İçeriğe Yönlendir

Michelin Yaz Lastikleri - Sorular, Öneriler, Yorumlar

Erdem Dengel

Recommended Posts

Tansel Yavuz
Bende de Michelin Primacy HP var(üzerinde geldi). Çok güzel lastik ve hamurundan dolayı özelliğini diğer markaların yanı sıra Michelin'in

diğer modellerine göre bile uzun süre kaybetmediğini duydum. Fakat yollardaki çukurları çok hissettiriyor gibi geldi bana. Cmax'i olan bir arkadaşta

aynı yolda sanki çukur yokmuş gibi gidiyoruz(onun lastikleri Bridgestone). Farkın sebebi lastik mi yoksa araba mı anlayamadım.

Michelin sanılanın aksine konforlu yumuşak bir lastik değildir,sadece energy serisi yumuşak ve sessizdir ama onunda yol tutuşu vasat dır,diğer üst serileri primacy, exalto ve sport modelleri diğer markalar ile benzer özelliktedir,hatta daha önce exalto serisini kullandım ve şu anda kullandığım bridgestone adrenalin serisi exalto ve primacy serisinden daha sessiz ve konforlu,halk arasında genelde energy serisi ve er300 serisi kullanıldığı için michelin yumuşaktır kanısı oluşmuş fakat son yıllarda er300 kullananlar gayet memnunlar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Benim bagajdaki en az 5 senelik goodyear stepne 2 senelik er300 lerden çok çok yumuşak.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Geçmiş olsun

1. Yanakta tamir olmaz, olamaz olmamalı, değişecek

2. Liste fiyatı terimne bayılırım, ne zaman tek lastik lazım olsa karşımıza çıkar

3. lastix com sitesi benzeri yerlerde araştırın, 180-200 TL civarında olmalı 205/55/16 lar

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
merhabalar dün akşam araçla büyük kaza atlatdım arabada ve bende hiçbirşey yok ancak sol arkayı dönerken refüjün köşesine vurdum aracı vurdum zannettim bi indim fısss diye bir ses dedim bittim lpg sızıyor baktımki lastik yanaktan gitmiş (mıchelın prımarcy fabrika çıkışlı daha 8binde:(() sıfırına 270 lira dediler lastikçide ufak bir sıyrık olduğunu arkada sorun olmayacağını söyledi yamayla hallettiler dışarıdan hiçbir şey belli değil balon vs yok biliyorum yanak tehlikeli bu şekilde kullansam bi sorun olurmu ?uzun yolda ısınınca yama kaçırırmı ? hiç olmıycak yerde oldu canım çok sıkıldı güzelim lastiğe yazık oldu

Geçmiş olsun,

yaz girmeden araştırmıştım,primacyhp için 170 tlya kadar fiyat almıştım fakat fiyatına rağmen lastiği beğenmeyip gittim 200 tl den adrenalin aldım,bence biraz araştırırsan 180 tl civarına bulabilirsin.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
  • 3 hafta sonra...
Zafer Ayvacı

İkisini yer değiştirsen yine aynı şekli görürsün abi. Bence terslik yok.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

ER300 lerde bu şekilde. Lastiklerin hepsi tek tip kalıptan çıktığı için durum bu şekilde oluyor. Sağ veya sol lastik diye iki kalıp yapmıyorlar. Durum normal.

Bazı jantlarda da durum aynı şekilde. Arabanın bir tarafında jant kolları ters yöne doğru oluyor.

image1ak4.jpg

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Lastikler asimetrik olduğu için lastiğin iki tarafındaki diş profilleri farklı. Dışa gelmesi gereken diş profillerinin olduğu tarafta outside yazar. Böylece tek kalıptan çıkan lastik arabanın bir tarafında düz görünürken diğer tarafında tersmiş gibi gözüküyor.

Arabanın sağ tarafı

pict0414y.jpg

Sol tarafı

pict0139s.jpg

Lastik

pict0274x.jpg

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Varol Güner

continental lastiklerle kaymak gibi yolda giderken yanaktan patladı.allahtan hızım 30-40 civarıydı.4 tane michelin primacy aldım.asfalt yolda çok güzel ses yok ama taşlı yollarda aşırı ses veriyor.4 tanesini bonus cardla 3 taksite 960 tl ye aldım. peşin 1000 tl istedi.oysa ki peşin almak istiyordum. anlamadım gitti.lastik24.com da 217 lira fiyatı var.taktırması balansı hemen hemen aynıya geliyor.

Yorum bağlantısı
Emre Aytan

Ben 2 senede yaklaşık 65 bin km'dir michelin energy saver 185/65 R14 kullanıyorum. Lastiklerin diş derinliği de iyi gibi duruyor. Fakat performans düşmesi ve seste artma var gibi hissetmeye başladım.

ABS de daha sık devreye girer oldu. Bu arada geçen aynı lastiğin 190/60/ R15 ebatlarında honda civic kullanan biri 10bin km kullanmış ve yol tutuşundan hiç memnun değil.

Acaba diyorum ki, benim gözüm bu lastikte açıldığı için mi bu lastik bana güzel geliyordu?

Nette araştırmaların esnasında brigstone turanza ER 300'ü baya övüyorlar. Onunda tek sorunu ses yapmasıymış dediklerine göre. Gerçi turanzanın da karşılığı primacy HP diyorlar.

Acaba diyorumki jantlarımı biraz daha büyütüp, hatta R15 orjinal ghia jantı bulursam çok daha güzel olur, ER 300 ya da primacy HP'ye mi yönelsem.

Yoksa hiç ellemeden saç jantlarla yeni michelin energy saver 185/65 R14 alıp devam mı etsem?

Siz değerli kullanıcıların tecrübeleri ne der bu konuda?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
(düzenlendi)

yakıt tüketimi düşük lastiklerin kötü yanı yol tutuştan ödün vermesi :) mişi energy saver 50 bin km kullandım. 195 60 15. ilk 7 bin km harikaydı. sonraki kmler yavaş yavaş yol tutuş zafiyeti fren performansında kötülüp patinaja çabuk düşme ( otomatik vitesle hemde :) ). 40 bin km sonrası heralde tel kırıklmış içinde ses vs de yapıyordu. 50 bin km olduğunda 2. senesini doldurdu ve değiştim.

peşine daha yeni bir seri diye ve energy saverin yenisi çıkacak lafları yüzünden goodyear effienciel grip aldım. ondada 10 bn km çok güzeldi. ondan sonra ufak ufak abs devreye girme sıklığı başladı ki arabayı sattım. 25 bin km 1 yıl kullandım tam tamına.

185- 65 14 den 195 60 15 e geçince performans ve yakıt tüketiminde kötü etki olabilir. tabi bunu hissetmeye bilirsiniz o ayrı. ben bir daha lastik alırsam focusa 195 55 15 alacam. 2 settir bu ebadı almadım ama bu sefer alacam :p hemde ekonomi odaklı değilde yol tutuşu ve ıslak zemin performansı en sür o ebatta hangi marka ise o lastiği :)

tarihinde Mustafa Tüfekçi tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Halis Parlak

Ölüsü bile güzel. O kadar diyim hocam. :)

Hüseyin Hocam,bana dirisi lazım. :)

İstanbul'da yaz kış işimi görür diye düşünüyorum.Alacağım boyutlar 225/45 R17

Yorum bağlantısı
Hüseyin Matur

Hocam ben bahsi geçen model hariç hepsini kullandım. Son derece memnun kaldım. Şu ana kadar 4.cü takımı eskitiyorum.

Olur da, Allah ilerde bir jetta nasip ederse, ilk takacağım lastikler, pilot sport 3 olur. :p

Hüseyin Hocam,bana dirisi lazım. :)

İstanbul'da yaz kış işimi görür diye düşünüyorum.Alacağım boyutlar 225/45 R17

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Gökhan Kızılkaya

Michelin Primacy hp yerine primacy 3 çıkıyormuş şubat ayında.Testlerde kuru zemin fren mesafesi çok iyi deniyor.

Bende tam lastik alacaktırm.Biraz bekleyeyim bari yeni desen primacy 3 çıksın.(Desen olarak çokta farklı gelmedi bana)

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Michelin Pilot Sport 3 mü?

Michelin Primacy 3 mü?

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Michelin Pilot Sport 3 mü?

Michelin Primacy 3 mü?

Primacy 3.Şubatta çıkacak.Testleri var google da aratınca.

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Michelin Primacy 3 fiyatları ne olabilir acaba? Ben 225/45/17 düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Primacy hp nin yerine çıkacağı için çok farklı olmaz fiyatı.Ama desen hp ile aynı gibi

Yorum bağlantısı
Halis Parlak
Mıchelın lastikleri çok yumuşak yazlığınıda kullandım kışlığınıda şimdi kullanıyorum aracın üstünde ama şuna dikkat çekmeliyim ki yazın yazlık kışın kışlık kullanın derim,mıchelın güzel bir marka .

İstanbul'da kış lastiğine çok fazla gerek yok diye düşünüyorum.Genel teammül de böyle arkadaşlarda.Ankara'da olsam kesin alırdım.İstanbul'da kar çok fazla kalmıyor.Sıcaklık düşük oluyor ama dikkatli kullanılırsa sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Pilot Sport 3 tercih edecek olmamın sebebi ıslak zemin performansının da iyi olduğunu okuyorum.

Yorum bağlantısı
Gökhan Kızılkaya

Normal 4 mevsim lastiklerde ıslak zemin performansı en iyi goodyear optigrip.ADAC testlerini bir inceleyin.Kurudada michelin en konforlu ve sessiz.Goodyear optigrip ıslakta en iyi kurudada michelinden sonra yani mantık olarak optigrip alınası bir lastik.Ama primacy 3 ü beklemek lazım bence

Yorum bağlantısı
Halis Parlak

Gökhan Bey,Benim zamanım var.Yaza doğru 17 jant ve lastik düşünüyorum.Şu an alacak olsam galiba optigrip değil,pilot sport 3 alırdım.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Halis Parlak

Az önce bayiyi aradım henüz hp 3 gelmemiş.Ben de diğer düşündüğüm lastik pilot sport 3 için fiyat aldım nakit olarak

225/45/17: 340 TL

215/45/17: 460 TL

205/50/17: 440 TL

Fiyatlar bayağı yüksek.Ben 225 düşünmüyorum ama daha ucuz neden acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...