Mehmet Mercan 9 Haziran 2010 Yazar Paylaş 9 Haziran 2010 Eyvallah Burak, aynen dediğin gibi plaka gibi sünger var özel kesilmiş şekilde ve normal süngerden malzmei biraz fazla. Vakitsizlik bazen ayrıntıları unutturuyor. Olsun ben alıştım artık. Allah beterinden saklasın.. Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 9 Haziran 2010 Paylaş 9 Haziran 2010 (düzenlendi) Bugün Fatihi aradım oda başkalarına vermiş, Aksarayı altüst ettim ST logosu bulamadım, ancak serviste olduğunu söylediler. beklemedeyim şimdilik. 9 Haziran 2010 tarihinde Lokman Ceritlio?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 10 Haziran 2010 Paylaş 10 Haziran 2010 Bugün paylaşmayı unuttuğum bir nazarlığımız oldu. ST Spoiler takılırken vidalama yerlerindeki koruyucu süngerleri boyadan sonra takmayı akıl edemedik. Bu son yağmurlarda vidalardan sızan yağmur suyu arka koltuğu ıslatmış. İlk takıldığı gündede arabayı yıkamıştım. Ozamanda koltuk ıslanmıştı. Ancak çocuklar pet şişenin kapağını açık bırakmışlar sanmıştım.Bugünde ıslak görünce hemen boyacıya gittim ST Spoilerı söktük ve sızmanın ordan olduğunu gördük. O bölgede uygulanan sünger özel bir sünger, hemen bulamayacağım için, siyah silikonla olayı çözdük. Ama olan koltuğa oldu tabi. Bende iç temizliğe çok önem veririm. Arka koltukta maalesef yağmur suyundan dolayı gölge gibi iz kaldı. Bakalım bir ara servise sorup bu izleri giderici bir formül bulmak lazım. Koltuklar maalesef siyah. Herşeyi uygulamak tehlikeli olabilir. Hep güzel olacak hali yok ya birazda problemle uğraşalım :lol2: Sağlık olsun ne yapalım ... mehmet ben bahsetmiştim o süngerden. hatta ondan çok daha iyi silikon bazlı conta kullandığımı söylemiştim belki hatırlarsın. hani şu balkon kapısına ve pencerelere yağıştırılan içi oluklu izolasyon contalarından. mükemmel oldu diyebilirim. fiyatı da 8-10 lira bir şey. orijinalinden çok daha kaliteli. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 10 Haziran 2010 Yazar Paylaş 10 Haziran 2010 Eyvallah. ST Spoiler astarlı gelmişti. Dolaysıyla o parçaları yoktu. Bendeki spoilerin cam üzerine gelen uzun kaucuk süngeri takmıştım. Ama diğer süngerleri söküp takmayı atlamışım. Teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Ali Elöver 10 Haziran 2010 Paylaş 10 Haziran 2010 Varmı yokmu belli olmuyor. Belli açılardan ışık yansımasına göre güzel bir görüntü oluşuyor. Beğeninize sunalım bakalım. Bende pek anlayamadım pek arandım nerde diye. Hakkaten belli olmuyor Gizli modifiye dedikleri bu olsa gerek Pratikte kazancı ne oldu bu yapıştırma etiket işinin ? Bende acaba arabama Abarth Logosu alıp yapıştırsam mı ? Muhtmelen benden başka bakıpta zevkine varmaz Arka koltukta maalesef yağmur suyundan dolayı gölge gibi iz kaldı. Bakalım bir ara servise sorup bu izleri giderici bir formül bulmak lazım. Koltuklar maalesef siyah. Herşeyi uygulamak tehlikeli olabilir.Hep güzel olacak hali yok ya birazda problemle uğraşalım Sağlık olsun ne yapalım ... Direk alıp sık bunu, temiz bezle ovala. Yoksa uğra bana Feneryolundayım, bende 2-3 kutu olacak. http://www.hepsiburada.com/sonax-arac-ici-...ategoryId=26001 Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 10 Haziran 2010 Yazar Paylaş 10 Haziran 2010 Okadarda da az beli olmuyor tam benim zevkimde Pratkte kazansı görsel anlamda bana zevk vermesi. TDCi motorla ST motor gibi dolaşma keyfi veriyor bana Leke için biraz daha kuruyunca geçti gibi. Ama daha detaylı bakamadım alıcı gözüyle. Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 10 Haziran 2010 Paylaş 10 Haziran 2010 Mehmet, her iletini heyecanla açıp okur oldum stoplardan haber var diye.Bir gelsede görsek, anlasak gümrükte takılmıyor diye.Sonra banada bulsak ... Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 10 Haziran 2010 Yazar Paylaş 10 Haziran 2010 (düzenlendi) Mehmet, her iletini heyecanla açıp okur oldum stoplardan haber var diye.Bir gelsede görsek, anlasak gümrükte takılmıyor diye.Sonra banada bulsak ... Sen mail atı ver bana ben sana haber veririm Stopları 1 saat önce Gümrük İşlemlerine sordum. Gümrük kontrol aşamasındaymış ancak henüz sıra nezaman gelir bilemiyoruz dediler. Toplu işden çıkarılma olmuş sanırım biraz işlemlerde bu yüzden yığılma varmış. Peki dedim nasıl haberim olacak. Eğer gümrüğe taklırsa ihbar belgesi gönderilerek paketinizi Gümrük İşlem merkezinden alın diye yazı geliyormuş. Gümrüğe takılmaz ise Kadıköy PTT Merkezine gelecekmiş. Bekliyoruz bakalım hayırlısı ile gelsin bende merak ediyorum. Gelir gelmez sana haber veririm en yakınımda sen varsın ilk gören olursun muhtemelen. 10 Haziran 2010 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Atila Taşçı 10 Haziran 2010 Paylaş 10 Haziran 2010 Mehmet Bey arabanız çok güzel olmuş kaç gündür takip ediyorum verdiğiniz emeklere kesinlikle değmiş, maaşallah kazasız belasız sürüşler diliyorum, bu arada eşiniz bu kadar masrafa ne diyor sizin jantları aldıktan sonra benimki artık çok sıkı konrol ediyor aracım için yeni yapacaklarımı mecburen sıraya koymak zorunda kaldım. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 10 Haziran 2010 Yazar Paylaş 10 Haziran 2010 Mehmet Bey arabanız çok güzel olmuş kaç gündür takip ediyorum verdiğiniz emeklere kesinlikle değmiş, maaşallah kazasız belasız sürüşler diliyorum, bu arada eşiniz bu kadar masrafa ne diyor sizin jantları aldıktan sonra benimki artık çok sıkı konrol ediyor aracım için yeni yapacaklarımı mecburen sıraya koymak zorunda kaldım. Teşekkürler sağolasın. Darısı başına Masraf olayını ne sen sor ne ben söylemiş olayım, ne kadar masraf yptığımı duysa direkt kapının önüne koyar beni O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Nasıl memnunmusun jantlardan ve lastiklrden. Yenge hn beğenmiştir ama değilmi Laf yaparlar ama hoşlarınıda gider. Bizimkisi maliyetleri öğrenmediği sürece problem yok şimdilik yaptıklarımın yarısını biliyor. Spoiler + yay olayını filan daha fark etmedi Yorum bağlantısı
Murat Kavuk 11 Haziran 2010 Paylaş 11 Haziran 2010 Samet ebay'dan aldım. çifti 5 lira Kargo 4 Lira. Bu sefer 3 takım + 1 fiesta siparişi vermiştim. Tek kargo ücreti ile geldi. 1 tanedealsan 10 tanede alsan kargo ücreti aynı. - Satıcının tüm ürünleri.. http://shop.ebay.de/iq24at/m.html?_nkw=&am...p;_trksid=p3686 Mehmet ben de bir kaç logo siparişi verdim bu adama. Bakalım gelsin, doldurmayı düşündüğüm bir kaç boşluk var.. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 11 Haziran 2010 Yazar Paylaş 11 Haziran 2010 Hadi hayırlı olsun. Zamanında gönderiyor. 5-6 gün içinde gelir. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 17 Haziran 2010 Yazar Paylaş 17 Haziran 2010 (düzenlendi) Çok şükür LED'li stoplar gümrüğe takılmadan geldi. Alığım satıcı orjinal kutularında göndermiş. Bir tanesinde stop-sinyal lambası ve duyları ile ara bağlantı kablosu mevcut değil. Bir tanesi tam teknik takılmaya hazır durumda. İki stopta da iç kısımda kalan 2-3 cm'lk çatlaklar var. Bagaj kapağının iç tarafında kalıyor çok belli olmayacak herhalde. Bu fiyata normal artık. Bir çaresini buluruz. Böylece birinci engeli aşmış oldum. Mal elimizde artık. Şimdi ikinci engel içindeki LED'ler'in çalışıp çalışmadığı ile ilgili olacak. Kısmet artık. 