İçeriğe Yönlendir

Michelin Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Erdem Dengel

Recommended Posts

Sani Gerşon

Tavsiye ediyor musun bak alırım sıkıntı yaşarsam naylonunu çizerim haberin olsun :D

Michelin için en çok söylenen, erken sertleştiği. Ama ekonomiktir.

Ha, ben olsam, yine Petlas alırdım, o ayrı :)

Yorum bağlantısı
Fatih Ada

Michelin için en çok söylenen, erken sertleştiği. Ama ekonomiktir.

Ha, ben olsam, yine Petlas alırdım, o ayrı :)

Ya aslında kumho ecsta le sport da baya iyi diyorlar ama ne bileyim şuan üzerinde michelin enery saver var michelinle devam mı etsem diyorum..

Yorum bağlantısı
Tufan Günaydın

nokian aldım 2 tane arkalara onlerede michelin primacy 3 nokianlar bana daha hoş geldi michelin kadar sesi yok on numara bi lastık bundan sonra nokiandan şaşmam. 

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Çağlar Ekşioğlu
(düzenlendi)

3 sene önce 4 adet michelin energy saver 175 65 14 lastik aldım 550 tl ödemiştim aldıgım günden bu yana 47.000 km yol yaptım. Şuanda arka lastikte sanki balon varmış gibi sallantı yapıyor. Ustaya gösterdiğimde taban çatlağı oldugunu söyledi ama bana cok alakalı değil gibi geldi bu konuda bilgisi olan var mı ? Gerçi lastiklerin dişleri gayet yerinde olmasına ragmen km olarak ömrünü doldurmuş bence. Yeniden lastik alma konusunda michelin ile devam mı etsem diye düşünüorm. Şaunki fiyatına 640 tl dediler. Bana biraz fala gibi geldi Fiyat hakkında bilgisi  ya da önerileri olanlar paylaşırsa sevinirim.

tarihinde Çağlar Ekşioğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

Michelin için çok yumuşak ülkemiz şartlarına göre diyor lastikçiler. Bunun yerine Lassa evo ya da yanlış hatırlamıyorsam ımpetus öneriyorlar yanları destekli ve daha iyiymiş. Ben de Lassa kullanıyorum yazlıklarda şimdiye kadar bir sıkıntısını görmedim. Lassa yı araştırın isterseniz. Saygılar

Yorum bağlantısı

Tr şartlarına çok uygun olmayan bir marka. Çok yumuşak ve bozuk yollarda kısa sürede balon yapabiliyor. Şuan forumun markası genelde Petlas. Tr şartlarına hemen hemen en uygun lastiği üretiyor deniliyor. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Ekşioğlu

Öncelikle bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Performans olarak çok memnun kaldığımı söyleyebilirim michelin hakkında ama sadece garip gelen dişlerin iyi olmasına rağmen taban çatlagının oluşması. Tanıdık lastikçiye sordugumda ise (michelin bayisi ) 47000 km yapmış lastiklerde ( michelin için ) yaşadığım şehirle ilgili olarak taban çatlagı olmasının cok normal olduğunu belirtti.

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

yaklaşık 40 bin küsur km ikinci sezonu tamamlayan primacy 3 leri çöpe attım. Çıktıklarında içten yenmişti hepsi. Ayrıca geçen yaz taktığım andan beri rororo diye inanılmaz ses yapıyordu. 215 55 16 91 V  (XL)

kışlıklaır taktım arabada ses kesildi. rahatladım. primacy 3. bir daha asla.

tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Primacy 3 bendede var dediğiniz gibi vuvuvu sesi var... Tırnaklar çok iyi seviyede olmasına rağmen yanlar çatlamaya başlamış . seste gittikçe artıyor bende bugüne kadar en iyi tecrübe ettiğim Nokian a geçiş yapacağım

Yorum bağlantısı
  • 4 ay sonra...
Oğuz Yılmaz

Kışlıkları takarken yazlıkları atmıştım. 45 50bin civarı yapmıştı acentadan gelen Contiler. Görevlerini tamamlamışlardı.

Tanesine 135 lira vererek 175/65/14 Energy Saver + taktırmaktayım. Yanında 11 Nokta CheckUp yapacaklarmış, bir de yol yardımı hediye.

Hatta az önce arayıp siboplarımın değişim istediğini ve arka amortisörlerimde yağlanma gözlemlediklerini, patlak olduğunu, ön takımda vs herhangi bir problem olmadığını söylediler. 

40 liraya da kışlıkları lastikçiye bırakacağım kışa girerken gider tekrar taktırırım.

Açıkçası beklentim yüksek çünkü kışlıkları taktırmam ile beraber çok yüksek uğultu gelmeye başlamıştı lastiklerden, şimdi kulağım alıştı galiba duymuyorum.

Bakalım neler yaşayacağız.

Yorum bağlantısı
Misafir

Kışlıkları takarken yazlıkları atmıştım. 45 50bin civarı yapmıştı acentadan gelen Contiler. Görevlerini tamamlamışlardı.

Tanesine 135 lira vererek 175/65/14 Energy Saver + taktırmaktayım. Yanında 11 Nokta CheckUp yapacaklarmış, bir de yol yardımı hediye.

Hatta az önce arayıp siboplarımın değişim istediğini ve arka amortisörlerimde yağlanma gözlemlediklerini, patlak olduğunu, ön takımda vs herhangi bir problem olmadığını söylediler. 

40 liraya da kışlıkları lastikçiye bırakacağım kışa girerken gider tekrar taktırırım.

Açıkçası beklentim yüksek çünkü kışlıkları taktırmam ile beraber çok yüksek uğultu gelmeye başlamıştı lastiklerden, şimdi kulağım alıştı galiba duymuyorum.

Bakalım neler yaşayacağız.

Mümkünse primacy alın, energy saver, yoğun kullanım için iyidir ancak ömür konusunda primacy daha iyidir. Yumuşaklığını daha uzun süre korur.

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Mümkünse primacy alın, energy saver, yoğun kullanım için iyidir ancak ömür konusunda primacy daha iyidir. Yumuşaklığını daha uzun süre korur.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim ancak bildiğim kararı ile 175 65 14'te tek seçenek energy saver+ şu an Mükremin abi.

Yorum bağlantısı
Gürçay Hüseyin

Energy Saver Michelin'in diger modellerine gore en uzun omurlu lastigidir. Zaten tum Eco, Blue, Energy, Efficient vs. gibi lastikler ozel katkilar kullanilarak diger lastiklere gore daha sert ve uzun omurludur. Euro etiketine bakin - yakit endeksi "B". Tabi bununla birlikte kotu yanlari var. Yakit endeksi nekadar dusukse, o lastigin asfalt ile temasi okadar dusuktur.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Korhan Altınkaya

Değerli Grup Üyeleri,

Merhabalar. Gurupta yeniyim. Geçen hafta 2011 Model Mondeo Selective 2.0 TDCİ SW araç aldım ve hakkında bazı konuları araştırırken bu gruba denk geldim. 

Aracın eksiklerini lastiklerinden başlayarak gidermeye başlıyorum. Bugün Michelin Primacy HP 235 45 R18 98W sipariş ettim inşallah yarın da taktıracağım. Lastik hakkında yorumları olan arkadaşları dinlemek isterim. 

Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Primac hp eski bir seri, primac 3 olmasın aldiklariniz? Eminmisiniz...

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen
(düzenlendi)

yaklaşık 60 bin km  tamamlayan primacy hp lerin yerine primacy 3 ler takıldı. ilk izlenimlerimle başlayan bir cümle kurmak bence yanlış ama öyle söylemek gerekiyor sebebine gelirsem ; eski lastiklerım 60 bın km yol sonucunda sertleşmiş ve  ilk sıfır halini kaybetmiş eski lastiğin son haliyle sıfır lastiğin halini kıyaslamak eşit bir düello gibi olmadığı  açık. aracımı ilk aldığımdan buyana 4 yıl geçti ve hp lerin ilk performansını hatırlamak zor gibi :) ama ilk tecrübelerimse;  primacy 3 lastik eğer ilk haliyle kalsa süper ötesi :)

fordcuların muzdarip sıkıntısı olan yol sesi  primacy 3 sayesinde alt seviyelere çekildi sanırım ki 120 ve üstü hızda  arka sağ kapıdan gelen şimdiye kadar duymadığım rüzgar sesini yeni farkettim :) demekki yol sesi o gıcık sesleri bastırıyormuş :)

ilginç bir tesbitle sessizliğine inandım yeni seri lastiklerin. gelelim yağmura tam bugünde yağmurlu havaya denk geldim. terdüdütüm derin yağmur olukları olmayan bir lastiğin yağmur performansıydi,yığın su birikintisinde işini yerine getirdi diyebilirim. kızaklama yada abs devreye girme gibi bir sorun görmedim ani frenajda. 

lastiklerin yere tutunmasıda belirgin ölçüde hissettiriyor kendini. lastikleri aldığım yerde usta bir test yaptı bristone hamuru ve mıchellen hamurundan yaptıkları bır top oval bir mekanızmada yuvarlanıyor sesın ve hızın farkını gözle hissediyorsunuz ama bana pek inandırıc gelmedi nerden bilellim petlas hamuru olmadığını :)

sonuç olarak bu yorumun altına ilk 10 bin km yol sonunda da yorum yapmalıyım kı sıfır lastikle değil yıpranmış lastiğin tepkimeleri nasıl görelim  bütün arkadaşlar sıfır lastiğin tepkimesine yönelik yorum yazmışlar bence en ucuz lastiğide taksan ilk sürüşte herşey süper hissedilir  psikolojik olarak. güzel lastik hp 3 tavsiye ederim. benim isteklerimi karşılayacak sanırım teşekkürler.( 4 adet rot+balans 750 tl taksitli fiyatı)

tarihinde Serkan Gülderen tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Volkan Dinçel

Bugün itibariyle aracıma 205/55/16 ölçülerinde CrossClimate lastiklerimi takmış bulunuyorum.Test sonuçlarını bu sayfadan paylaşıcam;

94alW9.jpg

pgbVkN.jpg

AmDPPX.jpg

j5gRDJ.jpg

EYmML8.jpg

kk9RzA.jpg

g5rR03.jpg

g5rRM3.jpg

Fiyat olarak toplam 220x4=880 TL ödedim..

İlk izlenim olarak kesinlikle kış lastiği gibi bir sesi yok..Yazın çok sıcaklarda ve kışın daha iyi belli olur diye düşünüyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Atilla Atun

Hadi bakalım hayırlı olsun bende merak içindeyim en çok ta ses konusunda 68db diyorlar .

Yorum bağlantısı

Fiyat öyle sandığım gibi uçuk değilmiş, yanlış hatırlamıyorsam hem yazın kem kışın kullanılabilen yeni model değil mi?

Yorum bağlantısı
Onur Bulut

Fiyat öyle sandığım gibi uçuk değilmiş, yanlış hatırlamıyorsam hem yazın kem kışın kullanılabilen yeni model değil mi?

Aynen öyle abi hem yaz hem kış  :good1: Deseni güzel duruyor.Alpin 5 i andırıyor.  :)

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Etiketteki değerleri biraz daha net çekseydiniz keşke.

Hayırlı olsun.

benzin pompası resminin üstünde c yağmur resminin üstünde a ve ses seviyesi 68 db yazıyor

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...