İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Bu araba sonunda Titanyum ST XXXXXX filan olacak :good1:

Vallaha süper modifiyeler emeğine sağlık abicim. :D :D :p

Teşekkürler.. Nihai hedef iç hacim de bu şekilde :) Gri olan parçaları yavaş yavaş bu şekli ile değiştirmek..

fordfocusiirscopy.png

abi gene başlamışınız ara verecektiiz ama kanına giriyolar dimi bırakamıyorsun sizin mecekli farların parça kodunu biliyormusunuz almanyadan araştırmak istiyorum eğer parça kodu olursa daha kolay bakabilirim gibi geliyor burada servis 1200 tl istedi kartal oto sanayide çıkmacıda bulmuştum bir takım 700 tl istemişti bir farın ayağı kırık diye almadım daha sonra gittim adam satmış ikisinide eğer biliyorsanız parça kodu paylaşırsanız çok sevinirim

Teşekkürler. Toplamda 60 lira harcadım kargo dahil. İlerde modifye yaparım diye aldım şimdiden bir dah abulamam bu fiyata bu parçaları. Senin bahsettiğin farlar benimkilerden farklı. Adaptif Halojen mercekli far senin dediğin titanium X farı. Bendeki bi-xenon ve xenon mercekli ampulü olan farklı bir far çeşidi. ayağı kırık olan farı almamzlık yapma. ayak satılıyor modüşler birşey servisde tanesi 13 TL. Yeterki far temiz olsun. Ama 700 çokmuş zaten değmez. en fazla ederi 400-500 halojen adaptif farların değeri bana göre.

İnşallah istediğin gibi olur Mehmet abi.

İnşallah Emrecim, darısı senin yapmak istedikelrinin başına :)

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Stopları yakından gören biri olarak mükkemel diyorum , tekrar Maşallah :lol:

Yorum bağlantısı

stoplar çok tatlı çıkmış.manzarayla eşleşmiş. ;) ellerine sağlık.makinende çok iyi çekiyor.gözlerinde iyi yakalamış. ;)

biraz soluk al üstad.sana yetişmeye çalışanlara fırsat ver biraz. :):)

Yorum bağlantısı
Gökhan Göktaş

Abicim herşey süper seni tebrik ediyorum Allah güle güle binmek nasip eder.. benden de bir tavsiye de pedal aydınlatmaları için gelsin.. 5 tl'ye bir çift dipsiz led ampül aydınlatmaya takabilir bende mor var çok şık oluyor seninkinede gösterge lambalarına uyum olsun diye düşünebilir kırmızı veya turuncu tercih edebilirsin.. sadece tavsiye sakın yanlış anlamayasın tekrar tekrar tebrik ediyorum..

Yorum bağlantısı
H.Yusuf Kantarcılar

hocam tek kelime ile süpersiniz, hepsi birbirinden güzel uygulamalar, çift egzoz benimde hayallerim arasında, sizi görünce inanılmaz gaza geldim. nasıl yaptırdığınızı paylaşırsanız ve tavsiyelerinizi çok mutlu olurum

Yorum bağlantısı
Berk Ertürk

emeğine sağlık Mehmet abi tekrar tekrar maşallah ;)

yalnız benim en merakla ve umutla beklediğim st yada rs jant olayı :) eğer st jant alıp hele birde boyatırsan sonucu çoook ama çok merak ediyorum :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
Stopları yakından gören biri olarak mükkemel diyorum , tekrar Maşallah :)

Teşekkürler Lokman Abi..

stoplar çok tatlı çıkmış.manzarayla eşleşmiş. :good1: ellerine sağlık.makinende çok iyi çekiyor.gözlerinde iyi yakalamış. :good1:

biraz soluk al üstad.sana yetişmeye çalışanlara fırsat ver biraz. :lol: :D

Teşekkürler. Fotoğraf makinesi küçük olmasına rağmen (Nikon Coolpix S5) yeri geldimi çok güzel ve net çekimler yapmamı sağlıyor.

abicim herşey süper seni tebrik ediyorum allah güle güle binmek nasip eder.. benden de bir tavsiye de pedal aydınlatmaları için gelsin.. 5 tl'ye bir çift dipsiz led ampül aydınlatmaya takabilir bende mor var çok şık oluyor seninkinede gösterge lambalarına uyum olsun diye düşünebilir kırmızı veya turuncu tercih edebilirsin.. sadece tavsiye sakın yanlış anlamayasın tekrar tekrar tebrik ediyorum..

Teşekkürler.. Işık kaybı oluşturmuyorsa yapılabilir. Yabancı bir forumda görmüştüm ST 'de uygulamışardı fena değildi aslında.

hocam tek kelime ile süpersiniz, hepsi birbirinden güzel uygulamalar, çift egzoz benimde hayallerim arasında, sizi görünce inanılmaz gaza geldim. nasıl yaptırdığınızı paylaşırsanız ve tavsiyelerinizi çok mutlu olurum

Teşekkürler, çift egzoz hayalin tez zamanda nasip olsun :) Egzozcuya gittim çift aktif olacak şekilde uç takılmasını yaptırmak istiyorum dedim. Orjinal egzozun ucunu susturucuya kadar belli bir pay bırakara kestiler. Sonra özel egzoz borusu kesimi yapıldı ve aynı yere çift bölge çalışacak şekilde takıldı. resimleri vardı forumda bir kaç konu önce..

emeğine sağlık Mehmet abi tekrar tekrar maşallah :unsure:

yalnız benim en merakla ve umutla beklediğim st yada rs jant olayı :) eğer st jant alıp hele birde boyatırsan sonucu çoook ama çok merak ediyorum :)

Teşekkürler.Nasip artık nezamansa. Yapacağız fırsatı yakaldığımızda inşallah..

Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara

Mehmet hayırlı olsun güzel çalışmalar... Koltuklar için birşey düşünüyorsundur muhakkak, orijinal Recaro mu desem, deriden yerel bir üretim mi desem (Turuncu bir sedan vardı hatırlarsın, kendisi yaptırmıştı pek fena da durmuyordu). Selamlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Mehmet hayırlı olsun güzel çalışmalar... Koltuklar için birşey düşünüyorsundur muhakkak, orijinal Recaro mu desem, deriden yerel bir üretim mi desem (Turuncu bir sedan vardı hatırlarsın, kendisi yaptırmıştı pek fena da durmuyordu). Selamlar.

Hayırlısı artık.. Şimdi daha erken koltuklar yeni. Biraz daha eskisin bakalım.

Yorum bağlantısı

Mehmet abim harika gözüküyor. Yapılacak bişey kaldı mı ? Önceki sayfaya bir göz attım, hedefteki iç mekan harika, inş. ESP konusunda başarılı olursun. Yeni haberlerini merakla bekliyorum abim. Ne yazayım ki maşallah yazdım hayırlı olsun yazdım, güle güle kullan yazdım. Yazacak bişey kalmadı. :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

ST aksesuar olarak iç donanımda eksik kalan tek parça ST kapı eşik logosuydu. Uzun zamandır listemde olan bir parçaydı. Yurtdışından getirtmesi zor bir parça. Kargo aşamasında kolay deforme olabilecek bir parça. O yüzden parçanın bulunması zor olduğu gibi getirtmeside dertli bir işlem. yrıca bu parçanın çıkmasınıda bulmak imkansız gibi birşey. Bu sebeple listede olmasına rağmen bir türlü aksiyon alamıyordum.

En sonunda bir arakadaşımda elindeki stoklarda tek kapı ST'ler için bir miktar takım halinde kapı eşik logosu olduğunu öğrendim. Bende kolları sıvadım ve 5 kapı aracıma bunu uydurma imkanı olup olmayacağına dair bir çalışmaya girdim. Numune olarak bir takımı bu işi için feda ettik. Bildiğiniz gibi bu parçalar alüminyumdan üretilmiş bir parça. Makasla filan kesmek imkansız. Özel kesim aleti gerektiriyor. Aynı ovallikleri tutturmak lazım. Basit bir sticker parçası değil açıkcası. Bende tanıdık bir tabelacı arkadaşımdan bu konuda destek alarak gerekli kapı ölçülerini alarak tek kapı için olan oldukça uzun olan parçayı kendi aracıma olacak şekilde orjinal görünümde kestirdim. Netice olarak başarılı bir çalışma oldu. Kapı kanallarına birebir oturan bir parça.

