İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Benim bu tip modifiye veya millete göre gereksiz olan özel eşyalarım vs gibi herşeye nazar değer. Sony VAIO Z31 serisi bir notebook'um belki en az 1000 tane satılmıştır. Prestij serisidir. Ekranında ölü pixeli olan tek laptop benimkisidir.

Gelelim bi-Xenonlara aldığım günden beri bir sürü problemi ile uğraştım. Ancak bugün yşadığım problem tehlikeke boyutunda oldu. Sol farımda problem yok derken içindeki D1s ampülün kelepçesi sarsıntıdan yerinden çıkmış. Yolda görüntüde bir eksiklik hissettim. Durdum ve baktımki farın içinde dumanlar ve plastik kokusu gelmeye başladı. Farı söktüm ve baktımki D1s soketi yuvasını ampül yakmış. Keşke onla kalsa farın içi komple beyaz plastik isi oldu. Mercek artık eski görevini görmüyor. Onuda geçtim. Merceğin etrafındaki krom kaplama tamamen matlaştı. Böyece bi-xenon maceramda sona erdi. Zaten düzgün ayarlayamıyordum. farları kelepçeler yüzünden. Şimdi fardanda oldum. Bendeki kısmet bukadar heves seviyesinde. Hevesimde kalmadı böyle işlere harcayacak paramda. Sırada jantlar ve lasitkler vardır yakında çıkar kokusu.

Ne yapalım sağlık olsun..

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Benim bu tip modifiye veya millete göre gereksiz olan özel eşyalarım vs gibi herşeye nazar değer. Sony VAIO Z31 serisi bir notebook'um belki en az 1000 tane satılmıştır. Prestij serisidir. Ekranında ölü pixeli olan tek laptop benimkisidir.

Gelelim bi-Xenonlara aldığım günden beri bir sürü problemi ile uğraştım. Ancak bugün yşadığım problem tehlikeke boyutunda oldu. Sol farımda problem yok derken içindeki D1s ampülün kelepçesi sarsıntıdan yerinden çıkmış. Yolda görüntüde bir eksiklik hissettim. Durdum ve baktımki farın içinde dumanlar ve plastik kokusu gelmeye başladı. Farı söktüm ve baktımki D1s soketi yuvasını ampül yakmış. Keşke onla kalsa farın içi komple beyaz plastik isi oldu. Mercek artık eski görevini görmüyor. Onuda geçtim. Merceğin etrafındaki krom kaplama tamamen matlaştı. Böyece bi-xenon maceramda sona erdi. Zaten düzgün ayarlayamıyordum. farları kelepçeler yüzünden. Şimdi fardanda oldum. Bendeki kısmet bukadar heves seviyesinde. Hevesimde kalmadı böyle işlere harcayacak paramda. Sırada jantlar ve lasitkler vardır yakında çıkar kokusu.

Geçmiş olsun aracınıza bir nazarlık lazım :(

Yorum bağlantısı

Mehmet abi:

Geçmiş olsun, farın soketinde problem varmı? Umarım ciddi bir problem yoktur, ve iyiki zamanında fark etmişsin. Allah muhafaza fark etmesen park halinde belki kısa devreden yangın bile çıkabilirmiş. İşte bu nedenle ikinci el ürün almıyorum. :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Teşekkürler. Ben alıştım artık. Sağlık olsun yeterki.

Hayrını pek göremem. Özelliklede böyle ihtiyaç fazlası göze batan şeylerde başıma hep birşeyler gelir. CMAX',i aldığımda da aynısı olmuştu. Ev sinenam sistemini alırkende, laptop alırkende hep aynı. Sakınan göze çöp batıyor yapacak birşey yok. Dediğiniz gibi Allah beterinden saklasın. Alt üstü bir far. İnşallah açılınca temizlenebilir. Xenon ampül hassastır lafına artık inanmıyorum. Ne Apaçi söküşler yaptım ve erittiği plastik stüne yapşmıştı halen çalışıyor. Ömründen gittimi bilmem ama çalışıyor. Paramız olunca değiştirirz artık.

Sağ taraf Kromajın parlaklığı görünüyor.

dscn9625.jpg

Sol Far Kromaj ve Mercek Matlaşması görünüyor. İşin ilginç tarafı parkların olduğu kromajda matlaştı. İnşallah sadece plastik duman isidir.

dscn9624.jpg

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Abi noldu ya böyle çok geçmiş olsun.. bence adamı geri aramak durumundasın ki bence aramşsındır zaten.. benim yapabileceğim bişey varsa biliyorsun abicim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Eyvallah mail attım Serhat. Bakalım ne cevap verecekler.

Yorum bağlantısı
Serkan Dalgıç

Mehmet bey geçmiş olsun.sıkma canını daha büyük problemlerlede karşılaşabilirdin.Haddimize düşmez ama bir kurban kessen iyi olurdu.Araban gitgide çok güzel oluyor,nazara geliyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Teşekkürler.. İkinci kurbanı kesmek lazım evet. Farz oldu. Üzülmüyorum tek derdim zor bulunan birşey olduğu için aynısını yerine koymak çok zor. Ayrıca xenon ampüllerin yerinden çıkması kelepçelerin tırnaklarının kırık olması ve modifiye görmüş olmasından kaynaklanıyor. Ebaydan yenilerin sipariş ettim ama henüz gelmedi. Mercek görüntüsü bozuldu. Far eski parlaklığını vermiyor. Yoksa matlaşması çok önemli olmazdı. Bakalım belki farı açtırırsam tekrar eski halini halir. Sonuçta duman isi. Ama sanki yüksek ısı matlaştırmış gibi geliyor.

Sonuç itibariyle sağlık olsun neyapalım. Cana geleceğine mala gelsin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Dert edecek bişey yok Mehmet...

Anladığım kadarıyla merceğin arkasındaki soket erimiş...

Ya soket bul.. ya mercek...

Diğeri zaten bozuktu...

Bir çift mercek bulalım...

Aç farı... Güzelce temizler mercekleri değişir takarsın...

Yapamam dersen.. Ver Ptt kargoya ben yapayım...

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Geçmiş olsun, dediğiniz gibi yerine yenisini koymak zor. Ama tamir edilir diye düşünüyorum. Araç zaten çok güzel, yerinde dokunuşlarla daha da güzelleşti :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Dert edecek bişey yok Mehmet...

Anladığım kadarıyla merceğin arkasındaki soket erimiş...

Ya soket bul.. ya mercek...

Diğeri zaten bozuktu...

Bir çift mercek bulalım...

Aç farı... Güzelce temizler mercekleri değişir takarsın...

Yapamam dersen.. Ver Ptt kargoya ben yapayım...

Gerek kalmadı Mehmet Abi konuştuk zaten seninle.

Geçmiş olsun, dediğiniz gibi yerine yenisini koymak zor. Ama tamir edilir diye düşünüyorum. Araç zaten çok güzel, yerinde dokunuşlarla daha da güzelleşti :)

Teşekkürler. normal merceklilieri zor buluyoruz. bi-xenon ise daha yeni yeni piayasaya düşmeye başladı. ebay'da bile bir iki tne var oda tek.

Önemli Bir Gelişme

Neyse arkadaşalr. Farları aldığım satıcı arkadaşla konuştuk. Başıma gelen olayı analttım. Böyle birşey yaşadığım için üzgün olduğunu söyledi. 20 gün sora kısmetse yeni bir far takımı geleceğini ve bu far takımını bana göndereceğini söyledi. Herhangi bir müdahale yapmamamı farları olduğu gibi yeni farlar elime geçince ve aracıma taktıktan sonra gönderebileceğimi söyledi. Farın matlaştığını söyledim. Orasını artık siz düşünmeyein biz düşünelim dediler. Sadece 20-25 gün müsade istediler. Yeni farların gelmesini bekliyoruz. Ayrıca satıcı arkadaşımız forum üyesi. Satılan ürünün arkasında oldukları için ve ilgilendikleri için teşekkür ediyorum.

Ama yine söyliyorum herşeyin başı sağlık. Mal mülk bunların hepsi yerine koyulur. zorda olsa kolayda olsa yerine koyulabilir.

Artık beklemedeyiz. İlerleyen günlerde bu konu hakkında bilgi paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

D1S xenon ampulü merceğe tutturan kelepçe resmini koydum. Bunu tek bulmak neredeyse imkansız. Sadece ampul ile veriliyor Bazı yerlerde ampulün yanında bile yok. Ganimet gibi birşey.. Belkide bu kelepçe mercek ile beraber geliyordur. Bilemiyorum artık. Bilgisi olan varsa paylaşırsa iyi olur.

xenonring.png

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

İlker Bey vardı gece uçuşunda belki onda vardır bu parçadan

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Heves edince bazen tersine gidiyor işler. Kısa zamanda çözülmesini diliyorum. Bu süre zarfında eski farları mı yoksa Xenonları mı kullanacaksınız?

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Ampul ile bişey verilmez Mehmet... Merceğin bir parçası bu...

