İçeriğe Yönlendir

Focus Titanium Hb Fırtına Gri 2010

Mehmet Mercan

Recommended Posts

Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Focus Titanium TDCi HB Fırtına Gri 2010 - 34 YR 0462

Yapılan Modifikasyonlar

01. Sonax Boya Koruma

02. LLumar ATN 35 Tonlu Cam Filmi. (Ön Cam Dahil)

03. OEM Bi-xenon Mercekli D1S Phillips 4300K Xenon Kitli Ön Far Takımı

04. 3M Siyah Karbon Anahtarlık (ST Logolu)

05. OEM 17" CMAX Titanium Jant Takımı (SATILDI)

06. Continental Sport Contact3 205/50 ZR17 93W XL Lastikler (SATILDI)

07. Metal Jant Sibobu

08. Bagaj Filesi

09. Krom Yangın Söndürma Tüpü

10. Ayarlı Bijon Anahtarı

11. Lastiklere Nitrojen Hava Basımı

12. Trafik Sağlık Seti

13. Bagaj Tipi Kar Küreği

14. OEM ST Bagaj Logosu

15. TDCi Logo İptali ve Yakıt Deposu İçine Takılması

16. OEM ST Spoiler

17. OEM ST Ön Çamurluk Logoları

18. VOGTLAND 35mm Focus-Dizel Spor Yay Takımı (Ürün Kodu: 953031)

19. ST Ayna Logoları

20. APP Plaka - Çift Mühürlü

21. İç Kapı Kollarına Kırmızı LED Uygulanması

22. Gösterge ve Orta Konsol Saklama Gözü Kapağına ST Logo Uygulaması

23. OEM LED'li Titanium X Stoplar

24. OEM ST Body Kit (Ön-Arka Tampon + Marşpiyer Takımı)

25. OEM Çocuk Aynalı Tavan Lambası Montajı

26. PowerBox Chip Modülü Uygulama

27. OEM Turbo Boost Gösterge Montajı

28. Aktif Çift Egzoz Uygulaması

29. Ön Üst Izgaraya ST Logosu Uygulaması

30. Spor Anten (Siyah Aluminyum 25cm)

31. OEM ST Direksiyon

32. Ford Power Start-Stop Tuşu Uygulaması

33. OEM ST Aluminyum Pedal Seti

34. OEM ST Aluminyum El Freni Kabzası

35. OEM ST Logolu Kapı Eşik Çıtası

36. Koltuk ve Paspaslara ST Kumaş Logosu Uygulaması

37. Ön Konsol 3M Karbon Folyo Kaplama

38. Ön Kaput ve Bagaj Kromaj Çıtaları 3M Karbon Folyo Kaplama

39. 3M Karbon Folyo Focus Bagaj Yazısı Kaplama

40. OEM Siyah Klima Kontrol Ünitesi

41. OEM Siyah Dörtlü Flaşör Tuşu

42. OEM Işıklı Kısa Vitez Topuzu

43. Orta Konsol Metal ST Logo Uygulaması

44. Motor Kapağına Metal ST Logo Uygulaması

45. Orta Konsol ESP Tuşu

46. Orta Konsol Ön Cam Rezistans Tuşu

47. Orta Konsol Koltuk Isıtma Tuşları (Sağ-Sol)

48. OEM Ford Focus Kauçuk Paspas

49. OEM Isıtmalı Spray Tipi Ön Cam Fiskiye Takımı

50. Bilstein B6 Sport Nürburgring-Nordschleife Amortisör Takımı

51. Hidrolik Mini Kriko

52. K&N Kutu İçi Hava Filtresi + Temizleme Kiti

53. Ultra Racing Kule Gergisi

54. Mountune Performance Jel Bagaj Logosu

55. Kaliper Mat Siyah Boyama

56. BorPower MS250-ULTRA Motor Koruma Katkısı

57. OEM Facelift ST 18" Jant Takımı

58. Continental Sport Contact3 225/40 ZR18 92Y TL XL FR Lastikler

59. OEM Kilitli Bijon Takımı

60. OEM Arka Halı Paspas Takımı

61. OEM 12V Kapaklı Güç Adaptörü

62. Mountune Metal Vidalı Mat Siyah Kaliper Kapağı

63. OEM Bi-xenon Otomatik Far Yükseklik Ayar Modülü

64. OEM ST Gösterge Paneli (280 KM/hız gösterimli)

65. OEM Scirocco Shark Fin Anten

66. Torpido Gözü Kromaj ST Çıta

67. EBC Turbo Groove Fren Disk + Green Stuff Fren Balata Takımı (ön-arka)