İlk ayak üstü resimlerini paylaşıyorum. Hava yağışlı olduğu için şimdilik çekebildiğim resimler bunlar. Bu konuda modifikasyon yapmak isteyen arkadaşlara kestirme işleminde yardımcı olabilirim. Kestirme işlemi dahil takım fiyatı olarak 100 liraya temin etme şansımız mevcut. Servis fiyatını söylemem gerek yok herhalde. Titanium ve Ghia'larda gelen sticker şeklindeki ford logolarını bile bu fiyata temin etmek imkansız. Ürün orjinal Ford parçası olup resimde mavimsi görünmesinin sebebi orjinal koruma naylonunun halen üzerinde olmasından kaynaklanıyor. Bana özelden mesaj atabilirsiniz.

dscn2138.jpg

dscn2149.jpg

dscn2152j.jpg

dscn2154t.jpg

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
:)

Elinize sağlık. Bayılıyorum sizin arabalara. Ben daha arka stopları değiştiremedim. Sizin bu çalışmalarınızı gördükçe içim gidiyor. Allah kaza bela vermesin. Nazarlardan saklasın.

Arabada ST olmayan yer kaldı mı :)

Amin.. Teşekkürler jantlar kaldı :)

Abi cuk oturmuş :)

Eyvallah.. tam oturdu kanallar birebir aynı.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Süper olmuş, hayırlı olsun güle güle kazasız belasız binin, çok hoş makine gerçekten.

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Eline emeğine sağlık, ne desem boş... :nazar: x 1.000.000

Hepsi çok şık, olmamış denecek tek bişey yok, yoruldum konuyu bitirene kadar. Allah kaza bela çizik ezik vermesin.

Bu arada ESP olayının sonucunu merak ediyorum. Onuda halledebilirsen uygun fiyata, artık helal solun :)

Sanırım yeni esp'li abs beyni, yanal ivme sensörleri, direksiyon açı sensörü pek ucuz parçalar değildir ama sen onuda halledersin inşallah.

Bu arada benim Astra H ne yapıyor :D İyi mi temiz mi hala ? Yoksa eskidi mi ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)
Süper olmuş, hayırlı olsun güle güle kazasız belasız binin, çok hoş makine gerçekten.

Teşekkürler..

Eline emeğine sağlık, ne desem boş... :nazar: x 1.000.000

Hepsi çok şık, olmamış denecek tek bişey yok, yoruldum konuyu bitirene kadar. Allah kaza bela çizik ezik vermesin.

Bu arada ESP olayının sonucunu merak ediyorum. Onuda halledebilirsen uygun fiyata, artık helal solun :)

Sanırım yeni esp'li abs beyni, yanal ivme sensörleri, direksiyon açı sensörü pek ucuz parçalar değildir ama sen onuda halledersin inşallah.

Bu arada benim Astra H ne yapıyor :D İyi mi temiz mi hala ? Yoksa eskidi mi ?

Sağolasın.. Senin araba maşllah cillop gibi duruyor çok kullanmadılar zaten.

Benim arabada ESP kablosunun takıı olması bende soru işareti uyandırdı :) Acaba ön hazırlık mevcut olabilirmi diye:)

Bir ara ABS modülünü ne tip ona bakacağız. Belkide sadece ESP ABS modülü temin etmem yeterli olacak. Acelesi oln birşey değil neticede :)

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Teşekkürler..

Benim arabada ESP kablosunun takıı olması bende soru işareti uyandırdı :nazar: Avaba ön hazırlık mevcut oolabilirmi ? Bir ara ABS modülünü ne tip ona bakacağız. Belkide sadeceESP ABS modülü temin etmem yeterli olacak. Acelesi oln birşey değil neticede :D

ESP kablosuna pek güvenme, benim fiestada bile var, ama gerisi yok, eğer ESP yi çalıştırmayı başarabilirsen harika olur, peşinden bende gelebilirim :)

Yorum bağlantısı
Ali Elöver

Aman iyi, pek temizdi, tamponda ufak bir çiziği vardı, onu bile yama boya attırıp vermiştim. Kapı açma izi bile yoktu kapılarda :D

Benim arabada ESP kablosunun takıı olması bende soru işareti uyandırdı :) Avaba ön hazırlık mevcut oolabilirmi ? Bir ara ABS modülünü ne tip ona bakacağız. Belkide sadeceESP ABS modülü temin etmem yeterli olacak. Acelesi oln birşey değil neticede :)

Valla benim bildiğim en büyük fark ABS modülü değişik, esp'li olanlar daha büyük ve 7-8 farklı parça var ekstradan galiba 1 taneside aracın kendi beyni ecu olabilir. Arıştırmak lazım. Senin bu işten dostların var :nazar: Çözme ihtimaliniz yüksek ama maliyet soru işareti.

