İçeriğe Yönlendir

Focus mu? Corolla mı?


Meltem Aydın

Recommended Posts

Meltem Aydın

ötv indirimiyle araç alacağız bu iki araç arasında kaldık

focus sedan 1.6 titanyum dizel 33 bin

corolla 1.4 elegant dizel 34 bin.

hangisi?teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Tabiki Focus.. Toyotalarda iyi ama ne focus gibi gider nede focus gibi döner... hemde focus daha ucuz...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ötv indirimli araç sanırım 5 yıl boyunca satılamıyor, sadece bu pencereden bakınca, en yeni kasayı çıkarmış olan Fluence ye de bakardım.

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

İki araca da fikir sahibi olacak kadar binmişliği olan biri olaraktan "Focus" derim.. Neden derseniz motor gücü, mekanik aksam sağlamlığı, direksiyon tepkileri, yol tutuşu v.s. gibi konularda focus öne çıkıyor.. d-4d corolla çok hantal.. tamam focus biraz gürültülü ama okadarcık kusur oluversin.. ;)

Yorum bağlantısı
Şenol Tırak
(düzenlendi)

2009 Aralık sonunda Eskişehir ford bayisine gittim. sıfır focus alacaktım. benim opel astrayla takas yapalım dedim.76 binde servis bakımlı tertemiz 2004 1.6 model opel astra classic aracımı 15500 liraya sayarız dediler.sinirden bişey demeden arkama bile bakmadan çıktım gittim. 15 gün önce de aracımı 19bin liraya sattım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aradaki farka bakar mısınız!!! fordda takas yapmaya kalksam 3500 lira takas zararım vardı!!!!! herneyse...... konuya gelelim: fordaki satış uzmanı(azmanı) bayan bana ESPli araç getiremeyeceklerini, Türkiyede bunun mümkün olmadığını, ESpnin çok da gerekli olmadığını ( ona neyse!!!!), dizel olarak da artık sadece 90 beygir gücünde DİZEL motor seçeneğine sahip focus geleceğini, bundan böyle Türkiyeye 109 beygir gücünde motor seçeneğine sahip DİZEL focus gelmeyeceğini söylediiiiii!!!!!!

arkadaş ise topic başlığında 109 beygir gücünden bahsetmiş.... şimdi kim doğru???? forddaki bayan arkadaş mı yoksa topiği başlatan arkadaş mı? yoksa forddaki satış uzmanı bayan arkadaş ellerindeki ESPsiz 90 beygirlik dizeli mi kakalamaya çalışmış!!!! ;)

tarihinde ?enol T?rak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik
2004 1.6 model opel astra classic aracımı 15500 liraya sayarız dediler.sinirden bişey demeden arkama bile bakmadan çıktım gittim. 15 gün önce de aracımı 19bin liraya sattım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aradaki farka bakar mısınız!!! fordda takas yapmaya kalksam 3500 lira takas zararım vardı!!!!!

Bu forda özel değil,tüm markalarda aynı durum mevcut. Takasta sizin aracı öldürüp,2.el satışlarında dünyada tek konumuna sokarlar.

fordaki satış uzmanı(azmanı) bayan bana ESPli araç getiremeyeceklerini, Türkiyede bunun mümkün olmadığını, ESpnin çok da gerekli olmadığını

Hadi ordan deseydiniz keşke.

yoksa forddaki satış uzmanı bayan arkadaş ellerindeki ESPsiz 90 beygirlik dizeli mi kakalamaya çalışmış!!!!

maalesef evet.

Bu arada satış azmanı tanımlamasına hayran kaldım. :lol2:

Yorum bağlantısı
Meltem Aydın

teşekkür ederim herkese,hatırlayan vardır daha öncede "ötvsiz focus benzinli mi dizel mi" diye başlık açmıştım yorumların çoğu dizel alma taraftarıydı.

golf kaliteli araba focus taki özellikleri ekleyince indirimsiz fiyat 60 bine çıkıyor.

salı günü corollayı kullandım,dün focus u kullandım donanım olarak focus önde.çok kararsız kaldık.

dün bir arkadaş ta yazmışya nefret ettim ford tan diye.

dün bayiden çıkarken tamam focus diyordum ama şimdi biraz oturup düşünmeliyiz diyorum.

hiç bakmadığımız arabalar nissan,citroen,renault,honda .

test ettiklerimiz jetta,yeni astra,hyundai,corolla,focus.

yılda en fazla 1o-12bin km yapabiliriz.

