İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Bugün egzoz işinide halletim çok şükür. Egzoz çift taraflı olarak aktif ve %50-%50 dağılımlı olarak çalışacak şekilde iç bariyer uygulaması yapıldı. İlk etap için yeterli bu parasızlıkta yaptırabileceğim en iyi çözümü yaptırdım. Elim rahatlayınca daha değişik birşey yaptımak gerekirse yaptırırım inşallah. Şimdilik bu şekilde oldu. Çok kötü olmadı, ama çokta iyi sayılmaz :) Orjinale çok yakın oldu ama..

dscn1676ij.jpg

dscn1683x.jpg

dscn1685.jpg

dscn1693o.jpg

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mert Yeldan

Uçlar biraz daha büyük olsaymış %30 civarı filan.

Ses durumu nasıl bağırmıyor dimi?

Güzel durmuş ama.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güzel olmuş.. Yalnız Mehmet... Birisi bu linki senin hanıma yollarsa, bilki bittiğin gün, o gündür :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Uçlar biraz daha büyük olsaymış %30 civarı filan.

Ses durumu nasıl bağırmıyor dimi?

Güzel durmuş ama.

Teşekkürler. Uçlar oldukça büyük resimde biraz küçük gibi duruyor. Biraz etli bir egzoz ucu. Ses olayı yok. Susturucudan sonra tek olan çıkış çift oldu sadece. Genel egzoz'un durumu ile oynanmadı yani.

Güle güle kullanın çok güzel olmuş, ama sağ egsoz daha parlak duruyor kesin %50 %50 dağılım yapıldımı ? Genelde apaçi işi oluyor diğer süs gibi :lol:

Teşekkürler. sağ egzoz daha parlak değil aslında. resimden öyle yanısmıştır. Ama öyle bir durum varsa onu karartmak kolay :) Eşit dağılım yapıldı. Ek yapılan boru orjinal egzoza takıldığı esnada özel bir kesim uygulanıyor. Kesilen parça içe doğru eim verdirilerek ,Susturucudan gelen egzoz dumanı kesilen parçaya çarparak eşit bölümlere yönlendiriyor. %100 eşit değildirler ama %45-%55 kesin vardır Ölçüm aleti ile basınç belli oluyor. Ucuz iş yaptık dediysekte çokta ucuz değil 210 lira gibi maliyet çıktı. Apaçi işi olmasını istemezdim açıkcası. O yüzden başında durdum.

Güzel olmuş.. Yalnız Mehmet... Birisi bu linki senin hanıma yollarsa, bilki bittiğin gün, o gündür :party2:

Mertol hergün tehdit ediyor :p

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
Güzel olmuş.. Yalnız Mehmet... Birisi bu linki senin hanıma yollarsa, bilki bittiğin gün, o gündür :party2:

"abi böyle devam ederse ben bile yengeye bir şekilde ulaşıp şikayet edicem yaaa"

abicim çok güzel olmuş eline sağlık 210 tl baya güzel fiyat ben bugün pendik sanayiye uğradım maliyeti ne olur diye bu tür bir işlemin 200+300 arası dediler ki bilgileride yok benim söylediğim yerin ikisininde faal olmasını istiyorum dedim nasıl yapsak gibi laflar söylediler onlarla bu iş olmaz bir difizör alıp hemen bunu yapmam lazım çok hoşuma gitti abi emeğinize sağlık

Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu
(düzenlendi)
Teşekkürler.. :party2:

Darısı başına diyelim ozaman.

allah nazarlardan saklasın

abi istanbulun neresindesin senin araca yaptığın modifiyeleri söküp benim aracıma taksam diye düşünüyorum yok aklıma başka bir fikir geldi benim aracın şanzumanı söküp seninkine takmak daha kolay öyle yapalım

abi senin difizöt rs difizörümü nereden temin ettiniz fiyatı nedir

birde şöyle bir difizör var http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...-difuzoru/detay

bir taneda http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...mpon-alti/detay bu var bunlar sizce nasıl durucaktır

tarihinde Mehmet Kazanc?o?lu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
allah nazarlardan saklasın

abi istanbulun neresindesin senin araca yaptığın modifiyeleri söküp benim aracıma taksam diye düşünüyorum yok aklıma başka bir fikir geldi benim aracın şanzumanı söküp seninkine takmak daha kolay öyle yapalım

abi senin difizöt rs difizörümü nereden temin ettiniz fiyatı nedir

birde şöyle bir difizör var http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...-difuzoru/detay

bir taneda http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...mpon-alti/detay bu var bunlar sizce nasıl durucaktır

Teşekkürler..

