Mehmet Mercan 26 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2010 Hayırlı olsun abicim. Çok şahane olacak sonunda. Sağolasın Cihan kardeşim. Darısı başına inşallah.. Hayırlı olsun Mehmet, tedarik nereden? Bitmiş halini sabırsızlıkla bekliyoruz. Selamlar. Aleykum selam Ayhan, inşallah en yakın zamanda boyanır takarız inşallah. Tedarik euro-ford.com'un sahibi Cüneyt ERGUN'den aldım. Çok ilgili bir arkadaş. Her noktada çok yardımcı oldu sağolsun. Ürünler orjinal poşetlerinde ve tamponlar ford logolu kutularında duruyor. Sıfır malzeme.. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Ağustos 2010 Paylaş 26 Ağustos 2010 Abi bu aldığın kişi siparişle parça mı ithal ediyor? Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 26 Ağustos 2010 Paylaş 26 Ağustos 2010 abicim hayırlı uğurlu olsun süper bir araç yaptın herşeyin orjinali koydun aracına uğraştın didindin ve sefasını çekeceksin Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 26 Ağustos 2010 Paylaş 26 Ağustos 2010 Mercan on numara oldu aracın Maşallah. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 26 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2010 Abi bu aldığın kişi siparişle parça mı ithal ediyor? Evet sipariş usuluda temin ediyor. Deposuda mevcut. Ciddi derecede büyük deposu var. Orjinal Ford yedek parçaları ithalatı yapıyorlar. ST ön tampon düşünürsen şuanda ön tampon takımı elinde mevcut. Benim selamımı söylersen yardımcı olacaktır. Elindeki tüm ürünler sıfır poşetinde ve astarlı orjinal ford logolu parçalar. abicim hayırlı uğurlu olsun süper bir araç yaptın herşeyin orjinali koydun aracına uğraştın didindin ve sefasını çekeceksin Sağol İlteber, darısı başına. Allah kaza bela vermesin inşallah. Niyetim uzun yıllar binmek. Araba sevdasını sonu yok. Herzaman daha güzeli olacak. Ama sonu yok. Beni götürdüğü yere kadar kullanmayı düşünüyorum inşallah. O yüzden özendim ve bu kadar maliyetin altına girdim. Hayırlısı Allah'tan artık. Bekliyoruuuuuuuuuuuumm... Bekle kardeşim gelecek güzel fotolar işlem bitince inşallah Mercan on numara oldu aracın Maşallah. Sağolasın Lokman abi, gören gözler güzel Yorum bağlantısı
Samet Karabulut 26 Ağustos 2010 Paylaş 26 Ağustos 2010 dedim hadi foruma bi giriyim belki mehmet abi tutamamış kendinni bişeyler yapmıştır yine derken ilteber abinin yorumu gordum a dedim hala aynı araba derken o tampon- st - body kit filan derken bütün uykum kaçtı! abicim güle güle kullanmak nasip olsun inş hayırlsıylan jantlarıda taktınmıydı tekrar tekrar naz değmesin:) Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 26 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 26 Ağustos 2010 (düzenlendi) dedim hadi foruma bi giriyim belki mehmet abi tutamamış kendinni bişeyler yapmıştır yine derken ilteber abinin yorumu gordum a dedim hala aynı araba derken o tampon- st - body kit filan derken bütün uykum kaçtı! abicim güle güle kullanmak nasip olsun inş hayırlsıylan jantlarıda taktınmıydıtekrar tekrar naz değmesin:) Sağoalsın Samet, Boş duramadım bir fırsat yakaladık, hazır tam takım bulmuşken hadi alayım komple dedim. Ekonomik olarak zamanlaması olmadığı halde bir delilik yaptık bakalım. Sonuçta sarf malzemesi değil ihtiyaç değil. Müsriflik yaptık biraz. O yüzden içim pek rahat değil ama yaptık birşey artık sonucuna katlanacağız. Hayırlısı Allah'tan artık Buda temsili arka tampon takılınca alıncak görüntü. Birde egzoz yapmam lazım. Masraf bitmiyor ya 26 Ağustos 2010 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 26 Ağustos 2010 Paylaş 26 Ağustos 2010 Yok abi bana bi FI st 170 far takımı lazım ama kaça gelir acaba onu sorayım bakayım. getirebiliyor mu Yorum bağlantısı
Emre Demir2 26 Ağustos 2010 Paylaş 26 Ağustos 2010 Mehmet abi hayırlısı olsun, çok yakışıklı olucak bu alet çoook.. Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Mehmet Abi hayırlı olsun, güle güle kullan. Benim de düşündüğüm 1-2 modifiye var, seni bu konuda rahatsız edeceğim. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 27 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2010 Yok abi bana bi FI st 170 far takımı lazım ama kaça gelir acaba onu sorayım bakayım. getirebiliyor mu Forumdan bir arkadaş satıyordu linki bulursam sana göndereyim. Mehmet abi hayırlısı olsun, çok yakışıklı olucak bu alet çoook.. Teşekkürler Emre sağolasın. Sana çok değişik bir zehir vereceğim aa sonra anlatırım şimdi biraz işler var. Mehmet Abi hayırlı olsun, güle güle kullan. Benim de düşündüğüm 1-2 modifiye var, seni bu konuda rahatsız edeceğim. Teşekkkürer. Herzaman kardeşim ne demek Yorum bağlantısı
Emre Demir2 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Teşekkürler Emre sağolasın. Sana çok değişik bir zehir vereceğim aa sonra anlatırım şimdi biraz işler var. Tamam abicim. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 27 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2010 Hayırlı Olsun Teşekkür ederim sağolun Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 :nazar: Arabanın tek eksiği vardı , oda sonunda halloldu.. Güzel günlerde kullan abi.. (Yapıcaksındır belki ama kaskoya işletmeyi unutma bunları.. ) Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 27 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2010 (düzenlendi) :lol: :D Arabanın tek eksiği vardı , oda sonunda halloldu.. Güzel günlerde kullan abi.. (Yapıcaksındır belki ama kaskoya işletmeyi unutma bunları.. ) Teşekkürler Ersen, evet en önemli eksikti. En azından artık tam takır motor hariç ST body kit olacak. Evet faturasını aldım Kaskoya işlettireceğim inşallah. 27 Ağustos 2010 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Biliyorum abi o forumdakini bana merceklisinden lazım sordum o arkadaşa. Yokmuş elinde Yorum bağlantısı
Misafir 27 Ağustos 2010 Paylaş 27 Ağustos 2010 Mehmet abi: İki gün ortalardan kaybolduk, söyleye söyleye dilimde tüy bitmişti. Sonunda ST'lenmişiz hayırlı olsun. Kesinlikle en etkili pahalı ama en güzel değişiklik olacak. Şimdiden güle güle kullan. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 27 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 27 Ağustos 2010 Sağol Burak, boş bırakmaya gelmez işte :lol: Boşlukları dolurduk. Biraz pahalı oldu ama neylersin yaptık bir müsriflik işte. Hayırlısı Allah'tan artık. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 28 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2010 (düzenlendi) Bugün boyacıya uğradım tamponların ve marşpiyerlerin boyası bitmek üzereydi. Bu hafta sonu iyice kuruduktan sonra Allah nasip ederse Pazartesi takılacak inşallah. Bu arada eşim İngiltere'ye gitti. 10 gün sonra gelecek. Eğer denk getirebilirsem ucuz yollu bir ST Turbo göstergesi buldum. Onu almayı düşünüyorum. Mertol ile de konuştum bir şekilde çalıştırma şansımız mevcut. Bunu gerçekleştirirsek süper olur. Bakalım hayırlısı artık. 28 Ağustos 2010 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 28 Ağustos 2010 Paylaş 28 Ağustos 2010 abi sen koptun gidiyosun önüne taş koymak lazım senin arayı bu kadar açma :lol: Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 28 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 28 Ağustos 2010 Hadi hayırlısı bakalım :lol: Amin.. abi sen koptun gidiyosun önüne taş koymak lazım senin arayı bu kadar açma Gerçekten koptum kendimi aştım gerçekten Birde yaptığım borçları yerine koyabilsem tez zamanda Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 31 Ağustos 2010 Yazar Paylaş 31 Ağustos 2010 (düzenlendi) Allah'a şükürler olsunki sonunda ST body kit takıldı. Body kit olarak eksik kalan tek parça Ford Logo'sunun olduğu üst petek (Parça Kodu:8M51-8138-CC) kaldı. Şimdilik sırıtmıyor ama olsa daha güzel olur. Pasta-cila yarın yapılacak. Detaylı foto çekemedim. Pasta-cila'dan sonra çekerim nasipse. Boyanın renk tonunda biraz şüphelerim var. Ama yarın daha net bakma şansım olacak. Araba boyacıda diğer arabalara uygulanan astar tozu ile tozlandığından çok anlayamadım. Aracı yıkatırken çok rahatsız olmadım ama gündüz gözü ile tekrar bakmam lazım. Onun dışında çok şükür herşey yolunda gitti. Ön Tampon Eksi Sis farları yeni tampona birebir olmadı. Krom çerçeveleri takabilmek için tırnaklarından bir tanesini kırarak yerleştirebildim. Sis far modülü ise tampon yapısından dolayı sabitlenecek bağlantı noktaları faklı. Onun için bağlantıyı sağlayacak ek bir trim satın almak gerekiyor. Microcat'ten bakarak parçaları (8M51-15266-AB ve 8M51-15267-AB) buldum. Otosan stoklarında mevcut görünüyor. Sipariş vereceğim yarın kısmetse. Birde Tampon altı motor koruma kapağı ile tampon arasında kalan parça kısa kaldığı için birebir oturmadı. Zaten daha ilk yola çıkmam ve 100 km/hızla gitmemle birlikte parçalanması bir oldu. İlk nazarlığımızı aldık 200 liradan aşağı değildir. O parçayı sipariş vermem gerekecek. Microcat'ten parça kodunu bakmayı unuttum. Arka Tampon Arka tamponu içten sağlamlaştıran ve rüzgara karşı sanırım denge sağlayan bir trim parça var. Eski tampondaki yeni tampon'a biraz kısa geldi. Ayrıca bu parça tamponun vidalandığı ana parçalardan birtanesi. Bunun için perçimleyebilieceğimiz bir parça yapıldı. Park sensörleri , arka sis ve geri vitez lambaları sorunsuz birebir takıldı. Park sensörleri için yuvaların açılması için tamponda kılavuz şekiller mevcut problem çıkmadı uygulamada. Marşpiyer Takımı Sorunsuz takıldı. Ek bir modifiye gerekmedi. Resim biraz kötü ama daha güzelleri gelir yakında :lol2: 31 Ağustos 2010 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts