İçeriğe Yönlendir

F Kasko'Dan(Allianz) Servis İndirimi Ve Hediyeler

Mehmet Temel

Recommended Posts

• 2 hafta sonra...
Ahmet Kalkan

Geçen hafta ben de yaptırdım F kasko.% 60 hasarsızlık +öğretmen indirimi 625 TL tuttu.İndirimler olmasa bayağı tutacakmış demek ki .200 alacağımızı varsayarsak 425 e malolmuş oluyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Allianz F-Kasko 200 lira servis indirimi kampanyası Nisan sonuna kadar uzatılmıştır arkadaşlar... :lol:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1 Aralık 2008 – 30 Haziran 2009 tarihleri arasında 0 (sıfır) binek araç satın almış ve kendilerine ekli mektup gönderilmiş 9.654 adet araç sahibine özel hazırlanan bu kampanya ile Allianz FKasko poliçesi satın aldıklarında Ford Yetkili Servislerinde tek veya iki seferde ( 2 x 250 TL) harcayabilecekleri 500 TL indirim hakkı kazanacaklardır.

Bu kampanya da 30 Nisan'a kadar uzatılmıştır..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Vedat Bey, Sorunun çözülüğüne sevindim ..

Sigorta firmalarının aksesuarlara bakış açıları farklıdır.. Lpg kiti de teknik olarak sigortacılıkta aksesuar olarak nitelendirilir.. Ben, 1500 liralık kit için 150 lira ilave prim isteyeceklerini sanmıyorum ama doğru da olabilir..

150lira fark prim istense veya istenmese Axa'daki kaskonuzu iptal ettirip Allianz'a yada bir başka firmaya geçebilirsiniz, Bunu bankaya bildirmeniz gerekir, çünkü muhtemelen poliçeniz iptal edilince, Poliçedeki daini mürteine durum bildirilecektir..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
teşekkürler mehmet bey...50-60 tl üzeri rakam çıkarırlarsa razı gelmem.

Bu rakam toplam prim ile doğru orantılıdır... Ona göre karar verirsiniz..

Yorum bağlantısı
Sedat Şeker
Bu rakam toplam prim ile doğru orantılıdır... Ona göre karar verirsiniz..

Mehmet Abi bende yaptırdım Allianz önce 1100 çıkarmışlardı. Servise gidince diğer indirimleri dekatınca 817 TL oldu+200 indirim 617 TL gelecek gayet iyi oldu. Vermiş olduğun öneriler için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Vermiş olduğun öneriler için teşekkürler.

Rica ederim..

Hayırlı olsun güle güle kullanın...

Yorum bağlantısı
Abdullah Barutcu

mehmet abi benim bir ricam olacak geçen gün bankadan kasko fiyatı istedim bana 2400 lira olduğunu söylediler sigortayıda aynı bankaya yaptırmıştım bu bana çok fazla geldi ama başka bi yerede sormadım fiyat konusunda fikir verebilirmisin ? sigorta firması eureko...

Bİr sorum da indirimler konusunda benden önceki sahibinin yaptırdığı kaskonun bana bi faydası olurmu acaba?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
mehmet abi benim bir ricam olacak geçen gün bankadan kasko fiyatı istedim bana 2400 lira olduğunu söylediler sigortayıda aynı bankaya yaptırmıştım bu bana çok fazla geldi ama başka bi yerede sormadım fiyat konusunda fikir verebilirmisin ? sigorta firması eureko...

Bİr sorum da indirimler konusunda benden önceki sahibinin yaptırdığı kaskonun bana bi faydası olurmu acaba?

Aracın eski sahibinin indiriminin size bir faydası olmaz..

2001 focus için 2400 lira kasko parası ödenmez..

Alternatif araştırın...

Yorum bağlantısı
Cavit Doğan
mehmet abi benim bir ricam olacak geçen gün bankadan kasko fiyatı istedim bana 2400 lira olduğunu söylediler

2400 liramı ? :rolleyes: yuh diyorum..

Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan
Aracın eski sahibinin indiriminin size bir faydası olmaz..

2001 focus için 2400 lira kasko parası ödenmez..

Alternatif araştırın...

2001-2011 geçmiş 10 yılıda hesaplamışlardır. :D

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
2001-2011 geçmiş 10 yılıda hesaplamışlardır. :p

Kasko yapılmayan yılları mı ? :blush:

Yorum bağlantısı
Ernur Ünverdi
Allianz F-Kasko 200 lira servis indirimi kampanyası Nisan sonuna kadar uzatılmıştır arkadaşlar... :rolleyes:

Mehmet Bey,

"Allianz Tüm Oto mu yapsam Fkasko mu" diye kararsızken mesajlarınızı okudum ve Fkasko'ya karar verdim. Mesajlarınız için çok teşekkür ederim.

Poliçenin en altındaki Ferdi Kaza bölümü ile ilgili kafamda soru işaretleri var. "Yolcu ölümü, yolcu sürekli sakatlık, sürücü ölüm, sürücü sürekli sakatlık" bölümlerindeki rakamlar benim 2 sene önceki poliçede (Allianz) 20.000 idi. Şimdiki teklifte ise, diğer sigorta firmaları ile fiyat rekabeti için 5.000 e düşürülmüş. Ben 20.000 olacak şekilde değiştirttim. Sanırım 40 TL gibi bir fark oluştu. Doğru mu yaptım acaba ?

Bu bölümdeki rakamlar ne anlama geliyor. Daha doğrusu İMM teminatı ile bu bölümün farkı tam olarak nedir ?

Araca bağlı hukuksal koruma, sürücüye bağlı hukuksal koruma nedir ? Bu konu ile ilgili internette bir kaynak biliyorsanız adresini verseniz de yeterli.

Tekrar teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Bey,

"Allianz Tüm Oto mu yapsam Fkasko mu" diye kararsızken mesajlarınızı okudum ve Fkasko'ya karar verdim. Mesajlarınız için çok teşekkür ederim.

Poliçenin en altındaki Ferdi Kaza bölümü ile ilgili kafamda soru işaretleri var. "Yolcu ölümü, yolcu sürekli sakatlık, sürücü ölüm, sürücü sürekli sakatlık" bölümlerindeki rakamlar benim 2 sene önceki poliçede (Allianz) 20.000 idi. Şimdiki teklifte ise, diğer sigorta firmaları ile fiyat rekabeti için 5.000 e düşürülmüş. Ben 20.000 olacak şekilde değiştirttim. Sanırım 40 TL gibi bir fark oluştu. Doğru mu yaptım acaba ?

Bu bölümdeki rakamlar ne anlama geliyor. Daha doğrusu İMM teminatı ile bu bölümün farkı tam olarak nedir ?

Araca bağlı hukuksal koruma, sürücüye bağlı hukuksal koruma nedir ? Bu konu ile ilgili internette bir kaynak biliyorsanız adresini verseniz de yeterli.

Tekrar teşekkürler...

F-Kasko doğru seçim.. iyi yapmışsınız.. 4443673'ü arayıp indiriminizi tanımlatın..

Ferdi kaza teminatları eski poliçelerimizde minimum 12 000 lira idi.. isteğe bağlı artırılabilir ama düşürülemezdi.

Bizim yani acentelerin baskıları ile minimum 12000 lira olan kısmı minimum 5000 liraya düşürdüler.. Ama artırmak tabiki her zamanki gibi mümkündür. Siz de artırmışsınız zaten..

Şu anda sizin aldığınız 20,000 lira.. Sürücü ve yolcuların ölmesi yada sakat kalması durumunda ödenecek tazminatı işaret eder..

Doğru yanlış kısmına bir şey diyemem, 40 liraya 75 000 lira teminat almış oldunuz.. (kişi başı 15000 lira fark aldınız 5 kişide 75000 lira yapar)

İhtiyari mali mesuliyet kısmı farklıdır.. Ben olsam İMM'i yüksek tutardım..

İhtiyari mali mesuliyet; trafik poliçesindeki teminatların devamıdır.. 3. şahıslara veya 3. sahıslara ait mallara verdiğiniz zararları öder..

Hukusal koruma; Tanımlar aynen şu şekildedir.

Motorlu Araca Bağlı Hukuksal Koruma

Sigortacı, poliçede belirtilen motorlu aracın maliki, işleteni, kiracısı ve sair zilyedi durumundaki sigortalıya poliçede gösterilen limite kadar koruma sağlar.

Sürücü Hukuksal Koruma

Sigortacı sigortalıya poliçede gösterilen kendisi veya başkası adına tescilli aracı sözleşme veya hukuki statü gereği sürücü olarak kullanılmasından doğabilecek uyuşmazlıklar için poliçede gösterilen limite kadar hukuksal koruma sağlar.

Kasko kapsamındaki herhangi bir olaydan ötürü dava açmanız gerekirse veya size dava açıldığında avukat tutmanız gerekirse, gerekli evrakların temini ve makbuz ibrasıyla poliçede belirtilen rakama kadar olan avukatlık ücretleri size defaten ödenir.

Sizin poliçenizde bu rakam 5,000 liradır.. Güzel ve hızlı çalışan bir teminattır.

Ayrıca;

Poliçenizde asistans hizmetiniz vardır, arızalarda dahil olmak üzere faydalanabilirsiniz, herhangi bir şekilde size zararı yoktur, hasarsızlık indiriminiz etkilenmez.

Kiralık araç hizmeti vardır, bir defada en fazla 7 gün olmak şartıyla, toplam 14 gün kiralık araç alabilirsiniz..

Sizin poliçenizdeki anahtar kaybı teminatı, 1,000 liradır. Ancak bu teminat hasarsızlığı bozar..

F-Kaskoda mini onarım değişiktir.. Sizdeki poliçede Akıllı mini onarım teminatı vardır.. Şartları aşağıya eklediğim tablodaki gibidir, F-kasko anlaşmalı servislerde bu hizmetten faydalanabilirsiniz..

Eşya yangın teminatı 10,000 liradır Ancak araçtaki değil evinizdeki eşyalardır..

Sağlık teminatı 25,000 liradır, Hastalıkta veya kazaya bağlı yaralanmalarda bu teminattan faydalanabilirsiniz, Ancak sağlık giderinin ilk 5000 lirası muaftır.

Siz özellikle istemediyseniz, Ana teminatlarda poliçenizde herhangi bir muafiyet yoktur.

F-Kasko'nun cam teminatı Tüm Oto poliçesinden farklıdır.. F-Kaskoda yılda bir kez olmak şartıyla Servisten orjinal cam taktırabilirsiniz. Tüm oto poliçesinde cam uygulaması sınırsızdır, ancak serviste cam taktırmak mümkün değildir, Anlaşmalı camcıya gidilmesi mecburidir.

Poliçenizin Özel şartlar kısımında göreceğiniz diğer teminatlar hakkında da sorularınız olursa onları da cevaplayabilirim..

Akıllı mini onarım

fkaskoakllonarm.jpg

Yorum bağlantısı
Ernur Ünverdi
F-Kasko doğru seçim.. iyi yapmışsınız.. 4443673'ü arayıp indiriminizi tanımlatın..

Böylesine detaylı bir cevap için ne kadar teşekkür etsem azdır. Çok sağolun...

Yorum bağlantısı
Ernur Ünverdi
Böylesine detaylı bir cevap için ne kadar teşekkür etsem azdır. Çok sağolun...

Sonunda Fkasko'yu imzaladım. Teminat rakamları nasıl sizce ? İMM kısmında tek rakam olması daha mı iyi ?

Araç : 2006 Focus 1.6 TDCİ 5 kapı Ghia

Araç Bedeli : 24,000 TL

İMM - Maddi-bedeni kaza başına 50,000 TL (3 ayrı rakam halinde değil tek limit. Diğer şeklinden daha iyi olduğu söylendi)

Hukuksal koruma 5,000 TL

Anahtar kaybı 1,000 TL

Eşya yangın bedeli 10,000 TL

Sağlık teminat bedeli 25,000 TL

Ferdi Kaza , yolcu, sürücü ölümü veya sakatlık durumu her biri 20,000 TL

- Hasarsızlık indirimi %30

- Koç Ailem indirim %25

+ Deprem teminatı % 3

Toplam ödenecek 856,85 TL

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hayırlı olsun...

İhtiyari mali mesuliyet ve Ferdi kaza teminatlarınız haricindekiler zaten standart teminatlardır..

İhtiyari mali mesuliyette, siz toplam 50 bin lira almışsınız.. Bu 50 bin lirayı maddi ve bedeni zararlarda dilediğiniz gibi kullanabileceksiniz.. Toplam ödenecek rakam 50 bin liradır..

3 lü gruptan almış olsaydınız..

50,000 lira bedeni zararlar. 150,000 lira bedeni zararlar toplamı, 50,000 lira maddi zararlar şeklinde olacaktı..

Şu iyidir diyemeyiz, çünkü farklıdır.. Bütçenize göre almışsınız..

Ferdi kaza standart olarak kişi başı 5,000 lira gelirdi.. siz 20,000'e yükselttirmişsiniz.. İnşallah bu teminattan hiç faydalanmazsınız..

Yorum bağlantısı
Ernur Ünverdi

Merhaba,

Aslında olay bütçeden çok benim bilgisizliğim ve acentenin ilgisizliğinden kaynaklandı.

İlk taslakta İMM 30,000+90,000+30,000 ; ferdi kaza ise 5.000 TL idi, prim tutarı 818,15 TL idi. (İMM bölümünde ödenecek prim 17.25 TL görünüyor)

Ben "bu teminatlar düşük, rakamları artıralım" dedim, acente de güya artırdı.