Benin difüzör orjinal ST difüzörü. Tamponda öyle. Senin paylaştığın ilanlarda olan tampon ekleri Ford Sport modeller için verilen body kit'e ait. Bunlar güzel fena deği ama ek olarak görünüyor. Fiberglass olandan şiddetle uzak dur. Kırmız olan orjinal bunu alıp takarsan sıfır boşluk kalacak şekilde takıldığı için rahatsızlık vermez. Fiber gördüm servisde çok kötüydü.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Abi hayırlı olsun güle güle kullan.. ben şu sıralar eğitimden dolayı bitik durumdayım..

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Performansın düştü,alırım anahtarını :D Teşekkürler darısı başına artık.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
Performansın düştü,alırım anahtarını :D Teşekkürler darısı başına artık.

Yarın direksiyonu alıcam inşallah sen naptın abi tamponları..

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Hadi hayırlı olsun, Eğer oraya gideceksen sende Kadıköy'e geleceksen onuda al getir. Tamponları gösterirsin. Öğlen saati olursa bende gelirim. Bütün malzemeler arabanı bagajında:)

Bu cumartesi Çıkmacı Kenan'la sözleştik. Cumartesi günü telefonalrıma cevap vermedi. Gidersne konuşrmusun. 15 defa aradımçaldı çaldı açmadı. Vazgeçti herhalde. eğer almaya niyeti yoksa Bostancı sanayide bir adres aldım oraya satacağım. Egzoz işini ona güvenerek zamansız girdim. Nasılsa buluşup tamponları alacak diye bu sefer harcamamam gereken bir parayı harcadım. Neyse sen konuş tekrar böyle böyle diye. Cumartesi akşama kadar ona ulaşmaya çalıştım.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
Hadi hayırlı olsun, Eğer oraya gideceksen sende Kadıköy'e geleceksen onuda al getir. Tamponları gösterirsin. Öğlen saati olursa bende gelirim. Bütün malzemeler arabanı bagajında:)

Bu cumartesi Çıkmacı Kenan'la sözleştik. Cumartesi günü telefonalrıma cevap vermedi. Gidersne konuşrmusun. 15 defa aradımçaldı çaldı açmadı. Vazgeçti herhalde. eğer almaya niyeti yoksa Bostancı sanayide bir adres aldım oraya satacağım. Egzoz işini ona güvenerek zamansız girdim. Nasılsa buluşup tamponları alacak diye bu sefer harcamamam gereken bir parayı harcadım. Neyse sen konuş tekrar böyle böyle diye. Cumartesi akşama kadar ona ulaşmaya çalıştım.

Abi sanayici iste ne diyim ama yarınki işlerimi halledebilirsem gidip alicam hatta elimdeki parçaları verip üstüne olan takmamı konuşucam.. Siz son olarak ne konuştunuz ??

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Abi sanayici iste ne diyim ama yarınki işlerimi halledebilirsem gidip alicam hatta elimdeki parçaları verip üstüne olan takmamı konuşucam.. Siz son olarak ne konuştunuz ??

Cumartesi işte tamponları almaya gelecekti. Elimdeki diğer malzemelere bakacaktı. 10-15 defa aradım telefonalrıma bakmadı. Cuma akşamı konuştuk en son. Vazgeçti sanırım.

Yorum bağlantısı

Mehmet abi:

Senin konuya heyecanla bakıyorum, her gelişimde farklı bir modifiye değiştirecek bişey kalmayınca ne yapacaksın bilmem. :s

Turbo göstergesinde umarım başarılı olursun, çalışmasa bile bu haliyle güzel. Egzozlar güzel lakin biraz küçük gibi az daha büyük olsa daha iyi olurmuş. İleri de değiştiricem diyosun nasıl olsa daha iyisini yaparsın. Güle güle kullan. :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Egsozlar ST için orjinal ilerde RS style olursa yanık kesik uçlu bir çift iyi gider

RAPTOR_XH09F_maxi.jpg

orjinal rs inkiler biraz saçma duruyor zaten :)

Ford_Focus_RS_2009_167265_20081216.jpg

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Cumartesi yakından gördüm (Mehmet 2nci resimde beni yakalamışsın fonda), ebatları küçük değil orijinal gibi duruyor. Büyükleri ben beğenmiyorum soba borusu gibi, yakışıksız.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Mehmet abi:

Senin konuya heyecanla bakıyorum, her gelişimde farklı bir modifiye değiştirecek bişey kalmayınca ne yapacaksın bilmem. :s

Turbo göstergesinde umarım başarılı olursun, çalışmasa bile bu haliyle güzel. Egzozlar güzel lakin biraz küçük gibi az daha büyük olsa daha iyi olurmuş. İleri de değiştiricem diyosun nasıl olsa daha iyisini yaparsın. Güle güle kullan. :)

Teşekkürler.. Buluruz birşeyler zamanı gelince diskler değişir, Amotisörler değişir, caliperler değişir, illaki birşey çıkar. Yeterki paradan haber ver. Borçlar bitmeden çokta birşey yapamam artık. Gelir belli gide belli..

Turbo göstergesi için inşallah proje devam ediyor. Biraz araştırmaya devam etmem lazım. Egzozlar 1 cm çapı daha küçük kaldı. İleride değiştirim o kolay iş. Şimdilij eski boşluk görüntüy egöre oldukça değişti. Şimdilk beni kurtardı bu durum.

Egsozlar ST için orjinal ilerde RS style olursa yanık kesik uçlu bir çift iyi gider

orjinal rs inkiler biraz saçma duruyor zaten :p

RS difüzörü oldukça farklı. o yüzden büyük ucu kesik egzoz daha oturaklı gidiyor.

Cumartesi yakından gördüm (Mehmet 2nci resimde beni yakalamışsın fonda), ebatları küçük değil orijinal gibi duruyor. Büyükleri ben beğenmiyorum soba borusu gibi, yakışıksız.

Teşekkürler. Kayıt altına aldık. Yarın öbür gün lazım olur :)

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Bencede eksoz uçları tam oturdu.Ayhan Bey ben 2.resim göremedim tek resim var ???

Teşekkürler.. Buluruz birşeyler zamanı gelince diskler değişir, Amotisörler değişir, caliperler değişir, illaki birşey çıkar. Yeterki paradan haber ver. Borçlar bitmeden çokta birşey yapamam artık. Gelir belli gide belli..

Turbo göstergesi için inşallah proje devam ediyor. Biraz araştırmaya devam etmem lazım. Egzozlar 1 cm çapı daha küçük kaldı. İleride değiştirim o kolay iş. Şimdilij eski boşluk görüntüy egöre oldukça değişti. Şimdilk beni kurtardı bu durum.

RS difüzörü oldukça farklı. o yüzden büyük ucu kesik egzoz daha oturaklı gidiyor.

Teşekkürler. Kayıt altına aldık. Yarın öbür gün lazım olur :good1:

Mehmet nazar değmesin !!! Hayırlı olsun. Sanada dediğim gibi en güzel değişim aracın arkasında oldu bence tampon ve stoplar.Sendeki powerbox ın markasını nasıl öğrenebiliriz.Umraniyede tanıdık bir tuningci buldum.Ya powerbox yada remapping.Senin arabayı kullanınca farkı hissettim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Bencede eksoz uçları tam oturdu.Ayhan Bey ben 2.resim göremedim tek resim var ???

Mehmet nazar değmesin !!! Hayırlı olsun. Sanada dediğim gibi en güzel değişim aracın arkasında oldu bence tampon ve stoplar.Sendeki powerbox ın markasını nasıl öğrenebiliriz.Umraniyede tanıdık bir tuningci buldum.Ya powerbox yada remapping.Senin arabayı kullanınca farkı hissettim.

Teşekkürler Gökhan. Egzozlar canlı bakıldığında kaliteside göz önünde bulundurulunca rahatsız etmiyor. Güzel görünüyor. Ama 1-2 cm daha geniş olsaydı uzakan bakınca daha kuvvetli görünecekti. Orjinal ST egzozu dediğim gibi 1-2 cm daha geniş gibi. Bunada çok şükür, düne kadar egzozsuz geizyorduk birde eki egzoz çok çirkin duruyordu aradan görününce. Kısıtlı imkanlarda yapabildiğim en güzel işlem bu oldu :)

Powerbox'un markasını Mertol'dan sorarım tekrar. Fark var bende senin aracın kullanınca anladım. Benim gönlüm Remapping'den yana. Daah iyi olacağına inanıyorum. ama bu işi bilen birisi yapmalı tabiki :) Amadaha kolay çözüm olarakta Powerbox yeterlidir..

:good1: X 41

Teşekkürler Ayhan sağolasın..

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
Teşekkürler Gökhan. Egzozlar canlı bakıldığında kaliteside göz önünde bulundurulunca rahatsız etmiyor. Güzel görünüyor. Ama 1-2 cm daha geniş olsaydı uzakan bakınca daha kuvvetli görünecekti. Orjinal ST egzozu dediğim gibi 1-2 cm daha geniş gibi. Bunada çok şükür, düne kadar egzozsuz geizyorduk birde eki egzoz çok çirkin duruyordu aradan görününce. Kısıtlı imkanlarda yapabildiğim en güzel işlem bu oldu :)

Powerbox'un markasını Mertol'dan sorarım tekrar. Fark var bende senin aracın kullanınca anladım. Benim gönlüm Remapping'den yana. Daah iyi olacağına inanıyorum. ama bu işi bilen birisi yapmalı tabiki :) Amadaha kolay çözüm olarakta Powerbox yeterlidir..

Teşekkürler Ayhan sağolasın..

Remapping i araştırdım powerbox tan daha riskli görünüyor ama bakımların ihmal etmezsen bir sorun çıkmaz dediler ee bizde ihmal etmediğimize göre :) İsim olarak Mehmet Gazihan diye bir şahıs var.Arka tampon olayın çok güzel oldu.Emeğe ve paraya değer yani.

Bişey daha var senin araçta yay güzel yol tutuş filan eyvallah ama araç fazla yaylanmadığından olsa gerek senin araçta daha çok gacırtı oluşturmuş olabilirmi esnemeyi gövdeye fazla yansıttığı için.Yada belki bana öyle gelmiştir senin bagajdaki malzemelerde ses yapıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Remapping i araştırdım powerbox tan daha riskli görünüyor ama bakımların ihmal etmezsen bir sorun çıkmaz dediler ee bizde ihmal etmediğimize göre :) İsim olarak Mehmet Gazihan diye bir şahıs var.Arka tampon olayın çok güzel oldu.Emeğe ve paraya değer yani.

Bişey daha var senin araçta yay güzel yol tutuş filan eyvallah ama araç fazla yaylanmadığından olsa gerek senin araçta daha çok gacırtı oluşturmuş olabilirmi esnemeyi gövdeye fazla yansıttığı için.Yada belki bana öyle gelmiştir senin bagajdaki malzemelerde ses yapıyor olabilir.

Remapping bana daha mantıklı geliyor. Powerbox belli bir bölgeye hükmediyor. Remapping-Yazılım ise daha kontrollü her bölgeye ulaşabiliyor. Doğru bakı ve kullanım şekli ile problemsi performans ede edileceğine inanıyorum. sıkıntı olmaz. Sefa'nın araçta uzun zamandır mevcuttu. Bildiğim kadarıyla oldukça memnundu. Evlenldikten sonra kişisel tercihi olarak rahat durmak adına çıkardı :)

Bende remapping yapsam herhalde Mehmet GAZİHAN'a yaptırırım. Referansları ve bilgisi oldukça büyük. Cem diye bir arkadaşımız daha var onunlada konuşuruz. Niyet ettiğimizde bakarız artık. Ama araç kendine geliyor orası ayrı mesele sende gördün kullandın zaten :)

Gıcırtı sesi kapılara daha silikon uygulaması yapılmadı onlar seni yanıtlmış olabilir. Birde bagajdaki ıvır zıvırlarda öyle. Araçtan çıkan parçalar vardı biliyorsun. Çok bir ses yok bende.Açıkcası yyayın olumsuz bu tip yönlerini görmedim daha.

Mehmet Gazihan bu işten gerçekten iyi anlıyor, neredeyse Türkiye'nin her yerinde kusursuz hizmet veriyomuş :)

Dediğim gibi referans ve bilgi tecrübesi bu konuda oldukça yüksek bir kişi. Hatta işini bu yönde tecrübesi üzerine kurdu diye biliyorum. Uzmanlık alanı olarak seçti bu işi. (Megachips)

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
Güle güle kullanın çok güzel olmuş, ama sağ egsoz daha parlak duruyor kesin %50 %50 dağılım yapıldımı ? Genelde apaçi işi oluyor diğer süs gibi :)

Galiba o taraf yeni olan uç Erdem, benim de dikkatimi çekti.

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara
Bugün egzoz işinide halletim çok şükür. Egzoz çift taraflı olarak aktif ve %50-%50 dağılımlı olarak çalışacak şekilde iç bariyer uygulaması yapıldı. İlk etap için yeterli bu parasızlıkta yaptırabileceğim en iyi çözümü yaptırdım. Elim rahatlayınca daha değişik birşey yaptımak gerekirse yaptırırım inşallah. Şimdilik bu şekilde oldu. Çok kötü olmadı, ama çokta iyi sayılmaz :) Orjinale çok yakın oldu ama..

dscn1683x.jpg

Fon yaptığım resim budur,

ECU remapping konusunda Türkiye'de iş yapan arkadaşlarımıza saygı duyuyorum. Ancak Avrupa'da local hizmet almak yerine Ford TDCI kullanıcıları celtic tunning (http://www.celtictuning.co.uk) ile çalışıyorlar: e-mail ile sizin yazılımı alıp araca göre terzi işi yazılım oluşturuyorlar, kendiniz araca yüklüyorsunuz. İsterseniz geri alınabiliyor. Önceden fordmondeo.org'tan takip ediyordum (Şimdi www.talkford.com oldu site tüm modeller tartışılıyor, ST owners ile de eküriler). Yaptıranlar gayet memnun sorun yaşayan yok. Buraya hangisi iyidirin tartışılması amacıyla yazdım, tabiki aynı kaliteyi vermesi halinde tercih Milli olmalı, selamlar.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...