İçeriğe Yönlendir

Michelin Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Erdem Dengel

Recommended Posts

Ruhan Sorgun

rahat edemedim, pijamalarımı giymiş oturuyorken içimdeki pirpirikli dedi ki:kalk git lastik basınçlarını kontrol et, hem arabayı da yıkat! kalktım giyinip doğru 4 km uzaktaki shell e...aracı yıkatıp lastik basınçlarını kontrol ettim. lastikçi hepsini 32 yaptım ağabey demişti, sonuç:

sol ön :31

sağ ön :35

sol arka :35

sağ arka:33

:D içimdeki pirpiriklinin dediği kadar varmış... :tongue:

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Bende pilot 3 serisi var aracın fabrika çıkışı lastikleri 5 yıllık fakat 6 mm derinlik(25 bin kullanılmış) var.

yol tutuşunda vs hiçbir sıkıntı yok... frenler de gayet iyi sadece yağışlı havada kışlıklara göre patiye meğilli...

Gelelim soruma yanaklarda ve yanağın üstündeki dişlerde belirgin kılcal çatlaklar var, (araba eski sahibinde yattığı için oldu sanırım) 1 sene daha kullanmak istiyorum tehlikeli mi dir ?

takip mesafesini fazla bırakarak, uzun yolda ise yüksek hız yapmadan, virajlarda zorlamadan 1 yıl daha kullanabilirsiniz. ama acı frende lastiklerinize güvenmeyin. ben yıllar önce aynı kılcal çatlaklarla 30-40 km hızla hafif rampa aşağı 4-5 m kızaklayıp tıklamıştım. önümdeki şahinin tamponu, benim şahinin ise farı gitmişti, far camını değiştirdikten sonra bir arka sokaktaki lastikçiden 4 sıfır lastik almıştım :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Bende pilot 3 serisi var aracın fabrika çıkışı lastikleri 5 yıllık fakat 6 mm derinlik(25 bin kullanılmış) var.

yol tutuşunda vs hiçbir sıkıntı yok... frenler de gayet iyi sadece yağışlı havada kışlıklara göre patiye meğilli...

Gelelim soruma yanaklarda ve yanağın üstündeki dişlerde belirgin kılcal çatlaklar var, (araba eski sahibinde yattığı için oldu sanırım) 1 sene daha kullanmak istiyorum tehlikeli mi dir ?

Bahtiyar lastiklerinin üretim tarihine bir bak, 5 yıl veya daha eskiyse hiç bekleme git lastik al, ama yeniyse lastiklerin kışın da kullanılmış olma ihtimali ortaya çıkıyor, sözünü ettiğin kılcal çatlaklar tabanda, dişlerin üzerinde de varsa yine git değiştir, ama diş diplerinde ve yüzeysel çatlaklar varsa bu sene de kullanabilirsin diye düşünüyorum.

arkadaşlar michelin primacy hp 205x55x16 lastiğim var. bunları en fazla kaç km kullandınız. benimkiler 30.000 km şu an, bana göre en fazla 10.000 km daha yapar ve 3 mm nin altına düşer.bu km az değil mi?

Ruhan hocam her nimetin bir külfeti var değil mi?, sözünü ettiğin lastik son derece konforlu ve yumuşak bir lastik, e tabi böyle olunca da demekki ömrü biraz kısa oluyor. Zaten bir lastik en fazla 50.000 km yol yapabilir. Sen de 40.000'i bulacaksın demektir. Bence bu rahatlığa değer. Michelin ile devam.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

dün lastikcime yalandan sorayım dedim. bu yokohama c2 drive varmış, çok yumuşakmış, nasıl dedim. abi onlar şu karşıdaydı, satamadılar kapattılar, bir işe yaramıyor, çok sert bir lastik dedi, şimdi atakumda açılmış ama, kimse almıyor dedi. oysa forumda michelin den bile yumuşak, sessiz, viraj performansı iyi deniyor ve çok beğeniliyor. anlamadım gitti. tabi kendisinden bir lastik alma ihtimalim bulunduğu içinde öyle söylemiş olabilir.

Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

dün lastikcime yalandan sorayım dedim. bu yokohama c2 drive varmış, çok yumuşakmış, nasıl dedim. abi onlar şu karşıdaydı, satamadılar kapattılar, bir işe yaramıyor, çok sert bir lastik dedi, şimdi atakumda açılmış ama, kimse almıyor dedi. oysa forumda michelin den bile yumuşak, sessiz, viraj performansı iyi deniyor ve çok beğeniliyor. anlamadım gitti. tabi kendisinden bir lastik alma ihtimalim bulunduğu içinde öyle söylemiş olabilir.

Ruhan abi bizde kimse araştırmaz. Eşinde dostunda ne görürse onu alır. Ondandır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mahmut Sayar

Dün lastikleri yazlığa çevirdim.

Yazlıkların 2'si 2008 üretimdi, kenarları hayli çatlak olduğu için çöpe attık. Diğer ikisi 2010 sonu, Primacy HP durumları iyi olduğu için arkaya taktık. Öne de iki tane Primacy 3 (2013 üretim) lastik aldım. Primacy HP için yüksek fiyat biçtiler, 2 lastik için 80 lira fark vardı tercih etmedim.

Kışlıklarım Lassa idi. İlk izlenimim 150 km uzun yol yarısı sıcak asfalt, öndeki yeni lastikler kışlıklardan fazla ses yaptı, yakıt tüketimi ise nerdeyse 100 km/s de bir litreye yakın azaldı, bunu sürekli gidip geldiğim yolda 100'e sabitleyerek düz yolda 5-10 dk test ettim. Önceden 4,6 iken, 3,8 civarı tüketim oldu. Arkalar Primacy HP, önler Primacy 3 bunun ne gibi etkileri olur, iki lastik arasında belirgin fark var mıdır ve ses olayı normal midir merak ediyorum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Okan Niş

merhabalar.ankarada michelin primacy 3 lastikleri uygun fiyatla alabileceğim tanıdık lastikçiler var mı ?

Yorum bağlantısı
Misafir

Okan İskitlerde bir Michelinci var, git sağlam pazarlık yap, başka lastik satma girişimlerine de kanma. Konya istikametinden Samsun istikametine gidişte sağda, bir yaya üst geçit var oraya varmadan.

Yorum bağlantısı
Okan Niş

Okan İskitlerde bir Michelinci var, git sağlam pazarlık yap, başka lastik satma girişimlerine de kanma. Konya istikametinden Samsun istikametine gidişte sağda, bir yaya üst geçit var oraya varmadan.

tmmdır mükremin abi teşekkürler yarın uğrayım oraya :)

Yorum bağlantısı
Misafir

tmmdır mükremin abi teşekkürler yarın uğrayım oraya :)

Bir arkadaş geçen hafta 205/55/16 primacy 3'ün tanesini 190 TLye aldı. Bunu fikir versin diye yazıyorum çünkü aldığı yeri bilmiyorum. Zaten sorsam da söylemeyecek çünkü akrabam demişti. Ama sana bir ölçü olabilir.

Yorum bağlantısı
Okan Niş

Bir arkadaş geçen hafta 205/55/16 primacy 3'ün tanesini 190 TLye aldı. Bunu fikir versin diye yazıyorum çünkü aldığı yeri bilmiyorum. Zaten sorsam da söylemeyecek çünkü akrabam demişti. Ama sana bir ölçü olabilir.

hım anladım mükremin abi bende sahibinden.com da 195 TL ye michelin primacy 3 satan yeri aradım ellerinde kalmamış 10 gün sonra gelecekmiş.yarın önce dediğiniz yere gidip fiyatı öğrenicem daha sonra diğer yerleri dolaşıp fiyat alacağım.eğer 195 tl yada daha uygun fiyat alamazsam 10 gün bekleyip 195 TL ye alıcam.birde aklımın diğer köşesinde continental premiumcontact 5 var.bu lastikte 190 TL ye alınabiliyor.acaba hangisi daha iyi ve konforlu bir lastik ?