Umarım başarısın.

c-t_esp.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
ESP yi çalıştırmayı başarabilirsen harika olur, peşinden bende gelebilirim :D

Hahaha, aman aman herşeyi tam 68'lik pancar motorunun bir esp'si mi eksik ???

Alicim 68 bg arabaya ESP ni gerek ? Ford arkalara bile kampana çakmış, nerden uydurucan kampanalı arabaya esp :)

Bence sen hiç uğraşma, sat senin takayı 13-14.ooo liraya, koy üstüne 7-8.ooo lira al bir dizel 90 bg 6 ileri esp'li msr'li hillholder'lı GP keyifle bin.

Hızsa hız, güvenlikse ziyadesi ile var... :nazar:

Bak bunlardan birini al mesela, hem uğraşma, hem sınıf atla 5 yıldız Ncap'li araban olsun. Sportif tasarım, lüks donanım ve çok iyi bir motor da cabası :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...-36679496/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...-35756512/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...en-full-u/detay

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Hahaha, aman aman herşeyi tam 68'lik pancar motorunun bir esp'si mi eksik ???

Alicim 68 bg arabaya ESP ni gerek ? Ford arkalara bile kampana çakmış, nerden uydurucan kampanalı arabaya esp :)

Bence sen hiç uğraşma, sat senin takayı 13-14.ooo liraya, koy üstüne 7-8.ooo lira al bir dizel 90 bg 6 ileri esp'li msr'li hillholder'lı GP keyifle bin.

Hızsa hız, güvenlikse ziyadesi ile var... :nazar:

Bak bunlardan birini al mesela, hem uğraşma, hem sınıf atla 5 yıldız Ncap'li araban olsun. Sportif tasarım, lüks donanım ve çok iyi bir motor da cabası :)

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...-36679496/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...-35756512/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otom...en-full-u/detay

Fiat' a o parayı vereceğime bir fakir' i sevindirim daha iyi :D 5 yıldızmış, parayı bastır analod bile 4 yıldız alır ....

Ben zevk için yapmak istiyorum kardeşim, ihtiyacım yok ama ilave güvenlik olsun diye üstelik, esp ile beraber arka kampanalarıda Fiesta ST ninkilerle değişirim olur biter, arkayı disk yapmak malzeme olduktan sonra benim için yarım günlük iş, esp ninde malzemeleri olsun onuda takarım, tek zorlanacağım yer, gösterge tablosunu sökmek, zira hassas yapmışlar birde yazılım gerekirse onu yapamam servis lazım.

5267796623_8104eccbc9_b.jpg

5267796559_bd7fc3e6a6_b.jpg

5267796481_1b963afb9f_b.jpg

5268405938_8777c57498_b.jpg

5268405882_e1aa1e43f3_b.jpg

Yorum bağlantısı
Ali Elöver
5 yıldızmış, parayı bastır analod bile 4 yıldız alır ....

Haha, ağzınla yakalandın. Anadol 4 yıldız alır ise, Fiesta'da zaten anca 4 yıldız almış.

BU demektir ki güvenlik sağlamlık olarak Fiesta = Anadol........

Ben zevk için yapmak istiyorum kardeşim, ihtiyacım yok

Bakbak, zevk için yapacakmış :D Duyanda 64,5 Mustang Convertible topluyor sanacak.

İhtiyacın yoksa git amfi teyp tak, jant tak. Daha fazla güvenliğe kimin ihtiyacı olmaz anlamıyorum dediğini ? Kime sorsan ister esp asr 6 havayastığı vs

esp ninde malzemeleri olsun onuda takarım, tek zorlanacağım yer, gösterge tablosunu sökmek, zira hassas yapmışlar birde yazılım gerekirse onu yapamam servis lazım.

esp malzemelri de kablu bant cırtcırt ve düğme sanki :nazar: Acaip parçalar lazım şema koydum. TR'de kaç patlak esp'li Fiesta varkı bulup takıcan. he yurt dışında kaç tane var o da muamma. Mehmet'in Focusu bulur yeni güncel kasa araba ve esp bir çok avrupa ülkesinde o arabada standart, tabiki o oranda bulma ihtimali de yüksek.

Senin işin yaş, madem esp lazım sen GP al dizel :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...