Bostancı Sanayide ampulle beraber satıyorlardı. Tek vermediler. Sahibinden.com'da philiips ampul almam koşulunda hediye edecekti tek satmadı. Garip bir parça. dediğin gibi fabrikasyon far üzerinde geliyordur.

İlker Bey vardı gece uçuşunda belki onda vardır bu parçadan

ebay'dan sipariş verdim yolda geliyor. teşekkürler.

Heves edince bazen tersine gidiyor işler. Kısa zamanda çözülmesini diliyorum. Bu süre zarfında eski farları mı yoksa Xenonları mı kullanacaksınız?

Bugün farları söktüm evde ampülleri sakin kafa ile tekrar taktım. Şimdilik gece arabayı kullanmam gerekecek bir program görünmüyor. Kelepçelerde gümrükte 3-4 güne gelir herhalde. Ozaman onları takar öyle gezerim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Mehmet abi:

Geçmiş olsun, farın soketinde problem varmı? Umarım ciddi bir problem yoktur, ve iyiki zamanında fark etmişsin. Allah muhafaza fark etmesen park halinde belki kısa devreden yangın bile çıkabilirmiş. İşte bu nedenle ikinci el ürün almıyorum. :help:

Aslında ürün ikinci el olarak bakarsan çok iyi durumda geldi. Sağ farın bi-xenon özelliği dışında problem yoktu. Kelepçe durumuda açıkcası servisde farları takarken söyledi arkadaş. Bu pek sağlıklı değil, kelepçeler modifiye görmüş dedi. Bende sipariş verdim ebay'dan. Ama kullanmaya devam ettim. Böyle olacağını tahmin etmedim. En fazla ampul bozulur diyordum. Ampul sapa sağlam kaldı farı bozdu :) Birazda ksımet işi. Biz farı iyi aldık ama küçük bir parça yüzünden harcandı far. Mercek dış camından is olduğu için görevini iyice yitirdi. Göstermesine gösteriyor ama eski canlılık kalmadı. Merceği biraz içten sildim. Hafif canlandı ama dışına müdahale edemedim. Ön camı sökülse far toparlanır. İade edeceğimden dolayı fazlada kurcalamıyorum şimdi.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Mercan

Bugün ufak bir modifikasyon daha yapıldı. Bagaj kapağından TDCi logosu söküldü Serhat'ın fikri olarak sökülen logoyu çöpe atacağıma yakıt deposunun kapağına yapıştırdım. Dizel yazmadığı için böyle güzel oldu :rolleyes:

Bagaj kapağına ebay'dan 6 EUR'ya aldığım ST logosu takıldı. Aslında Logoyu özellikle kırmızı şeritli olmadan sipariş vermiştim. Koyu metal rengi diye düşünmüştüm. Ancak parlak krom gelince pek düşündüğüm gibi olmadı. Bende kırmızya kendim boyadım. Sağ olsun eşimin parlak ojeleri bu iş için biçilmiş kaftan. İleriki günlerde fosforik kırmızı ile boyamayı düşünüyorum. Böylece geceleri reflektör gibi parlayacak arkadan :rtfm:

dscn9808.jpg

dscn9805.jpg

dscn9809l.jpg

dscn9810.jpg

dscn9812.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Allah kısmet ederse 10 güne kadarda yaylar gelecek. Böylece modifikasyon sezonunun sonuna gelmiş olurum ekomonik olarak :) Yaz geliyor masraflar artar sağa sola daha fazla gideriz artık. Yakıt ve kilometreler artar. Harcadıklarımızda cabası :)

Belki ucuz bulursam oda, Murat'ın (KAVUK) aldığı ST yan çamurluk logolarından almak istiyorum inşallah. Güzel duruyor onlarda. Murat ile aracımız nasılsa aynı renkte bizim araçlar. Onun yaptığı modifikasyonu paylaşalım bakalım nasıl görüşler gelecek :) Bu rada Murat'ta yakında bir süpriz yapabilir ST jantı gibi :s

asama03.jpg

asama04.jpg

Yorum bağlantısı
Murat Kavuk

Güle güle kullan Mehmet. Fırtına gri, dizel, titanyum, hb focus. Daha mükemmel ve akıllıca seçim olamaz :flowers: Genel olarak çok güzel eklentiler yapmışsın. Özellikle jantlarına bayıldım. Bagajdaki ST armasını eklerken, TDCi logosunu bagaj kapağına koymak akıllıca olmuş. ST arması da yakışmış. Yalnız yerini orjinalinde olduğu gibi, focus yazısı ile aynı hizaya alsan daha mı iyi olur acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...