Yorum bağlantısı
Okan Niş

bugün michelin almaya gittim ama continental alıp geri döndüm.michelini en ucuz 195 TL ye,continentali ise 175 TL ye buldum.lastikler yolda baya konforlu geldi darbeyi çok iyi emiyor.lastiklerin üretim tarihi 09/2013 :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...

bugün michelin almaya gittim ama continental alıp geri döndüm.michelini en ucuz 195 TL ye,continentali ise 175 TL ye buldum.lastikler yolda baya konforlu geldi darbeyi çok iyi emiyor.lastiklerin üretim tarihi 09/2013 :)

Bütün lastikler yeni alındığında 6 ay-1 sene sağlamlığını ve konforunu korur, marifet, bunu bir lastik ömrüne yayabilmektir. Umarım 5 sene veya 50.000 Km. sonunda da memnun olur ve yine aynı lastikten almak istersiniz. :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci
(düzenlendi)

Bütün lastikler yeni alındığında 6 ay-1 sene sağlamlığını ve konforunu korur, marifet, bunu bir lastik ömrüne yayabilmektir. Umarım 5 sene veya 50.000 Km. sonunda da memnun olur ve yine aynı lastikten almak istersiniz. :rolleyes:

Haklısınız michelin alınca 2 yıl sonra değiştirmek zorunda kalıyorsun lastikleri .İlk lastiklerimile 4 YIL 65 000 km yaptım MİCHELİN Lastikler ile 2 yıl 7 ay içinde 34 000 km'de değiştirmek zorunda kaldım Dış yanaklarda aşırı derin çatlaklar nedeni ile.

Şikayetlerimi bildirince yapılan inceleme sonucunda gönderdikleri email'de nazikçe lastiklerin Güneşte ve Ozon gazı olan ortamlarda kullanılamıyacağını mümkünse güneş sistemi dışında atmosferde ozon gazı ve güneş ışığı olmayan yerde ve arabamı sende 15-20 defa yıkatığım halde yıkatmadan kullanmamı söylediler. :)

Eski ucuz orijinal HANKOOK lastiklerin nasıl aynı şartlarda daha uzun ömürlü olduğunu açıklama girişimleri dahi yoktu.

19/03/2013

Sn. ÖZCAN CEPHECİ

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

MENDERES

İZMİR

Ref No: 21864

Lastik: 195/60 R15 88H TL ENERGYSAV GR

Sn. ÖZCAN CEPHECİ

Öncelikle bahsi geçen ürünümüzle ilgili yaşamış olduğunuz memnuniyetsizlikten dolayı üzüntülerimizi bildiririz.

Yapılan teknik inceleme sonucunda başvurunuza konu lastiklerde üretim hatası olmadığı tespit edilmiştir.

Lastiğinizde karşılaşılan bu gibi hasarlar lastiğin ozon gazı üreten Güneş ışığı,kaynak makinası, jeneratör, trafo, akü şarj cihazı gibi cihazların çevresinde bulunması veya parlatıcı, temizlik deterjanı vs. gibi kauçuğa zararlı maddelerin kullanılması sonucu kauçukta çatlaklar oluşmasıneticesinde ortaya çıkmaktadır. Dolayısı ile hasar kullanım hatası neticesi meydana gelmiş olduğundan garanti kapsamında bulunmamaktadır. Bu nedenle herhangi bir değişim veya iadenin yapılması maalesef mümkün değildir.

İnceleme amaçlı olarak bayimize bırakılan lastiklerinizin tarafınızca geri talep edilmesi durumunda lastik inceleme merkezimizden bayimize ulaştırılacaktır. İki ay içerisinde talep edilmeyen lastiklerin ise Ömrünü Tamamlamış Lastiklerin Kontrolü Yönetmeliği çerçevesinde imha edileceğini bilgilerinize sunarız.

175]Saygılarımızla,

175]
Michelin Lastikleri Tic. A.Ş.

Yetkili Bayimiz: FERHAT DEĞER DEĞER OTOMOTİV

tarihinde Özcan Cepheci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Lastik: 195/60 R15 88H TL ENERGYSAV GR

İyi tespit, energy saver lastikler hakkında bilinenlerin teyidi.

Geçen sene Nisan ayında satın aldığım aracımın lastikleri Michelin Primacy HP. Benden önceki sahibi bir sezon kullanmış, ben geçen sene kullandım. Bu sene de 15 gün önce kışlık lastiklerimi çıkarıp yine primacy'leri taktım. Geçen sene hayranlık ve memnuniyetle kulladığım lastikleri bu sene de performansında herhangi bir kayıp görmeden aynı duygularla kullanmaya başladım.

Ağabeyimin aracında energy saver tip lastikler var. İki senenin sounda sizin yaşadığınız sıkıntılar onun lastiklerinde de başladı. Demekki lastiğin hamuru ile ilgili bir olay

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

İyi tespit, energy saver lastikler hakkında bilinenlerin teyidi.

