Kenan Sincar 1 Nisan 2010 Paylaş 1 Nisan 2010 (düzenlendi) Frene bastığım zaman bazen el freni lambası yanıyor el frenini kontrol ediyorum inik vaziyette anlamadım doğrusu bilen varsa paylaşırmısınız teşekkür ederim. 12 Kasım 2012 tarihinde Adnan Çakır tarafından düzenlendi İmla kurallarına dikkat edelim. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Nisan 2010 Paylaş 1 Nisan 2010 Fren hidrolik seviyesini kontrol edin.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kapdan 1 Nisan 2010 Paylaş 1 Nisan 2010 Hidrolik yağınızın seviyesini kontrol edin.Muhtemelen balatalarınız bitmiş -bitiyor- olabilir.İhmal etmeyin fren sistemi sizin ve aracınızın herşeyidir. Yorum bağlantısı
Kenan Sincar 1 Nisan 2010 Yazar Paylaş 1 Nisan 2010 teşşekür ederim bi baktırayım ben Düzenleme:Teşekkür ederim bir baktırayım ben. Yorum bağlantısı
Servet Korgan 1 Nisan 2010 Paylaş 1 Nisan 2010 Aynı sorununla karşılaşmıştım. Benim arka fren merkezim bozulmuş ve hidrolik yağı azalmıştı. ciddi bir sorun acilen kontrol ettirin. Yorum bağlantısı
Kenan Sincar 2 Nisan 2010 Yazar Paylaş 2 Nisan 2010 teşekkür ederim arkadaşlar bu gün hemen baktırıyorum haklısınız katılıyorum arcın en önemli mekanizması frenleridir. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 18 Ağustos 2012 Paylaş 18 Ağustos 2012 Hidrolik devamlı kontrol edilmeli.. Yorum bağlantısı
Erhan Yıldırım 10 Kasım 2012 Paylaş 10 Kasım 2012 Arkadaşlar bugün frenleri baktırayım dedim..Usta fren vestanoz un arızalı oldugunu söyledi...elinde tamir takımı yokmuş.Bu parçanın değişmesi gerekiyor..Nerden bulabilirim acaba..? Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 11 Kasım 2012 Paylaş 11 Kasım 2012 Erhan Yıldırım yazdı: Arkadaşlar bugün frenleri baktırayım dedim..Usta fren vestanoz un arızalı oldugunu söyledi...elinde tamir takımı yokmuş.Bu parçanın değişmesi gerekiyor..Nerden bulabilirim acaba..? sıkıntının ne oldugunu bilmiyorum ama başka markaların tamir takımları uyabilir yada çıkma bulmalısınız Yorum bağlantısı
Erhan Yıldırım 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Yaşar Demirci yazdı: sıkıntının ne oldugunu bilmiyorum ama başka markaların tamir takımları uyabilir yada çıkma bulmalısınız peki merkezlimi almam lazım Merkezsiz mi..? Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 (düzenlendi) Erhan Yıldırım yazdı: Arkadaşlar bugün frenleri baktırayım dedim..Usta fren vestanoz un arızalı oldugunu söyledi...elinde tamir takımı yokmuş.Bu parçanın değişmesi gerekiyor..Nerden bulabilirim acaba..? Öncelikle geçmiş olsun. Acil yaptırmanız lazım zira frenlemeniz bu parçaya da bağlı. Bu arada kelimenin doğrusu westinghouse (okunuşu: vezstinghaouz) 12 Kasım 2012 tarihinde Sani Gerşon tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 12 Kasım 2012 Paylaş 12 Kasım 2012 Erhan bey burada konuşuyorduk http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/236934-frenwestinghouse-nerede-bulabilirim/page__fromsearch__1 ; böyle her yere yazarsanız sonuça biraz zor ulaşırsınız.Hemde bizim işimizi zorlaştırırsınız. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 21 Mayıs 2013 Paylaş 21 Mayıs 2013 Merhaba,99 model bir fiestamız var. Şuan kardeşim kullanıyor,kendisi Kahramanmaraş Nurhak'ta asker öğretmen.Küçük bir ilçeymiş ve sanayi yokmuş sanırım.Genelde Elbistandan hallediyorlar eksiklerini falan.Kendi de arabadan hiç anlamaz,normalde babam yaptırır bakımlarını. Geçen gün aradı, göstergedeki fren lambasının sönmediğinden bahsetti. Frenlemede bir problem yoksa hidrolik seviyesini kontrol ettirmesini,eksikse dot-4 ekletmesini söyledim.Yağın azaldığını,dot-4 eklettiğini,eklendikten sonra lambanın söndüğünü söyledi.Ben de bunun biryerlerden kaçırmış olacağını; kendi kendine azalmayacağını söyledim. Dün tekrar aradı ve yağın yine azaldığını, şoför tarafı paspasa doğru bir yerlerden yağ sızdığını söyledi. Mesaj atmadan önce forumda ve nette arattım sorunu, benzer başlıklar olmakla birlikte kafamı daha da karıştıran bilgiler var. Varsayımlarım : (yanlış-doğru emin değilim) 1-Balatalar bitik olsa sadece yağ azaltır. akıntı olmaz. Aynı zamanda frenlemede problem olur. 2- Akan yağın debriyaj üst merkezinden olabileceği yazıyor forumda.(focuslarda aynı yağı kullanır deniyor aynı kabı kullanır anlamında mı anlayamadım ben) Eğer böyleyse fiestalar da da aynı şekilde mi acaba? 3.Kardeşim arabadan anlamadığı için memlekete dönünce yaptırsam olmaz mı demiş ustaya,usta da hidrolik azaldıkça üzerine ilave et seni idare eder biraz demiş. Mantıklı gelmedi bana, fren aniden boşalabilir mi acaba? Aklıma gelenler ve bulabildiklerim bunlar. Yorumlarınızı ve yardımlarınızı paylaşırsanız sevinirim. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Mayıs 2013 Paylaş 22 Mayıs 2013 üst merkez kaçırıyor, içindeki conta ters dönebilir, debriyaj pedalı boşata kalır vites değişemez, aniden yağın büyük kısmı boşalıri fren hava yapar taş gibi olur, yani vakit geçirmeden baktırmalı. fren yağı ayakkabı derisini de bozar ayrıca 1 Yorum bağlantısı
İnan Çınar 22 Mayıs 2013 Paylaş 22 Mayıs 2013 Göstergedeki yanan lamba bunla ilişkili mi peki? Yani aynı kabı mı kullanıyor debriyajla fren? Focuslarda depo ortak anladığım kadarıyla, ama fiestada aynı mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Mayıs 2013 Paylaş 22 Mayıs 2013 her hidrolik debriyajlı arabada fren yağını kullanır, dolayısı ile aynı kaptan. Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 Benim başıma da geldi gerçi benim focus,Çağlar beyin dediği gibi üst merkez kaçırıyor. Bir an önce değiştirin yolda kalmayın. Yorum bağlantısı
İnan Çınar 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 Hafta sonundan önce yaptıramaz galiba. Vites geçişlerinde sorun olmadığını söylüyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 merkez yağ kaçırıyorsa, içerde conta yan dönebilir, bu bir anda olur, olursa da o an artık debriyaj ayırmaz, yani sorun bir anda oluşur Yorum bağlantısı
İnan Çınar 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 Yaptıracağı yer 100 km kadar mesafede. Gidene kadar hidrolik ilavesi yapacak mecburen. Şanslıysa yolda bahsettiğiniz sorun oluşmaz umarım. yoksa çekici falan uzun hikaye... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mayıs 2013 Paylaş 23 Mayıs 2013 genelde sorun oluşmaz, aykkabı haricinde Yorum bağlantısı
Recommended Posts