Halil Yakut 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Merhaba arkadaşlar 2004 fiesta tdci 116000 km de. Ön sağ kapı açılınca araç içerisine egzos gazı kokusu geliyor. Sebebi sizce ne olabilir? Fenni muayene sırasındas egzoz da delik tesbit edilmişti. Arka susturucudaki deliğe kaynak yaptırmıştım. Acaba egzoz da tekrar delikmi oluştu dersiniz? 1 Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Kapı açık değilken havandırmadan da geliyor mu aynı koku. Yorum bağlantısı
Halil Yakut 26 Şubat 2010 Yazar Paylaş 26 Şubat 2010 Kapı açık değilken havandırmadan da geliyor mu aynı koku. havalandırmadan koku gelmiyor Görkem bey. Sadece kapı açılınca koku geliyor Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 O zaman dediğiniz gibi egsoz dan olabilir. Ama enjektör o-ringlerinide gözardı etmeyin genellikle mazot veya egsoz kokusu bu o-ringler yıprandığında geliyor. Yorum bağlantısı
Görkem Azizoğlu 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 (düzenlendi) Belki çok basit bir yargı olucak ama yinede söylemek istiyorum.Rüzgarın hafif biçimdde arkadan esme payı var mı? Aklıma gelmedi değil ama bu egsoz kokusu sorunu fiestalarda kronik olduğu için sorun varmış gibi yaklaştım. 26 Şubat 2010 tarihinde G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Araç altından egzos kaçağı var ise, özellikkle kapı açılınca koku hissedilir. Yorum bağlantısı
Halil Yakut 26 Şubat 2010 Yazar Paylaş 26 Şubat 2010 Araç altından egzos kaçağı var ise, özellikkle kapı açılınca koku hissedilir. Bende egzos ta delik olabileceğini düşünüyorum. Çünkü 3 senedir araçta böyle bir sorun yoktu. Çağlar beyin düşüncesi de bu yönde olmuş. Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 eğer egzoz sisteminde kaçak varsa araç çalıştırılığ liftle kaldırıldığında sorun anlaşılır mı acaba ? Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 birkaç fiestada bu şikayetle karşılaşmıştım ben problem göremedim ama aracın kullanıcıları sağ kapıdan yada sağ kapı camı acılınca egzost kokusu şikayeti vardı ama problami çözememiştik Yorum bağlantısı
Halil Yakut 26 Şubat 2010 Yazar Paylaş 26 Şubat 2010 birkaç fiestada bu şikayetle karşılaşmıştım ben problem göremedim ama aracın kullanıcıları sağ kapıdan yada sağ kapı camı acılınca egzost kokusu şikayeti vardı ama problami çözememiştik Mustafa bey bu koku üç senedir yoktu. İki aylık bir mesele. İlk seferlerde arkadaşlarında dediği gibi rüzgarın ters esmesinden filan diye düşündüm ama neredeyse kapının her açılışında koku içeri giriyor. Bende şimdilik egzozta delik olabileceğinden şüpheleniyorum. Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 Mustafa bey bu koku üç senedir yoktu. İki aylık bir mesele. İlk seferlerde arkadaşlarında dediği gibi rüzgarın ters esmesinden filan diye düşündüm ama neredeyse kapının her açılışında koku içeri giriyor. Bende şimdilik egzozta delik olabileceğinden şüpheleniyorum. benim araçtada camı açınca bazen egzoz kokusu geliyor ama motor bölümünde koku yok. bence egzozun aşşağı doğru konumlandırılmasından kaynaklanan bir koku bu özellikle durunca farkediyorum rüzgarın da etkisiyle içeri geliyor koku Yorum bağlantısı
Yasin Balım 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 yakıtınızı farklı markadan alınca geçiyor mu? beim gtl veya bp den alınca oluyo koku diğer örneğin shell in euro dizelini alınca olmuyor koku. Yorum bağlantısı
