Mehmet Mercan 21 Eylül 2011 Yazar Paylaş 21 Eylül 2011 (düzenlendi) Brembo Metal Vidalı Sarı Kaliper Kapakları Brembo sarı renk kaliper kapaklarımda bugün elime ulaştı. Kullanılan metal aksamlar, plastik ve boyama kalitesi birinci kalite. Kırmızı ısıya dayanıklı silikon yapıştırıcıda kitin içerisinde geliyor. Amerikan tunning pazarı için özel üretilmiş bir kit. Resimlerdende kalitesini anlamak mümkün. Aslında kapak olayına karşı olmama rağmen, şimdilik fren sistemi üzerinde oynama şansım olmadığından geçici olarak ST jantlardan sonra hepten küçük görünen disk çapı ve kaliper büyüklüğünü bir nebze kırması açısından farklı bir proje düşündüm. Brembo kapaklarını direkt brembo yazı logosu ile kullanmaktansa aşağıda OEM ürünlere ait resimlerdeki gibi Mountune yazı logosu ile kullanmayı düşünüyorum. Gelen brembo kaliper kapaklarının da OEM Mountune kaliperlerinin rengi ile birebir uyumlu olması ve kaliper kapaklarında kullanılan boyanın nerdeyse seramik hissini vermesi bu tip bir projelendirmeye yönlendirdi beni. Aslında aklımda bu kapkları teflon ile kaplatmak düşüncesi vardı. Ancak maliyeti ve faydayı tam kesitremediğimden şimdilik ucuz yollu olması açısından ilk etapta bu şekilde uygulama yapacağım. Sticker yaptırma işlemini tamamladıktan sonra kısmetse hafta sonu kaliper kapaklarını taktırmış olurum inşallah. Sticker olarakta kabartma yazı yaptırabilirsem güzel görünebilir. Sonuçta işlevsellik yerine estetik bir görünüm sağlamak amacı var. Fikir vermesi açısından OEM Mountune kaliperleri ile Focus RS üzerindeki görünümünü paylaşıyorum. Brembo Kaliper Kapakları OEM Mountune Kaliper 21 Eylül 2011 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 21 Eylül 2011 Yazar Paylaş 21 Eylül 2011 (düzenlendi) Bende merak ediyorum :lol: Şuanki halinden daha güzel görüenceği kesin. Sarı renk biraz alışılmışın dışında ama fena durmayabilir belki. Beraber göreceğiz artık Erkancım Her yaptığımız şey de güzel olacak diye bir kaide yok nasılsa. Denemesi bedava değil ama denemeye değer en azından 21 Eylül 2011 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Baran Ekici 21 Eylül 2011 Paylaş 21 Eylül 2011 Abi kesinlikle çok güzel duracak, ben de yay jant lastik değişiminden sonra sarı kaliper kapakları düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Tolga Altay 21 Eylül 2011 Paylaş 21 Eylül 2011 arka frenim kampana olmasa bende kesinlikle sarı kaliperden başka kullanmam . bencede harika durcak gibi gözüküyo. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 22 Eylül 2011 Yazar Paylaş 22 Eylül 2011 (düzenlendi) Güzel duracağı kesin araç koyu renk olduğu için dikkatlar üzerinde olacak..:lol2:2 ekimde canlı halini görecez artık abi... Teşekkürler, Abi kesinlikle çok güzel duracak, ben de yay jant lastik değişiminden sonra sarı kaliper kapakları düşünüyorum. Teşekkürler, darısı başına.. arka frenim kampana olmasa bende kesinlikle sarı kaliperden başka kullanmam . bencede harika durcak gibi gözüküyo. Teşekkkürler, madem öyle sende arka kapanalardan kurtul, disk dönüşüm modifiyesi yapsan güzel olur. Ankara'da bu şler kolay olmalı diye düşünüyorum. Malzeme ve usta açısından zengin. Bu sabah ofise geçmeden önce kaliperin nasıl görüneceğine dair fikir edinmek için kaliper kapağını jantı sökmeden kaliper üzerine oturttum. Açıkçası çok hoşuma gitti dersem yalan olur. Karar veremedim. mountune stickerlarından sonra belki daha güzel görünebilir. Beyaz Brembo yazısı ile gözüme hoş görünmedi. Gerçi kapağıda orantılı olarak oturtmadım yerine. Kaliperin üzerine astım sadece. Resim aşağıda yoruma açık 22 Eylül 2011 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Dalgıç 22 Eylül 2011 Paylaş 22 Eylül 2011 Abi benim fikrim olmamış...Keşke birde arabayla beraber biraz uzaktan bir resim yapsaymışsın bakıp daha iyi değerlendirilebilirdi. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 23 Eylül 2011 Yazar Paylaş 23 Eylül 2011 (düzenlendi) Sarı kaliper kapaklarını bu akşam ısıya dayanıklı mat siyah boya ile boyadım. Arka kaliper dönüşüm işlemi tamamıyla bitti. Ön kaliper için elimde boya kalmadı, astar atıp zımparaladım sadece. Yarın sabah nasipse sprey boya alıp ön kaliperleride tamamladıktan sonra, sarı renk mountune logo yazı stickerlarınıda yaptırdıktan sonra işlem tamamlanmış olacak inşallah.. 