İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Musa Yüzbaşıoğlu

mehmet abi arabada yaptığın ufak değişiklikler bile kendini gösteriyor :)

Yorum bağlantısı
Emre Demir2
İsterim ama kalsın dün gece bir hesap yaptımda limitleri aşmışız biraz.

O zaman kışa doğru beraber yaptırırız. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
mehmet abi arabada yaptığın ufak değişiklikler bile kendini gösteriyor :rolleyes:

Teşekkürler.. Gören gözler güzel..

O zaman kışa doğru beraber yaptırırız. :)

Hayırlısı olabilir neden olmasın :) Bu yaz bol kazançlı geçerse ayıpsın yaparız :)

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Ben şahsen gittim gördüm ve dokundum :D vee süper bence çok güzeeel hemde hiç rahatsız etmiyor güle güle kullan abicim :rolleyes::):):):nazar::nazar:

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
(düzenlendi)

Abi çok güzel :i-ih: .Bunun RS yazılı olanınını nerden bulabiliriz ?

tarihinde Bilgehan Arbek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
Abi çok güzel :) .Bunun RS yazılı olanınını nerden bulabiliriz ?

Tabiki ebaydan :s

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Ben şahsen gittim gördüm ve dokundum :D vee süper bence çok güzeeel hemde hiç rahatsız etmiyor güle güle kullan abicim :):s:p:nazar::nazar::nazar:

Teşekkürler Serhat. Beğendiğine sevindim :)

Abi çok güzel :) .Bunun RS yazılı olanınını nerden bulabiliriz ?

Teşekkürler. RS'de vardı mondeo var ne ararsan var adamlarda :)

Yorum bağlantısı
Kerim Bilge
Teşekkürler. RS'de vardı mondeo var ne ararsan var adamlarda :s

Abi acaba renault için olanları var mıdır sırf ford mu ? :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
yaylar tam kıvamında olmuş maşallah

Teşekkürler..

Dün yayları uzun yolda (İstanbul-Adapazarı) kullanma ve deneme şansım oldu. Her marka ile aynı sürüş dinamiği elde edilirmi bilmem ama Focus aracı olup yay takmayan ve endişe duyanlar çok yanılırlar benim gibi. Bir yay bukadar etkilimi olur. Yol tutuş, viraj girme, frenaj ve yokuş aşağı aracın sürüş güvenliği ent üst seviyede diyebilirim. Bunu gerçekten tarafsız olarak yazıyorum.

Sanki performans fren diski takmış gibi fren yaptığımda arka yolcuların öne oluşan yığılmadan dolayı hissettikleri frenaj hissi sıfır seviyesinde diyebilirim. Araç dört disk aynı anda ve dengeli tutmaya başladı. Eski yaylarda öne yğılma fazla oluyordu. Bu bir defa bu ortadan kalktı. Sanki üstten birisi bastırarak araç dört tekerden aşağı doğru çekiyor.

Tümseklerde konfor kaybı var demek haksızlık, Dün 5 kişi ve bagaj orta yüklü (market alışverişi) iken sürtme fazla alçalma gibi durum yaşamadım. Gayet memnunum herkezede Vogtland taktığım için Vogtland markasını tavsiye ederim. Diğer markalarda aynı etkiyi hissedermiyim bilemem, tecrübe etmek lazım. Kesinlikle Vogtland en iyisidir demem. Ama yüzde olarak çok uyumlu olduğu kesin. Arabaya katkısı %90 oldu diyebilirim. Amatasör ömründen feragat ediyorsam ki %25 deniyor genel olrak razıyım. Yoldaki güvenlik bir takım amatasörden çok daha önemli bana göre.

Yakıt konusunda 17"inch jant-lastik + 35mm yay ile değişen hiçbirşey olmadı. Uzun yolda aynı oranlarda gidiyorum. Sadece kalkışlarda anlık tüketim daha fazla. Dur-kalk dışında yakıt kaybı gözlemlemedim.

İşin özeti şu,

Focus aracı olupta sürüş dinamiği açısından güvenlik elde etmek isteyen herkes birgün yaylanmalı yoksa fazla birşey beklmesinler. Yay tabiki uyumlu olması şartı ile benim artık olmazsa olmazlarımdan bir tane olacaktır. Bukadar emin kouşuyorum. Araca katkısı çok fazla. Beraberinde götürdüğü birşey varsa ona razıyım. Dediğim gibi getirdiği güvenlik etkisi yanında zamanından önce eskiyeyecek bir parça mevcutsa önemi kalmadı benim açımdan.

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Abicim yaylarımızda hayırlı olsun :D kazasız belasız kullanalım

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
Teşekkürler..

Dün yayları uzun yolda (İstanbul-Adapazarı) kullanma ve deneme şansım oldu. Her marka ile aynı sürüş dinamiği elde edilirmi bilmem ama Focus aracı olup yay takmayan ve endişe duyanlar çok yanılırlar benim gibi. Bir yay bukadar etkilimi olur. Yol tutuş, viraj girme, frenaj ve yokuş aşağı aracın sürüş güvenliği ent üst seviyede diyebilirim. Bunu gerçekten tarafsız olarak yazıyorum.

Sanki performans fren diski takmış gibi fren yaptığımda arka yolcuların öne oluşan yığılmadan dolayı hissettikleri frenaj hissi sıfır seviyesinde diyebilirim. Araç dört disk aynı anda ve dengeli tutmaya başladı. Eski yaylarda öne yğılma fazla oluyordu. Bu bir defa bu ortadan kalktı. Sanki üstten birisi bastırarak araç dört tekerden aşağı doğru çekiyor.

