İçeriğe Yönlendir

Michelin Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Erdem Dengel

Recommended Posts

Hakan Gürsu

Ben şu Crossclimate işine pek sıcak bakmıyorum bi lastik her şartta görev yapamaz. 

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Ben şu Crossclimate işine pek sıcak bakmıyorum bi lastik her şartta görev yapamaz. 

Evet mantık öyle diyor ama çalışıyor lastik. Tabi ki yazın pilotsport kadar kışın alpin kadar çok iyi performans vermiyor ama zaten bu kadarına ihtiyaç duymayacaklar için üretilmiş bir lastik.

Her lastik farklı kullanıcı kitlesine hitap eder.

Arabasına, yaşanılan bölgeye, kullanım tarzına,.. göre iyi lastik değişir.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Cumartesi günü CC taktırdım. 

İlk izlenim olarak çok yumuşak ve sessiz. Frenlemede yola yapışıyor hissi var. Tabi ilerleyen zamanlar ne gösterir tecrübe etmeden bilemem.

T hız endeksi. Xl tip aranıyor

Bu arada lastik XL güçlendirilmiş yanak olarak geçiyor. Muayenede ve polis kontrolünde problem olmuyormuş. Özellikle sordum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Volkan Dinçel

Sanırım forumda en uzun süredir kullananlardan birisiyim..kısaca

kışın Eskişehir gibi sert iklim koşullarında bile bana bir sorun çıkartmadı..dün çocuğu okula bırakmaya giderken parkyerinde 20-25 cm ezilmemiş kar vardı..mecburen girdim..saplanırsak ararım dedim birilerini..gayet rahat girdi ve çıktı..patinaja bile düşmedi..Karda gayet iyi..ancak sert buzun üstünde örtülü kar varsa ve ani fren yapılırsa kayıyor..Buzun üstünde frene bloke etmeyecek kadar basmanız gerekiyor..Bu biraz yaz lastiği davranışı..

Ancak ortalamalarda araba kullanıyorsanız karın Buzun üstünde macera aramıyorsanız ağırlıklı olarak kışın ş.içinde kullanıyorsanız rahatlıkla işinizi görür..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Sanırım forumda en uzun süredir kullananlardan birisiyim..kısaca

kışın Eskişehir gibi sert iklim koşullarında bile bana bir sorun çıkartmadı..dün çocuğu okula bırakmaya giderken parkyerinde 20-25 cm ezilmemiş kar vardı..mecburen girdim..saplanırsak ararım dedim birilerini..gayet rahat girdi ve çıktı..patinaja bile düşmedi..Karda gayet iyi..ancak sert buzun üstünde örtülü kar varsa ve ani fren yapılırsa kayıyor..Buzun üstünde frene bloke etmeyecek kadar basmanız gerekiyor..Bu biraz yaz lastiği davranışı..

Ancak ortalamalarda araba kullanıyorsanız karın Buzun üstünde macera aramıyorsanız ağırlıklı olarak kışın ş.içinde kullanıyorsanız rahatlıkla işinizi görür..

Buzun üzerinde kış lastiğide işe yaramaz maalesef. Çivili lastik harici tümü kayar.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Banka arabalarında Good Year ın kışlık lastikleri var..aynı şekilde onuda denediğimde buzun üstünde crossclimate e göre daha iyi bir tutunma sağladığını hissettim..aynen kayıyor ama tepkileri farklı..o anlamda kış lastiği daha önde hissettim..

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Uğur Ersoy

Merhaba arkadaşlar. Aracıma yeni lastik alacağım. Ölçüler 215/55/R16. Crossclimate düşünüyordum ama uzun yıllardır tanıştığım ve gerçekten profesyonel olan lastikçi arkadaşım asla o lastiği tercih etmememi söyledi. Sebebi ise sesinin çok fazla olduğuydu. Ancak sizin yorumları okuyunca kafam karıştı. Hemen hemen herkes sessiz diyor. Ancak lastikçim, "alan herkes bir tur attıktan sonra hemen geri vermenin peşinde" diyor. Ses konusunda bu lastiği kullananlar tecrübelerini paylaşabilir mi? Ayrıca bu lastiğin yaz aylarındaki performansı nasıldır? Primacy 3 yerine Crossclimate tercih etsem hata yapmış olur muyum?

Ayrıca ben Gümüşhane'de yaşıyorum. Lastikçim Trabzon'da yaşıyor.

Yorum bağlantısı
Alper Aytar
Merhaba arkadaşlar. Aracıma yeni lastik alacağım. Ölçüler 215/55/R16. Crossclimate düşünüyordum ama uzun yıllardır tanıştığım ve gerçekten profesyonel olan lastikçi arkadaşım asla o lastiği tercih etmememi söyledi. Sebebi ise sesinin çok fazla olduğuydu. Ancak sizin yorumları okuyunca kafam karıştı. Hemen hemen herkes sessiz diyor. Ancak lastikçim, "alan herkes bir tur attıktan sonra hemen geri vermenin peşinde" diyor. Ses konusunda bu lastiği kullananlar tecrübelerini paylaşabilir mi? Ayrıca bu lastiğin yaz aylarındaki performansı nasıldır? Primacy 3 yerine Crossclimate tercih etsem hata yapmış olur muyum?

