İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Kerim Bilge

Abi bende kaliperleri boyadım ama yanlışlıkla balatalarıda boyamışım. :nazar: Şimdi o rengi balatalardan nasıl çıkaracağım bi fikrin var mı acaba ? :rofl: Bu arada çok harika olmuş. Bayramın 3. günü bende mat siyaha boyayacağım inşallah. Mat bulamazsam ya gri yada parlak siyah :wub:

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Teşekkürler, Balatalar için üzüldüm, geçmiş olsun artık. Değişim zamanına kadar yapılacak birşey yok. Tanıdık usta varsa bedavaya sökerse yine. Bir ihtimal, ama değmez artık. Mat siyah güzel duruyor tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
BORPOWER MS-ULTRA

Bayram projelerine destek amaçlı, uzun zamandır faydası varmıdır yokmudur derken Bor-Power katkısını denemeye karar verdim. Katkıyı kullandıktan sonra yaklaşık 25-30 KM yol kullandım. İlk 10 KM'den sonra araç çalışmasında sessizliği fark eder oldum. Açıkcası Bor-power ürününe ön yargılı bakıyordum. ÜRetici firmanın öne sürdüğü avantajlar göz ününde tutularsa aslında fena bir ürün değil. Gerçekten faydalımı, zararlımı veya etksiz elemanmı kullanım tecrübem arttığında göreceğiz. İlk izlenim olarak oldukça sessiz çalışma gözlemledim. Diğer avantajları gözlemledikten sonra tekrar paylaşmayı düşünüyorum. Tavsiye edebilme aşamasında değilim henüz. Bir uzun yol yapıp farkı orda daha net görebileceğimi düşünüyorum.

Firmayı ara.. Bir şikayetim var de.. Bakalım muhatap bulabilecek misiniz, seni kimse dinleyecek mi.. ?

Muhtemelen o an herkes meşgul olacak ve sana sonra dönülmek üzere telefonun alınacak..

Eğer ki sana dönerler seni ararlarsa, Mehmet Özyürek'i niye aramıyorsunuz de..

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Firmayı ara.. Bir şikayetim var de.. Bakalım muhatap bulabilecek misiniz, seni kimse dinleyecek mi.. ?

Muhtemelen o an herkes meşgul olacak ve sana sonra dönülmek üzere telefonun alınacak..

Eğer ki sana dönerler seni ararlarsa, Mehmet Özyürek'i niye aramıyorsunuz de..

Hayırdır problem yaşıyormusun yoksa abi :nazar: Beraber gideriz ayıp ettin kapılarına ne olacak. Ama sen problem nedir merak ettim abi :nazar:

Bor power Genel Müdürü abi, geçenlerde televizyondaydı,

Krizde dahi elamanlarmıza %50 zam yaptık diyordu, Kaynak belli oldu :nazar:

Desene Mehmet abi başlattı sende noktayı koydun. Gitti 55 lira. İnşallah problem çıkarmazda giden 55 lira olsun.. Şimdilik çekiş arttı gibi ve sessiz çalışma var. Yoksa sadece yanılgımı benim yaşadığım.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Hayırdır problem yaşıyormusun yoksa abi :wub: Beraber gideriz ayıp ettin kapılarına ne olacak. Ama sen problem nedir merak ettim abi :)

Dişli seslerine kesin çözüm diye bir broşürleri vardı, şanzımandaki 60-70 arasındaki hafif ses için broşürdeki ürünlerinden kullandım..

Arıyorum, paramı geri verin diyorum.. Ses hiç değişmedi diyorum.. Kesin çözüm de olmadı diyorum..

Bizim öyle bir broşürümüz yok diyorlar..

Vardı, yemeyin beni dedim.. Geçen yıl o broşürünüz vardı dedim..

Her seferinde bunu anlattım kendilerine en az 10 kez aramışımdır.. Henüz herhangi bir yetkili ile görüşme imkanım olmadı..

Hep numaramı alıyorlar, hep birazdan döneceğiz diyorlar ama dönmüyorlar..

Yorum bağlantısı
İ.Göksel Yaman

Nedendir bilinmez Bor Power bende kullandım, araç daha titreşimli çalışır oldu, yakıt konusunda 1km bile daha fazla yapmadı, bu ızdıraba daha fazla dayanamayıp 1000km. sonra komple yağı boşaltıp tazeledim, virüsü temizledim :)

Yorum bağlantısı
Nejdet Vatansever

mehmet bey ben size spoiler ve bady kiti ne kadara yaptırdınız bende yaptıracağım ama çok kararsız kaldım aşağıdaki linkleri alayım diyorum ama fiyatı ve kullanılan malzemeler hakkında bilgim yok konu hakkında sizde fikrinizi söyleyebilirmisiniz

yardımlarınızdan dolayı tşk ederim şimdiden

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-akse...50851779/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...36247781/detay/

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
mehmet bey ben size spoiler ve bady kiti ne kadara yaptırdınız bende yaptıracağım ama çok kararsız kaldım aşağıdaki linkleri alayım diyorum ama fiyatı ve kullanılan malzemeler hakkında bilgim yok konu hakkında sizde fikrinizi söyleyebilirmisiniz

yardımlarınızdan dolayı tşk ederim şimdiden

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-akse...50851779/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yede...36247781/detay/

ST Body kit'i aldığım yerin iletişim bilgilerini özel attım.

Nejdet bey verdiğiniz linkteki parçalar tamamen fiber,Mehmet abinin aracındakiler orjınal ST parçaları..;)

Fiberi tercih etmiyorum. Orjinal ürün kullanmak bana daha uygun geliyor.

Yorum bağlantısı
Serkan Yavaş

Abi masallah, arkada logo guzel olmus. mountane saglam firmadir:D Amortisorlerin keyfi nasil, dun gece sile yolunda zorladim bende biraz araci yolu bos bulmusken 170 civari stabil dondum virajlari , focusu tekrar takdir ettim:)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Abi masallah, arkada logo guzel olmus. mountane saglam firmadir:D Amortisorlerin keyfi nasil, dun gece sile yolunda zorladim bende biraz araci yolu bos bulmusken 170 civari stabil dondum virajlari , focusu tekrar takdir ettim:)

Teşekkürler, Aman yavaş kardeşim Şile yolunda BMW forumundan bir arkadaşı kaybettik birkaç gün önce. Araban direksiyonun iyiyde, yolları biraz sakat. Sana Koni Amortisör yakışır kardeşim.

ne zamandır aklımda var abi, bende bi deneyeyim şu bor olayını.

Bor olayı gayet güzel. İki gündür oldukça memnunum. Aksine araç oldukça sessizleşti ve rahat gider oldu. Hava filtresi sesinden başka bir ses duymaz oldum. İnşallah böyle devam eder. Kısa vadede başarılı buldum. Uzun vadede bilemem artık. Yan etkisi olurmu olmaz mı göreceğiz. Ama benim araçta olumlu etkilerini görmeye başladım diyebilirim. Araç iyice ısındıktan sonra içerdeki dizel sesi benzinli araç gibi oldu. Kimse inanmaz şimdi bu dediğime ama inşallah 18 Eylül'deki toplantıya katılabilirsem farkı gösterme şansım olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Benim Bor Power olayını net olarak anlamamı sağlayan mühendislik yazısı !

Piyasada satılmakta olan kimyasal katkı maddeleri yüzünden gerek firmalar ve gerekse tüketicilerin yaşadığı sorunları hepimiz biliyoruz. Ancak hiçbir kimyasal madde içermeyen ve Nanoteknolojisi ile üretilen Bor Power, bu ürünlerin tamaman dışında bir üründür. Kesinlikle bir dolgu malzemesi değildir, Sıfır motorlarda dahi güvenle kullanılabilmektedir.

Bor Madeni içerikli bu ürün nanoteknolojisi ile üretilmektedir. Kesinlikle bir kimyasal katkı maddesi değildir. Borikasit içermez. Motor ve dişli mekanizmalarda kesinlikle dolgu malzemesi gibi görev yapmaz. Mesela farklı ürünleri kullananlar yada okuyanlar bilir, piyasada bir çok katkı maddesi satılmakta olup bu ürünler incelendiğinde, çaptan düşmüş aşınmış motorlarda dolgu malzemesi gibi görev yaparak aşınan yerlere sıvanıp sert bir tabaka oluştururlar. Hatta bu tip ürün kullanılan motorlar rektifiyeye gittiğinde bu kaplanmış yüzeyler rektifiyecilerinde işini zorlaştırmaktadır ve tabiki motorlara da zarar vermektedir. Ayrıca bu ürünlerin yeni motorlara konulması kesinlikle istenmez. Bor Power İse tam tersine sıfır motorlarda dahi güvenle kullanılmasına karşın, dolgu malzemesi olmadığı için, çaptan düşmüş rektifiye gereken motorlarda kullanılması istenmez.

