İçeriğe Yönlendir

Motor Soğukken Geç çalışıyor

Ömer Faruk Terzi

Recommended Posts

Ömer Faruk Terzi

Arkadaşlar merhaba Ford Turneo Connect 90Ps 18tdci 2004 model aracım var (113000 Km'de).

Motor soğukken uzun süre marşa bastıktan sonra arac çalışıyor ve motor çalışmaya başladığı zaman tekleme yapar gibi oluyor ve sarsılıyor ayrıca çekişte sıkıntı çıkartıyor. Motor ısınınca herhanbi bir problemi kalmıyor gayet sessiz ve normal bir şekilde çalışıyor, çekişinde problem kalmıyor ve motor sıcakken tekrar çalıştırmada sıkıntı çıkmıyor. Bunun nedeni nedir ve bana nekadara m

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Enjektörler damlatıyor olabilir , motorun mekanik aşınması da var. Tahmin yürütmesi zor.

Yorum bağlantısı
Ahmet Özay

Kızdırma bujileri arızalı olduğu zamanda yapabilir kontrol ettirin bence....Tabi Çağlar abinin dediği gibi enjektörlerden de yapabilir.

Zaten kızdırma bujileri çok pahalı değil 4 tanesi 50 TL ilk bunları değiştirin bence...Kolay gelsin kazasız günler...

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Terzi
Enjektörler damlatıyor olabilir , motorun mekanik aşınması da var. Tahmin yürütmesi zor.

tesekkür ederim abi aklıma böyle bi şey gelmemişti motor aşınmıştır demiştim ama enjektörlerin damlatacağı aklıma gelmemişti.

Kızdırma bujileri arızalı olduğu zamanda yapabilir kontrol ettirin bence....Tabi Çağlar abinin dediği gibi enjektörlerden de yapabilir.

Zaten kızdırma bujileri çok pahalı değil 4 tanesi 50 TL ilk bunları değiştirin bence...Kolay gelsin kazasız günler...

servise kontrol ettirdikten sonra ısıtma bujilerinde sıkıntı varsa değiştirtiyim yardımlarınız için tşekkür ederim. inşallah daha kötü bir şey yoktur:)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Vesile ile: mekanik aşınma-arıza halinde, soğuk-sıcak fark etmez problemler devam eder.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Süleyman Filiz

merhaba arkadaşım senin anlattığın sorun ısıtma bujilerindendir bundan emin ol servise gidipte bujilere baktır bir veye bir kaçı yanık olabilir fazla geç kalma marş motorunu yakarsın haberin olsun kazasıs günler dileğiyle süleyma filiz

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Terzi

yorumlarınız için teşekkür ederim tekrar bujilerimi değiştirdim sorunum devam ediyor serviste motoru kontrol ettimdim herhangi bi şey olmadığını sorunun mazot pompasından olabileceğini söylediler ayrıca bujilerin rölesimi varmış ne onada baktırın dediler. sıra onlara geldi biraz masraf açacak gibi :):):) yetkili servisinde mazot pompası için 2500,00 tl civarında tutar az da olabilir artabilirde dediler tahmini söylediler mazot pompasını açmak sadece 400 tl miş :D dışarıda sordum bi tanıdık ustaya oda 1250-1500,00 arasında hallederiz dedi. artık duruma göre hareket edicez.

Yorum bağlantısı
Guest Fehmi Bi

kaçak mazot kullandıysanız pompa gitmiştir.broadway vardı kaçak benzinden fiyatını ikiye katlamıştı nerdeyse.

Yorum bağlantısı
Ömer Faruk Terzi
:nazar::) yok bilindik firma ve aynı yerden alıyorum hep sabit zaten bu sorun başladığındada aracın mazot yakışı arttı fazla yakıyor. aman pompa olmasında enjektör olsun :nazar: daha ucuz
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...