İçeriğe Yönlendir

220 Volt'luk Priz Çalışmadı

Orhan Zeki Kocaman

Recommended Posts

Orhan Zeki Kocaman

Arkadaşlar aracımdaki 220 Volt çıkışın(kol dayamalığının arkasındaki) ne işe yaradığını anlamadım... Geçen arabayı yıkadıktan snra elekrikli süpürge ile içini süpürmek istedim, ama olmadı.. çalışmadı orası.. kontağıda açtım arabayıda çalıştırdım ama elektrikli süpürge çalışmadı.... o çıkış ne işe yara bilen varsa biraz bilgi verebilirmi

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Evdeki elektrik süpürgesi değildir umarım... :) En çok 300 wattlık birşey olması lazım o priz...

Yorum bağlantısı
Görkem Yagtu

Prizin çalışması lazım. Ben laptop, telefon şarjı, fotoğraf makinesi şarjı ve küçük süpürgeler kullanabiliyorum. Ya 1000 küsur wattlık bi süpürgedir ondan dolayı kaldırmadığından çalışmamıştır. Yada muhtemelen bağlantılarında bir sorun vardır.

Yorum bağlantısı
Abdülmecit Cirbil

aynısı benimde başıma geldi,,evde kullanılan süpürgeler yüksek voltla çalışıyor.araç içindeki priz isr bunu destekleyemiyor.problem yok hocam..

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

geçmiş olsun

aracın garantisi varmı

Ben hiç denemedim çalışıyor mu diye; neden geçmiş olsun dediniz, o kadar vahim ne olabilir ki?

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen

Arkadaşlar o prizin gücü 150W onunla en fazla diz üstü bilgisayarınızı sarz edebilirsiniz ya da küçük televizyon çalıştırabilirsiniz. Yüksek güçteki elektrikli cihazları çalıştıramazsınız.Muhtemelen güç fazla çekildiği için elektriği kesmiştir. Küçük birşey örneğin telefon sarj cihazı takarak çalışıp çalışmadığını tekrardan ölçmenizi tavsiye ederim.

Birde bilgi olması için söylüyorum o prizden akım çekilmediği zaman elektrik alamıyorsunuz yani kaza sonucu küçük çocuğunuz oraya birşey sokarsa elektrik çarpmayacak demektir. Bir ölçüm cihazıyla ölçüm yapmak isterseniz elektrik olmadığını görürsünüz ama sarj cihazınızı takınca elektrik gelecektir.

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
Arkadaşlar aracımdaki 220 Volt çıkışın(kol dayamalığının arkasındaki) ne işe yaradığını anlamadım... Geçen arabayı yıkadıktan snra elekrikli süpürge ile içini süpürmek istedim, ama olmadı.. çalışmadı orası.. kontağıda açtım arabayıda çalıştırdım ama elektrikli süpürge çalışmadı.... o çıkış ne işe yara bilen varsa biraz bilgi verebilirmi

İyi ki Ütü bağlamamışsınız. Her gördüğünüz 220 V Priz'in maksimum besleyebileceği bir Güç (Watt ) vardır. Volt ile Watt birimleri çoğu zaman karıştırılır.

O Priz 130-150 Watt arası birşeydi, telefon şarj edersiniz, Notebook bağlarsınız, ya da küçük televizyon.

Daha fazlası sigorta attırır.

Dediğiniz gibi olsaydı bağlardık elektrikli mangalı, oh ne ala memleket...

Sonuçta düşünün ki araç o gücü Aküden alıyor, o akünün eti ne budu ne...

aynısı benimde başıma geldi,,evde kullanılan süpürgeler yüksek voltla çalışıyor.araç içindeki priz isr bunu destekleyemiyor.problem yok hocam..

Yüksek Volt diye bir şey olmaz, bahsettiğiniz yüksek güçtür.

Birde bilgi olması için söylüyorum o prizden akım çekilmediği zaman elektrik alamıyorsunuz yani kaza sonucu küçük çocuğunuz oraya birşey sokarsa elektrik çarpmayacak demektir. Bir ölçüm cihazıyla ölçüm yapmak isterseniz elektrik olmadığını görürsünüz ama sarj cihazınızı takınca elektrik gelecektir.

Bende öyle bir durum yok, sonuçta orada o gerilim var, kimsenin parmağını oraya sokmasını istememem, dediğiniz gibiyse de çocuk parmağını sokunca zaten akım çekecektir, Allah korusun... Çocuğunuz yaramazsa kilitler var, onları takmakta fayda var...

Yorum bağlantısı
Mahmut Türkmen
Bende öyle bir durum yok, sonuçta orada o gerilim var, kimsenin parmağını oraya sokmasını istememem, dediğiniz gibiyse de çocuk parmağını sokunca zaten akım çekecektir, Allah korusun... Çocuğunuz yaramazsa kilitler var, onları takmakta fayda var...

Araç lastik tekerleklerin üzerinde olduğu için benim dediğim gibi bir durum olmasa bile çarpma olmaz( bunu ölçüm yapacak arkadaşım söyledi kendisi elektronik müh.dir ve doktorasını bitirmek üzere) hatta ben teoride bunu birçoğumuz gibi bildiğim halde önce pek inanasım gelmedi ama kendisi normal odadaki prize saatçi tornavidasını sokup çıplak elle tuttu:)) ( tabi faz ve nötr aynı anda değil)

Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Belirli bir wat gücünden sonraki akımlar için , akü koruma veya tesisat koruma devresi vardır. Benim 12 V çıkışa 220 v dönüştürü bağlıyorum. Özellikle pikniğe falan gittimde dizüstü bilgisayarı ve küçük televizyonu çalıştırıyorum aynı anda. Watta düşüş olduğunda korumaya geçip kapatıyor. (yaklaşık 2,5 saat)

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Basit bir 12 DC - 220 AC konvertöre muhtemelen 1000-1200 Wattlık süpürge bağlamışsınız.. iki ihtimal söz konusu..

1-(iyi ihtimal): koruma devresi aşırı güç dolayısıyla devreyi kemiştir..

2-(kötü ihtimal): aşırı yük çekildiği için transistörler yanmıştır..

bu arada yukarıda bir arkadaş belirtmiş çarpmaz diye.. doğrudur.. konvertör muhtemelen tetiklemelidir.. nötr-faz aynı anda tutmadıktan sonra çalışmaz..

benim araçta yoktu (ghialarda yok titaniumlarda geldi), ben de kendim yapıverdim.. burada paylaşmak nasip olmadı bir türlü, fırsat olmadı.. konusunu bile açmıştım..

:vreka:

Yorum bağlantısı
Adem Cengiz
Araç lastik tekerleklerin üzerinde olduğu için benim dediğim gibi bir durum olmasa bile çarpma olmaz( bunu ölçüm yapacak arkadaşım söyledi kendisi elektronik müh.dir ve doktorasını bitirmek üzere) hatta ben teoride bunu birçoğumuz gibi bildiğim halde önce pek inanasım gelmedi ama kendisi normal odadaki prize saatçi tornavidasını sokup çıplak elle tuttu:)) ( tabi faz ve nötr aynı anda değil)

Bahsettiğiniz deneyler, boş tüfeği eli tetikte arkadaşınıza tutmaya benziyor, Şeytan doldurur, elektriğin şakası yok...

Yorum bağlantısı
  • 3 yıl sonra...
Fatih Mehmet Uslu
(düzenlendi)

Focus 3 için, konsolun arkasında 12 volt çıkışı var. Buraya şarj aleti gibi normal iki uçlu fiş takabilmemiz için nasıl bir dönüştürücü almamız gerekiyor.

tarihinde Fatih Mehmet Uslu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan
Serkan Toker

Focus 3 için, konsolun arkasında 12 volt çıkışı var. Buraya şarj aleti gibi normal iki uçlu fiş takabilmemiz için nasıl bir dönüştürücü almamız gerekiyor.

12 voltluk çıkıştan evde kullandığınız 220 v. şebekeye bağlanmaya uygun fişli şarj cihazını kullanmazsınız, onu sormuyorsunuz sanırım ?

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Sadece cep telefonu içinse yukarıda linkleri verildiği gibi 20-30W güç dönüştürebilen 10-20TL lik aparatlardan alabilirsiniz, ama laptop filan da şarj ederim diyorsanız mininmum 100-150W lık birşey bulun ancak yüksek kapasiteliolanlarda birhayli yer kaplıyor. Koltuğu söküp (hatta belki sökmeden) altına sabitleyebilirseniz, hem sabit olur hemde yer kaplamaz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
(düzenlendi)

12 voltluk çıkıştan evde kullandığınız 220 v. şebekeye bağlanmaya uygun fişli şarj cihazını kullanmazsınız, onu sormuyorsunuz sanırım ?

Aslında tam olarak cep telefonu ve dizüstü bilgisayar şarj etmek için istiyorum. Hatta zorlarsak, fotoğraf makinesinin pilini de şarj edebilecek bir dönüştürücü gerekli.

http://www.hepsibura...tegoryId=252871

Bu tarz dönüştürücüler almalısınız. İhtiyaca göre kapasitesini belirleyeceksiniz..

Basit aletler için ceptelefonu şarjı falan için buda olur ..

http://www.hepsibura...efview%3dlister

Peki focus 3'ün orta konsolun arkasındaki çıkış, bildiğimiz çakmaklık çıkışı gibi mi?

tarihinde Fatih Mehmet Uslu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Aslında tam olarak cep telefonu ve dizüstü bilgisayar şarj etmek için istiyorum. Hatta zorlarsak, fotoğraf makinesinin pilini de şarj edebilecek bir dönüştürücü gerekli.

Peki focus 3'ün orta konsolun arkasındaki çıkış, bildiğimiz çakmaklık çıkışı gibi mi?

Hiç görmedim :(

Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Laptop için 120-150W çıkışlı çok rahat yeter, 4 çekirdekli performansa yönelik bir laptopum var adaptörü nominal gücü 90W yazıyor peak noktada en fazla 100-110W çekebiliyordur (oda hep pili şarj ederken hemde bilgisayar açıkken olur)... Zaten Focus 2,5 tit.larda arka 220V prizi üzerinde max. 150W yazar. Batarya şarjı hiçbirşey değil en kaba SLR ınki 5-10W tır. Gereksiz yere çok yüksek bişey almayın, çakmaklığın sigortasını attırırsınız... Hatta çıkışınız 150W kaldırırmı ona bile emin değilim kitapçıktan bakın kaç amperlik sigorta var, amper değerini 12 ile çarpın.. örneğin 10A lik sigorta varsa 120W tan daha yüksek çekemezsiniz, çekerseniz sigorta atar. Aman diyim sigortayı yükseltmeyin sonuçta oraya gelen kablonun bir kapasitesi var Allah korusun yangın bile çıkartır.

Siz en iyisi o çıkışın sigortasını kitapçıktan bulun kaç amper olduğuna bakın (tahminim 10-15 A dir) değeri 12 ile çarpıp ona göre kapasitede bir dönüştürücü alın ve elektrik süpürgesi gibi çok yüksek güç çekecek cihazlar takmayın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Siz en iyisi o çıkışın sigortasını kitapçıktan bulun kaç amper olduğuna bakın (tahminim 10-15 A dir) değeri 12 ile çarpıp ona göre kapasitede bir dönüştürücü alın ve elektrik süpürgesi gibi çok yüksek güç çekecek cihazlar takmayın.

Benim aldığım 300 wattlık cihazın aküden elektrik almak için maşalarıda çıktı kutusundan...Üreticide aslında uyarıyı yapıyor ama dikkat etmek lazım, çok doğru...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kutay Akçar

Benim aldığım 300 wattlık cihazın aküden elektrik almak için maşalarıda çıktı kutusundan...Üreticide aslında uyarıyı yapıyor ama dikkat etmek lazım, çok doğru...

Evet yüksek kapasiteli olanlar ihtiyaç halinde kutup başından direk bağlanılabilir, en fazla olup olacağı aküyü yemek olabilir, başka riski olmaz.

Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu

Laptop için 120-150W çıkışlı çok rahat yeter, 4 çekirdekli performansa yönelik bir laptopum var adaptörü nominal gücü 90W yazıyor peak noktada en fazla 100-110W çekebiliyordur (oda hep pili şarj ederken hemde bilgisayar açıkken olur)... Zaten Focus 2,5 tit.larda arka 220V prizi üzerinde max. 150W yazar. Batarya şarjı hiçbirşey değil en kaba SLR ınki 5-10W tır. Gereksiz yere çok yüksek bişey almayın, çakmaklığın sigortasını attırırsınız... Hatta çıkışınız 150W kaldırırmı ona bile emin değilim kitapçıktan bakın kaç amperlik sigorta var, amper değerini 12 ile çarpın.. örneğin 10A lik sigorta varsa 120W tan daha yüksek çekemezsiniz, çekerseniz sigorta atar. Aman diyim sigortayı yükseltmeyin sonuçta oraya gelen kablonun bir kapasitesi var Allah korusun yangın bile çıkartır.

Teşekkür ederim. inceleyeceğim sigorta mevzusunu.

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Mustafa Çiçek

Bu ürünle bilgisayar şarj edebilir miyim? Sağlıklı olur mu?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...