Konunun daha iyi anlaşılabilmesi için öncelikle Nanoteknolojiden kısaca bahsetmek isterim. Nanoteknolojisi 100 nanometreden küçük yapıların araştırılması, üretilmesi ve kullanımıyla meşgul olan bir bilimdalıdır. Nano bir ölçü birimidir... bir milimetrenin bir milyonda biri kadar ya da başka bir değişle saç telimizin çapının binde biri kadar küçük mikroskobik bir ölçüdür. Yaklaşık olarak 4 ila 6 atom taneciği yan yana durduğunda 1 nanometreye denk gelmektedir. Bor madeni ise doğada elmastan sonra ikinci en sert maden olup, ısıya çok dayanıklıdır ergime noktası çok yüksektir, ısı ve elektrik iletkenliği de mükemmeldir. Kaldıki bu sert maden çok gizli bir teknoloji ile (ki bu teknoloji NNT firmasında çalışan Türk bilim adamlarına aittir) 4,5 nanometre boyutlarında bor kristalleri (MCDP) küçük atomik bilyeler gibi şekillendirilmektedir.

Her cismin yüzeylerinde girinti ve çıkıntılar ve çok miktarda çizikler vardır. İnsan, yapısı itibariyle her cismin yüzeyindeki bu pürüzleri göremez. Örneğin cam çok pürüzsüz görünmesine rağmen hassas cihazlar ile incelendiğinde cam yüzeyinin bile pürüzlü olduğu görülmektedir. Kaldıki motor içindeki hareketli metal parçalarda bu yüzeyler daha belirgindir. Bor Power içindeki bilye tanecikleri gibi şekillendirilmiş kristaller bu hareketli parçaların üzerindeki girinti ve çıkıntıların arasına yerleşerek sıralanır oraları bir yatak gibi kullanıp aynı bir rulman gibi görev yaparlar ve yağa kimyasal olarak karışmadıkları için bu yüzeylerde fiziksel görev yaparlar.

Bunun neticesinde hareketli parçalar arasındaki sürtünmeler ciddi oranlarda azalır ve bunun sonucunda aşınmalar azalır, sürtünmelerden doğan ısı azalır ve bunlarla birlikte yağın ısısının düşmesi ile yağ eksiltmeler azalır yağın ömrü uzar, sürtünme kayıplarının azalması ile de performans artar ve neticede yakıt tüketimi de düşer. Yakıt tüketiminin azalması ve yağ buharlarının da azalması ile birlikte eksoz emisyonlarında da ciddi azalmalar olur ve doğanın korunmasına da fayda sağlar.

Motor yağına katılan ürünün yaklaşık %60'ı hareketli parçalar arasına yerleşip görev yaparken, %40'lık oranı da yağ ile dolaşarak ısı transferine de yardımcı olurlar.

Şunu da özellikle belirtmek isterim ki, ürünümüz yağın ömrünü iki katına çıkardığı için normal şartlarda ilk yağ değişim sürenizi atlayarak ikinci yağ değişim süresi geldiğinde yağ değişiminizi yapacak ve BorPower ilave edeceksiniz. Ancak normal sürede de değişim yapılarak BorPower konulmasında hiçbir sakınca yoktur. Fazlasının hiçbir zararı olmadığı gibi artı faydaları vardır.

1-DÜNYANIN İLK NANOTEKNOLOJİK ;BOR İÇERİKLİ NANO YA

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Okan Balcı

BMW formundan bahsettiginiz arkadas emre seckin sanırım.kendisi okuldan arkadasımdı.üzücü bir olay gerçekten.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Bu bilimadamları beni aramıyor işte :nazar:

Seni tanımıyorlardır ondan abi. Yoksa emin ol hemen ararlar. Şirketin Genel müdürü aslında forumaları inceldeğimde oldukça cevaplar veriyor.

BMW formundan bahsettiginiz arkadas emre seckin sanırım.kendisi okuldan arkadasımdı.üzücü bir olay gerçekten.

Evet maalesef Emre, Allah rahmet eylesin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Ford Focus Facelift OEM ST Jant

Uzun bir bekleyişin ardından sipariş verdiğim makyajlı kasa OEM ST jantlarımız geldi. Jantlar ford için üretilmiş Ronal markalı. Bugün jantları teslim aldm ve yeni Continental Sport Contact 3 lastiklerim ile ilave olarak OEM kilitli bijon seti takıldı. ST fırtınası olarak son yapı taşınıda yerine oturmak nasip oldu çok şükür. Görsel anlamda güzel oldu maşallah. Sadece diskler biraz küçük kalıyor geldi gözüme. Orjinal ST disk çapları standart disklerden daha büyük.