17 Haziran 2010 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya 17 Haziran 2010 Paylaş 17 Haziran 2010 Çok şükür LED'li stoplar gümrüğe takılmadan geldi. Alığım satıcı orjinal kutularında göndermiş. Bir tanesinde stop-sinyal lambası ve duyları ile ara bağlantı kablosu mevcut değil. Bir tanesi tam teknik takılmaya hazır durumda. İki stopta da iç kısımda kalan 2-3 cm'lk çatlaklar var. Bagaj kapağının iç tarafında kalıyor çok belli olmayacak herhalde. Bu fiyata normal artık. Bir çaresini buluruz. Böylece birinci engeli aşmış oldum. Mal elimizde artık. Şimdi ikinci engel içindeki LED'ler'in çalışıp çalışmadığı ile ilgili olacak. Kısmet artık. Hayırlı olsun darısı başıma diyelim Mehmet.Ne zaman taktırmayı düşünüyorsun ve araç yanındamı şu ana stopları görebilirmiyiz acaba Yorum bağlantısı
Övgü Gürşen 17 Haziran 2010 Paylaş 17 Haziran 2010 (düzenlendi) Bugün eşim arabayla Adapazarı'na gitmek zorunda kaldı. Şiddetli yağmurun etkisimidir artık yada yerli malı çift taraflı band ile yapıştırma işlemim sonucu ön APP plakamız Adapazarı'n da düşmüş. Kayınbiraderimin araçtan önceden inmiş olması vesilesi ile yolda plakayı bulup alması kısmetimiz olmuş. Artık siyah silikonla yapıştırırım önleri. Arka bagajdaki plaka çok sıkı yapışmış durumda. Demekki kullandığım çift taraflı band plastik üzerinde okadar etkili değilmiş. Otobanda düşmemiş olması artık kısmet meselesi sakın silıkonla deneme ön tarafı. benimkini öyle yapmışlar, iki defa düştü. çift taraflı bantlardan almak lazım ancak bunlar bir kaç çeşit ve marka. en geüçlü ve dış hava koşullarına dayanıklı olanlardan almak lazım. onlar ile yapılıyor. arka taraf dediğin gibi kaporta olduğundan iyi tutuyor ama öndeki düşer. silikon doğru seçim değil. bence süper olacak yeni stoplarla. ben de gaza gelmiştim. CUB ile geçen ay almaya gittik ve tanesine 400 lira çektiler. alalım dedik ama ankarada stoğunda olan ford parçacısı bulamadık iyi ki bulamamışız, hiç param kalmadı Bugün serviste ustanın biri bana demir jantların daha ağır olduğunu söyledi sizce doğrumu arkadaşlar eğer öyleyse 16 inch demir yerine 17 inch çelik jant daha avantajlı gibi. lokman hocam demir tabir edilen aslen ç.elik sac janttır daha ağırdır. çelik tabir edilenler ise aslen alüminyum alaşımıdır. çok daha hafiftir aynı ölçüde. alaşım jantlar büyük olsa bile hafif olmaları nedeniyle avantajlıdır. teorik olarak daha az güç çalarlar ve şık dururlar. biri bükülür ve ısıtılıp düzeltilirken diğeri kırılır. kısacası dediğin gibi 17" alaşım daha avantajlı gibi. ölçü farkından dolayı ağırlık değişebilir ama yine de hafif kalır. problem başka. lastik fiyatları daha yüksektir. ayrıca 17" orijinal ölçüler kullanılacaksa, düşen profilden dolayı sürüş biraz sertleşir. üstelik yay ihtiyacı da doğabilir görüntüden dolayı. 17 Haziran 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 17 Haziran 2010 Yazar Paylaş 17 Haziran 2010 Hayırlı olsun darısı başıma diyelim Mehmet.Ne zaman taktırmayı düşünüyorsun ve araç yanındamı şu ana stopları görebilirmiyiz acaba Stoplar bagajda. Ancak araba ofisin orda değil. Bende toplantıya çıkmıştım. Aradığını söylediler. sakın silıkonla deneme ön tarafı. benimkini öyle yapmışlar, iki defa düştü. çift taraflı bantlardan almak lazım ancak bunlar bir kaç çeşit ve marka. en geüçlü ve dış hava koşullarına dayanıklı olanlardan almak lazım. onlar ile yapılıyor. arka taraf dediğin gibi kaporta olduğundan iyi tutuyor ama öndeki düşer. silikon doğru