68. Kontak Anahtar Yuvası Aydınlatma Modülü (Kırmızı LED)

69. OEM ST Elektrikli Katlanır Aynalar ve İç Kapı Kolu Kontrol Ünitesi

70. OEM ST Son Susturucu ve Egzoz Uçları

71. OEM ST Far Yıkama Modülü

72. Kapı Aynaları 3M Karbon Folyo Kaplama

73. Ön Panjur Altı 3M Karbon Folyo Kaplama

74. OEM RS Ön Kaput Üstü Izgara

75. K&N 57S-4000 Performans Kutu içi opsiyonel yarı-açık Hava Filtresi

Planlanan Modifikasyonlar:

01. Performans Chip Tunning

02. Cruise Control Modülünün Devreye Alınması

03. Ön Kapı Trimlerine Kapı Açık İkaz Lambası

04. Ford Sesli Komut Bluetooth Modülü

05. OEM ST Day Light - Gündüz Işığı (Sis Farı ünitesi ile ortak kullanılıyor)

06. Deri Koltuk Dönüşümü + Koltuk Isıtma Modülü

07. FlyAudio E7522NAVI-0 Multimedia Navigasyon Sistemi

08. Lastik Basınç İzleme Sistemi (FlyAudio uyumlu)

09. İlave OEM Bagaj Aydınlatması (Çift taraflı Aydınlatma)

10. Head-Up Display (ODBII Uyumlu)

11. 3M Mat Karbon Folyo Kaplama (RS500)

Güncel Fotolar:

dscn1685.jpg

dscn2878i.jpg

ST Logolu 3M Siyah Karbon Folyo Anahtarlık:

dscn1649t.jpg

tarihinde Mehmet Mercan tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş

Oem xenonun tadı başka oluyor. Güle güle kullan. Far yıkamayı da listeye koymalısın :)

Bir durum olursa (seviye ayarlama vs) geceuçuşuna da bekleriz :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan

Alper Sağoalsın,

resimler birazdan kirlide olsa gelecek yarın artık yıkadıktan sonra temiz hali ile resimleri koyarım. Bi-xenon farları sağolsun Serhat Yazıcı arkadaşımızın yönlendirmesi ile buldum. Sahibinden.com 'dan 750 + 54 = 804 TL satın aldım. Farları durumu sıfıra yakın. Biraz önce denedim. Klasik tesisat farkından dolayı xenonlar ateşlenmedi. Ama Sinyal, park uzunlar çalışıyor. Hatta selektör yaptığımda bi-xenon metal plakanın click-click sesini duydum. Artık pazartesi Herford'un yolu tutacağız. bakalım.

Selçuk hocam sağolasın,

hemen damardan girmişsin. Teşekkür ederim. Far yıkama olayı aklımda Mertol'a pas ettim :) Bakalım artık parçalar biraz fazla. Toparlamak zaman alacak. Mondeonunkiler uyarsa bir ihtimal daha hılı ilerleyebilirim o konuda. Muhtmelen biliyorsundur ama ben ilk defa gördüğüm için paylaşmak istedim. Merceğin tam ortasında derece gibi bir ufuk cizgisi mevcut. boydan boya ve dikey çizgilerli olan dereceli dürbünlerdeki gibi. Muhtmelen ışık dağılımı ile ilgilidir diye düşünüyorum yanılyorsam düzeltirsin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Güle güle kullan Mehmet... Satarsan haberimiz olsun, önce bana söyle :)

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Güle güle kullanın, Anahtar çok şık olmuş; Farlarada montajdan sonra tek kelimeyle harika olucak..

Yorum bağlantısı
Burak Yerlikaya

Selamlar aracınız hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız sürüşler dilerim. Acaba Ford Power Start-stop buton uygulaması sonradan nasıl yapılabiliyor biraz bahsederseniz çok sevnirim...

