Hakan Baha 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Bu sabah arabamla Zincirlikuyudan Maslak yönüne doğru giderken yağmurlu havaya rağmen makaslar ata ata giden bir taksici önündeki arabayla olan bir arabalık mesafeye girmeye çalışınca ani bir fren sonrası korna-selektörle taksiciye tepkimi göstereyim dedim. Hiç oralı olmadı tekrar benzer bir hareketle sağa kırdı bu sefer sağımdaki araba korna çaldı. Trafiği bu kadar tehlikeye sokması az gelmiş olacak ki bu hayvan tekrar benim önüme kırıp arabaların arasından geçmeye çalışında bu sefer kornayı uzun uzun çalmaya başladım arkasından ve olaylar buradan sonra koptu. Bu terbiyesiz ani bir frenle önümde durdu ben de hemen arkasında durdum, adam arabasından fırladı tabi ben de indim küfür ederek bana doğru koşmaya başladı ve birbirimize girdik, bir anda bütün trafik durdu, bir kaç kişi gelip aramıza girmeye çalıştı, daha sonra adam arabasına doğru yönelince ben yanımda toplanan kalabalığı da görünce kaçacak sandım ki arabanın bagajından bijon anahtarını kapıp tekrar bana doğru koşmaya başladı ancak arabasından inen diğer şöförler sayesinde bijon anahtarını kafaya veya arabanın ön camına yemekten kurtuldum. Bu hayvanın yaptıklarını gören araç sahipleri taksiciye ufaktan bir linç girişimde bulununca bu sefer ben biraz önce bana saldıran adamı koruyup bırakın ...sin gitsin dedim. Tam o sırada bir yaya trafik polisi geldi. Polis olayları anlamaya çalışırken 2-3 gencin taksiciyi bir yandan dövüp bir yandan sol dikiz aynasını tekmeyle kırmaya, arabasını tekmelemeye başladığını görünce polisle ikimiz taksiciyi gençlerin elinden kurtarmaya çalıştık. Polis teker teker herkesi arabasına sokmaya başladı. Sonuç olarak taksici biraz hırpalanıp kırık dikiz aynası ve göçmüş sol kapıyla yoluna devam etti. Ben de arabama bindim trafik polisi yolu açtı ve olay böyle kapanmış oldu. Böylece daha iyi anladım ki, trafikte önümüze kırıp bizi tehlikeye atan hayvanlar gerçekten de hayvanmış. Yani adamın bana bijon anahtarıyla saldırma potansiyeli varsa zaten trafikte önüme kırması da gayet normal aslında. Biz veteriner falan olmadığımıza göre böyle hayvanları terbiye etmeye çalışmak yerine sakin olup mümkün olduğunca bu tip canlılardan uzak durmalıyız. Demek ki ben selektör yapmakla kalmayıp adama küfür falan etseymişim kesin cinayet çıkacakmış. Benim mesleklere karşı özel bir kinim yok herkes ekmek parası peşinde, ama taksicileri zaten hiç sevmezdim şimdi neden sevmediğimi bir kez daha anladım. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 (düzenlendi) Çok can sıkıcı bir durum. Trafikte ne tür hayvan ile karşılaşacığımızı bilemiyoruz. Böyle durumlarda sakin olmak en iyisi. 13 Şubat 2010 tarihinde Ali Alp G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Günümüz şartlarında araba kullanırken sakin olmak gerekiyor. Yapılan haksız davranışlar insanı oldukça hırslandırıyor ve olanlar oluyor.. O yüzden ben böyle tipleri gördüğüm an trafiğin durumuna göre ya şerit değiştirerek yada yavaşlayarak o trafik canavarlarından uzaklaşıyorum.. Haberlerde gazetelerde bir sürü haber çıkıyor ve sonuç hep aynı, haklı olan genelde mağdur oluyor.. Bırakın gitsin sizden uzaklaşsın.. Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Çok geçmiş olsun geçenlerde benimde buna benzer bir durum başıma geldi genelde sakin kalabiliyorum ama o günün stres ve yorgunluyla birleşince bir anda patlayabiliyorsunuz ama yine sabır çekip Allah'a havale etmek gerek çünkü kimden ne çıkacağını kestirmek zor artık.. sonra onu adam yerine koyup sizide hapse koyuyorlar ne yazık ki.. Yorum bağlantısı
