Volkan Dinçel 20 Ocak 2016 Paylaş 20 Ocak 2016 iki yeni video..kar üstünde tutunması fena değil gibi.. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 29 Ocak 2016 Paylaş 29 Ocak 2016 (düzenlendi) Kar üstünde Crossclimate testi; 29 Ocak 2016 tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2016 Paylaş 29 Ocak 2016 Kış lastigi Ankara ve batisindaki illerde senede 1 ya da 2 gun belki lazim olur ama lazim oldugu gun aracta takili degilse, buyuk pismanlik olur, takiliysa verdiginiz parayi helal edersiniz. Su anda cc'yi kullananlarin gordugum kadari ile endiseleri var ve bu endiseyi duymakta haklilar. Safi kar lastigi takanlar icinde endiseli olanlar ise daha once hic bilmedigi markayi sirf ucuz olsun diye takanlar. Yani asil endise lastige yabanci olmaktan kaynakli. Michelin'in farki markaya duyulan guven. Michelin yaptiysa vardir bildigi diyor ama kar lastigi zorunlu olsa herkes biliyor ki bu lastik kar lastigi olmadigi icin kullanilmayacak bir model. Yerler buz ise kar lastigi/yaz lastigi/cros climate cok farketmez aslinda. Tutunma icin dize, benzinli, otomatik, duz aracin hepsi siz de biliyorsunuz farklilik gosterecektir. Cros climate cok memnun biraksa bile kis lastigi varken benim tercihim olmaz. Dedigim gibi senede bir gun lazim olur, o gun acaba kar lastigi mi olsa daha iyi olurdu diye dusunmek istemem. Yaz kis kullanilacak bir lastigin asinma payini da hesap ettigimizde kisin cok ihtiyac duyulacak dis derinligi azaldikca, eskidikce performansi icin uzun donem testi geekecek. Yani ancak 2-3 sezon sonra bu lastik hakkinda tam bilgi edinmis olacagiz. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 30 Ocak 2016 Paylaş 30 Ocak 2016 Kış lastigi Ankara ve batisindaki illerde senede 1 ya da 2 gun belki lazim olur ama lazim oldugu gun aracta takili degilse, buyuk pismanlik olur, takiliysa verdiginiz parayi helal edersiniz. Su anda cc'yi kullananlarin gordugum kadari ile endiseleri var ve bu endiseyi duymakta haklilar. Safi kar lastigi takanlar icinde endiseli olanlar ise daha once hic bilmedigi markayi sirf ucuz olsun diye takanlar. Yani asil endise lastige yabanci olmaktan kaynakli. Michelin'in farki markaya duyulan guven. Michelin yaptiysa vardir bildigi diyor ama kar lastigi zorunlu olsa herkes biliyor ki bu lastik kar lastigi olmadigi icin kullanilmayacak bir model. Yerler buz ise kar lastigi/yaz lastigi/cros climate cok farketmez aslinda. Tutunma icin dize, benzinli, otomatik, duz aracin hepsi siz de biliyorsunuz farklilik gosterecektir. Cros climate cok memnun biraksa bile kis lastigi varken benim tercihim olmaz. Dedigim gibi senede bir gun lazim olur, o gun acaba kar lastigi mi olsa daha iyi olurdu diye dusunmek istemem. Yaz kis kullanilacak bir lastigin asinma payini da hesap ettigimizde kisin cok ihtiyac duyulacak dis derinligi azaldikca, eskidikce performansi icin uzun donem testi geekecek. Yani ancak 2-3 sezon sonra bu lastik hakkinda tam bilgi edinmis olacagiz. Saygilarimla. O yazdığınız pişmanlık otomobille ilgili her alanda olabilir aslında..şimdi okula bakkala manava giderken F3 kullanıyorum..acaba pintilik mi ediyorum diye düşünüyorum..Allah korusun kafa kafaya bir kazada bi F3 içinde olmak var bir X5 in Q7 nin..bu işte tam yazdığınız gibi..belki hayatta 1 kere kaza yaparsınız..ucu açık...o zaman binebileceğimiz en iyi araba mı bütçemizi sarsmayacak araba mı ikilemi oluyor maalesef..bilemiyorum..bu aralar kafam çok karışık.. Yorum bağlantısı
Misafir 30 Ocak 2016 Paylaş 30 Ocak 2016 O yazdığınız pişmanlık otomobille ilgili her alanda olabilir aslında..şimdi okula bakkala manava giderken F3 kullanıyorum..acaba pintilik mi ediyorum diye düşünüyorum..Allah korusun kafa kafaya bir kazada bi F3 içinde olmak var bir X5 in Q7 nin..bu işte tam yazdığınız gibi..belki hayatta 1 kere kaza yaparsınız..ucu açık...o zaman binebileceğimiz en iyi araba mı bütçemizi sarsmayacak araba mı ikilemi oluyor maalesef..bilemiyorum..bu aralar kafam çok karışık..Benim dediglklerim ulasilabilir sartlar altinda gecerli:) q7 alamayacagim icin pisman olmam mesela evoya bindigim icin. Ya da takimi 5000tl lik lastik varsa onu hic dusunemem. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 30 Ocak 2016 Paylaş 30 Ocak 2016 (düzenlendi) Kis lastigi zorunlulugunda lastigin kenarinda m&s veya icinde kar simgesi olan dag isareti aranir. Varsa kanunen uygundur 30 Ocak 2016 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 30 Ocak 2016 Paylaş 30 Ocak 2016 Kis lastigi zorunlulugunda lastigin kenarinda m&s veya icinde kar simgesi olan dag isareti aranir. Varsa kanunen uygundur Crosslimate de ikiside var. İlk sayfada resmini koymuştum zaten Yorum bağlantısı
Halil Yakut 30 Ocak 2016 Paylaş 30 Ocak 2016 Merhaba 2012 model sıfır aldığım c-max ta Continental lastiklerle yaklaşık 40 000 km yaptım. Bir yaz daha bu lastikler idare edebilir ama, güvenlik ve konfor açısından değiştirsemmi diyorum. İki konuda yardım ederseniz sevinirim. 1- Normal yol durumu ve kullanımda, binek araç lastikleri ortalama kaç km de değiştirilmeli? 2- Lastik alırken özellikle sessizliğine dikkat edeceğim İki tavsiye aldım - goodyear efficientgrip performance - Pirelli Scorpion Verde Sizlerin bu iki lastik hakkındaki görüşleri nedir? Başka tavsiyeleriniz olurmu? Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 31 Ocak 2016 Paylaş 31 Ocak 2016 (düzenlendi) 1. Bu sorunun kesin cevabi yok. Cok seye bagli ama lastiklerin uzerinde treadwear diye bir indeks vardir. O index lastigin asinmasini gosterir. Ama her marka bu indeksi kendi belirler. Yani Michel'in 240 indeksi Good Year'in 240 indeksi ile ayni degildir. Genel olarak eco, meko, efficient, blue vs gibi lastiklerin asfalt ile temasi daha zayif oldugu icin daha uzun omurludur ( bu lastiklerin yakit tasaruf indeksi genelde A,B,C ). 2. Etikette dB yazan indekse dikkat edin. Nekadar dusuk ise lastik okadar sessizdir. 31 Ocak 2016 tarihinde Gürçay Hüseyin tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 18 Şubat 2016 Paylaş 18 Şubat 2016 Bu fotoğraf size yardımcı olacaktır.Ben en sağdakini aldım. Islakta dikkat edin o zaman. 2 aydır aradığım bu fotoğrafmış Yorum bağlantısı
Alphan Salt 23 Mart 2016 Paylaş 23 Mart 2016 Cross Climate kullanıcılarına bir soru da benden ; Önceden energy saver kullanıp ta cross climate alanlar konfor olarak nasıl değerlendirir ? (energy saver ı ikinci bir amortisör gibi görüyorum) Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 23 Mart 2016 Paylaş 23 Mart 2016 Cross Climate kullanıcılarına bir soru da benden ; Önceden energy saver kullanıp ta cross climate alanlar konfor olarak nasıl değerlendirir ? (energy saver ı ikinci bir amortisör gibi görüyorum) Çok az daha sesli 1 Yorum bağlantısı
