İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Mehmet Mercan
Abi kondur kargayı çizsin tavanı. :) Çok güzel abi :blink:...

Araba yaysız LEYLEK gibi. Konar tabi kuşlar..

namussuz kargaya bak, başka konacak yer bulamamışmı :)

1. fotoğraf harika olmuş.

Teşekkürler.. Plaka da APP olsa daha güzel çıkacak ama nazarlık olsun oda :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Teşekkürler.. Serhat'ın arabasıda bitsin güzel fotolar paylaşmayı düşünüoruz :D Aşağıdak gibi mesela :) Belki Sefa ve Emre'de katılır kim bilir... Aşağıdaki resimde ST ve rS jantlarıın duruşalrı bir arada görülebilir.

jonsst0684.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
:) Maaşallah, kazasız belasız kullan!

Teşekkürler Sefa.. Sen sardın bu işleri başımıza toprağım.. Kurtulamıyoruz. hatta body kit kaşıntısı bile başladı bende :D

.................

Beğendiniz herhalde teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Güle güle kullanın güzel olmuş :)

Yalnız ben bu orjinal ford jantlarının ofsetini anlamıyorum. Ford utanmasa jantları arabanın içine koyacak :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Teşekkürler. Benim yeni CMAX jantları yanılmıyorsam 7.5'tu

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

Spoiler de güzelmiş :)

Yalnız ben bu orjinal ford jantlarının ofsetini anlamıyorum. Ford utanmasa jantları arabanın içine koyacak :)

Çamurluklar şişik kalıyor iz açıklığına göre..

Teşekkürler. Benim yeni CMAX jantları yanılmıyorsam 7.5'tu

Senin arabadaki jantlar 7Jx17 ofset 50. Ama kollar biraz dış bükey olduğu için daha geniş ve dolgun duruyor.

thumb_493260335.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Çok şükür yaylarda takıldı. söküp-takma işlemi, rot balans ve Hava Filtresi değişimi dahil. 1 saat 45 dk. sürdü tüm işlem. İlk atölye fotolarını paylaşayım hemen. Akşam daha detaylı fotolar koyarım inşallah.

dscn0011f.jpg

dscn0012k.jpg

dscn0013w.jpg

dscn0021k.jpg

dscn0023w.jpg

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Hadi hayırlı olsun, şimdi mükkemel olmuş :)

arabanın yandan tam fotosunu koymayı unutma.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı
(düzenlendi)

Hadi hayırlı olsuuun abi bakalım yarın bende alıyımda kargodan cuma sabaha belki ilk olarak yayları takarım belki ama bilmiyorum ya neyse hayırlısı diyelim..

bencede, bu arada yaylar vogtland mı?

Evet vogtland 35mm..

:);):):):):nazar::nazar::nazar::nazar:

tarihinde Serhat S. Yaz?c? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Hadi hayırlı olsun, şimdi mükkemel olmuş :)

arabanın yandan tam fotosunu koymayı unutma.

Sağolasın Lokman Abi. Teşekkür ederim. Son değişim öncesi gören sen ve Bilgin oldu. Şimdi çok değişti gerçekten.

bencede, bu arada yaylar vogtland mı?

Teşekkürler. Evet Vogtland serisi Focus dizel için olan modeli.

Abicim güle güle kullan,çok şık olmuş.

Sağolasın Cihancım, taslaktan gerçeğe dönüşüm oldu. İlk izlenimleri çok olumlu. Korktuğum gibi olmadı açıkcası boşuna korkmuşum desem yeridir. ;)

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
Sağolasın Lokman Abi. Teşekkür ederim. Son değişim öncesi gören sen ve Bilgin oldu. Şimdi çok değişti gerçekten.

Teşekkürler. Evet Vogtland serisi Focus dizel için olan modeli.

Sağolasın Cihancım, taslaktan gerçeğe dönüşüm oldu. İlk izlenimleri çok olumlu. Korktuğum gibi olmadı açıkcası boşuna korkmuşum desem yeridir. ;)

Merhabalar Mehmet

Gerçekten güzel olmuş beni gaza getiriyosun da hayırlısı.Bu arada kartını aldım :) sende mi oynuyordun yoksa beylerbeyinde

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Şimdi oldu abi. Mükemmel... :) :)

Teşekkürler kardeşim. Tamamladı kendini. Herşey bir bütün işte.

Hadi hayırlı olsuuun abi bakalım yarın bende alıyımda kargodan cuma sabaha belki ilk olarak yayları takarım belki ama bilmiyorum ya neyse hayırlısı diyelim..

Evet vogtland 35mm..

Yarın hayırlısı ile kargodan alalım bakalım taktırması kalsın geriye. Hayırlısı olsun başka dileğimiz yok. Ama düşündüğümüzden daha iyi oturdu araç. Kullanımda verdiği güven kendini belli ediyor. Rot ayarına girmeden önce biraz oturması için 5dk dolaştırdım birkaç ta deneme yaptım. Özellikelde fren olayını çok merak ediyordum. Aracın ABS sistemini devreye sokana kadar göbeğim çatladı. Araç orantılı olarak frenaj yapınca sanki yukardan birisi bastırmış gibi durmaya başladı. Önceki yayda öne doğru biraz yığılma oluyordu. Bu çok hoşuma gitti. Viraja girince veya sollamaya çıkınca yada çukurdan kaçmaya yönelik hareket yaptığımda hiç düşünmediğim kadar mükemmel bir sürüş güvenliği artışı oldu. Bunu sadece bir yay yapıyorsa spor amatasör de takılsa demekki nasıl bir yol tutuş olacak kim bilir

Merhabalar Mehmet

Gerçekten güzel olmuş beni gaza getiriyosun da hayırlısı.Bu arada kartını aldım ;) sende mi oynuyordun yoksa beylerbeyinde

Teşekkürler. Gaza gelme yenge kızarsa karışmam. Bugün kartımı koydum cama. Demekki doğru araç :)

Güle güle kullanın.