Nuri Atasever 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 ben son 2 3 aydır hep bp den aldığım için koku var diğer markaları bilmiyorum Yorum bağlantısı
Halil Yakut 27 Şubat 2010 Yazar Paylaş 27 Şubat 2010 yakıtınızı farklı markadan alınca geçiyor mu? beim gtl veya bp den alınca oluyo koku diğer örneğin shell in euro dizelini alınca olmuyor koku. Ben hep yakıtı shel euro dizel alırım Yorum bağlantısı
Gürsel Şen 24 Ağustos 2014 Paylaş 24 Ağustos 2014 benimde aracın sol kapı tarafında ilk çalışmada koku oluyo. motoru kontrol ettirdim sıkıntı yok. sadece aracı sol tarafından altından geliyor ama 15-20 saniye sonra koku kalmıyor. 2 aydır var bu koku bendede. Yorum bağlantısı
Binnur Şentürk 6 Ekim Paylaş 6 Ekim Halil Yakut yazdı: Merhaba arkadaşlar 2004 fiesta tdci 116000 km de. Ön sağ kapı açılınca araç içerisine egzos gazı kokusu geliyor. Sebebi sizce ne olabilir? Fenni muayene sırasındas egzoz da delik tesbit edilmişti. Arka susturucudaki deliğe kaynak yaptırmıştım. Acaba egzoz da tekrar delikmi oluştu dersiniz? Halit bey merhaba ayni sorun 2007 1.4 dizel fiesta aracimda var hatta bazen yag kokusu gibi kukurt kokusuda deniliyo genzimi yakiyo mavi duman yok beyaz duman yok ama bir turlu cozemedim en son yag sogutucu katalizore damlatabilir dediler ona bakcam siz cozebildiniz mi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ekim Paylaş 7 Ekim Binnur Şentürk yazdı: genzimi yakiyo mavi duman yok beyaz duman yok enjektör pulları kaçırıyor olabilir Yorum bağlantısı
Celal Aydın 8 Ekim Paylaş 8 Ekim Egzoz spirali, enjektör pulları Bu ikisi havalandırmadan koku verir. Yorum bağlantısı
Binnur Şentürk 9 Ekim Paylaş 9 Ekim Celal Aydın yazdı: Egzoz spirali, enjektör pulları Bu ikisi havalandırmadan koku verir. Celal bey koku motordan veya havalandirmadan degil belli bir isinmadan sonra sol on kapi veya cam acilinca egsoz kokusu iceri geliyo arabayi cok zorlarsam geniz yakiyo hatta bir gun havalandirmayi ful actim yola oyle gittim burnuma havalandirmadan koku hic gelmedi egzosdan supheliniyorum tampondan disari cikmiyo ucu tampondan icerimi veriyo aceba dedim ama Binnur Şentürk yazdı: Celal bey koku motordan veya havalandirmadan degil belli bir isinmadan sonra sol on kapi veya cam acilinca egsoz kokusu iceri geliyo arabayi cok zorlarsam geniz yakiyo hatta bir gun havalandirmayi ful actim yola oyle gittim burnuma havalandirmadan koku hic gelmedi egzosdan supheliniyorum tampondan disari cikmiyo ucu tampondan icerimi veriyo aceba dedim ama Sag on kapi sag cam duzeltiyorum. Çağlar Bayur yazdı: enjektör pulları kaçırıyor olabilir Pullar yeni degisti halen var Yorum bağlantısı
Celal Aydın 10 Ekim Paylaş 10 Ekim Binnur Şentürk yazdı: Sag on kapi sag cam Egzoz sağ arkada, oradan gelmesi normal, komple egzozu kontrol ettirin, muhtemelen delinmiştir bir noktası veya çürümüştür. Binnur Şentürk yazdı: tampondan disari cikmiyo ucu Onunda etkisi çok, dizel aracımda kokuyu hissederdim kapı açıkken, bir de rüzgarın yönü önemli tabi. Bir nokta daha var, arka tamponun iç kısımlarında sağlı sollu iki tane havalandırma menfezi bulunur. Eğer onlar kırıksa, oradan da kokuyu içeri alabilir, güncel aracımda yaşadım bunu, değiştirince koku gitti. Yorum bağlantısı
Recommended Posts