İçeriğe Yönlendir

Michelin Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Erdem Dengel

Recommended Posts

• 3 hafta sonra...
Recep Mura

Merhaba Arkadaşlar, bugün 7.5 ay önce açtığım davayla ilgili olumlu bir haber aldım (gerçi hala kazanıp kazanmadığım belli değil ama arkadaşlar smsle gelen bilginin kazandığıma işaret ettiğini söylediler inş. öyledir.) çok mutluydum ancak akşam eve dönerken bir yere uğramak için dik ve sağ yön görülmediğinden bire tehlikeli bir yola girdim kestirme olduğu için ancak karanlıkta kenara çok yanaşmışım lastik kaldırım taşına sürttü ve lastik delinmiş havası inince yan barlarda biraz içe çöktü ilk başta ben yan barların koptuğunu ve lastiğe sürttüğünü düşündüm ama 5-10 metre sonra durunca lastiğin havasının tamamen boşaldığını gördüm...

Sizlere sormak istediğim lastiklerimin değişim zamanı gelmemişti çok yeni olmasalarda iyi durumdaydılar ancak bu lastiğin delindiği için ve bayağı zarar gördüğü için tamir olacağını sanmıyorum bu durumda nasıl bir çözüm bulmalıyım tek lastik almak mantıklı mı ve michelin energi saver markaydı aynısından alıp takmak mı gerekir? Yalnıca o lastiği değiştirmem yeterli olur mu genelde lastikler tek değişmez derler birde ortalama fiyat ne kadardır? Jant kenarında hafif zedelenme olmuş acaba düzeltilebilir mi? en çok ondan korkuyorum aynısını bulmak zor olabilir. Birde yan bar düzletilebilir mi karanlıkta çok farketmedim sağlam duruyor ama biraz içe doğru çökmüş gibi onu nasıl düzeltme lazım tavsiyeleriniz nelerdir?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

tam boy stepneniz var ise. arkadakileri öne alın. stepneyide patlak olanın yerine arkaya takın

Yorum bağlantısı
Recep Mura

tam boy stepneniz var ise. arkadakileri öne alın. stepneyide patlak olanın yerine arkaya takın

Maalesef ince stepnelerden var...

Lastiğin durumu delinen kısınm görünüyor tamiratı olmaz sanırım olsa da tat ve güven vermez...

s6C6l.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

o zaman benzer üretim tarihli benzer diş ölçüsünde aynı model bi çıkma bulup onu arkaya takın. yoksa en az 2 adet sıfır almakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Recep Mura

JddPT.jpg

EZ6kI.jpg

yVewf.jpg

FgdjZ.jpg

o zaman benzer üretim tarihli benzer diş ölçüsünde aynı model bi çıkma bulup onu arkaya takın. yoksa en az 2 adet sıfır almakta fayda var.

İnş. öyle bir şey denk gelir onu da buralarda bulabilir miyim bilmiyorum bulamazsam tek lastik yenilesek ne gibi zararı olur?

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

ozaman ıslak zeminide düşünmek gerekiyor p3 de bayağı iddali olduklarını söylüyor reklam ama test etmek lazım fren mesafesini.

Maslak tan FSM ye geçmek için stadyumun ordaki geri dönüşte yağmurda bugün zorladım (boştu). lastikler iyi. primacy 3.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

JddPT.jpg

EZ6kI.jpg

yVewf.jpg

FgdjZ.jpg

İnş. öyle bir şey denk gelir onu da buralarda bulabilir miyim bilmiyorum bulamazsam tek lastik yenilesek ne gibi zararı olur?

çekiş lastiklerine takılırsa araçta sapma yapıyor diye biliyorum. alıp arkaya takarsanız bi nebze olsa da daha iyi olur.
Yorum bağlantısı
Recep Mura

iki tane alın. Diğerini eve saklayın.

Evet çok mantıklı ona birde jant bulmak lazım o da olursa çok güzel olur eğer uygun fiyat olursa Mehmet Hocam siz yeni lastik aldınız sanırım Fusion'a aldınız aynı ebatlardır şuan ortalama lastik fiyatları ne kadar ben eğer varsa aynısından alacağım...

çekiş lastiklerine takılırsa araçta sapma yapıyor diye biliyorum. alıp arkaya takarsanız bi nebze olsa da daha iyi olur.

Evet haklısınız artık yarın lastikçinin verdiği bilgilere göre hareket edeceğiz inş. en uygun çözümü bulabiliriz...

Yorum bağlantısı
Recep Mura

Jant niye lazım? Lastikleri 150 liraya alabilirsiniz.

Jantlı olursa acil durumda kendim değiştiririm diye ama saklaması o şekilde zor olur herhalde...Eski aracımda kış lastikler vardır onlara birde çıkma jant ayarlamıştım kendim değiştireyim diye lastikçiye götür getir zor oluyor diye ama bir kere bile kullanamadan satmıştım ama düşününce janta gerek yok gibi geldi yedekte dursun benzer bir durum olduğunda lastikle beraber lastikçiye gitmek yeterli olacaktır...

Jant düzeltilebilir değil mi tam lastiğin delinen noktasına yakın kenarda bir ezilme var gibi ben durana kadar 20-25 metre gittim inş. başka bir şeylere zarar gelmemiştir...ince lastikleri takınca araça sola sola çekmeye başladı inş. ince lastikten dolayıdır...