seçim değil. bence süper olacak yeni stoplarla. ben de gaza gelmiştim. CUB ile geçen ay almaya gittik ve tanesine 400 lira çektiler. alalım dedik ama ankarada stoğunda olan ford parçacısı bulamadık iyi ki bulamamışız, hiç param kalmadı lokman hocam demir tabir edilen aslen ç.elik sac janttır daha ağırdır. çelik tabir edilenler ise aslen alüminyum alaşımıdır. çok daha hafiftir aynı ölçüde. alaşım jantlar büyük olsa bile hafif olmaları nedeniyle avantajlıdır. teorik olarak daha az güç çalarlar ve şık dururlar. biri bükülür ve ısıtılıp düzeltilirken diğeri kırılır. kısacası dediğin gibi 17" alaşım daha avantajlı gibi. ölçü farkından dolayı ağırlık değişebilir ama yine de hafif kalır. problem başka. lastik fiyatları daha yüksektir. ayrıca 17" orijinal ölçüler kullanılacaksa, düşen profilden dolayı sürüş biraz sertleşir. üstelik yay ihtiyacı da doğabilir görüntüden dolayı. Bende silikon yaptırmadım. 3M'in dış cephe kullanımına uygun 30-40 kg kuvveti kaldıracak çift taraflı silikon bazlı band'lardan aldım. 8 lira fiyatı var ama herhalde plakyı sökmek isteyen tamponuda alır gider Okadar güzel yapıştı.. LELD'li stoplar 800 lira çifti para verip alınmaz. İyikide almamışsın. İllaki hurdacıya yada ebay'a düşecek. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 17 Haziran 2010 Yazar Paylaş 17 Haziran 2010 (düzenlendi) Akşam eve gelir gelmez LED'li stopları kontrol ettim. Çok şükür ikiside sorunsuz çalışıyor. Ancak evde stopları incelidiğimde ikisinde de görünmeyen iç kısımlarında boydan boya çatlamalar var. Sanırım bagaj kapağı arka camdan, birşey düşmesi sonucu darbe almış. Çünkü iki stop'ta da iç kısımlarında kısmi çatlaklar mevcut. Problem oluşturacak boyutta değil ama çok şükür. LED'li stop LED'leri çalışır durumda olduğunan hem üst hem alt bölüm aydınlanıyor. Ancak LED'ler hem Sinyal hemde Stop lambasına gelen kablolara paralel bağlanmış ordan besleniyor. kablo tesisatında farklı bir bağlantı şekli var çözemedim henüz :lol2: - LED'ler çalışır durumdayken - Çatlaklar - Kablo Tesisatı 17 Haziran 2010 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Demir2 17 Haziran 2010 Paylaş 17 Haziran 2010 Hayırlısı olsun Mehmet abi, takılmasını bekliyoruz artık... Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman 17 Haziran 2010 Paylaş 17 Haziran 2010 mehmet abi aldın başını gidiyorsun yaa ne zamn konuna göz atsam yeni bir yenilikle karşılaşıyorum vallahi bravo çok emek para harcıyorsun ama değiyor gerçekten ama abi o çatlaklardan inşallah su almaz su almasa bile buhar yapmaz inşallah Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 17 Haziran 2010 Yazar Paylaş 17 Haziran 2010 (düzenlendi) - Kablo Tesisatı - Kablo Şeması 17 Haziran 2010 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 17 Haziran 2010 Yazar Paylaş 17 Haziran 2010 Hayırlısı olsun Mehmet abi, takılmasını bekliyoruz artık... Teşekkürler Emrecim, takılması için biraz çalışma yapmam lazımdı onu bitirdim şimdi. Bağlantı şemasını çıkardım. Eli kulağında kadeşim bu hafta sonuna kadar takmış olurum inşallah. Yaz şenliğine yetiştirmek istiyorum. mehmet abi aldın başını gidiyorsun yaa ne zamn konuna göz atsam yeni bir yenilikle karşılaşıyorum vallahi bravo çok emek para harcıyorsun ama değiyor gerçekten ama abi o çatlaklardan inşallah su almaz su almasa bile buhar yapmaz inşallah Sağolasın İlteber, gönül hep ister her baktığında birşey yapayım ama limitleri çok zorladım biraz durulma zamanım geldi. Oldukça birşeyler yaptım zaten. Bir süreliğine keser beni. Allah'a çok şükür hemen hemen düşündüğüm