İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Mehmet Mercan
Şöyle bir abilik yaparım. Cihan diye bir kardeşimiz var. Güzel fatoş yapar. Onu ayarlar nasıl olur diye baktırırım :rolleyes:

Abiliğin iyisi kötüsü olmaz. Bak çözüm üretiyorsan Abisin :)

Anladım abicim. Allah ordaki kardeşlerimize,abilerimize sabır ve sağlık ihsan etsin.

:good1:

Amin..

Yorum bağlantısı
Teşekkürler Sefa,

Senin ufuk çizgini henüz yakalayamadım :s Malum sağ farda bir problem mevcut ve zaman darlığı sebebiyle ince ayar çektiremedim. Birde ilk olma şansını yitirmişim. Doğan Oto'da alışan bir abimiz daha öneden gümrükten bi-xenon çektirmiş kendine ve aracına uygulamış. Titanium-x sedan aracına direk takar takmaz çalışmış bi-xenonlar. Bende socket farkından dolayı fake nötr kablo paraleli çekildi öyle çalıştı. Aracınıda satmış. Ama forumda titanium HB ilk olma sobesi bende kaldı sanırım :)

Mehmet abi hayırlı olsun tekrardan, dediğin gibi farlar için ayar şart. Yanlız anlamadığım şey X te direk çalışıyorsa senin aracında da çalışması gerekmezmiydi ? Şu ford ve donanım opsiyon seçeneklerini anlayamadım gitti. :)

Nazarlığı da çıkmış geçmiş olsun, Allah beterinden korusun kazasız belasız kullan.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Teşekkürler. Titanium-X'lerdeki soket yuvası Adaptif'ten dolayı 12 pinli. Titaniumdaki 8 pinli. Soket tipi aynı ama. İçindeki pin sayısı değişiyor sadece.

Aşağıdaki resimlerde aydınlatma olarak bakıldığında ortada yakın mesafede yoğunluk var. Sola doğru daha fazla sağda hiçö yokmuş gibi. İngilizmi benim Farlar yoksa Fransızmı :D

dscn9545copy.jpg

dscn9547copy.jpg

dscn9552copy.jpg

dscn9554copy.jpg

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar
(düzenlendi)

Benim farlarım bundan daha az göz alıyor ya bide xenon diye dışlıyosunuz beni :)

Şaka bi yana Hayırlı olsun Mehmet abi güzel günlerde kullan mercek bizede şart oldu artık :D

tarihinde Yi?itcan Co?ar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Bilmiyorum fark eden oldumu Bu farın Park'ları standart far'ınkinden çok daha iyi aydınlatma yapıyor. Diğerinde çok sönük gibiydi. Bunlarda biraz farklı bir yapı var. Adaptiflerdede aynı park var sanırım.

Benim farlarım bundan daha az göz alıyor ya bide xenon diye dışlıyosunuz beni :p

Şaka bi yana Hayırlı olsun Mehmet abi güzel günlerde kullan mercek bizede şart oldu artık :)

1. resimdeki Farın dağılım seni yanıltmasın. Merceklerden çıkan ışığın oranını görmek için tam farın karşısından eğilirek çektim bilerek. Bu karşıdan gelen aracın gördüğü dağılım değil. Öyle olsa mercek ne işe yarar ozaman :) İnşallah yakında merceklenmen dileğiyle..

:) Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmanız dileklerimle.

Cümlemizim. Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Bu takılan bi-xenon farlar Ds1 ampül kullanıyor. Ve merceğe bağlantısı bir kelepçe sistemi ile yapılıyor. Bendeki her iki kelepçede tırnak kırıkları olduğu için ampul yerinden çıkmış. bugün nispeten daha iyi bir ayar yapabildik. Sağ farım halen problemli. İç mekanizmada bir problem var. Son elde ettiğim görüntü şu şekilde oldu.

dscn9561m.jpg

Kıasalar - Resimde görüldüğü gibi sağ farda bir parça ampülün önüne engel teşkil ediyordu.

dscn9562.jpg

Bi-xenon Uzunlar - Resimde görüldüğü gibi sağ farda bir parça ampülün önüne engel teşkil ediyordu.

dscn9563r.jpg

engel teşkileden parçayı elle tornavida ile biraz oynattım. Dışta manuel ayar yapılmasını sağlayacak gibi bir parçayla bütün. Ama sonrasında mercekteki ayar yine kaydı. Haft asonu artık kendim evde söküp birebir bakacağım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sol merceğin perdesi ters... İngiliz tipi..

Sağ mercek bize uygun... Aşırı derece ayarsız farlar.. bence trafiğe çıkma...

Geri alırlarsa solu veya komple değiş...

Geri almazlarsa farı açıp merceği söküp merceğin perdesini bize uygun çekilde çevirmek gerekir...

Duvarda şu görüntüyü yakalamalıyız..

mercek_15.JPG

Perde şu şekilde olmalı

bi-xenon.jpg

Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip

Soldaki farın içindeki ayarlama zımbırtısını bızıkla düz olsun yeterli. Sağdaki normal zaten.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Soldaki farın içindeki ayarlama zımbırtısını bızıkla düz olsun yeterli. Sağdaki normal zaten.

Bozuk zaten Mertol... Uzun-kısa işlemini 4-5 saniyede ancak yapabiliyormuş...

Yorum bağlantısı
Guest Mertol Kip

Bahsettiğim o değil. Merceğin içerisinde ufuk çizgisinin düzmü yoksa açılımı olacağını belirleyen bi kol var. Onu düze getirsinde karşı taraf sülalesini sevindirmesin Mehmet kardeşimizin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Eyvallah..

Farlar iki gündür maşallah çok güzel aydınlatıyor. Sol tarafta biraz mekanzima ile oynamam lazm. Mertol'un dediği gibi bir ayar kolu var. o bozuk gib sanki yerinden çıkmış. Onu tornivada ile düzelttikten sonra biraz bozuldu. Mekanzimada sıkışma var ama çalışıyor birşekilde. Vakit bulunca bir bakacağım. Dediğim D1S ampülünün merceğe takıldığı bir kelepçesi var. Bendekiler modifiyeli olduğu için tam oturmuyor ampül. Ebaydan siapriş verdim gelince artık bir daha bakacağım. Ama artık gece trafiğe gönül rahatlığı ile çıkıyorum. Görüş açım düzeldi. ;)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Evet bugün bir modifikasyon daha yapmak nasip oldu. Bildiğiniz gibi jantları ve lastikleri takım olarak forumdan bir arkadaşımıza sattım. Hayrını görmesini dilerim güle güle kullanmak nasip olsun. Hem kendisi adına hemde benim adıma iyi bir ticaret olduğuna inanıyorum.

Bende bugün 17 inch CMAX Titanium jantlarıma Erkan abi aracılığıyla Continental Conti Sport Contact-3 205/50/17 93W XL FR modeli lastiklerimi sipariş vererek gerekli modifikasyon sürecine başladım. Erkan Abi'nin ticaretin gerçekleşmesinde gösterdiği kolaylık sayesinde Atila ve ben kolay bir ticaret platformu üzerinden alış-verişimizi tamamlamış olduk. Tekrar teşekkür ediyorum. Benim jant almam, jantların kontrol edilmesi Bostancıdan alınıp maltepeye kadar getirilmesi, lastiklerin siparişi takılmasına kadar bir çok evrede Erkan Abi abiliğini gösterdi.

Kısaca yapılanların hikayesini anlatmak istiyorum.

1. Jantların bulunması ve tavsiye edilmesi Serhat YAZICI arkadaşımız sayesinde oldu. Bir fırsat vardı bana gösterdi bende riske ederek fırsatı değerlendirdim böylece CMAX Titanium jantlarını satın alma süreci başladı.

2. Jantları aldığımız Eskişehir Dunlop bayisi jantları Bostancı Continental Bayisine gönderebileceğini ve jantları beğenmezsem paramı ordan geri alabileceğimi söyledi. Benim açımdan burda risk süreci sıfırlandı. Sağolsun Erkan Abi bu süreçte Maltepe Continental Bayisi olarak, Bostancı Continental bayisini arayarak satıcı hakkında referans sorgulamsını yaptı ve olumlu cevap alınca jantların gelmesini bekledik. Cumartesi sabah 09:30'da jantlarım Bostancı Continental Bayisine geldi. Erkan abi saat 10:00 gibi gelip jantları yerinde inceledi ve problemsiz olduğunu gördüğümüz jantları aracına alarak Maltepeye götürdü.

3. Bugün satış gerçekleştikten sonra Lastiklerin siparişleri verildi ve öğleden sonra jantlara takılmak üzere beni beklediler.