23 Eylül 2011 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 23 Eylül 2011 Yazar Paylaş 23 Eylül 2011 Teşekkürler Sefacım, ama paracıklar bitti. Şimdilik bununla devam :lol2: Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 23 Eylül 2011 Yazar Paylaş 23 Eylül 2011 (düzenlendi) Aaa kapakmıymış bunlar Abi kaç defa söyledim açık etme diye Kaliper kapağında nihai hedefim bu. Böyle daha güzel oalcak inşallah. Brembo'da neymiş.. Orjinal olsa canımı yesinde 23 Eylül 2011 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 24 Eylül 2011 Paylaş 24 Eylül 2011 Hassas dokunuşlar. Kapaklar güzelmiş. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 24 Eylül 2011 Yazar Paylaş 24 Eylül 2011 Kaliper kapaklarının son hali bu şekilde oldu. OEM kaliper kalitesinde oldu diyebilirim. Araç bugün kullanımda olduğundan yapıştırma işlemini başka zamana bıraktım. Ancak jant üzerindeki duruşunu görmek için yine öylesine kapakları yerlerine oturtup resimledim. Sarı renkli haline göre bu çalışmanın sonucuna değdi gibi duruyor. Yorum bağlantısı
Akan Belen 24 Eylül 2011 Paylaş 24 Eylül 2011 Elinize sağlık.Bu hali çok çok güzel olmuş Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur 25 Eylül 2011 Paylaş 25 Eylül 2011 Çok asil durmuş. Emeklere ve ceplere sağlık. Yorum bağlantısı
Berk Karatan 25 Eylül 2011 Paylaş 25 Eylül 2011 Abi böylesi çok daha güzel olmuş ancak stickerları boyamadan önce yapıştırsaydın keşke bence hala çünki o stickerların zamanla bozulagı, kalkacağı kanatindeyim ama inşallah ben yanılırım uzun zaman sorunsuz kullanırsın Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu 25 Eylül 2011 Paylaş 25 Eylül 2011 Mercan hayırlı olsun güle güle kullan sanki sarı dursaymış benim hoşuma gitti abim. dün ebayda bende buldum c-max e göre. karar veremedim Maşallah Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 25 Eylül 2011 Yazar Paylaş 25 Eylül 2011 (düzenlendi) Elinize sağlık.Bu hali çok çok güzel olmuş Teşekkürler.. mehmet abi bu şekilde kaliperler çok daha orjinal durmuş. öbür türlü kapak olduğu çok belliydi Teşekkürler, bu son hali bencede daha klas duruyor. Çok asil durmuş. Emeklere ve ceplere sağlık. Teşekkürler, sağolasın.. Güzel olmuş bence çok yakışmış. Teşekkürler.. Güle güle kullan kardeşim. Güzel olmuş.İstanbul garage bir ara, orjinal kaliperleri taşlayıp maşlayıp (artık ne yapıyorsa) üstüne istediğiniz bir yazıyı yazıyoruz, focusa yaptık çok güzel oldu demişti. Öyle bir uygulama yapılırsa belki kapağa gerek kalmaz. Ama siyah zemin+sarı karakter güzel bir kombinasyon olmuş. Teşekkürler, Bizim kaliperler çok küçük ne stciker nede özel uygulama güzel göstermeyecekti. İlk olarak ben orjinal kaliperleri mat siyah yapmıştım estetik açıdan ama yeterli olmadı. Eline sağlık aracında herşey çok güzel duruyor her sey el emeği göz nuru. kazasız belasız sürüşler... Teşekkürler.. El emeğim var gerçekten. Çoğunu kendim uygulaöaya çalışıyorum. İşin keyifli tarafı orda Abi böylesi çok daha güzel olmuş ancak stickerları boyamadan önce yapıştırsaydın keşke bence hala çünki o stickerların zamanla bozulagı, kalkacağı kanatindeyim ama inşallah ben yanılırım uzun zaman sorunsuz kullanırsın Sağoalsın Berk, onu stickerci arakdaşla konuştum. Ancak stickerları boyadıktan sonra sökünce attığım mat boya dikkatlı sökmezsem düzgün olmaz dedi. Bende vazgeçtim. Stickerlarda suya dayanıklı kuvettli malzeme. Aslında bana mat vernik at önerisinde bulundu. Ama Hüsnü mat vernik spray vernik bulamazsın dedi. Bulsanda atılan mat siyah selülözük bazlı olduğundan eritebilir dedi. Boyayı çözebilir dedi. Aynen böyle kalsın dediğinden bende öyle bıraktım Tamponları boyatacağım zaman, Hüsnü ben hallederim doğru mat vernik alırız yaparız dedi. senin yaptığın yenilik ve güzellikleri takip etmeye yetişemiyoruz Mercan, bize verdiğin ilham için teşekkür ederiz. bu enerjin hiç