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz
2009 Aralık sonunda Eskişehir ford bayisine gittim. sıfır focus alacaktım. benim opel astrayla takas yapalım dedim.76 binde servis bakımlı tertemiz 2004 1.6 model opel astra classic aracımı 15500 liraya sayarız dediler.sinirden bişey demeden arkama bile bakmadan çıktım gittim. 15 gün önce de aracımı 19bin liraya sattım!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! aradaki farka bakar mısınız!!! fordda takas yapmaya kalksam 3500 lira takas zararım vardı!!!!! herneyse...... konuya gelelim: fordaki satış uzmanı(azmanı) bayan bana ESPli araç getiremeyeceklerini, Türkiyede bunun mümkün olmadığını, ESpnin çok da gerekli olmadığını ( ona neyse!!!!), dizel olarak da artık sadece 90 beygir gücünde DİZEL motor seçeneğine sahip focus geleceğini, bundan böyle Türkiyeye 109 beygir gücünde motor seçeneğine sahip DİZEL focus gelmeyeceğini söylediiiiii!!!!!!

arkadaş ise topic başlığında 109 beygir gücünden bahsetmiş.... şimdi kim doğru???? forddaki bayan arkadaş mı yoksa topiği başlatan arkadaş mı? yoksa forddaki satış uzmanı bayan arkadaş ellerindeki ESPsiz 90 beygirlik dizeli mi kakalamaya çalışmış!!!! :)

Eylül başında bir cumartesi günü, ben de oradaydım. Cebimde param araç almak üzere ismi lazım değil bayiye geldim. Orada bulunan 20 adet ikinci el ve sıfır aracı motor bölümüne kadar incelememe rağmen bir Allahın kulu gelip te buyur etmeyi falan geçtim, "Kardeşim elleme bozulur." veya " Ne baktın bilader." bile demedi. Orada bulunan görevli hanıma (Sanırım temizlik ve çay servisi işlerine bakıyor. Görünürde başka kimse yoktu çünkü.) müşteri temsilcilerinin nerede olduğunu sordum. "Ofislerinde" cevabı ile bir kat daha şaşırdım. Kafamı çevirip ofislere doğru baktım. Jaluziler kapalı. Görevli hanıma nazikçe "kendilerini" çağırmalarını rica ettim. Hanım bir dakka sonra geldi ve "Meşkullermiş efendim" dedi. :good1: utana sıkıla "Biraz bekleyin isterseniz." diye ekledi. İftar yaklaşıyor. (Hatırlarsanız ramazan) Ben teşekkür edip çıktım. Eve gelip Otokoç'a sağlam bir şikayet e-postası yazdım. Pazartesi arkadaş sağlam haşlanmış olacak ki yana yakıla beni aradı. Özürler falan gırla tabi "kendilerine" geçmiş olsun dileklerimi iletip ikinci el istediğim özelliklerde Ankara'da bir araç bulduğumu anlaşırsak onu alacağımı anlaşamazsak ta bir daha Ford bayisine uğramayacağımı söyledim.

Her işte bir hayır var deler ya öyle. Siz 3500 lira kazançlı çıkmışsınız. Ben de sıfır emsali bakımlı bir aracı çok daha ucuza aldım. Bir daha da Otokoç'un satış tarafına hiç uğramadım. Bu da benim hikayem...

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz
Meltem hn., senede 10-12 bin km icin dizel dogru secim degil. Arada odediginiz motor fiyat farkini cikarmak icin, senede en az 30.000 km yapmaniz ve en az 3 sene bu sekilde devam etmeniz gerek. Ben sizin bu kilometreye ancak 10 sene sonunda ulasacaginizi dusunuyorum, kaldi ki o zamana kadar bu arabayi kesin cikartirsiniz elden.

Muhlis bey,

Bu durum şimdi böyle değil. Dizel eskiden fazla kilometre yapan için ekonomik oluyordu ama şimdi ikinci elde dizelin avantajı arttıkça kabul edilebilir seviyelere indi.

Şuraya bir göz atın isterseniz.

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Guest Fuat

Ötv indirimini okuyunca yine mi bir indirim dalgası var diye düşündüm bir an.

Sanırım bu arkadaşın verdiği fiyatlar engelli ötv siz hali değilmi?

Yorum bağlantısı
Guest Fuat

Muhlis beye kısmen katılıyorum.

Sıfır araç alırken aksesuara veya dizel seçeneğine verdiğiniz farkı 2. elde tamamen çıkaramıyorsunuz.