Yorum bağlantısı
Uğur Çakmak

Hayırlı olsun.Farlarla birlikte çok şık olacaktır.Resimleri sabırsızlıkla bekliyoruz :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Karar ver. Mondeo mu focus mu? Tırt mı titanyum mu? Düz mü otomatik mi? Benzinli mi dizel mi? Sedan mı hb mi sw mi? Amma ayran gönüllüsün be emmim.

Mondeo, titanyum, düz, dizel, sedan..

Ama : Mondeo, tırt, otomatik, dizel, sedan da işimi görür...

Mehmet'in araba yedekte dursun... Alırız bi dosta...

Yorum bağlantısı
Hasan Tugan

Hayırlı olsun , Allah kazasız belasız kullanmayı nasip etsin . darısı bize ...::D

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Abi bol bol konuştuk ve sonucunda da sen aldın bi yardımım dokunduysa sevindirici.. ayrıca şu jantlarıda aldık mı tam olacak abicim :good1::good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
2-Alıştın artık :good1: Onur boşuna konuşmuyordu :good1:

Sus, İsa Hoca da duymasın... :good1:

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Teşekkürler arkadaşlar. Bakalım artık yavaş yavaş modlara devam ederiz. Bütçenin elverdiği ölçülerde durmak yok yola devam.

Hakan Abi,

Bak demedi deme araba konusunda en büyük süprizi mehmet abi yapacak bir gün. Kallavi bir araba alacak şaşıracağız :wub:

Mehmet Abi,

Arabanın canı feda olsun ama 5 sene beklersin artık :nazar:

Ford Power Start-Stop butonu için gerekli ek donanımların tespiti yapıldıktan sonra gerekli parçaları temin ederek yavaş yavaş projeyi hayata geçirmeyi düşünüyorum. Bu hemen olabiliecek bir çalışma değil. Ford Power opsiyonlu bir aracın üstünden sökmek gerekecek.

Selçuk Hocam,Aynen dediğin gibi oldu. İyi bir far ayarı uzmanından ve merceklilere iyi ince ayarlayacak bir usta lazım. Mobidic abiye uğricaz bu gidişte. Çağlar abi bir iki.. Beni duyormusun :nazar: Farların mercek ayarları çok kötü durumda. Yükseklik ayarıda çalışmadığı için ışık dağılımında müthiş dengesizlik var. Ama DS1 Phillips Xenart benim eski Osram 4300'lere göre kat be kat daha kuvvetli ve güzel renkte yanıyor. Ama ayarsız şimdi. Adapazarına dönene kadar biraz sıkıntı yaşadım. Aşağı tarafa çok gösteriyor. Mercekte kaymada olabilir. Çözemedim. Sanki ayarlama vidalarından düzelmyecekmiş gib geldi bana.

Serhat,

Jant olayında aklıma girme bak kötü olacak :) Sen yengeni tanımıyorsun valla Arnavutların önde gideni beni yaktıracaksın söylemedi deme :) Bu arada paylaştıkların için çok teşekkürler. Kendi aracın gibi ilgileniyorsun sağolasın.

Alper,

Herşey dahil 42800 aldık aracı. O dönem liste fiyatı 44000 TL. Benim tercihim Titanium-X'den yanaydı. Kısmet olmadı. Çok beklenecekti. CMAX'de 4 ay beklemek zorunda kalmıştım. Bu sefer göze almadık. Ama Sunroof olsaydı enazından diğer X donanımlar okadar farklı değil.

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

dscn9453copy.jpg

dscn9460copy.jpg

dscn9463copy.jpg

dscn9450copy.jpg

dscn9455.jpg

- LLumar 35 Tonlu Filmin güneş altınkaki görünümü

Yorum bağlantısı
Selçuk Keleş
Selçuk Hocam,Aynen dediğin gibi oldu. İyi bir far ayarı uzmanından ve merceklilere iyi ince ayarlayacak bir usta lazım. Mobidic abiye uğricaz bu gidişte. Çağlar abi bir iki.. Beni duyormusun :bravo: Farların mercek ayarları çok kötü durumda. Yükseklik ayarıda çalışmadığı için ışık dağılımında müthiş dengesizlik var. Ama DS1 Phillips Xenart benim eski Osram 4300'lere göre kat be kat daha kuvvetli ve güzel renkte yanıyor. Ama ayarsız şimdi. Adapazarına dönene kadar biraz sıkıntı yaşadım. Aşağı tarafa çok gösteriyor. Mercekte kaymada olabilir. Çözemedim. Sanki ayarlama vidalarından düzelmyecekmiş gib geldi bana.