Teki 150 Tldir değil mi nette bakıyorum şimdi çok farklı fiyatlar var 190 TL den 250 TLye kadar...İnş. dediğiniz kadardır belki daha uygun olursa iki tane almak en mantıklısı olacak hayırlısı bakalım...sağolun verdiğiniz bilgiler için...

Hocam bu arada fiyat benim model energy saver için değil mi P3 için değildir sanırım...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

ekonomik lastik alacaksın 150 ye. unut artık michelini. :) Sola çekiyorsa muhtemelen rot ayarınız kaymış olabilir. Çok önemli değil. Ama sağlam vurmuşsunuz anlaşılan. Yan basamağın da gereksizliği böylece anlaşılmış oldu.

Jant %90 düzelir.

tarihinde Mehmet G&#246ktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Recep Mura

ekonomik lastik alacaksın 150 ye. unut artık michelini. :) Sola çekiyorsa muhtemelen rot ayarınız kaymış olabilir. Çok önemli değil. Ama sağlam vurmuşsunuz anlaşılan. Yan basamağın da gereksizliği böylece anlaşılmış oldu.

Jant %90 düzelir.

Michelin almayayım mı? Diğerlerinden farklı olursa sıkıntı olmaz mı? vurmadan ziyade sürtme var bende anlamadım nasıl böyle bir şey oldu dedikleri kadar varmış bu lastiklerin çok yumuşak olduğuna dair yalnızca asfaltta iyi diye sert engebeli vb. zorlu yollara göre değil sanırım ben bu şartlarda eski aracımın lastikleri çok daha kötü durumdayken bile bu şekil alacağını sanmıyorum...Peki ne tavsiye edersiniz marka olarak kusura bakmayın yeni lasitk aldığınız ve en güncel bilgilere sahip olduğunuz için soruyorum...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

valla bütçenize göre herhangi bir lastik olur. Kışlık takmayacak mısınız zaten? Sıkıntı olmaz tabi 2 şer ikişer olunca hiç farketmez. Benim yeni aldığım 215 passat içindi. fusion a iki tane ug8 aldım. geçen yıldan da ug7 var iki tane.

Yorum bağlantısı
Recep Mura

valla bütçenize göre herhangi bir lastik olur. Kışlık takmayacak mısınız zaten? Sıkıntı olmaz tabi 2 şer ikişer olunca hiç farketmez. Benim yeni aldığım 215 passat içindi. fusion a iki tane ug8 aldım. geçen yıldan da ug7 var iki tane.

Hayır Mehmet Bey ben kışlık almayacağım dört mevsim alacağım sakaryanın iklimi çok sert değildir kar birkaç gün ya olur ya olmaz yani kış şartları çok olmaz ve uzun sürmez geçen sene hiç ihtiyaç hissetmedim o yüzden normal dört mevsim almayı düşünüyorum...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Recep hocam 4 mevsim lastiği kandırmaca oluyor biraz.Aslında bu tip lastikler dişli yaz lastiği olarak değerlendirebiliriz.Hava 7 derecenin altına düştüğünde yaz lastiğinin kışın gösterdiği özellikleri göstermeye başlayacaktır.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

dört mevsim için good year vector dışında olmaz.

Sakarya'da 7 altına da pek düşmez gerçi.

iki tane vector alın bakalım izlenimlerinizi görelim.

Yorum bağlantısı
Recep Mura

dört mevsim için good year vector dışında olmaz.

Sakarya'da 7 altına da pek düşmez gerçi.

iki tane vector alın bakalım izlenimlerinizi görelim.

Umarım gittiğim lastikçide vardır artık orada hangisi varsa bana onu tavsiye edecektir sanırım ben onlarda michelin var diye hatırlıyorum hemen hemen aynı özelliklerde çıkması denk gelse daha iyi olacak sanırım şu şartlarda hayırlısı bakalım...

Recep hocam 4 mevsim lastiği kandırmaca oluyor biraz.Aslında bu tip lastikler dişli yaz lastiği olarak değerlendirebiliriz.Hava 7 derecenin altına düştüğünde yaz lastiğinin kışın gösterdiği özellikleri göstermeye başlayacaktır.

Bu konuda çok bilgim yok benim amacım üzerindeki Michelin Enegy Saver 195/60/R15 88 H özelliğine en yakın lastiği almak açıkçası benim lastik o zaman yaz lastiğidir öyle mi? ben dört mevsim diye biliyordum gerçi farketmez dediğim gibi Sakarya da sıcaklıklar eksilere çok fazl düşmediğinden veya düşsede çok uzun sürmediğinden (en azından ben burada olduğum sürece böyleydi) yaz lastiği de olur...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

efficientgrip goodyear tavsiye ederim. Karda da idare eder. energy saver gibi kasılmaz.

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Üzerinde ki lastikler yaz lastiği olması lazım. Hava çok soğumuyor ise lazım değil diye düşünelim ama önümüzde ki sene mecbur olarak ve bu seneki fiyatlara bulmak zor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Üzerinde ki lastikler yaz lastiği olması lazım. Hava çok soğumuyor ise lazım değil diye düşünelim ama önümüzde ki sene mecbur olarak ve bu seneki fiyatlara bulmak zor.

Bulunur. Daha bile aşağı iner. Zorunlu da olmaz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...