Dediğiniz lastik aracimda takılı ve kullaniminda hic bir problem ile karşı karşıya kalmadım...
Ne ses konusunda ne de performans gayet güzel lastik
Yorum bağlantısı
Halit Bebek

Dediğiniz lastik aracimda takılı ve kullaniminda hic bir problem ile karşı karşıya kalmadım...
Ne ses konusunda ne de performans gayet güzel lastik

Alper merhana. Kar performansi nasıldı? Sanirim sen kisin en yogun zamaninda almistin.

Nu lastigi cok ovenler de yok degil. Ben sahsen michelinin su palmiye desenli 5 serisi kisligini kullanmistim. Her kis lastigi gibi bir miktar ses vardi ama buzda ve kardaki performansi cok cok iyiydi. Bir anlamda kislik yazlik derdinden kurtuluyor insan.

B6 Variant @hbebek61 on instagram

Yorum bağlantısı
Alper Aytar

Nu lastigi cok ovenler de yok degil. Ben sahsen michelinin su palmiye desenli 5 serisi kisligini kullanmistim. Her kis lastigi gibi bir miktar ses vardi ama buzda ve kardaki performansi cok cok iyiydi. Bir anlamda kislik yazlik derdinden kurtuluyor insan.

B6 Variant @hbebek61 on instagram

Aynen Halit bey arabayi tam kışın en çetin zamanında aldım ve kar performansı süper öyle tutunmama gibi bir problem yok keza yağmurda da aynı şekilde de bu yüzden tavsiye ederim sök tak derdi olmaz yazlık ve kışlık olarak kullanımı gayet güzel
Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Ayhan Şentürk

Michelin primacy 3 lastikte gözlemlediğim bir sorunu paylaşayım.
Arabayı aldığımda üzeride fabrikasyon ilk lastikleri olarak  primacy 3 vardı fakat 40bin km'de olduğu için değiştireyim dedim. Arabayı kaldırdığımızda ön lastikleri sökmeden önce boşta çevirdiğimizde ikisinde de ciddi problem olduğunu gördüm. Lastik tabanındaki teller kırılmış ve lastikte ciddi atıklıklar ve ie göcüklükler vardı.

Bir süre sonra yazlık-kışlık lastikleri sök tak yaptırmamak için bir takım daha jant alayım dedim. Yeni kasa titanyum jant takımı denk geldi ve üzerinde 20bin km kullanılmış 6mm diş derinliği olan fabrikasyon primacy 3 vardı. Kargodan jantlar geldiğinde lastikleri kontrol ettim ve 3 tanesinde yine aynı problem vardı. Taban yamuk yumuk. bölge bölge avuc büyüklüğünde içe göçmeler vardı.
Böyle bir markayı kesinlikle kullanmayı düşünmüyorum.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Benim de 40 bine yaklaştı 3 senelik Primac 3 ler, nasıl bir göçük fotoğrafı var mı bende kontrol edeyim kiyaslayarak merak ettim.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Arabayı kaldırıp tekerleği boşta çevirdiğinde belli oluyor.
Şöyle örnekleyebilirim.Araba park halinde dururen yere değen taban dümdüz oluyor ya.. O yere değen kısımdaki düz şeklin kalıcı olarak düzelmedini düşün. Kısım kısım sürekli ezilmiş ve öyle kalmış gibi.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Nette araştırdım ve resimleri buldum. Birebir resimlerdeki gibi.
5 lastikte de rastlamam tesadüf değil.
4MzoEJ.jpg

1gEW1G.jpg

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Michelin fotoğrafı yok mu? Bunlar sönük şişken de böyle miydi sizin lastikler [emoji55]

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben kullandığım hiç bir michelin lastikten memnun kalmadım.
Qashqai ile gelen 8 michelini de memnun kalmadığım için attım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)
4 saat önce, Ahmet İhsan Akşen yazdı:

Michelin fotoğrafı yok mu? Bunlar sönük şişken de böyle miydi sizin lastikler emoji55.png

Malesef şişikken öyleyli, üstelik 35 psi hava basılmış halde.

Takımı 1400 lira ama 400 liraya verseler, güvenmediğim için takmam.

tarihinde Ayhan Şentürk tarafından düzenlendi
ilave
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

2 takım Saver kullandım, memnun kaldım. Belki Saver daha iyidir

Enerji saver

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
On 15.07.2017 at 22:47, Ayhan Şentürk yazdı:

Nette araştırdım ve resimleri buldum. Birebir resimlerdeki gibi.
5 lastikte de rastlamam tesadüf değil.
4MzoEJ.jpg

1gEW1G.jpg

Bunlarda sanki depolanma hatası var gibi, ya da aracın rot balans ayarı bozukmuş da uzun süre kullanılıp, lastiği deforme etmiş sanki...   

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Resimler temsili. Hatalı lastikler bende olmadığı için gerçek halini çekemiyorum ama resimdeki gibiydiler. Sürekli kullanılan lastik. Bir yerde yatmış lastk değil. 40 psi havada bassanız düzelmiyor ve genelde ön lastikler. Önde yük fazla olup daha şiddetli darbelere maruz kalmalarına bağlıyorum.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

O zaman yük anlamında sıkıntılı, XL alınacakken normal alınmış...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
18 saat önce, H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Bunlarda sanki depolanma hatası var gibi, ya da aracın rot balans ayarı bozukmuş da uzun süre kullanılıp, lastiği deforme etmiş sanki...   

Aşınmada da sorun var dikkat edersen... 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Evet abi, ama Michelin imalat hatası olduğunu kabul etmez. Benim onlarla bir kışlık lastik maceram var. Ama uğraşmadım. 

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...