Bu arada beyaz focustaki damalar süper olmuş.

Teşekkürler Gökhan.. Damalı giydirme çok yakışıyor. Bekar olmak isterdim :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Spoiler de güzelmiş :)

Çamurluklar şişik kalıyor iz açıklığına göre..

Senin arabadaki jantlar 7Jx17 ofset 50. Ama kollar biraz dış bükey olduğu için daha geniş ve dolgun duruyor.

Maşallah bu jant olayında hakem gibisin kartlı çalışıyorsun :) Bugün servisde senin jantın 17inch olanını gördüm Mondeo üzerinde.

Abi uygun rakkam olursa olur sen anladın onu :);)

Evet bayağı bir uygun olması lazım şimdilik 1400 liracık :)

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Çok güzel olmuş güle güle kullanın.Komfor ne yönde değişti çukurlar vs..Ne kadar tuttu acep?

Teşekkürler. Konforda kayıp oluşu dersem yalan olacak. Tümseklerde sanki arkası daha yukarda kalıyormuş gibi oluyor ama araba bir defa sallanma olmadığı için konfor bence daha iyi oldu. Çukura tek teker ile denedim vuruntu daha az. Çünkü Lastik çıkura girince yayın itme kuvveti eski yaya göre daha sabit kısa olduğu için çok fazla aşağı sarkma olmadığı için daha az vuruyor gibi geldi. Araba kendini çok daha çabuk salınımları karşılayıp sabitlediği için daha sertmiş hissi orda geliyor. Bunu size birisi omuzundan çarpıp hemen iki eli sizi düşmekten kurtarmasındaki sertlik gibi düşünün. Sağa soal savrulmadan hızlı tutunma yaşandığı için sanırım bu yüzden sert tabiri kullanılıyor. Yoksa öyle aman aman sert kütük bir durum yok. Aynı sesslik devam ediyor. Konfoedan kaybım olduğunu düşünmüyorum şimdilik. Belki araca yük bindiğinde 5 kişi + bagaj ozamanda değerlendirmem yapman gerekecek.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya
Teşekkürler. Konforda kayıp oluşu dersem yalan olacak. Tümseklerde sanki arkası daha yukarda kalıyormuş gibi oluyor ama araba bir defa sallanma olmadığı için konfor bence daha iyi oldu. Çukura tek teker ile denedim vuruntu daha az. Çünkü Lastik çıkura girince yayın itme kuvveti eski yaya göre daha sabit kısa olduğu için çok fazla aşağı sarkma olmadığı için daha az vuruyor gibi geldi. Araba kendini çok daha çabuk salınımları karşılayıp sabitlediği için daha sertmiş hissi orda geliyor. Bunu size birisi omuzundan çarpıp hemen iki eli sizi düşmekten kurtarmasındaki sertlik gibi düşünün. Sağa soal savrulmadan hızlı tutunma yaşandığı için sanırım bu yüzden sert tabiri kullanılıyor. Yoksa öyle aman aman sert kütük bir durum yok. Aynı sesslik devam ediyor. Konfoedan kaybım olduğunu düşünmüyorum şimdilik. Belki araca yük bindiğinde 5 kişi + bagaj ozamanda değerlendirmem yapman gerekecek.

Mehmet Bey

Fiyat ? ve nerede takıldı yaylar ve neden bu marka eibach daha kaliteli değilmi ? Focus tdci için olan ne demek marka ve motor cinsine göre mi yaya yapılıyor.Yanlış anlamayaın bilmediğimden soruyorum

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

dscn0025p.jpg

dscn0029r.jpg

-Karga gitti bizim yavrucak illa poz vermek istedi :D

dscn0030.jpg

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Mehmet Bey

Fiyat ? ve nerede takıldı yaylar ve neden bu marka eibach daha kaliteli değilmi ? Focus tdci için olan ne demek marka ve motor cinsine göre mi yaya yapılıyor.Yanlış anlamayaın bilmediğimden soruyorum

Yaylar 340 TL, takılması indirim hakkımla beraber 150 lira civarında oldu. Yaylarda marka ve motor ikilisi çok önemli oluyor. Özellikle dizel araçalrın yayları aynı modelin benzinlisine göre farklılık gösteriyor. Alırken ona göre dikkat etmek lazım. Motor ağırlığı daha ağır olduğu için ona göre dengeleme yapılıyor. Eibach kaliteli tabiki. Dizel için olan ürünler daha yeni olduğundan bulması kolay değil. Genel kullanımda Focus Dizel için Vogtland'dan yana tercih sıralaması yapılınca memnuniyet ön planda oluncada bende bu yönde tercih yaptım.

Yorum bağlantısı
Samet Karabulut

;) :lol2: :p bizim araba focus'sa bu nedir:D

çok güzel maaşallah mehmet abi kazasız belasız inş. nazar değmesin bu arada filtre değişimi diye bişeyler okudum ama spor filan mı?

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
şimdi oldu tek kelimeyle süper ;)

Teşekkürler Lokman Abi..

:lol2: :p:p bizim araba focus'sa bu nedir:D

çok güzel maaşallah mehmet abi kazasız belasız inş. nazar değmesin bu arada filtre değişimi diye bişeyler okudum ama spor filan mı?

Teşekkürler.. Yok 6400 KM oldu araç normal hava filtresini değiştirdim. Spor değil yani.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...