birçok şeyi yapmak nasip oldu. Yaparsamda bagaj aydınaltması, kapı kolu LED uygulaması vs küçük el işleri yaparım bir sürede onlar beni idare eder. ST body kit için param kalmadı. Ama fırsat çıakrsa bakarız bir şekilde. Şimdilik bayağı toparladık acele etmeye gerek yok. Çatlaklardan su almaz. Elimle üzerinde gezdiğimde çatlakları hissetmiyorsun içten oluşmuş. Belki zamanla çatlak büyürse ozaman sorun olabilir. Ama şimdilik sorun olacağını sanmıyorum. Su alıncaya kadarda geçen süre için Allah kerim bakarız bir çaresine. Pattex'in yeni çatlak onarıcı yapıştırıcısı çıkmış ondan uygulamayı yapmayı düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 19 Haziran 2010 Yazar Paylaş 19 Haziran 2010 Bugün Doğan Oto Koşuyoluna giderek LED'li stop için eksik olan bir adet kablo tesisatını yedek parçadan sordurdum. Ellerinde yoktu. Hatta otosanda da yok. Sipariş verirsek en az 15 günden önce gelmeyeceğini ve alt üstü kablo olan parçanın KDV dahil 105 Lira olduğunu öğrenince her zamanki gibi yedek parçadan uzaklaşıp servis alanına gidip derdimi anlattım arkadaşlara. Sağolsun kankam el attı ve işimi çözdü.. Çok şükür LED'li stoplarım takıldı nihayetinde. Umduğumdan daha güzel oldu. Ayrıca güzel bir süpriz ile karşılaştık. 2-3 gündür kendi sorduğum sorumada servisdeki arkadaşlarla böylece beraber cevabını bulmuş olduk. Biliyorsunuz LED'leri çalıştıran devrelerin Fren ve Sinyal lambasından beslendiğini ve bunun mantığını anlayamadığımı ifade etmiştim. Bu soruma servisde cevap bulduk. Sinyal lambası yandığı zaman Kırmızı olan LED'ler Sarı ışığıa dönüyor, Sarı ışık sönünce tekrar kırmızı ışık olarak yanıyor. Mantığı buymuş. Fren lambası yanıncada alt kısımdaki kırmızı LED'ler dahada kuvetleniyor. Daha yüksek voltajlı akım gönderiyor. Kısaca devre mantığı çözüldü. Montaj öncesinde eski farların sinyal ve fren lambası duylarının LED'li stop lambasına birebir uyumlu olup olmadığına bakıldı. Onla birebir uyunca sadece LED devresinin bağlanması için gerekli üç adet kablo ekinin yapılması sağlandı. LED'li devreye su girmesini engelleyecek lastik tıpa kablo tesisastı ile birlikte geldiğinden daha önceden servis dolaplarında duran atıl stoklardan uyumlu bir tıpa yapıldı. LED devre soketine uyumlu soket bulundu ve tesisatın bağlantısı elimzide olan orjinal kablodan bakılarak ve benim paylaştığım şemaya göre bağlantılar yapılarak uygulama tamamlandı. Bu arada Orjinal kablo tesisatı üzerinde gelen stop lambası eksi stop lambasını konnektörüne birebir uyumlu ve tak-çalıştır prensibinde hiçbir ek modifikasyon yapılmadan çalıştı. Tüm operasyon kablo tesisatı olmayan stop lambası için yapıldı. Eski stop lambasının LED Devresine bağlantı hazırlığı yok. Ancak eski kablo tesisatını modifiye ederek birebir çalışır hale getirdik. Sonrasında testler yaptık ve problem olmadığını görünce stop lambaları yerine oturtuldu ve uygulama başarıyla tamamlandı. Allah'a şükürler olsun ki çok istediğim bir modifiye işlemi nasip oldu bana. - Parça Kodu : 8M51-13A412-BC - Hazırlık aşaması - Uygulama sonrası ilk test - Gündüz yakın çekim ve Çatlak olan bölgenin görünümü (Ben bagaj kapağı içinde kalır diyordum. Ama dışta kaldı. Nazarlık şeklinde) - Gece yakın çekim - Gece Görüntüsü Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 19 Haziran 2010 Paylaş 19 Haziran 2010 Mercan hayırlı olsun buda güzel olmuş yarın Bursada yakından bakarız artık Maşallah diyelim. Yorum bağlantısı
Emre Demir2 19 Haziran 2010 Paylaş 19 Haziran 2010 Abicim güle güle kullanmak nasip olsun. Yorum bağlantısı
Recommended Posts