Serhat S. Yazıcı 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Günümüz şartlarında araba kullanırken sakin olmak gerekiyor. Yapılan haksız davranışlar insanı oldukça hırslandırıyor ve olanlar oluyor..O yüzden ben böyle tipleri gördüğüm an trafiğin durumuna göre ya şerit değiştirerek yada yavaşlayarak o trafik canavarlarından uzaklaşıyorum.. Haberlerde gazetelerde bir sürü haber çıkıyor ve sonuç hep aynı, haklı olan genelde mağdur oluyor.. Bırakın gitsin sizden uzaklaşsın.. Peki bu durm böylece sürüp gidecek mi onlar istediklerini yapacak bizlerde hep mağdur mu olacaz?? ben dün avrupa yakasına geçtim iğrenç ötesi bir trafik eve dönerkende aynı şekilde fakat yıldız yokuşunda bir trafik polisi elinde bir dosya plakaları yazıp duruyordu artık durdurmuyorla trafik zaten felç olmuş daha da olmasın diye artık trafik cezalarını direkt olarak plakaya kesiyorlar özellikle sis farları ve ışık ihlalerinde.. Yorum bağlantısı
Hakan Baha 13 Şubat 2010 Yazar Paylaş 13 Şubat 2010 Valla şunu anladım ki trafikte ölen insanların çoğu aslında hata veya kaza nedeniyle ölmüyormuş. Trafikte gerçekten de insanları öldürmek isteyen manyaklar dolaşıyor. Demek ki aslına o manyaklar zaten birilerini ölüdrmeyi kafaya koymuş, kaza da bahane oluyor sadece. İstanbulda yüzbinlerce taksici var acaba bunların kaçı ilkokul üzeri bir okul bitirmiş ve hatta kaçının ticari araç kullanma belgesi var? Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 taksiciye az bile yapmışlar , vatandaşın arabasına yaptıklarını kaburgalarınada yapmak gerek diye düşünüyorum. malımızı canımızı koruyan ,tafikte sürüşü riske atanları yakalayan !. trafik polisi olay sonrasında taksiciye ceza kestimi ? tabiki hayır ..toplum polisine haber verip size karşı fiili saldırıda bulunduğu yönünde ihbar verdimi ? tabiki hayır .. bu linç girişimi nedir ? .insanların devletin seni korumakla görevli kolluk kuvvetlerinin işini yapmamasıdır. orman kanunu devreye giriyor. taksiciye az yapmışlar.. ya o kriko veya levye ile kafanızı kırsaydın. Yorum bağlantısı
Hakan Baha 13 Şubat 2010 Yazar Paylaş 13 Şubat 2010 taksiciye az bile yapmışlar , vatandaşın arabasına yaptıklarını kaburgalarınada yapmak gerek diye düşünüyorum.malımızı canımızı koruyan ,tafikte sürüşü riske atanları yakalayan !. trafik polisi olay sonrasında taksiciye ceza kestimi ? tabiki hayır ..toplum polisine haber verip size karşı fiili saldırıda bulunduğu yönünde ihbar verdimi ? tabiki hayır .. bu linç girişimi nedir ? .insanların devletin seni korumakla görevli kolluk kuvvetlerinin işini yapmamasıdır. orman kanunu devreye giriyor. taksiciye az yapmışlar.. ya o kriko veya levye ile kafanızı kırsaydın. Valla ben polislerin böyle olaylarda genelde olayı yatıştırmaya çalıştığını biliyorum zaten. Ha belki şikayetçi olacağım deseydim taksiciyi tutardı orada ama dediğim gibi o zaten olay öyle bir gelişti ki işe geldiğim zaman bile aklıma gelmedi dava falan açsaydım diye. Zaten polisin bir suçu yok orada kenarda bekleyip ekip falan çağırsaydı ekip gelene kadar taksici ve arabası etraftakiler tarafından perte çıkartılabilirdi. Tabi polis en azından benim etraftakilerin beyanı üzerine sağlam bir ceza kesebilirdi sadece taksicinin, benim ve yanımdaki arabanın plakasının resmini çekti cep telefonuyla artık ceza yazılır mı bilmem. Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Peki bu durm böylece sürüp gidecek mi onlar istediklerini yapacak bizlerde hep mağdur mu olacaz?? ben dün avrupa yakasına geçtim iğrenç ötesi bir trafik eve dönerkende aynı şekilde fakat yıldız yokuşunda bir trafik polisi elinde bir dosya plakaları yazıp duruyordu artık durdurmuyorla trafik zaten felç olmuş daha da olmasın diye artık trafik cezalarını direkt olarak plakaya kesiyorlar özellikle sis farları ve ışık ihlalerinde.. Tabiki bu durum böyle sürüp gitmemeli ama eğitim şart öncelikle.. Bu devirde en basitinden hala sinyal vermeden şerit değiştirenler varsa sağa sinyal verip sola geçenler varsa Durum hiçte içaçıcı değil malesef.. 12 yıldır araç kullanıyorum eskiden bukadar manyakça araba kullanan yoktu , ama son 2- 3 yıldır resmen mantar gibi türediler hangi biriyle uğraşabilirsinizki bireysel olarak.. Ben bu yüzden o şahıslarla muhattap olmamayı tercih ediyorum gerektiğindede 155 i arayıp ihbar ediyorum.. Yorum bağlantısı
Rifat Berber 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Bununla büyük geçmiş olsun. Zor durumlar için gözyaşartıcı sprey bulundurmak zaman zaman mantıklı geliyor bana. Dün akşam işi bahane ederek kendi aracımızla istanbula geldik.Maksat istiklal caddesinde güzel bir akşamdı ama o nasıl bir trafiktir,birbirinin üzerine kırmalar, önümüzdeki çeyrek araçlık yere girmeye çalışmalar, otopark sırası beklediğimiz halde bizi sıkıştırıp önümüze geçmek isteyen sürücüler vs. Aracı arkadaşım kullandığı halde ben yoruldum. Bursaya geri kendimizi zor attık. Allah size sabır versin. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Valla ben polislerin böyle olaylarda genelde olayı yatıştırmaya çalıştığını biliyorum zaten. Ha belki şikayetçi olacağım deseydim taksiciyi tutardı orada ama dediğim gibi o zaten olay öyle bir gelişti ki işe geldiğim zaman bile aklıma gelmedi dava falan açsaydım diye. Zaten polisin bir suçu yok orada kenarda bekleyip ekip falan çağırsaydı ekip gelene kadar taksici ve arabası etraftakiler tarafından perte çıkartılabilirdi.Tabi polis en azından benim etraftakilerin beyanı üzerine sağlam bir ceza kesebilirdi sadece taksicinin, benim ve yanımdaki arabanın plakasının resmini çekti cep telefonuyla artık ceza yazılır mı bilmem. şikayetci olacağım demeye gerek kalmadan polisin trafik akışını riske atan trafiktekilerin canını malını riske atan kişiye ceza yazar. ayrıca kaba kuvvet gösterisi yapanıda toplum polisine ihbar edip ,gerekenin yapılmasını sağlar. ancak bu tür caydırıcılık sayesinde sürücüler kurallara dikkat eder.aksi takdirde muz cumhuriyeti vatandaşından farkımız kalmaz. Yorum bağlantısı
Misafir 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Geçmiş olsun tekrar. Plakasını alsaydın forumca toplanıp bir de biz makaslardık diyeceğim ama..Şaka bir yana son zamanlarda böyle insanlıkla alakası olmayan kişilerin çoğaldığı da acı bir gerçek. Yorum bağlantısı
Murat Dere 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 O öküzün yaptığının cezası yok ki. O yüzden bu hıyarlar aramızda dolaşıyor. Geçen aylarda bu tür hayvanlardan biri ben 90 derece sola dönerken, kavşakta beni sollayıp dönüş yaparak önüme geçti. Camdan elimi çıkardım "ne yapıyorsun sen" hesabı. Arabadan çıkmaya kalktı dana. Ben de çıkıyordum, arkadakiler korna falan çalmaya başladı. Yoksa elimi adama bulayacaktım. Bunlardan biriyle bir gün kapışacağız ya, bakalım ne zaman. Abicim bence acımamak lazım bu o... çocuklarına. Onda levye varsa, sende de olacak bir alet. Yoksa levyeyi yersin kafana, gazete 3. sayfa haberi olursun. Her taksicide levye vardır zaten. Yorum bağlantısı