Asıl imzaladığımız poliçede ise İMM 50,000 tek rakam, ferdi kaza 20.000 TL, prim tutarı 856,85 TL oldu. (İMM bölümünde ödenecek prim bu durumda 17,25 TL olmuş)

Yani ben daha fazla para ödeyerek daha düşük İMM teminatı mı almış oldum :)( İmzaladık artık ama diğer arkadaşlara yararlı olur düşüncesiyle paylaşıyorum. Belki de bir ara gidip 50-150-50 şeklinde zeyilname de yapabilirim. Yaklaşık ne kadar fark çıkar acaba ?

Poliçenin Taslak Hali

Poliçenin İmzaladığımız Hali

Selamlar, sevgiler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İhtiyari mali mesuliyet böümünde 30/90/30 için 21,56 TL prim görünmekte..

Sizin aldığınız 50 bin lira toplam için ödediğiniz rakam 17,25 TL..

Yani daha fazla ödeyip daha az almamışsınız.. Bu durumda daha az ödemişsiniz.. Şu anda aldığınız teminatın güzelliği şu:

50,000 liranız var ve dilediğiniz gibi kullanacaksınız..

Genelde de maddi kazalara karışıldığından yani riskin büyük bir kısmı maddi hasarlardan oluştuğundan 30 yerine 50 bin lira maddi hasar tazminatı almış oldunuz. Yerine göre de bu 50 bin lirayı bedeni zararlarda kullanabileceksiniz..

Bence kötü bir şey almamış, zarar etmemişsiniz.. Sizin aldığınız teminatta mantıklı.. Bence böyle kalsın. Eğer illaki değişiklik düşünürseniz bu 50 bin lirayı 100 bin liraya çıkartın..

50 toplamdan 50/150/50 şekline çevirince ne kadar fark çıkarın cevabı zor..

Sizin şartlarınızla yani sizin hasarsızlık indiriminiz, sizin özel indiriminiz sizin plakanız ve sizin ikamet ilinizle çalışmak lazım.. Bu sebeple rakam veremem..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Haziranda bitecek kaskoya şu an sistemden bakılıp yaklaşık bir fiyat verilemez değil mi?

Hasarsızlık indirimleri, poliçe bitimine 30 gün kala açılır..

Yaklaşık bir fiyat verilir ama çok sağlıklı olmaz..

Son 30 güne girilince fiyat verilip, poliçe yenilenebilir..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

F-Kasko için özel not:

F-Kasko Nisan ayı içinde düzenlenen poliçelere 200 lira servis indirimi veriyor..

Eğer poliçeniz Mayıs'ta bitiyorsa ve siz bunu Nisan ayı içinde Mayıs tarihli olarak yenilerseniz, bence 200 lira indirimi kazanırsınız..

Çünkü; 200 lirayı tanımlamak için aradığımda, poliçe tanzim tarihini istiyorlar, poliçe vadesini hiç sormuyorlar, Şartlarında da Nisan ayı içinde düzenlenen poliçeler şeklinde tarif ediliyor..

Sadece, indirimi Haziranda kullanabilirsiniz şeklinde yorumluyorum...

Denemek lazım.. Ben şahsen hiç denemedim.. Bir kaç kişide deneyecektim, hep uzattıkları için denemeye gerek kalmadı..

Yorum bağlantısı
Mehmet Teoman Tuncel

Mehmet Bey eşimin fiestasının kaskosu 30 nisanda bitecek fkasko için nasıl fiyat alabilirim, otokoç a mı gideceğim yada telefonla oluyor mu?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Mehmet Bey eşimin fiestasının kaskosu 30 nisanda bitecek fkasko için nasıl fiyat alabilirim, otokoç a mı gideceğim yada telefonla oluyor mu?

Tüm Allianz acenteleri yetkili ancak çoğu bilgili değil malesef..

Daha çok bayiler kesiyor bu poliçeleri,

Bayi olmayanlar arasında bölgemde en çok kesen benimdir kesin :)

Mevcutta kaskonuz Allianz'da ise eski acentenizi arayın.. Yardımcı olacaktır..

Yorum bağlantısı
Mehmet Teoman Tuncel
Tüm Allianz acenteleri yetkili ancak çoğu bilgili değil malesef..

Daha çok bayiler kesiyor bu poliçeleri,

Bayi olmayanlar arasında bölgemde en çok kesen benimdir kesin :D

Mevcutta kaskonuz Allianz'da ise eski acentenizi arayın.. Yardımcı olacaktır..

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...