Konfor ve performans açısından ilk izlenimlerim olarak diyebilirimki, öyle korkulan bir kayıp yok. Kalkış ve ara hızlanmalarda eskiyi aratacak bir durum yok. Son hız performansını trafik yoğunluğundan deneme şansım olmadı. Tek hissettiğim yol sesi biraz daha fazla geliyor şimdi. Frenaj daha iyi oturuyor şimdi. Ama bugün araçta birçok işlem yapıldığından ilk izlenimlerim çok isabetli olmayabilir. Neticede lastik havaları, jant+ lastik oturması, lastiklerin yola alışma süreci, krikoyla kaldırılan aracın amortisör esnemesi, rot-balans ayarı gibi tam birbirine alışmamış donanımın ardından atıp tutmak olmaz şimdi :D

İlerleyen günlerde izlenimlerimi paylaşırım inşallah..

Uygulama Öncesi Jant Resimleri

DSCN3041.JPG

DSCN3044.JPG

DSCN3045.JPG

DSCN3040.JPG

DSCN3046.JPG

Uygulama Sonrası (Geç kaldığımdan şimdilik bir tek bu mevcut)

DSCN3049.JPG

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Mehmet hocam kaç yıl içinde aracı satmayı düşünüyorsunuz acaba? :D Maşallah ;)

Teşekkürler. Allah kaza bela vermezse en az 10 yıl kullanmayı düşünüyorum nasipse. Herzaman herşeyin daha iyisi oluyor. Benin için en iyisi bu. Fazlası zarar. Bu bile maddi açıdan zarar :D Dahada bitmedi..

18 Yalçın...

Güzel olmuş güle güle kullan Mehmet abi ,yalnız gündüz resmi isterim...:D

Teşekkürler Erkancım, resim gelmezmi kardeşim. Bugün sabah 08:30'da çıktım akşam 22:00 eve girdim. Tüm gün İstanbul trafiğinde koşuşturmaca ile geçti. Birde Cuma trafiği eklenince işler uzadı. Kısmetse yarın artık hem arabayı yıkatırım hemde gündüz fotolar çekerim. Müsait olamadım yani..

Yorum bağlantısı
Baran Ekici

Mehmet Abi hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullan. Jantların ağırlıkları konusunda bir bilgin var mı? Merak ettim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Ben bu konuyu nasıl hiç görmemişim.

Harika olmuş, elinize, emeğinize sağlık. ;)

Teşekkürler..

Kaçan birşey yok daha. Bizde yeni yeni gördükçe paylaşıyoruz böyle :D

Mehmet Abi hayırlı uğurlu olsun, güle güle kullan. Jantların ağırlıkları konusunda bir bilgin var mı? Merak ettim.

Amin, teşekkürler..

9 Kilo civarında. Bileğim bükülmeden ford logosunun olduğu yerden iki parmakla çok rahat kaldırdım..

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ben bu konuyu nasıl hiç görmemişim.

Harika olmuş, elinize, emeğinize sağlık. :D

Mehmet hocam Ford tarihine adını yazdırdı valla ;)

Yorum bağlantısı
Baran Ekici
(düzenlendi)
Amin, teşekkürler..

9 Kilo civarında. Beliğim bükülmeden ford logosunun olduğu yerden iki parmakla çok rahat kaldırdım..

Abi iyiymiş cidden, hafif olanlar 8-9 kilo arasında oluyor 10-20bin euroluk carbon jantları saymazsak ;)

tarihinde Baran Ekici tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Mehmet hocam Ford tarihine adını yazdırdı valla ;)

Eyvallah Yurdaer :D

Abi iyiymiş cidden, hafif olanlar 8-9 kilo arasında oluyor 10-20bin euroluk carbon jantları saymazsak :D

Ronal'ın jantları zaten alışımınından ötürü normal jantlara göre hafif oluyor diye biliyorum. CMAX 17"inch jantın ağırlığı ile hçbir farkı yoktu açıkcası.

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Hayırlı olsun Mercan. ilk göze batan jantlardı, büyük eksiklikler bitti şimdi.

Maşallah :s

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...