Örnek: Titanyum -trend farkı 3-4 bin lira sıfırda 2-3 yaşındaki 2.elde 2 binlira fark.

Dizelde de aynı durum var sanırım.

Yorum bağlantısı
Furkan Esgin

Bence toyota alın derim. Tamam motoru focus motoru gibi değil ama öldürmeyede gerek yok bence gayet yeterli bir motoru var. Yakıt tüketimide bu orantıda focustan düşük. İçinede binmiştim Dış sesler ve motor sesini focusa göre yüzde 40 daha az alıyor diyebilirim focusta ses oldukça fazla. 2.elide kesinlikle focustan iyi. Bana göre tek dez avantajı uzun olması. Güvenlik ve konforuda iyi . Karar sizin hayırlısı olsun diyelim.

Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz
Yavuz bey, uzun sure dizel kullandim. Sizde kullaniyorsunuz su an, belli ki arac yeni ve henuz basiniza masraf acmamis, hersey gulluk gulistanlik iken dizel bu rakamlari cikartabilir, ama sorunlar bas gosterince kazandiginiz rakamlari cok cok hizli tamir ve yedek parcaya vermeye baslarsiniz. Benim arabayi satma sebebim, arabamda cikan enjektor sorununun cok yuksek meblalara cozulebilecek durumda olmasi idi. aylik 109 lira kazanci olan dizel, 3.5 milyarlik enjektor faturasini ancak 3 senede cikartir, ki bence degmez. Kaldi ki satarken ikinci elde, sifir alirken odediginiz 4-5 milyar farki, 2 bilemediniz 3 milyar olarak geri alirsiniz ki o da ayrica zarar.

Yani dusuk kilometre icin dizel akil kari degil bence. Tup ve atmosferik motor en mantiklisi.

Doğru, şeytan kulağına masraf açmadı çok şükür. Gerçi ben de çok pimpirikli davranıyorum. Bakıma gelmeden yağ, filtre değişimi, istasyon seçiminde özen v.s. bazen dediğiniz gibi "Ne anladım ben bu işten yakıttan kazandığımı, filtreye yağa veriyorum" diyorum. Gerçi yakıt tasarrufundan memnunum genelde. LPG hiç cazip gelmiyor bana. Çok LPG'li araç kullandım, ama LPG'ye kendim hiç bulaşmadım. Ama benzinli bir başka tabi.Bazen eski Vtec 'li günlerimi özlemiyor değilim. Fakat bakımı yapılan bir dizeli senede 15000 km kullanmakla 2 - 2,5 senede amortismanı çıkar gibi. Yalnız insan dizel alınca paronoyak oluyor masraf çıkarmasın diye. Eskiden de arabama bakardım. Fakat bu nedir arkadaş yok turbodan ses mi geldi, yok çekiş mi düştü, yok gıcırtı yok patırtı. :s

Tabi iş başa gelmeden bilinemez ama eğer bu kadar titizlenip te başına bişey gelirse de en azılı dizel düşmanı olabilirim. :unsure:

Şahsi fikrim 15000 km nin bu farkı 2 sene içinde çıkardığı yönünde idi. Geçenlerde bu modülü bulunca haklılık payım olduğunu gördüm. Masraf çıkarmazsa tabi...

Saygılarımla,

Yorum bağlantısı
Halil Yakut

Bazı arkadaşlarımız dizel araçlardan uzak durun gibi yorumlar yapmışlar.

Dizel araçlar yeni piyasaya çıkmadı. Senelerdir bu motorlar arabalarda, kamyonlarda, otobüslerde, trenlerde, gemilerde... kullanılıyor.

Her geçen senede teknolojisi geliştiriliyor.

Evet bakımları benzinlilerden pahalıdır. Ama yakıt avantajıda baya yüksek.

Örneğin dizel ve benzinli arasında km de 7 krş fark olduğunu düşünürsek. Ben aracımı 70000 km de aldım şu an 115000 km de ve 3 senedir kullanıyorum.

3 senede 45000 km yapmışım

senede 15000 km yapar

15000*0,07=1050 tl senelik kar üç senede 3000 TL civarında kar eder. En önemliside arabaya binerken yakıt yönünden daha rahat olmanız.

Herhalde arabamı satmayı düşündüğümde de aynı km de ki benzinli araba ile benim arabam aynı fiyata satılmaz.

Onun için arkadaşlara önerim rahatlıkla dizel araç alabilirler. En azından ben arabamı değiştireceğim zaman tekrar dizel alacağım.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
Bazı arkadaşlarımız dizel araçlardan uzak durun gibi yorumlar yapmışlar.

Dizel araçlar yeni piyasaya çıkmadı. Senelerdir bu motorlar arabalarda, kamyonlarda, otobüslerde, trenlerde, gemilerde... kullanılıyor.

Her geçen senede teknolojisi geliştiriliyor.

Evet bakımları benzinlilerden pahalıdır. Ama yakıt avantajıda baya yüksek.

Örneğin dizel ve benzinli arasında km de 7 krş fark olduğunu düşünürsek. Ben aracımı 70000 km de aldım şu an 115000 km de ve 3 senedir kullanıyorum.

3 senede 45000 km yapmışım

senede 15000 km yapar

15000*0,07=1050 tl senelik kar üç senede 3000 TL civarında kar eder. En önemliside arabaya binerken yakıt yönünden daha rahat olmanız.

Herhalde arabamı satmayı düşündüğümde de aynı km de ki benzinli araba ile benim arabam aynı fiyata satılmaz.

Onun için arkadaşlara önerim rahatlıkla dizel araç alabilirler. En azından ben arabamı değiştireceğim zaman tekrar dizel alacağım.

Ufak bir düzeltme, benzinli yada dizel bakım masrafları aynıdır ayrıca dizele iyi bakıldığı sürece benzinli motordan daha uzun ömürlüdür, yapısı gereği hem daha fazla dirençli hemde daha düşük devirli olduğundan normal kullanımda hiçbirşey olmaz kolay kolay.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

150binde benim fiesta geçenlerde lastiğe çarptığımda hararet bile yaptı kontrolleri yapıldı temiz :) Bide benim gibi kullanan biri için 150bin km ve 1.4 oldukça iyi :):nazar:

Yorum bağlantısı
Guest Fuat
Bazı arkadaşlarımız dizel araçlardan uzak durun gibi yorumlar yapmışlar.

Dizel araçlar yeni piyasaya çıkmadı. Senelerdir bu motorlar arabalarda, kamyonlarda, otobüslerde, trenlerde, gemilerde... kullanılıyor.

Her geçen senede teknolojisi geliştiriliyor.

Evet bakımları benzinlilerden pahalıdır. Ama yakıt avantajıda baya yüksek.

Örneğin dizel ve benzinli arasında km de 7 krş fark olduğunu düşünürsek. Ben aracımı 70000 km de aldım şu an 115000 km de ve 3 senedir kullanıyorum.

3 senede 45000 km yapmışım

senede 15000 km yapar

15000*0,07=1050 tl senelik kar üç senede 3000 TL civarında kar eder. En önemliside arabaya binerken yakıt yönünden daha rahat olmanız.

Herhalde arabamı satmayı düşündüğümde de aynı km de ki benzinli araba ile benim arabam aynı fiyata satılmaz.

Onun için arkadaşlara önerim rahatlıkla dizel araç alabilirler. En azından ben arabamı değiştireceğim zaman tekrar dizel alacağım.

Ekonomist değilim ama peşin peşin 5 bin fark verip,km de 10 kuruş olarak 3-4 senede geri toplamak bana cazip gelmiyor.

Tabi bunlar hep yılda 15-16 bin km altı yapan kullanıcılar için konuşuluyor.2008 model olup 150 binde gördüğüm araç için dizelden başka alternatif yok gibi.

Yorum bağlantısı
Meltem Aydın

okuldan eve geldim hemen neti açtım kim ne yazmış diye,o kadar kararsızım ki.sabah eşimlede konuştum focus a karar verdik gibi ama yüzümde tebessüm yok.bir yanım hala corolla diyor.hani yerleşmiş bir düşünce var ya toyota için herhalde onun etkisindeyim.japonlar saygılıya sanki serviste öyle olacak aracımda bir sorun olsa hemen insanı çıldırtmadan halledecekler .

şans da önemli araç konusunda...

Yorum bağlantısı
Halil Yakut
Halil bey, senelerdir kamyonlarda, otobuslerde, trenlerde ve gemilerde kullanilan dizel motorlar, atmosferik dizel motorlar. Su an hic bir binek aracta atmosferik dizel kalmadi (sanirim 307'de vardi bir ara ?), o yuzden bahsettiginiz araclarin motorlari ile binek araclarda kullanilan dizel motorlar arasinda yakit da dahil olmak uzere neredeyse hic bir benzerlik yok.

Muhlis bey, bahsettiğim araçlar ile binek araçlar arasında yakıt ta dahil olmak üzere neredeyse hiç benzerlik yok diye nasıl karar verdiniz onu anlayamadım. Atmosferik motorlar, besleme sistemine (yakıt+hava) hiç bir ilave güç arttırıcı ekleme yapılmamış motorlardır. Günümüz teknolojisinde bir beygirlik güç artışı için bile uğraşan firmaların küçük büyük demeden tüm motorlarda güç arttırma yarışında olduğuna herkes katılır. Bunun içinde araçlara turbo ilave etmektedirler. Turbo ekzost çıkış gazlarını kullanarak motorun besleme sistemine (yakıt+hava) katkıda bulunur. Böylelikle motor devri belli seviyelere yükseldiğinde daha büyük güç elde edilir. Yani bahsettiğim motorlar ile binek araçların motorları arasında çok büyük farklar vardır diyemeyiz. Tabiki turbo ilavesi ile aracın arızalanma riski de artıyor. Peki bu turbo sadece dizel araçlardamı var?

Ufak bir düzeltme, benzinli yada dizel bakım masrafları aynıdır ayrıca dizele iyi bakıldığı sürece benzinli motordan daha uzun ömürlüdür, yapısı gereği hem daha fazla dirençli hemde daha düşük devirli olduğundan normal kullanımda hiçbirşey olmaz kolay kolay.

Ali bey, bende size katılıyorum. Bir söylentidir gidiyor '100 000 in üzerinde dizel araç alınmazmış' evet paran çoksa alınmaz gidip sıfırını alırsın :D Benim söylemek istediğim aracın km si 100 000 dir ama araç iyi kullanılmıştır bakımları yapılmıştır. O zaman niye alınmasın?

Ekonomist değilim ama peşin peşin 5 bin fark verip,km de 10 kuruş olarak 3-4 senede geri toplamak bana cazip gelmiyor.

Tabi bunlar hep yılda 15-16 bin km altı yapan kullanıcılar için konuşuluyor.2008 model olup 150 binde gördüğüm araç için dizelden başka alternatif yok gibi.

Fuat bey, 5 bin farkı sıfırına veriyorsunuz. İkinci ellerde bu fark daha azdır. Ve ben her gün arabama bindiğim halde ayda bir depo mazot tüketiyorum. Bu da 100 TL gibi bir rakam. Benzinli arabalarını hemen hemen aynı kullanan arkadaşlarım var onların ayda en az 150 TL yakıt masrafı olurken ben arabama rahat rahat biniyorum. Sanki yakıt masrafım yokmuş gibi bu da bana keyif veriyor :D Ayrıca satarken de benzinliye göre biraz fiyat farkı olur

sanırım.

Konumuz zaten dizel benzinli araç farkı değil. Dizel araç kullanan birisi olarak dizel araçların potansiyel sorunlu gibi anlatılması bende bu araçların hakkının yendiği kanısı uyandırıyor. Sonuç olarak dizelinde benzinlininde avantaj ve dezavantajları vardır. Arıza olayı aracın bakımları ve biraz da şans ile ilgilidir. Dizel araçlarda söylendiğinin aksine çok sık arıza yapmaz. Etrafımızdaki ağır şartlarda çalışan motorlar hep dizeldir.

Baştaki arkadaşımızın sorusuna gelince ben olsam tdci focus alırdım.

Yorum bağlantısı
Guest Fuat
Fuat bey, 5 bin farkı sıfırına veriyorsunuz. İkinci ellerde bu fark daha azdır. Ve ben her gün arabama bindiğim halde ayda bir depo mazot tüketiyorum. Bu da 100 TL gibi bir rakam. Benzinli arabalarını hemen hemen aynı kullanan arkadaşlarım var onların ayda en az 150 TL yakıt masrafı olurken ben arabama rahat rahat biniyorum. Sanki yakıt masrafım yokmuş gibi bu da bana keyif veriyor :unknw: Ayrıca satarken de benzinliye göre biraz fiyat farkı olur

sanırım.

İŞte bunu söylemeye çalışıyorduk bizde sıfırda verilen fazla parayı 2. elde satarken de daha yüksek satıyorum diyen arkadaşlara.Aslında zarar :D 5 bin fark ver satarken 2 bin fazlaya sat.

Yakıt harcamanıza göre ayda 500 km geziyorsunuz ki bu km ne dizel gürültüsünü neden LPG nazını çekmeye değmez bence.Herzaman söylüyorum bu dizel,LPG birazda psikolojik.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...