En iyi ayar kendi yaptığın ayardır. :)

http://www.geceucusu.com/index.php?showtopic=2417 'yi görmüş müydün ? Vidalardan sabitlemen lazım bi şekilde. Bir duvar resmi var mı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Can,

Teşekkürler. BMW 1 serisi olmadı çünkü arka koltuklar çok dar geldi. Birde peşinde olduğum araç 2007 model olmasına rağmen halen 23900 EUR inmedi bir türlü. Kısmet olmadı diyelim. Eşimde Focus'ları beğeniyordu onu tercih ettik mecburen.

Selçuk hocam,

Ayıp ettin gecekusunu kim bilmez her modifiyecnin mutlak uğrak yeri :bravo: Emeklerinize teşekkürler.

Bende öyle düşünmeye başladım. Benim farlar çok aşağı gösteriyor. Belkide far ayarları yapılan vidaların bağlantıları kırık yada çıkık olabilir. Bugün bakabilirsem biraz detaylı bakmaıp incelemek istiyorum. Farın gelmesi takılması hepsi çok anlık durumlar oldu. Oldu bittiye geldi. Mesela dün gece bozuk yolda sağ farda titreme oluyordu. Kanımca ilk bulgum doğru olabilir. Birde merak ettiğim için soruyum DS1 ampulün tel etrafındaki porselen madde gibi bir zımbırtı var. Onun bir tanesi ortadan kırık. Ne gibi zararı olabilir. İki parça yani. Benin sağ farda muhtmelen dalga dümen olmuş. Artık bakmak lazım bilmiyorum.

Desen fotosunu çekemedim. Ama tabiri caizse en fazla 15 metre ve sola yanaşık şekilde gösteriyor. Biraz şaşı şekilde bakıyor. Işık mesafesi kısa ve tam ortada yere yakın gösteriyor.

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Mehmet abi bu anahtar komple mi geldi yoksa sadece kaplama mı?? bende aldım Almanyada 3 tane bekliyor biri Sefa'ya biri kendime diğeri süpriz bir arkadaşa aldım ama adını telafuz etmiyim şimdi :bravo::)

Yorum bağlantısı
Mehmet Mercan
(düzenlendi)

Kaplama Serhat, Orjinal anahtarına göre kesilmiş geliyor. Kendin yapışkanlı ve sonrasında ısı tabnacası veya saç kurutma ile bitmiş haline işlem yapıyorsun oldu sana karbon-fiber kasa anahtarlık. Ben yanlış sipariş geçmişim. Adam bana Anahtarsız giriş sisteminin kesim şeklini göndermiş. Biraz modifiy eetmem gerekti. Çünkü anahtarsız sistem kumandaları bizimkilerden biraz daha büyük. Ama çok şükür yinede güzel oldu. elimden biraz ince işcilik gelir söylemesi ayıp :bravo: Adamla tekrar yazıştım bana yeni bir tane gönderecek :)

herkes bayıldı eşim bile ne güzel olmuş dediki böyle şeyleri pek ilgisini bile çekmez :) aşağıdaki resme bakarsan açıp kapama düğmelerinde biraz boşluk oluştu. Dediğim olaydan dolayı. Birde anahtarsız kumandalarda sustalı düğmesi olmadığından lazerle kesilmiş delik yeri yoktu orası biraz zor oldu. ama dediğim gibi ısıtıcı ile iyice tutuntuduğu zemine yapışdığı için güzel sonuç alınıyor. Anahtarın havası değişti.

dscn9461.jpg

Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı

Hadi ya şimdi benimkide kaplamamı acaba ama ben adam sordum anahtarla birlikte demişti yani immobilizayr geçişi yapıcaksınız demişti..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...