Alphan Salt 23 Mart 2016 Paylaş 23 Mart 2016 Çok az daha sesli Çok teşekkür ederim abi.Energy saver larda yanaklar ince ve çok esnek.Başka lastik takınca araba dan dun ediyor. Yalnız yoldaki yamalar olsun kasisler çukurlarda nasıl ? Güle güle kullanın.. Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik 23 Mart 2016 Paylaş 23 Mart 2016 Çok teşekkür ederim abi.Energy saver larda yanaklar ince ve çok esnek.Başka lastik takınca araba dan dun ediyor. Yalnız yoldaki yamalar olsun kasisler çukurlarda nasıl ? Güle güle kullanın.. Vallaha ben memnunum İlk kar yağdığında üzülmüştüm ama lastik soğukken verdiği tepkidenmiş. Isınınca kar lastiği kadar başarılı. (İstanbul için) Yaz döneminde ise altında kış lastiği varmış izlenimi vermiyor çok memnunum 1 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Mart 2016 Paylaş 23 Mart 2016 2 aydır aradığım bu fotoğrafmış Forumumuz için çalışıyoruz Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 24 Mart 2016 Paylaş 24 Mart 2016 Cross Climate kullanıcılarına bir soru da benden ; Önceden energy saver kullanıp ta cross climate alanlar konfor olarak nasıl değerlendirir ? (energy saver ı ikinci bir amortisör gibi görüyorum) CC sanırım yanakları güçlendirildiği için araba energy saver a göre daha yumuşadı..Focus3 çok sert bir araba gelmişti bana ama CC taktıktan sonra o sorunum kalmadı..ayrıca daha sessiz gibi geldi bana 1 Yorum bağlantısı
Alphan Salt 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 CC sanırım yanakları güçlendirildiği için araba energy saver a göre daha yumuşadı..Focus3 çok sert bir araba gelmişti bana ama CC taktıktan sonra o sorunum kalmadı..ayrıca daha sessiz gibi geldi bana CC 68 db energy saver 70 db diye hatırlıyorum , yumuşaklık bakımından da iyi olduğuna göre bence sınıfında şuan tek.Güle güle kullanın. Yorum bağlantısı
Emre Bitirir 25 Mart 2016 Paylaş 25 Mart 2016 Merhabalar arkadaş lar yazlik lastik bakıyorum da yarin alcam tavsiye ettiginiz marka model nedir ankaradan aracim ford fiesta 2011 model 195 /45 /16 jant acillll !!! Yorum bağlantısı
Ahmet Nalbantoğlu 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 Bugün aracıma Michelin Primacy 3 taktırdım. İşyerimizin deposunda duruyordu. 205/55/16 - 91V. Sadece 1 sezon kullanılmış, 2014 üretimi. Önceki lastiklerim 2012 üretimi Michelin Energy Saver'di. Aynı ebat, 91H olanı. Diş derinlikleri gayet iyiydi. Tahminen 40-45bin km kadar kullanılmıştır. Bu lastiklerden özellikle konfor açısından şikayetçiydim. Focus zaten sert süspansiyonlara sahip, kasa yalıtımının da iyi olduğu söylenemez. Hal böyle iken bir de uzun yol yaptığım bu araçta lastikler çekme yapmaktaydı. Ve çok sertleşmişti; en ufak taşı, çıkıntıyı bile kemiklerimde hissediyordum. Sertleştiği zaman şehiriçinde yol da tutmamaya başladı. Isındığı zaman uzun yolda tutuşu şehiriçine nazaran iyileşiyordu. Yanaklarda da çatlaklar oluşmaya başlamıştı. Çekilmez hal almıştı kısacası. Primacy 3 için izlenimlerime gelirsek, az önce taktırdıktan sonra Bursa Çevre Otoyoluna şöyle bir çıktım. Tutuş olarak şu an net birşey söylemem mümkün değil doğal olarak, ancak konfor olarak araç aşırı derecede değişti. Bir lastik bu kadar mı değiştirir aracı, insan şaşırıyor. En yüksek hızlarda bile kasada zırlama yok, lastikler yumuşak, araç daha yumuşaklaştı. Konfor açısından Primacy 3'ü başarılı buldum. Michelin lastik almayı düşünen arkadaşlara Energy Saver'ın yeni versiyonu olan Energy Saver+ yerine Primacy HP'nin yenisi olan Primacy 3'ü tercih etmelerini tavsiye ederim. Testlere göre hem kuru/ıslak performansı daha iyi hem de konfor açısından daha başarılı buldum. Yorum bağlantısı
Tayfun Destici 29 Mart 2016 Paylaş 29 Mart 2016 SELAMUN ALEYKÜM FOCUS 1 99 GHİA ARABAMA YAZLIK LASTİK ALMAK İSTİYORUM FAKAT SİZCE HANGİ MARKA FOCUS İDEAL UYGUN TŞKLER. Yorum bağlantısı
Mehmet Karabatak 1 Nisan 2016 Paylaş 1 Nisan 2016 Focusa cc latikleri takalı tam 3 ay oldu. Sömestr tatili öncesi taktırmıştım. İzmir balıkesir izmit adapazarı eskişehir yolculuğum sırasında kar yağmur az da olsa buzlu yolda kullanma imkanım oldu. Hatta zirveye çıkmasamda izmit kartepeye çıkışım ve inişimde karlı ve eğimli yolda deneme fırsatım da oldu. Kış ayları deneyimim devamlı karlsr altında değilseniz benim gibi kesinlikle tavsiye edilir. Karlı yoolarda ilk başta çok çekingen davrandım baktım lastik güven veriyor diğerlerinin yanından geçerken keyif almaya başlıyorsunuz... Şimdi sıra geldi yaz performansını görmeye ıslak ve karlı zeminde ve ses konusunda sınıfı geçti, yaz aylarında da performans böyle giderse tadından yenmez... Son olarak yorum yapacaklara ve yapanlara lütfen deneyimlerini paylaşanlarla öngörü paylaşanları ayırın. Kolay gelsin. 1 Yorum bağlantısı
Bestami Halitoğulları 5 Nisan 2016 Paylaş 5 Nisan 2016 (düzenlendi) İyi günler herkese.2011 Focus arabama 195-65-15 ölçüsünde yazlık lastik arıyorum araştırmalar sonucu michelin energy saver-conti pc5-bridgestone turanza t001 bu üçünden hangisini tavsiye edersiniz.fiyat olarak aşağı yukarı hepsi aynı 170+-10 tl civarı.Ankarada yaşıyorum kullandığım yollar güzel. 5 Nisan 2016 tarihinde Bestami Halitoğulları tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 5 Nisan 2016 Paylaş 5 Nisan 2016 Bu uclu arasinda kesinlikle Conti Premium Contact 5. Yorum bağlantısı
Halit Bebek 5 Nisan 2016 Paylaş 5 Nisan 2016 İyi günler herkese.2011 Focus arabama 195-65-15 ölçüsünde yazlık lastik arıyorum araştırmalar sonucu michelin energy saver-conti pc5-bridgestone turanza t001 bu üçünden hangisini tavsiye edersiniz.fiyat olarak aşağı yukarı hepsi aynı 170+-10 tl civarı.Ankarada yaşıyorum kullandığım yollar güzel.Ben passat aracimda conti 5 ile michelin primacy 3 u bizzat kullandim.Meraktandir ben Telefonuma desibel olcer kurmuştum. Her iki lastik icin de ayni yerde ayni hizda arac ici ses siddetini olctum. 70 km hizda hiz sabitleyici acik klima vb tum ses yapabilecek seyler kapaloyken conti kullaniminda kabinde 70 db, michelin kullaniminda kabinde 68 db olctum. Ancak bu aradaki fark hissedilebilor bir fark degil açıkçası. Zira kisliklarim kotu bir marka idi ve 79 db civari olcmustum ki bu farkı hissedebilirsiniz. Benim bu ses siddeti olcme merakim aslinda michelin alpin 5 kislik lastiklerinden beridir suruyor. En iyisi diyerek aldigim lastigin kabin gurultusu beni cok uzmustu. Tutunma ve kar performansı cok iyi olmasina karsin gurultu dayanilmazdi. Kisa tecrubemi aktardim. Selamlar 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts