İçeriğe Yönlendir

Michelin Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Erdem Dengel

Recommended Posts

Volkan Dinçel

Aynen Buğra bey kışlık performansıda böyleyse bütün sülaleye alırım bu lastikleri :)

Kışın sıpayı okula bırakırken kış performansınıda test etme şansım olacak :)

Yorum bağlantısı
Halit Bebek

Bugun lastikleri degistirdim. 2.el aldim yine. Ama onceki Michelin lastikler oyle ugultu yapıyordu ki bilyelerden suphelenmistim. Arac 100binde. Lastik degisimi ile ses kalmadi

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Ne aldınız lastik olarak, ölçü ve model? Hayırlı olsun

Yorum bağlantısı
Halit Bebek

Hankook 2012 uretim ve 215 50 17 aldim. Buarada bijon kapaklari sorunu uzerine 10 adet kapaksiz tip de almak zorunda kaldim. Zira yold lastik degisimi icin buyuk sorun; kapaklar bijon anahtarinda kaliyor. En garanti yontem ise t seklinde ve lokma uclu bijon anahtari bulundurmak.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel
(düzenlendi)

2013/46.hafta üretimi 205/55/16 Michelin Energy Saver lastiklerimi bugün 375 TL'ye sattım..

4 Crossclimate lastiğin bana maliyeti 505 TL oldu..bence gayet iyi :)

Bu arada çıkma lastik satmak araba satmaktan zormuş :)

tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Ben bu günlerde alabilirim ama testlerde bir kışlık lastiğin yerini tutmuyor diyince vazgeçtim gibi birşey oldu sanırım bi yazlık bir kışlık alacam 195-65-15 i 175 liradan alıyorum 700 lira takımı eğer bi yazlık bir kışlık alırsam 800-880 gibi bir rakam oluyor

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Ben bu günlerde alabilirim ama testlerde bir kışlık lastiğin yerini tutmuyor diyince vazgeçtim gibi birşey oldu sanırım bi yazlık bir kışlık alacam 195-65-15 i 175 liradan alıyorum 700 lira takımı eğer bi yazlık bir kışlık alırsam 800-880 gibi bir rakam oluyor

Hangi testte kış lastiğinin yerini tutmadığını kim demiş link falan varsa paylaşırmısınız?

Lastiğin üzerinde 3pmsf işareti var buda kış koşullarında yeterli performans gösterdiğinin simgesi kışın deneyip görücez..

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Hangi testte kış lastiğinin yerini tutmadığını kim demiş link falan varsa paylaşırmısınız?

Lastiğin üzerinde 3pmsf işareti var buda kış koşullarında yeterli performans gösterdiğinin simgesi kışın deneyip görücez..

eve geçince pc den bakayım ydışında yapılan bir testte diğer dört mevsim lastiklere oranla kışın daha iyi bir verimlilik sağladığı ancak gerçek bir kış lastiğinin yerini tutmadığını söylüyordu ve aracın belli bir yol çizgisi dışına çıktığını göstererek bunu kanıtlıyordu
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Oradaki gerçek kış lastiğinden kasıt Çivili lastikse tabiki tutmaz profesyonel uygulama çivili lastiktir wrc de ralli arabalarında ince tip çivili lastik kullanılır

Ancak michelin testlerinde crossclimate ile winter tyre kıyaslaması var..ben kar üstünde bir fark göremedim test videosunda

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Crossclimate ile Alpin 5 karşılaştırması;

Bu da official olmayan bir test videosu çekmişler kar üstünde izkleyin gerçekten böyleyse bence süper :)

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

3 Aydir kullandığım(3000km) primacy 3 lastik hakkımda lastikler hala yumuşak ses sorunu görünmüyor, gözle görülür bir aşinma yok, ilk yaptıgım yorumda kullanıp görmek gerek demiştim. Alacak Arkadaşlara tavsiyem hala geçelidir. 10000 km de bırdaha yorum yapacagım inşallah olumlu yorumlarım devam eder diyorum saygılar.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Cuma günü Mersin'e gidiyorum asıl lastiğin yaz performansı belli olacak :)

Test uğrunada kışın Erzurum'a mı gitsem :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sadi Karakaş

Selamlar. 2008 1.6 mondeomun lastiklerini değişmem gerekiyor. 205 55 16 orjinal lastikler. Ben michelin primacy 3 kullanıyordum ama arkadaşım energy saver almamı tavsiye etti. Sizce bu lastikler mondeoda nasıl olur. Daha önce kullanan var mı. Teşekkürler

Yorum bağlantısı

Selamlar. 2008 1.6 mondeomun lastiklerini değişmem gerekiyor. 205 55 16 orjinal lastikler. Ben michelin primacy 3 kullanıyordum ama arkadaşım energy saver almamı tavsiye etti. Sizce bu lastikler mondeoda nasıl olur. Daha önce kullanan var mı. Teşekkürler

Sadi Bey;

Konunuz uygun bölüme alınmıştır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Bugün Mersin'e geldim yol bilgisayarında 36 derece gösteriyordu..

Benim için lastiğin yaz testi bitmiştir :) gayet iyi yol tutuyor sessiz ve frenlemesi çok iyi..çok beğendim lastiğin yaz performansını..

13.200 oldu arabamın km.si...2.000 km Crossclimate ile sorunsuz geçti çok şükür..

Merakla kışı bekliyorum..kış performansıda böyleyse ben başka lastik almamda aldırmamda :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Ben crossclimate almaktan vazgeçtim çünkü yılda nerdeyse 30.000 km yapıyorum lastik en fazla 90.000 yapsa yapmaz bile 2-3 yıl götürcek ve lastiğe 750-800 lira para vermiş olacağım

Yazlığın ve kışlığın takımını 400-450 şer liraya alacam ama 2 kat daha fazla binmiş olurum bana böyle daha mantıklı geliyor

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Energy saver lastiğin aynı ebatlarda olanı ile 20 TL fark var..

Siz başka markaya yönelmişsiniz o zaman çünkü michelinde aynı ebatların yazlığı ile crossclimate ile çok fazla fark yok

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Arkadaşlar Mersindeyim ve burada sıcaklıklar çok yüksek..

Bugün öğle saatlerinde (yol bilgisayarı 42 derece gösteriyordu) lastiği tekrar kullandım..Official olarak yazılan sıcaklık aralıklarından daha yüksek sıcaklıkta bile herhangi bir olağandışı durum gözlemlemedim..

Herşey yolunda ve stabil..Bilginize..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Energy saver lastiğin aynı ebatlarda olanı ile 20 TL fark var..

Siz başka markaya yönelmişsiniz o zaman çünkü michelinde aynı ebatların yazlığı ile crossclimate ile çok fazla fark yok

kışlık kumho yazlıklar falken
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Dün Çamlıyayla'ya gittim...

Mersin'in o sıcağından sonra 1200 civarında rakım...Yayla havası almak için hayatımda en uzun süren sayısız virajlı,uçurumlu yaklaşık 60 km..

Lastikten yana sorun yok ama şanzıman sıkıntı olacak diye korktum..:D

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

aracın üzerinde orijinal gelen 2011/10 hafta üretimi michelin lastiklerimi kontrol ettiğimde hafif çatlaklara rastladım, demek ki benim focusun ayakkabılarını değiştirme vakti gelmiş.  

bu gün sadece bir yere bakabildim, Crossclimate lastikler için 230.TL/ad fiyat söylediler. aklım lastiklere takılı kalmasın, yarin bir kaç yeri daha araştırıp hafta sonuna kadar lastikleri değiştirmem lazım. Pazartesi günü tekrar Ankara'ya gitmem gerekiyor. 

205 55 16 için hepsiburada.com da 220 TL fiyat vermişler oradan alsanız bile sökme takma parası aynı hesaba gelir..230 TL iyi gibi..

Yorum bağlantısı
Fatih Erkol
Volkan Dinçel
(düzenlendi)

sanırım bu alanda rekabet yoğunlaşacak..

tyrereviews.com nokian için çok olumlu şeyler yazmış ancak Michelin gibi detaylı testleri bulunmadığını ancak Nokian gibi başarılı bir üreticinin dedikleri doğrudur tarzı bir yazı ve basın açıklaması var..

Forumdan bir arkadaş alırsa yorumları merakla takip ederiz :)

tarihinde Volkan Dinçel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Volkan bey michelinden vazgeçtim ve bu gün Continental premium contact 5 aldım.  hayırlısıyla birde bunu deneyelim bakalım

hayırlı olsun Sadık bey iyi günlerde kullanın inşallah..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...