Geçen sene Nisan ayında satın aldığım aracımın lastikleri Michelin Primacy HP. Benden önceki sahibi bir sezon kullanmış, ben geçen sene kullandım. Bu sene de 15 gün önce kışlık lastiklerimi çıkarıp yine primacy'leri taktım. Geçen sene hayranlık ve memnuniyetle kulladığım lastikleri bu sene de performansında herhangi bir kayıp görmeden aynı duygularla kullanmaya başladım.

Ağabeyimin aracında energy saver tip lastikler var. İki senenin sounda sizin yaşadığınız sıkıntılar onun lastiklerinde de başladı. Demekki lastiğin hamuru ile ilgili bir olay

eeee, ben energysaver düşünüyordum, ne olacak şimdi, benim 2 yıllık primacy lerde bile çatlaklar var...

Yorum bağlantısı

Energy saver'lerle ilgili olarak en çok duyduğum şikayet kısa sürede lastiğin üzerinde çatlaklar oluşması ve lastiğin sertleşmesidir. Zaten lastik sertleşirse çatlar değl mi.

Bu nedenle bizim gibi çok fazla km yapmayan kullanıcılara energy önerilmiyor. Yani yılda 30-40000 km yapacak olan adam bu lastiği alacak, az yakmanın nimetlerinden yararlanacak iki sene dolmadan da lastik km. nedeniyle eskiyip yenisini alacak.

Benim primacy'ler 2010 Kasım üretimi 2011 ve 2012 yazında kullanıldı ve dediğim gibi 15 gün önce kışlıklarla değiştirdim. Takarken de iyice kontrol ettim hiç bir çatlak veya deformasyon yoktu. Yeniden balans ayarı bile istemedi.

Senin lastiklerde kılcal çatlaklar oluşmuşsa bir kaç ihtimal ortaya çıkıyor, ya üretim tarihleri eski, ya kışın değiştirmeden kullanıldı, ya da lastikte bir üretim hatası var :unsure2:

Yorum bağlantısı
Özcan Cepheci

Benim düşünceme göre üretim hatasından çok tüketiciyi kandıran reklamlar söz konusu. Energi saver lastiklerin maksimum sağlıklı ömrü 2 yıl biraz zorlarsan 3 ancak bundan hiç bir yerde bahsetmiyorlar tam tersi Lastik ömrü muadillerinden daha uzun ifadelerini kullanıyorlar. Exper arıyor ve aynı lastikten aynı zamanda Bursa'da oturan kardeşimde var diyorum onda henüz sorun yok diyorum verdiği cevap Bursa değince olay tamamen farklılaşıyor. O zaman satış öncesinde lastikler İzmir'e göre farklı Bursa'ya göre farklı ömürde olduklarını bildirsinler diyorum. Cevap veremiyor. Talebiniz ne diyor. Talebim dedim İyi kötü 2.5 yıl lastikleri kullandım ben ücretsiz değişim istemiyorum ancak 5-10 yıl gibi ömürler biçilen ürününüzde aşınma olmadan kullanılamıyacak derecede çürümeler meydana geldi en azından yeni aldıklarımdan bir indirim yapın sonuç olarak piyasanın üzerinde bir fiyata sattığınız lastikleriniz yine 2 yıl içersinde değiştirmek zorunda kalacağım dedim.Tamam ben inceliyeyim durumu deyip telefonu kapattık. Kapayış o kapayış . :)

Bu yıl yine yeni modelini çıkarttık hamuru farklı dediler ve ben yine Michelin aldım bunlarda 2 yıl sonra çürürse bundan sonra almıyacağıma eminim.

Yorum bağlantısı
Ruhan Sorgun

Energy saver'lerle ilgili olarak en çok duyduğum şikayet kısa sürede lastiğin üzerinde çatlaklar oluşması ve lastiğin sertleşmesidir. Zaten lastik sertleşirse çatlar değl mi.

Bu nedenle bizim gibi çok fazla km yapmayan kullanıcılara energy önerilmiyor. Yani yılda 30-40000 km yapacak olan adam bu lastiği alacak, az yakmanın nimetlerinden yararlanacak iki sene dolmadan da lastik km. nedeniyle eskiyip yenisini alacak.

Benim primacy'ler 2010 Kasım üretimi 2011 ve 2012 yazında kullanıldı ve dediğim gibi 15 gün önce kışlıklarla değiştirdim. Takarken de iyice kontrol ettim hiç bir çatlak veya deformasyon yoktu. Yeniden balans ayarı bile istemedi.

Senin lastiklerde kılcal çatlaklar oluşmuşsa bir kaç ihtimal ortaya çıkıyor, ya üretim tarihleri eski, ya kışın değiştirmeden kullanıldı, ya da lastikte bir üretim hatası var :unsure2:

abi 2011 mart üretimi maalesef, 2011 nisanda trafiğe çıkmış araç, 2011 aralıkta ben aldım. bu yılda kış lastiği kullandım. samsunda aşırı soğuk olmadığından soğuk pek etkilemez, ilk defa bir lastiğim bu kadar çatlıyor... :(

Yorum bağlantısı

abi 2011 mart üretimi maalesef, 2011 nisanda trafiğe çıkmış araç, 2011 aralıkta ben aldım. bu yılda kış lastiği kullandım. samsunda aşırı soğuk olmadığından soğuk pek etkilemez, ilk defa bir lastiğim bu kadar çatlıyor... :(

Ruhan, primacy çok yumuşak bir lastik, yani tam bir konfor, rahatlık lastiği, bu yumuşaklığı nedeniyle kış şartlarına dayanıksızdır diye düşünmüştüm. Benim lastikler bir yaz Kocaelide kullanılmış ben de Nisan-Kasım arası burada kullandım. Kışın da müsait yer vardı evde naylon poşetlerde muhafaza ettim. Şimdi takarken de söktüğüm gibiydi. Demekki senin lastiklerin hamurunda bir sorun var.

Yine de primacy diyorum.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Mustafa Erkan

Yazlık Michelin premacy 3 veya Energy saver lastiklerinde ( Pirelli P1 ve Lassa da da var ) servisimizde kampanya varmış. %25 indirim + karta bol taksit yapılıyor. Üretim yılı 2012 48. hafta fiyat 225  - %25 = 168,75 TL   . Şubatta muayene var ve lastiklerim gerçekten bitik vaziyette.  Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erkan Akan

bugün servisle görüştüm 1200 tlye 215 55 16r 93v pramacy lastiğe. sizce 93v hız için iyimi yoksa bildiginiz daha iyisi war mı ? çnkü 97v daha iyi gbı duymustum bi ara bilgisi olan yardımcı olursa sewınırım

Yorum bağlantısı
Berk Yalçın (REZULTEO)

bugün servisle görüştüm 1200 tlye 215 55 16r 93v pramacy lastiğe. sizce 93v hız için iyimi yoksa bildiginiz daha iyisi war mı ? çnkü 97v daha iyi gbı duymustum bi ara bilgisi olan yardımcı olursa sewınırım

Yük endeksi bir lastiğin kg cinsinden taşıyabileceği maksimum ağırlığıyla ilgilidir. Aracınızın üreticisi tarafından belirtilen yük endeksinden daha büyük yük endeksli lastik alabilirsiniz. Yani 93'ten 97'ye geçebilirsiniz.

Hızla ilgili olarak, harfler hız endeksini temsil eder. Bir lastiğin yapabileceği maksimum hızla ilgilidir. Kural yine aynıdır; hız endeksini yüksltebilirsiniz ama düşürmeniz önerilmez.

Yorum bağlantısı
Uğur Samyeli

Yük endeksi bir lastiğin kg cinsinden taşıyabileceği maksimum ağırlığıyla ilgilidir. Aracınızın üreticisi tarafından belirtilen yük endeksinden daha büyük yük endeksli lastik alabilirsiniz. Yani 93'ten 97'ye geçebilirsiniz.

Hızla ilgili olarak, harfler hız endeksini temsil eder. Bir lastiğin yapabileceği maksimum hızla ilgilidir. Kural yine aynıdır; hız endeksini yüksltebilirsiniz ama düşürmeniz önerilmez.

Berk bey benimde naçizane bir konuda görüşlerinize ihtiyacım var.Şu anda 2006 model makyajlı kasa fiestamda 195/15/50 conti 2 lastiklerim var.Bunları 185/55/15 lastiklerle değişmek isterim,komfor ve yakı açısında acaba bana öneriniz ne olur??İlginize şimdiden teşekkür ediyoru.

Yorum bağlantısı
Erkan Akan

teşekkür ederim berk abi

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...