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Serhat S. Yazıcı

Abi tekrar hayırlı olsun sonuda hallettin bu işi kaldı cc işi..

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Baya güzel olmuş Mercan Maşallah :rolleyes:

iyi günlerde kullan abim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
  Gökhan Yetişken yazdı:
Çok güzel olmuş Mehmet abi. Bir de ST jantı olsa gerçek ST'den farkı olmayacak :unsure2:

Teşekkürler.. Güzel olur tabi ama Jant + Lastik çok büyük masraf şimdi :)

Serhat S. Yazıcı yazdı:
Abi tekrar hayırlı olsun sonuda hallettin bu işi kaldı cc işi..

Teşekkürler.. CC işi biraz ince iş istiyor. Şimdilik bir hevesimi alayım. Birde iş yoğunluğunu atlatayım bakacağım çaresine. Son resmi özellikle çektim. Bu proje ile ilgili olarak. CC tuşlarını o bölgeye monte etmeyi düşünüyorum.

Lokman Ceritlioğlu yazdı:
Baya güzel olmuş Mercan Maşallah :rolleyes:

iyi günlerde kullan abim.

Sağolasın Lokman Abi..

Sefa Çelik yazdı:
:nazar:

Maşallah, yapılan herşey çok güzel.

Teşekkürler Sefa, beğendiysen problem yok :)

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Bir son dakika modifiyesi olarak parasız bir modifiye işlemi yaptım. Artık uzun bir süre benden parasız modifiyeler görebilirsiniz. 1 saat içinde karar verdim gerekli sök-taklar yaparak Ford Power tuşunu fonksiyonel olmasada, parklar açıldığında aydınlatmasını dimmer kontrollü olacak şekilde aktif hale getirebildim. 15 gündür aydınlatması olmadan öylesine takmıştım. Şimdi aydınlatmalı şekilde çalışıyor. Bendeki krom bezel çakmaklığın bezeli olduğu için tuş biraz dışarda görünüyor. Ama arahatsız edici değil. Hatta BMW'deki navigasyon tuşları gibi duruyor :)

- Gündüz görüntüsü

dscn1862a.jpg

- İşte uygulama sonrası resimler..

dscn1881.jpg

dscn1879q.jpg

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

yine güzel bir olaya el atmışsın Mercan eline sağlık, çok hoş duruyor :)

Yorum bağlantısı
Murathan Kartal
  Mehmet Mercan yazdı:
dscn1783.jpg

Aracınızı güle güle kullanın.

Ben birşey sormak istiyorum. Bi-xenonda tek far olması gerekmiyormu, dolayısıyle sizin merceğin yanındaki ikinci yuva parklar içinmidir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
yine güzel bir olaya el atmışsın Mercan eline sağlık, çok hoş duruyor ;)

Teşekkürler.. Gece görünümü çok güzel. Birde yazısı anlam katıyor. Ford Power :)

Alper Uzun yazdı:
Tam oturmuyomu mehmet abi oraya??

Yok maalesef. Krom bezelin çapı sendekine göre 1 mm daha dar. O yizden olmyor. Birde bunun tırnakları çakmaklık için olduğu için üste yapmışlar. Sendeki iç tarafta aşağıya doğru içerde kalıyor.

Çağlar Bayur yazdı:
Bitince haber ver, tüm fotoğrafları bir araya toplayalım :bravo:

Teşekkürler Çağlar abi.. Topları resimleri..

Murathan Kartal yazdı:
Aracınızı güle güle kullanın.

Ben birşey sormak istiyorum. Bi-xenonda tek far olması gerekmiyormu, dolayısıyle sizin merceğin yanındaki ikinci yuva parklar içinmidir.

Teşekkürler, ok bi-xenonda öyle bir kural yok. Üreticeden üreticeye değişkenlik gösteriyor bu durum. Meselai Ford Focusun bu bi-xenon farında hem jalojen uzunlar var hemde bi-xenon mercekler sayesinde xenon uzunları var.İkisi aynı anda selektör yapıncadevreye giriyor. O yüden bu tip bi-xenonda selektör yapmak çok zevkli oluyor. Önde giden aracın selektörü fark etmemesi mümkün değil.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
  Çağlar Bayur yazdı:
Bitince haber ver, tüm fotoğrafları bir araya toplayalım :bravo:

Bence beklemeyin bitmez bu iş, değil mi Mehmet? Şaka bir yana güle güle kullan aracını hocam, herşeyi çok güzel yakıştırdın. Bir tek jant kaldı onda da senden münhasır bir hareket bekliyorum; klasik ST jantı değil kastettiğim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
  Ayhan Sırtıkara yazdı:
Bence beklemeyin bitmez bu iş, değil mi Mehmet? Şaka bir yana güle güle kullan aracını hocam, herşeyi çok güzel yakıştırdın. Bir tek jant kaldı onda da senden münhasır bir hareket bekliyorum; klasik ST jantı değil kastettiğim.

Teşekkürler Ayhan.. para biter modifiye bitmez dediğin gibi :) Jant olayı aklımda ama tamamen duygusallığa bakıyor :D Bilmiyorum iş durumalrına göre lastik değişim zamanı ancak artık. Kısmet bakalım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Turbo Boost ve direksiyonu aldığım ingiliz arkadaştan gelen bir mesaj üzerine tekrar küçük bir masrafa girip aşağıdaki ürünleri aldım. Bu paraya bunları bulmam bırakın imkansızı hayal etsem alamzdım herhalde. Toplam 35 Pound'a OEM ST pedal seti ve El freni takımını aldım. Modifiyeye verecek param kalmamıştı ama bu fırsatta kaçmazdı açıkcası.

001le.jpg

002jct.jpg

004ori.jpg

focusstpedalandhandbrak.jpg

Yorum bağlantısı

Mehmet abi:

Power buton çok güzel olmuş, bunu anahtarsız seride olduğu gibi çakmak çerçevesi alsan tam oturmaz mı? Böyle de güzel lakin tahminimce orjinali daha iyi olacaktır. St ekipmanları ne zaman takıyoruz. :) Maşallah tekrardan kazasız belasız iyi günlerde kullan. ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
  Serhat S. Yazıcı yazdı:
Abi devam kimse tutamaz artık

Yok yok artık bu son oldu. Sadece Cüneyt'ten küçük bir modifiye parçası alacağım oda olursa.. süpriz olsun oda :)

Burak Erdin yazdı:
Mehmet abi:

Power buton çok güzel olmuş, bunu anahtarsız seride olduğu gibi çakmak çerçevesi alsan tam oturmaz mı? Böyle de güzel lakin tahminimce orjinali daha iyi olacaktır. St ekipmanları ne zaman takıyoruz. :rolleyes: Maşallah tekrardan kazasız belasız iyi günlerde kullan. ;)

Teşekkürler Burak, para harcamamak için şimdilik o çerçeveden almadım. Çakmaklığınki bir şekilde oldu. Böyle BMW'deki navigasyon tuşarı gibi oldu. Bakınca rahatsız etmiyor. Tuşun etrafı kromajlı olunca güzel duruyor :rolleyes: Allah cümlemizi kazadan beladan korusun...

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
  Alper Uzun yazdı:
Su son dk modifiyesini merak ettim :D

Haha olursa sanada masraf var kardeş :)

hadi hayırlı olsun :angry:

Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
  Gökhan Yetişken yazdı:
Hayırlı olsun Mehmet abi, bi de ST motor tamamdır :nazar:

hesaplı düşsün yaparmı yapar belli olmaz. :nazar::p

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Yok okadar uzağa gitmem. Dizelden memnunum. Az yakar iyi kaçar daha ne olsun..

Yorum bağlantısı
  Mehmet Mercan yazdı:
Yok okadar uzağa gitmem. Dizelden memnunum. Az yakar iyi kaçar daha ne olsun..

tühh gaza bastık ama olmadı :nazar::nazar:

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
  Oktay Toker yazdı:
tühh gaza bastık ama olmadı :nazar::nazar:

adamın aklına düşürdünüz bak şimdi girmeyin kanına aklına düştümü yapmadan uyuyamaz o şimdi

mesajları yukardan aşağıya okuyalım üç mesajdan biri artık başka bişe yapmıcam bütceyi aştım artıklarla dolu hemen takibinde yeni bir modifiye helal mehmet bey sizin araca baktıkca içim gidiyo ama benim aşacak bir bütecem bile yok bu iş için inşallah kredi bitsin bakalım neler olur

okadar yazmış dizelden memnunum diye gazla çalışmıyo yemez o gazı kafasına takılsın yeter

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet'in arabadan dergiye 2 sayfa yazı çıkaralım diyorduk ama.. Mehmet araba kitap oldu be :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
  Mehmet Özyürek yazdı:
Mehmet'in arabadan dergiye 2 sayfa yazı çıkaralım diyorduk ama.. Mehmet araba kitap oldu be :D

kitap ne demek abi cilt cilt ansiklopedi çıkarırım ben o araçtan hele bide yanın birde onun yolundan gidenleri koydum mu varya oooo "ana britannica" yı bile geçer

Yorum bağlantısı
  Mehmet Özyürek yazdı:
Mehmet'in arabadan dergiye 2 sayfa yazı çıkaralım diyorduk ama.. Mehmet araba kitap oldu be :p

başlık olarak modifiye romanları 1 :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Teşekkürler.. Diyorumya gerçekten param kalmadı. Her fırsatı değerlendirmekten artık hakkımıda fazlasıyla aştım. El yapımı modifiyeler dışında birşey yapmamam lazım uzun bir süre aslında yoksa sonu hayırlı olmaz. Bu kadar kısa vadeye sıkıştırmasaydım güzel olurdu ama yaptık bir kere. Aylık kendime ayırdığı harçlıklardan çok fazla harcadım. Gerçekten bu sondu. Fırsat olsada almam artık. Elimde bir BMW parçası mevcut onu satarsam belki sadece ST Kapı eşik logosu alırım. Başka birşey yapmayıda düşünmüyorum açıkcası. Orta konsolun kaplanması var ama acelesi yok onun. Vakit ayırabilirsem 30-40 liraya ma edebilirsem malzemeyi kendim belki yaparak çözerim. En ucuz işcilikle beraber 150 lira normalde.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...