bitmesin. Teşekkürler.. Enerji bitmezde para bitiyor maalesef Mercan hayırlı olsun güle güle kullan sanki sarı dursaymış benim hoşuma gitti abim. dün ebayda bende buldum c-max e göre. karar veremedim Maşallah Abi Sağolasın, sarı belkide düzgün takamadığımdan güzel durmadı birde beyaz yazı ile çok zıt bir durum oluştu. Siyah yazıları yazdırmış olsaydım belki farklı olurdu. Ama birazda nazarlık bir durum oluştu, evde ön kaliperi elimden düşürmüştüm, ozaman çatlama oluştu. Japonla yapıştırayım derken boyası siyahlaştı. Bende çatlayan yeri plastik macunu ile boyacı arkadaşımda hızlı kuruyan özel tamir macunu ile tamir ettirdim. Sonrasında zaten mat siyah olayına girdim. Haftasonu projesi olarak toplam 5 saat ayırdım bu işe. Sonuç olarak içime sinen ve bakıldığında kalitesiz durmayan bir işlem oldu. 25 Eylül 2011 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 25 Eylül 2011 Yazar Paylaş 25 Eylül 2011 (düzenlendi) Bugün kaliper kapak uygulamasını tamamıyla bitirdim çok şükür. Kaliper kapağı takmak biraz zahemtli bir işmiş. Özellikle yapıştırma evresi sabır istiyen bir iş. Ürünle birlikte gelen kırmızı renkli ısıya dayanıklı yapışkan çok işimi görmedi. 12-24 saat kuruma evresi vardı. Daha çok sıvı çonta şeklindeki uygulamalar için idealdi. Würth'ün siyah silikon tüplerinden almıştım. Onunla uygulama yaptım. 3/2 lık kısmı yeterli geldi. 30 dk gibi bir süre zarfında istenilen sonucu veriyor. Ancak sağlıklı olması açısından en azından 1 saat aracı hareket ettirmemk faydalı olur herhalde. Bu tip uygulama yapacakların dikkat etmesi gereken, daha doğrusu bilmesi gereken, balata değişimlerinde bu kapaklar her defasında sökülüp tekrar yapıştırma işlemi ile uğraşmak durumunda kalacaklarını hesaplamalılar yada kaliper deldirme usulu alyanlı vida çözümüne başvuracaklar. Böyle bir dipnot düşmekte fayda var Benim 2000-3000 kilometre sonra balata değişimim olduğunu düşününce, yapıştırmaya nasıl vakit ayıracağımı düşünüyorum şimdiden. Yeni Mountune yazılı Kaliper Kapaklarının Uygulama Sonrası 25 Eylül 2011 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Tahsin Şipit 25 Eylül 2011 Paylaş 25 Eylül 2011 Pek kendini göstermiyor fakat güzel olmuş. Güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 25 Eylül 2011 Paylaş 25 Eylül 2011 Kaliper kapakları çok şık durmuş, güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 25 Eylül 2011 Paylaş 25 Eylül 2011 kalipere vidalayanlar var aslında o tip bir montaj sök tak için daha mantıklı. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 25 Eylül 2011 Paylaş 25 Eylül 2011 kalipere vidalayanlar var aslında o tip bir montaj sök tak için daha mantıklı. Kaliperi delmek de sakat iş. Ben vazgeçtim o yüzden. Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan 25 Eylül 2011 Yazar Paylaş 25 Eylül 2011 (düzenlendi) Pek kendini göstermiyor fakat güzel olmuş. Güle güle kullanın. Teşekkürler. Resimde çok net değil belki ama oldukça kendini gösteriyor Çokta göstermesin okadar dikkat iyi değil herzaman. Kaliper kapakları çok şık durmuş, güle güle kullanın. Teşekkürler.. kalipere vidalayanlar var aslında o tip bir montaj sök tak için daha mantıklı. Teşekkürler, herhalde ilk söküldüğünde öyle birşey yaptırmam lazım. Kaliperi delmek de sakat iş. Ben vazgeçtim o yüzden. Bende ilk tecrübe olduğundan cesaret edemedim, ikinci plana attım. Ben yaptım ve forumdan bir kaç arkadaşa daha yaptık..Fazla değil 1 -1,5 cm delip kılavuzla yuva açılıp alyan vidayla sıkıyoruz,istediğimiz zamanda söke biliyoruz... Mantık güzel öyle pratik birşey olması lazım. Yoksa karın ağrısı gerçekten. Görsellik güzelde balata değişimlerinde zorluk olacak. Artık balata değişiminde senin yaptırdığın gibi birşey yaparım inşallah. İlk işlem olunca kıyamadım. Ama aşkın ızdırabı olmadan yaptırmak lazım ilk fırsatta. 27 Eylül 2011 tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Eren 25 Eylül 2011 Paylaş 25 Eylül 2011 senin yaptığın yenilik ve güzellikleri takip etmeye yetişemiyoruz Mercan, bize verdiğin ilham için teşekkür ederiz. bu enerjin hiç bitmesin. +33 Yorum bağlantısı
Recommended Posts