4. Jantlara aşağıdaki resimde görülen Metal siboplar takıldı.

5. Nihai sonuç olarak Jant + lastikler çıkarıldı yenileri ile değiştirildi. Detaylı resimler aşağıda mevcut.

Tam olarak anlayamadım ama bu ve önceki jantlar pek fotojenik değiller. Ama canlı olarak bakılddığında çok fark oluştuğu kesin. Ben beğendim açıkcası. Ayrıca lastiklerde yanak ve taban deseni olarak çok güzel oldu. Ancak araç 3.5 mm yay istiyorum diyor. Kısmet olursa yakın zamanda yay olayını hayata geçirmek istiyorum. Bütçe planlamasıdan sonra bakacağım artık.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Mehmet abi tüm alışverişlerin sorunsuz geçmesine ve alınan jantlarında problemsiz çıkmasına çok sevindim yaylar gelince de fotojenik olacaktır abicim merak etme tekrar hayırlı olsu.. Eğer yardımım dokunduysa ne mutlu bana

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Metal Siboplar

dscn9580.jpg

Jant ve Lastiklerin Uygulanmış Resimleri..

dscn9593.jpg

Continental Conti Sport Contact3 Lastikler

dscn9581.jpg

Ben ve Erkan Abimiz Modifiye sonrası

dscn9584t.jpg

Yeni Jant ve Lastik Sonrası resimler..

dscn9590k.jpg

dscn9592.jpg

dscn9593.jpg

dscn9599.jpg

dscn9601n.jpg

dscn9611uy.jpg

Mehmet abi tüm alışverişlerin sorunsuz geçmesine ve alınan jantlarında problemsiz çıkmasına çok sevindim yaylar gelince de fotojenik olacaktır abicim merak etme tekrar hayırlı olsu.. Eğer yardımım dokunduysa ne mutlu bana

Sağoalsın Serhatcım.. Sayende jantlandık lastiklendik :) Emeğin bol. Teşekkürler..

Ender Rot Balans'tan mı aldın jantları? Musa'dan yani...

Evet. Ama Mesut'tan aldım..

Cihan Kardeşim,

Şuna bir el atta sanaldan bir 3.5 çakalım. Nasıl görünecek :)

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Abi son resim çok hoş olmuş.. akşam olunca aradaki boşluk belli olmuyor ya ondan dolayı bence yani yaylanalım biz eniyisi ayrıca alınacak yere iki tane alıcaz dersek belki biraz daha fiyatı kırarız :) belki başka alacak olan arkadaşlarda varsa burdan toplanmaya başlarız ve topluca alır taktırırız :ohooh::ohooh:

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Cihan Kardeşim,

Şuna bir el atta sanaldan bir 3.5 çakalım. Nasıl görünecek

mercan.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Erkan'a bu kadar yanaşmak iyi değildir. Coşkun abimizin öğrencisidir deyyus :)

hahaha :ohooh: bilmem artık bana 2 oldu abilik yaptı. bana ancak teşekkür etmek düşer...

Abi son resim çok hoş olmuş.. akşam olunca aradaki boşluk belli olmuyor ya ondan dolayı bence yani yaylanalım biz eniyisi ayrıca alınacak yere iki tane alıcaz dersek belki biraz daha fiyatı kırarız :ohooh: belki başka alacak olan arkadaşlarda varsa burdan toplanmaya başlarız ve topluca alır taktırırız :ohooh::ohooh:

Olur ben varım Toplam 2'deyiz..

mercan.jpg

Helal Cihanım sen VOGLAND 5 yapmışsın gibi geldi bana :) Eline sağlık.. Fena değil düşürünce hakkını verdi araba. 17 inch 50 yanak beni okadarda korkutmadı.Korktuğum kadar konfor kaybı oluşmadı. Hatta sürüş zevki ve verdiği güven katsayısı hoşuma gitti. Bir tek taşlı yollarda içeri fazla hissetireceği kesin. Ama iyi lastik seçimi oldu. Aynı klasmandaki lastiklere göre daha yumuşak olduğunu söyleyebilirim. Nede olsa yeni nesil teknoloji lastiği. Bakalım lasitkler dah yeni pek anlayamadım. Yolda gelirkende telefon görüşmesi yaptığım için tam tespitlerimi yapamadım. Bir adapazarına gidip geleyim ondan sonra artık.

Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay

3,5 cm yayla daha güzel olacak, güle güle kullan yeni jantları.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
3,5 cm yayla daha güzel olacak, güle güle kullan yeni jantları.

Bencede daha iyi olacak gibi. Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
Helal Cihanım sen VOGLAND 5 yapmışsın gibi geldi bana Eline sağlık..

Yok abi 5cm böyle oluyor,seninkisi 3,5cm. :)

fotoraf048.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...