İçeriğe Yönlendir

Michelin Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Erdem Dengel

Recommended Posts

Halil Gümüş

Toplam puan aynı çıksa da ıslak ve kar daha iyi göründüğü için vector fiyatlarına bakmaya başladım internetten.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

vector tam bir 4 mevsim lastipğdir 4.veya 5. nesile geçti. cross ile mantığı aynı değil. Vector karda yıllardır iyi olduğunu kanıtladı ancak kuru zeminde cross kadar iyi hisettirmez

Yorum bağlantısı
Murat Öngür

merhaba

michelin crossclimate 4 mevsim  nasıl ? lastik sizce kullanan veya bilen varmı ? Süratli iken ve soğuk havalarda ki performansı nasıldır ? 

Yorum bağlantısı

merhaba

michelin crossclimate 4 mevsim  nasıl ? lastik sizce kullanan veya bilen varmı ? Süratli iken ve soğuk havalarda ki performansı nasıldır ? 

Konunuz birleştirilmiştir.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Mehmet Polat

merhaba

michelin crossclimate 4 mevsim nasıl ? lastik sizce kullanan veya bilen varmı ? Süratli iken ve soğuk havalarda ki performansı nasıldır ?

2015 Sonbaharda aldım, halen memnuniyetle kullanıyorum. Yaz aylarında bir kış lastiği gibi değil kesinlikle. Sessiz ve yuksek hızlarda problemsiz. Kış doneminde de cok ağır olmayan karlı ve buzlu yollarda gayet iyi görev yapıyor.
Yorum bağlantısı
Halil Gümüş

235/55/18 vector ve crossclimate yok. 235/60/18 var. Vector bayilerde yok, crossclimate tanesi 640 lira. Listeye Nokian ekledim mecburen. İnternet Fiyatı 475 hem de tam ölçü.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Aydan Aykac

Dört adet 205/55r16 CC taktım. Bakalım bir sene sonra nasıl olacak.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Evren Barış Özbek

Fabrika üretim bandında takılan ve 3.5 yıl ve 63bin km'dir arabanın üzerinde olan Hankook'ları Michelin CrossClimate ile değiştirdim. Gün boyunca 200km kadar kullandım. Öncelikle süspansiyonlar çok rahatladı. Sertleşen eski lastiklerin sesi gitti. İlk izlenimler olumlu gibi. :yes:  

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Crossclimate ları söküp contileri takınca lastikleri sattım 500 liraya gitti michelinin adı bile yetiyor ama dahada 4mevsim almam:)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Aydın Sert

Değerli ford ailesi merhabalar,

Connect için yarın 4 adet lastik alacağım.

Daha önce 2 takım Energy Saver modelini kullandım. Sanırım birisi H, diğeri T serisi idi.

Aracı babam, genelde Ekim-Mayıs arası İstanbul' da kullanıyor. Diğer aylar ise memlekette yollar ham yol ve taşlı olduğu için farklı lastikler ile kullanıyor.

Yılda 2 kere uzun yol yapacak ve bu uzun yolculuklarda araç gayet yüklü olarak kullanılacak.

Şimdi aklımda başlıkta belirttiğim modeller var. CrossClimate konusunu ve Connect için lastik konularını inceledim fakat istediğim sonuca ulaşamadım.

Şimdi bana bu iki lastikten belirttiğim kullanım amaçları için hangisini önerirsiniz?

Not: Sökme, takma, balans ve nitrojen hava dahil CrossClimate 195/65/15 ölçüleri için 850,00 TL fiyat aldım. Fiyatı da yorumlarsanız sevinirim.

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

4 lastiği yerinden çıkart, arabaya sığdır, lastikçiye götür, çıkanları naylonla, arabaya yükle, saklayacağın yere taşı,...

Sırf bu eziyetten kurtulmak için crossclimate aldım.

XL (güçlendirilmiş yanak) seçeneği olmasıda bir avantajdı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

4 lastiği yerinden çıkart, arabaya sığdır, lastikçiye götür, çıkanları naylonla, arabaya yükle, saklayacağın yere taşı,...

Memnun musunuz? Karda kullanma imkanınız oldu mu?

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu

Yılda 2, 5 yılda 10 defa. Sonuç belli gibi.

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Murat Bey, memnun musunuz?

İzlenimleriniz nedir?

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Cros un yük tipi var mı?

Sanırım yok. XL diye geçen modeli var galiba. Murat Bey de bahsetmiş, yanakları güçlendirilmiş.

Çağlar abi zaten yılda 2 kere uzun yolda ailevi yükler için kullanılacak, devamlı yük taşınmayacak.

Fazla sürat de yapmıyorum. 

Yorum bağlantısı

CC'nin ısınmadan yeterli kışlık performansını gösteremediğini hatırlıyorum Ersel abinin tecrübesinden. Ayrıca şartlarınız için safkan kışlık lastik daha uygun sanki. 

Yorum bağlantısı
Aydın Sert

Muayenede artık lastik sınıfına bakılıyor.

O halde T sınıfı mı almak gerekli?

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç
(düzenlendi)

Yaz için de kış için de memnunuz lastikten. Ama Tokat'ta ne yazlar çok sıcak ne de kışlar çok çetin geçiyor. Zaten lastiğin üretim amacıda mevsimi aşırı yaşamayan yerler için.

Bu lastiğin dezavantajı çabuk bitmesi olur diye düşünüyorum. Biz lastikleri alalı 1 sene oldu ama daha 10.000km bile olmamıştır tam. Bu yüzden bu konuda yorum yapamayacağım. Kilometreden değilde 3 senelik ömründen değiştiğim için lastikleri benim için bu da problem olmayacak. 

- Diğer takımı saklamakta

- Sök-takla uğraşmak istemeyenler

- Mevsim şartları ağır geçmeyen bölgeler

- Çok fazla km yapmayanlar için tavsiye ederim.

Bu arada ben 215/55 R16 ebat kullanıyorum, eğer ebat 205 olursa hem fiyatı uygun hem de performansı daha iyi olacaktır diye tahmin ediyorum.

tarihinde Murat Atagenç tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur

Ben energy saver tavsiye etmiyorum. Connectime taktırmıştım zamanında ve yumuşaklığından araç yürüyemiyordu. Nitekim yaşadığım ufak kazada sorunu lastiklerde de görüyorum ben. Bu nedenlerden dolayı yeniden lastik alacak olsam, hele ki connect gibi ağır ve güçlü araca lastik alacaksam michelin energy saver dan uzak dururdum..

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Yılda 2, 5 yılda 10 defa. Sonuç belli gibi.

Bir lastik 5 sene kullanılamıyor malesef :)

3. senesini doldurunca tüm özelliklerini kaybediyor.

Cros un yük tipi var mı?

Yük tipinden kastınız C lastiklerse yok.

Yorum bağlantısı
Çağatay Özsoy

Yeni nesil 4 mevsim lastik dusuyorsaniz nokian waterprof ü oneririm,  ben fieatada kullaniyorum memnunum.  Cros un yaz performansi,  nokianin kiş performansi iyidir

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...