Tümseklerde konfor kaybı var demek haksızlık, Dün 5 kişi ve bagaj orta yüklü (market alışverişi) iken sürtme fazla alçalma gibi durum yaşamadım. Gayet memnunum herkezede Vogtland taktığım için Vogtland markasını tavsiye ederim. Diğer markalarda aynı etkiyi hissedermiyim bilemem, tecrübe etmek lazım. Kesinlikle Vogtland en iyisidir demem. Ama yüzde olarak çok uyumlu olduğu kesin. Arabaya katkısı %90 oldu diyebilirim. Amatasör ömründen feragat ediyorsam ki %25 deniyor genel olrak razıyım. Yoldaki güvenlik bir takım amatasörden çok daha önemli bana göre.

Yakıt konusunda 17"inch jant-lastik + 35mm yay ile değişen hiçbirşey olmadı. Uzun yolda aynı oranlarda gidiyorum. Sadece kalkışlarda anlık tüketim daha fazla. Dur-kalk dışında yakıt kaybı gözlemlemedim.

İşin özeti şu,

Focus aracı olupta sürüş dinamiği açısından güvenlik elde etmek isteyen herkes birgün yaylanmalı yoksa fazla birşey beklmesinler. Yay tabiki uyumlu olması şartı ile benim artık olmazsa olmazlarımdan bir tane olacaktır. Bukadar emin kouşuyorum. Araca katkısı çok fazla. Beraberinde götürdüğü birşey varsa ona razıyım. Dediğim gibi getirdiği güvenlik etkisi yanında zamanından önce eskiyeyecek bir parça mevcutsa önemi kalmadı benim açımdan.

Mehmet Bey;

Selamlar.Acaba yaylar nerede kaça ve ne kadar zamanda takıldı ve lastik ebatlarında değişim yaptınızmı yani hem 17 inch hem yay sürtme riski olabilir .

Sizin konuyu sıkı takip ediyorum çünkü orjinal sade ve tam kıvamında değişim yapıyorsunuz.Aracınızı görmek isterim birgün inşallah.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

APP plaka yapılacak yakın zamanda :D Onun ücreti yüksek. Öyle 30-40 liraya ancak plakayı mühürsüz bastırabilirsin. Benim plakanın biraz işleri uzun :D Maaşı bekliyor..

Abicim yaylarımızda hayırlı olsun :flowers: kazasız belasız kullanalım

Teşekkürler Serhat. Sende güle güle kullan hayırlısı ile..

Mehmet Bey;

Selamlar.Acaba yaylar nerede kaça ve ne kadar zamanda takıldı ve lastik ebatlarında değişim yaptınızmı yani hem 17 inch hem yay sürtme riski olabilir .

Sizin konuyu sıkı takip ediyorum çünkü orjinal sade ve tam kıvamında değişim yapıyorsunuz.Aracınızı görmek isterim birgün inşallah.

Teşekkürler.. Yayları Koşuyolu-Doğan Oto'da taktırdım. Jantlar+lastikler 17inch aynı. Spor yay öyle kolay kolay sürtme yapmaz buna kanaat getirdim artık. Üstad 1 dk mesafede işyerlerimiz var. Sana verdiğim kartvizitteki adresime mail at. Ben sana aracımı işyerine getireceğim zaman mail atarım birgün öncesinden detaylı bakarsın. Kullanmak istersende kullanırsın. Böylece farkı iyice anlayacaksın. Ama masraflı olur öncesinden söylemedi deme. Sonra bir bakmışsınki kendini yay alırken ve taktırırken bulabilirsin. Karışmam sonra :D

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
APP plaka yapılacak yakın zamanda :flowers: Onun ücreti yüksek. Öyle 30-40 liraya ancak plakayı mühürsüz bastırabilirsin. Benim plakanın biraz işleri uzun :D Maaşı bekliyor..

Teşekkürler Serhat. Sende güle güle kullan hayırlısı ile..

Teşekkürler.. Yayları Koşuyolu-Doğan Oto'da taktırdım. Jantlar+lastikler 17inch aynı. Spor yay öyle kolay kolay sürtme yapmaz buna kanaat getirdim artık. Üstad 1 dk mesafede işyerlerimiz var. Sana verdiğim kartvizitteki adresime mail at. Ben sana aracımı işyerine getireceğim zaman mail atarım birgün öncesinden detaylı bakarsın. Kullanmak istersende kullanırsın. Böylece farkı iyice anlayacaksın. Ama masraflı olur öncesinden söylemedi deme. Sonra bir bakmışsınki kendini yay alırken ve taktırırken bulabilirsin. Karışmam sonra :D

Tamamdır peki yaydan sonra amortisörlerin de spor amortisörlerle değişmesi gerekir deniyor.Doğan sana bu konuda uyarı yaptımı.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Albüm'den seçmeler :)

dscn0061f.jpg

dscn0066v.jpg

dscn0095o.jpg

Tamamdır peki yaydan sonra amortisörlerin de spor amortisörlerle değişmesi gerekir deniyor.Doğan sana bu konuda uyarı yaptımı.

Spor Amortisör olsa güzel olur tabi. Ama zorunlu değil. Uyarı yapsada ben bu saaten sonra amortisör garantiye girmesede çıkarmam yayları herhalde :) Sürüş dinanmiği arttığı için problem yok benim açımdan.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Benide çek diyor ne yapayım rahat yoktu :) :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Jantlar gece daha bir güzel duruyormuş ;)

Hakkını veriyor gibi değilmi Lokman Abi :)

Mehmet abi maşallah ufaklık çok şeker çıkmış, ama focus bir başka güzel gözüküyor.

Teşekkürler.. İnşallah daha güzeli senin olur kardeşim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...