Celil Alpay 6 Ocak 2016 Paylaş 6 Ocak 2016 bu lastiklerin yola iyi yapıştığı için kuru havada yakıt sarfiyatını arttırdığını okudum? Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 6 Ocak 2016 Paylaş 6 Ocak 2016 Crossclimate taktırmadan aracın içindeki sesi cep telefonu ile kaydedip sonra crossclimate taktıktan sonra kaydedip crossclimate araç içindeki sesi arttırdı diyen bile var..ben yakıt tüketimine bir etkisini tespit edemedim.zaten ses ve yakıt tüketimi aynı şartlar altında homojen ortamlarda yapılması gerektiğinden bu tarz testlerin kullanıcıların günlük kullanımlarıyla tespit edilmesi zor görünüyor Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ocak 2016 Paylaş 6 Ocak 2016 Araştırdım bulamadım, sıfır derecede kuru ve ıslak zeminde (buz veya kar olmayan zeminde) yaz-kış-4mevsim lastik katşılaştırmaları var mı? Kış lastiğinin bütün karşılaştırmaları kar üzerinde yapılıyor, haliyle diğerlerinden çok üstün olması normal aksini düşünmek zaten hata olur. Osman abi, kendimin ve çevremin tecrübeleri şu şekilde, kış lastiği sadece karlı zeminde tutunmayı sağlıyor. Dışında buzlanmada zaten denemedim de, buzlanma olmayan kuru ve ıslak zeminde (-5/ 10 C) diğer yaz ve 4 mevsim lastiklere göre daha az tutunuyor, kayıyorlar. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 6 Ocak 2016 Paylaş 6 Ocak 2016 OSman abi, kendimin ve çevremin tecrübeleri şu şekilde, kış lastiği sadece karlı zeminde tutunmayı sağlıyor. Dışında buzlanmada zaten denemedim de, buzlanma olmayan kuru ve ıslak zeminde (-5/ 10 C) diğer yaz ve 4 mevsim lastiklere göre daha az tutunuyor, kayıyorlar. Benim tecrübelerimde aynı şekilde, Şu anda şirket araçlarının tamamı kış lastiğine geçti ve tamamının hele zemin ıslak ise tutunmaları felaket kötü. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 6 Ocak 2016 Paylaş 6 Ocak 2016 Doğrudur. Fakat suda kızaklama konusunda üstünler. Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 11 Ocak 2016 Paylaş 11 Ocak 2016 (düzenlendi) Yeni videolar geldi; Diyodum kendi kendime kar üstünde ilk deneyimleri ben yazarım diyede maşallah Eskişehir Ocak ortasında 15 derece genel olarak okuduğum kar üstünde problemsiz ancak buz üstünde kış lastiği kadar iyi yol tutmadığı yönünde.. 11 Ocak 2016 tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 11 Ocak 2016 Paylaş 11 Ocak 2016 conti çok iyi geldi bana. yaz kış kullansan olacak ,teste göre. Yorum bağlantısı
Fatih Erkol 11 Ocak 2016 Paylaş 11 Ocak 2016 Volkan bey aynı arkadaşın buz üstünde bir rampada çektiği CC ve TS850 karşılaştırması gösteriyor ki CC buzda doğal olarak çaresiz kalıyor. TS850 ki en iyi kış lastiği o zorlanarak da olsa bir şekilde yol alıyor. 1 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 11 Ocak 2016 Paylaş 11 Ocak 2016 Volkan bey aynı arkadaşın buz üstünde bir rampada çektiği CC ve TS850 karşılaştırması gösteriyor ki CC buzda doğal olarak çaresiz kalıyor. TS850 ki en iyi kış lastiği o zorlanarak da olsa bir şekilde yol alıyor. buzun üstünde dikkat etmek lazım.. 1 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 11 Ocak 2016 Paylaş 11 Ocak 2016 Buzda civiliden baskasi yalan. Kislik lastik var diye guvenmemek lazim. Bu arada buzda vredstein digerlerine gore daha basarili sonuc almis ama islak zeminde digerlerine gore kötü 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Karabatak 12 Ocak 2016 Paylaş 12 Ocak 2016 Bugün itibariyle 4 tane edindim. Bu forumda soru işareti kaldi aklımda biraz. Fakat diger forumlarda yorumları okudum.% 70 olumlu geri bildirim var, % 5 fena değil işte diyenler,% 20 hiç kullanmayan ve kullanmaya niyeti olmayan bir kötüdür yorumu var. % 70 e inandık bakalım hayırlısı. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 12 Ocak 2016 Paylaş 12 Ocak 2016 gerçek 4 mevsim lastiği. alışacağız lastikçilerle birlikte. karda yoğun kötü hava şartında temkinli olmak yeterli. 4 Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 Pazartesinden itibaren -15 derece ve 80 sm kar bekleniyor Bulgaristan'da ve Trakya bolgesine. Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 16 Ocak 2016 Paylaş 16 Ocak 2016 (düzenlendi) Artık yavaş yavaş lastik arayışına girdiğimden şöyle bir siteleri ve lastikçileri dolaşayım dedim. Şikayet var sitesinde dolaşırken şu şikayete rastladım ve mizah bölümüne mi burayamı yazayım derken yine de buraya yazdım. Adamların verdiği cevap çok ilginç. Konya için tavsiye etmiyorlarmış. Hangi illerde satılması gerektiğini de belirtseler sanırım daha iyi olacak. https://www.sikayetvar.com/michelin-cross-climate-yanlis-tanitiliyor 16 Ocak 2016 tarihinde Fikret Özsoy tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 16 Ocak 2016 Paylaş 16 Ocak 2016 4 mevsim lastik, sınırları belli, alan buna göre almalı. Yorum bağlantısı
Mehmet Polat 16 Ocak 2016 Paylaş 16 Ocak 2016 "Karda yol tutuşu sıfır " diyen bir adamın şikayetini dikkate almaya hiç lüzum yok. Tam bir kış lastiği olmasa da karda gayet güzel güvenli bir sürüş sağlıyor. Konya gibi düzlük bir şehirde gayet iş görür. .. Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 16 Ocak 2016 Paylaş 16 Ocak 2016 "Karda yol tutuşu sıfır " diyen bir adamın şikayetini dikkate almaya hiç lüzum yok. Tam bir kış lastiği olmasa da karda gayet güzel güvenli bir sürüş sağlıyor. Konya gibi düzlük bir şehirde gayet iş görür. .. Aslında takıldığım yer müşteri değil zaten müşteriye verilen cevap çok ilginç. "Konya için tavsiye etmiyoruz." cevabı. 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 16 Ocak 2016 Paylaş 16 Ocak 2016 Şimdi burada bence gözden kaçan bir nokta var.. Mesela diyoruz ya karda iyi işte idare eder... yada gayet güzel tutuyor iş görür falan deniliyor. Bu olay tamamen iklimle alakalı bir durum. Yani atıyorum istanbul a kar yağar derece -1 dir 0 dır.. Öncesinde derece misal +5 dir.. Ankaraya kar yağar derece -3 dür -5 dir.. Ertesi günü bakarsan -10 olur.. Öncesinde yine -10 lar vardır.. Lastik sertleşiyor ve performansı düşüyordur. Yukarıda Murat abi demiş işte lastik ısındığı zaman biraz daha iyi diye.. Yerde ki kardan çok lastiğin yaptığı km ve o anki ve öncesinde ki hava derecesi de çok önemli. 1 Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy 16 Ocak 2016 Paylaş 16 Ocak 2016 Tamam güzel hoş da bunu kaç kişi biliyor. O zaman bölge bölge açıklamaları gerekir. Ege, akdeniz ve marmarada satılabilir diye. Çok saçmalık. Görünen o ki lastik ya yazlık olmalı ya da kışlık. Ortası olmaz bunun. 2 Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin 16 Ocak 2016 Paylaş 16 Ocak 2016 (düzenlendi) Bu lastik ilk ciktigi zaman michelin sayfasinda yaziyordu. Simdi tam hatirlamiyorum ama onceki sayfalarda yazmistim optimal performans gosterdigi derece araligini. Ama yinede, bu lastige olumsuz yaklasmama ragmen, bence bu lastik yumusak kislarin yasandigi yerlerde yeterli. Bizim buralarda kislar cok acayip olur. Biraz dqha sicak yerde olsam alirdim. Su anda 25 sm ulasti. Bir okadar daha bekleniyor minimum. 16 Ocak 2016 tarihinde Gürçay Hüseyin tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Konuralp Aracı 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 Nihayet bugün, beklediğim kar yağdı ve crossclimate lerimi karda da test etme imkanı buldum . CC ler ile 1 ay ve 900 km dir birlikteyiz. Öncelikle kuru zemin performansı çok çok iyi, sessizlik kesinlikle mükemmel yağmur ve ıslak zeminde çok çok iyi. On gün kadar önce yaklaşık 50 km otoyol testi yapma imkanım oldu (Lüleburgaz - Edirne arası), yolun nerdeyse tamamını maksimum süratte kullandım (hava sıcaklığı 18-20 derece civarı idi) ve performansına, sessizliğine hayran kaldım diyebilirim. Gelelim kar performansına; hava bu sabah -3 derece kar yağışı hafif devam ediyor ve zeminde yaklaşık 5cm civarı bir kar örtüsü var, yer yer buzlanma mevcut. İlk kalkış ve sitenin önünden anayola çıkışta orta eğimli bir yokuş var ve anayola çıktığınızda eğim biraz daha artıyor. Lastikler soğuk olmasına rağmen kalkışta ve ilk hızlanmalarda kesinlikle patinaja düşme olmadı, yola tutunma çok başarılı , bir kış lastiği de olsa idi bu koşullar altında bundan daha iyi bir performans göstermezdi. Yokuş inerken sergilediği fren performansı da başarılıydı. Yolun geri kalan kısmı yaklaşık 7 km duble yol hız sınırı 70 km zeminde yine kar örtüsü var, tedbir amaçlı 50-60 km hızı geçmeden yolu tamamladık ve en ufak bir sıkıntı yaşamadık. Önceki yıllarda kış lastiği de kullandım ve performansları arasında benim gibi ortalama bir sürücünün ihtiyaçlarını karşılaması bakımından fark göremedim. Deneyimlerimin sonucu olarak; Şu anki performansını 4 yıl ve/veya 50 bin km devam ettirebilir ise bir sonraki değişimde tekrar cc alırım almak isteyenlere de tavsiye ederim. Lakin benim yaşadığım bölgenin iklimi gerçekten ortalamalarda kışın -10 yazın +30 üzeri hava koşulları çok çok enderdir, Kars'ta, Erzurum'da yaşayan bir arkadaşımızın kış beklentilerini, Adana'da, Mersin'de yaşayan bir arkadaşımızın yaz beklentilerini karşılayabilir mi? Denemeden bir şey demek zor. 6 Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 (düzenlendi) Sonuçta beklentiler aynı olsaydı tek bir marka model ürün olurdu.. Hala aynı şeyi yazıcam kışın ağırlıklı ş.içi yazında uzun yolda 110-130 bandında kullanımlarda cc yeterli..Ki ben Eskişehir gibi kışın -15 lerde olabilen yazın ise Mersin gibi 45 derecelerde olabilen şehirlerde bulunuyorum..Allah ömür verir yaşarsamda zorunluluk halleri dışında cc den vazgeçmem çünkü benim gibi kullanıcılar için çok pratik konforlu bir lastik Ama siz kışın uzun yola çıkıyorsanız buzlu rampalı çok yoğun kar ortamlarındaysanız yazın hızlı araba kullanıp sınırlarda gidiyorsanız önce arabanıza sonra lastiğinize çok dikkat edin..ROF tarzı ve ADAC..vb testlerde en başarılı çıkmış lastikler dışında bir lastik kullanımını kesinlikle önermem bu tarz koşullarda araba kullanan arkadaşlara.. 18 Ocak 2016 tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 (düzenlendi) Volkan bey, konudaki mesajlarınızada sürekli Mersin'de 45 derecelerden bahsediyorsunuz. kusura bakma ama, ben 50 yaşındayım, ömrüm de Mersin'de geçti, ama daha 40' görmedim. gel şuna 38' diyelim. Olabilen dedim zaten güneş altında kaldığı zaman 40 dereceleri aştığını çok gördüm bu yaz bir fotoğraf çekeyim böylelikle sizde görmüş olursunuz ..ki konumuz lastik olduğuna göre hava 40 yada 38 derecede olsa asfalt sıcaklığı muhtemelen daha yüksektir diye düşünüyorum 18 Ocak 2016 tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel 18 Ocak 2016 Paylaş 18 Ocak 2016 Volkan bey, konudaki mesajlarınızada sürekli Mersin'de 45 derecelerden bahsediyorsunuz. kusura bakma ama, ben 50 yaşındayım, ömrüm de Mersin'de geçti, ama daha 40' görmedim. gel şuna 38' diyelim. Bu arada http://www.mgm.gov.tr/cocuklar/kitap-meteoroloji.aspx?s=sicaklik sıcaklık gölgede ölçülüyormuş..Dediğim sıcaklıklar (uzun yolda gölgede gitmediğimize göre) olası sıcaklıklar Yorum bağlantısı
Mehmet Karabatak 19 Ocak 2016 Paylaş 19 Ocak 2016 (düzenlendi) Bu lastikleri alanlar olarak biz sanki herkesi ikna etmeye çalışıyoruz gibi hava oluşmuş forumda. Oysa kullanan varsa alacaklara yoll göstermesi forumun faydası olacaktır. Bu nedenle deneyimlerin paylaşımı olsa da okusak Konuralp Aracı beyin yaptığı gibi. Sonucta en az 1000 er lira verip alınan lastik bunlar. Kötüye kötü deriz lastik kötü ise . Alanlara nerdeyse oyle lastik mi olur enayiler diyecek insanlar var. Olusunca deneyimlerimi paylaşabilirim. Kalın sağlıcakla. 19 Ocak 2016 tarihinde Mehmet Karabatak tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts