İçeriğe Yönlendir

Ön Kapı Açılınca İçeri Egzoz Gazı Kokusu Geliyor

Halil Yakut

Recommended Posts

Halil Yakut

Merhaba arkadaşlar 2004 fiesta tdci 116000 km de.

Ön sağ kapı açılınca araç içerisine egzos gazı kokusu geliyor. Sebebi sizce ne olabilir? Fenni muayene sırasındas egzoz da delik tesbit edilmişti. Arka susturucudaki deliğe kaynak yaptırmıştım. Acaba egzoz da tekrar delikmi oluştu dersiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halil Yakut
Kapı açık değilken havandırmadan da geliyor mu aynı koku.

havalandırmadan koku gelmiyor Görkem bey. Sadece kapı açılınca koku geliyor

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu

O zaman dediğiniz gibi egsoz dan olabilir. Ama enjektör o-ringlerinide gözardı etmeyin genellikle mazot veya egsoz kokusu bu o-ringler yıprandığında geliyor.

Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu
(düzenlendi)
Belki çok basit bir yargı olucak ama yinede söylemek istiyorum.

Rüzgarın hafif biçimdde arkadan esme payı var mı? :)

Aklıma gelmedi değil ama bu egsoz kokusu sorunu fiestalarda kronik olduğu için sorun varmış gibi yaklaştım. :)

tarihinde G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Araç altından egzos kaçağı var ise, özellikkle kapı açılınca koku hissedilir.

Yorum bağlantısı
Halil Yakut
Araç altından egzos kaçağı var ise, özellikkle kapı açılınca koku hissedilir.

Bende egzos ta delik olabileceğini düşünüyorum. Çünkü 3 senedir araçta böyle bir sorun yoktu.

Çağlar beyin düşüncesi de bu yönde olmuş.

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever

eğer egzoz sisteminde kaçak varsa araç çalıştırılığ liftle kaldırıldığında sorun anlaşılır mı acaba ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci

birkaç fiestada bu şikayetle karşılaşmıştım ben problem göremedim ama aracın kullanıcıları sağ kapıdan yada sağ kapı camı acılınca egzost kokusu şikayeti vardı ama problami çözememiştik

Yorum bağlantısı
Halil Yakut
birkaç fiestada bu şikayetle karşılaşmıştım ben problem göremedim ama aracın kullanıcıları sağ kapıdan yada sağ kapı camı acılınca egzost kokusu şikayeti vardı ama problami çözememiştik

Mustafa bey bu koku üç senedir yoktu. İki aylık bir mesele. İlk seferlerde arkadaşlarında dediği gibi rüzgarın ters esmesinden filan diye düşündüm ama neredeyse kapının her açılışında koku içeri giriyor. Bende şimdilik egzozta delik olabileceğinden şüpheleniyorum.

Yorum bağlantısı
Nuri Atasever
Mustafa bey bu koku üç senedir yoktu. İki aylık bir mesele. İlk seferlerde arkadaşlarında dediği gibi rüzgarın ters esmesinden filan diye düşündüm ama neredeyse kapının her açılışında koku içeri giriyor. Bende şimdilik egzozta delik olabileceğinden şüpheleniyorum.

benim araçtada camı açınca bazen egzoz kokusu geliyor ama motor bölümünde koku yok. bence egzozun aşşağı doğru konumlandırılmasından kaynaklanan bir koku bu özellikle durunca farkediyorum rüzgarın da etkisiyle içeri geliyor koku

Yorum bağlantısı
Yasin Balım

yakıtınızı farklı markadan alınca geçiyor mu? beim gtl veya bp den alınca oluyo koku diğer örneğin shell in euro dizelini alınca olmuyor koku.

Yorum bağlantısı
Halil Yakut
yakıtınızı farklı markadan alınca geçiyor mu? beim gtl veya bp den alınca oluyo koku diğer örneğin shell in euro dizelini alınca olmuyor koku.

Ben hep yakıtı shel euro dizel alırım

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Gürsel Şen

benimde aracın sol kapı tarafında ilk çalışmada koku oluyo. motoru kontrol ettirdim sıkıntı yok. sadece aracı sol tarafından altından geliyor ama 15-20 saniye sonra koku kalmıyor. 2 aydır var bu koku bendede. 

Yorum bağlantısı
  • 10 yıl sonra...
Binnur Şentürk
Halil Yakut yazdı:

Merhaba arkadaşlar 2004 fiesta tdci 116000 km de.

Ön sağ kapı açılınca araç içerisine egzos gazı kokusu geliyor. Sebebi sizce ne olabilir? Fenni muayene sırasındas egzoz da delik tesbit edilmişti. Arka susturucudaki deliğe kaynak yaptırmıştım. Acaba egzoz da tekrar delikmi oluştu dersiniz?

Halit bey merhaba ayni sorun 2007 1.4 dizel fiesta aracimda var hatta bazen yag kokusu gibi kukurt kokusuda deniliyo genzimi yakiyo mavi duman yok beyaz duman yok ama bir turlu cozemedim en son yag sogutucu katalizore damlatabilir dediler ona bakcam siz cozebildiniz mi 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Binnur Şentürk yazdı:

genzimi yakiyo mavi duman yok beyaz duman yok

enjektör pulları kaçırıyor olabilir

Yorum bağlantısı
Celal Aydın

Egzoz spirali, enjektör pulları

Bu ikisi havalandırmadan koku verir.

Yorum bağlantısı
Binnur Şentürk
Celal Aydın yazdı:

Egzoz spirali, enjektör pulları

Bu ikisi havalandırmadan koku verir.

Celal bey koku motordan veya havalandirmadan degil belli bir isinmadan sonra sol on kapi veya cam acilinca egsoz kokusu iceri geliyo arabayi cok zorlarsam geniz yakiyo hatta bir gun havalandirmayi ful actim yola oyle gittim burnuma havalandirmadan koku hic gelmedi egzosdan supheliniyorum tampondan disari cikmiyo ucu tampondan icerimi veriyo aceba dedim ama

Binnur Şentürk yazdı:

Celal bey koku motordan veya havalandirmadan degil belli bir isinmadan sonra sol on kapi veya cam acilinca egsoz kokusu iceri geliyo arabayi cok zorlarsam geniz yakiyo hatta bir gun havalandirmayi ful actim yola oyle gittim burnuma havalandirmadan koku hic gelmedi egzosdan supheliniyorum tampondan disari cikmiyo ucu tampondan icerimi veriyo aceba dedim ama

Sag on kapi sag cam duzeltiyorum.

Çağlar Bayur yazdı:

enjektör pulları kaçırıyor olabilir

Pullar yeni degisti halen var

Yorum bağlantısı
Celal Aydın
Binnur Şentürk yazdı:

Sag on kapi sag cam

Egzoz sağ arkada, oradan gelmesi normal, komple egzozu kontrol ettirin, muhtemelen delinmiştir bir noktası veya çürümüştür.

Binnur Şentürk yazdı:

tampondan disari cikmiyo ucu

Onunda etkisi çok, dizel aracımda kokuyu hissederdim kapı açıkken, bir de rüzgarın yönü önemli tabi.

Bir nokta daha var, arka tamponun iç kısımlarında sağlı sollu iki tane havalandırma menfezi bulunur. Eğer onlar kırıksa, oradan da kokuyu içeri alabilir, güncel aracımda yaşadım bunu, değiştirince koku gitti.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...