Ayhan Sırtıkara 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 (düzenlendi) Taksici Türk her yerde aynı, geçen akşam Amsterdam'da Türk taksici bulduk kavga edecek. Arkadaşım arka koltuğa uzandı diye herif laf etti, yetinmedi bariz kavga aradı. İndirip dövsen herif gariban olacak, şikayet etsen işinden olacak-Türk'ün Türk'e ettiğine bak diyecekler. Şimdi İstanbul'da Taksici'ye eğitim şart denilecek ama işte bu örnekteki bir sürü sertifika alıp eğitimden geçeni. Yani evrensel bir sorun. İstanbul'da Emniyete şikayet edilen taksi ile ilgili aksiyon alıp size dönüyorlar- terbiyesizin birinin arabasını 2 hafta bağladılar- yazın bir şikayet maili cevap alırsınız. 13 Şubat 2010 tarihinde Ayhan S?rt?kara tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Arda Akbay 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 bu adamlara sataşmayalım diye düşünürsek gidicekler gene başkasına yapacaklar keşke adam gibi bir dayak yeseymiş belki akıllanırdı biraz, aynasının falan kırıldığını okuyunca rahatladım biraz Yorum bağlantısı
Nuri Başer 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 "Biber Gazı" diyorum.. hem insan hem de hayvanlar üzerinde etkilidir.. genzi açar, sinüsleri boşaltır, siniri yatıştırır, duygusal bir hale büründürüp ağlatır adamı.. Geçmiş olsun.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Hayvanlık genetik bişey... Konunun taksicilikle alakası yok... Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 hayvanlara bulaşmamak lazım. trafikte ne olacağı belli olmaz. geçen haberde okudum. adam istanbul çevre yolunda. arkadan sellektör yapan adamın yolunu gişelerde kesip çekmiş vurmuş. b.k yoluna gitmiş yani. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 genelde taksicilere özgü magandalık. geçen yıl eminönünde kadıköy vapur iskelesinin kaldırımında vapurun hareket saatini bekliyorum,kaldırım kenarına bir taksi geldi içinde 30 yaşlarında bir velet.iki dakika sonra bana dediki oradan çekilsene taksinin önünü kapatıyorsun.. dedimki burası taksi durağı değil.velet arabadan indi yanıma geldi ,seni döverim dedi sonra cüssemi görüp pazuma bakınca ,allahtan taksiciyim yoksa fena döverdim dedi . şimdi soruyorum ben bu veleti temiz bir dövseydim ,iyi yapmış olmazmıydım diye hayıflanıyorum .. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Ne zaman belli kurallar dahilinde eğitimle ciddi bir sınavla verilip birkaç seri hatada geri alınabilen ticari araç sürücü belgesi ile iş yaparsa o zaman düzelir. Şimdi arabaların plakaları pahalı o zaman şofçr pahalı olur. Ayrıcalık olur, şimdi sınırlama yok. Bugün sat tarlarnı al plakayı yarın vergi bile ödemeyen taksicisin. Bu kadar kolay olmamalı... Ayrıca konu içerisinde gün ışığı bile görmemiş hakaretler diz boyu, bazı mesajlara okumaya dayanamadım... Lütfen arkadaşlar abartmayalım, olmaz mı ? Yorum bağlantısı
Nuri Başer 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 (düzenlendi) İki gündür hiç nefes alamıyorum. Yutkunurken bile kulaklarım zorlanıyor. Denesem mi Yavuz kesin dene.. bende kronik sinüzit var arada bir sıkınca boşalıveriyor sinüsler.. iliadin felan hakgetire.. 2-chlorobenzalmalononitrile gibisi yok.. (Bu arada unuttum yaa 1907nci mesajım bu.. aslında bu mesajı Fenerbahçe ile ilgili bir konuda kullanmak niyetindeydim ama kısmet biber gazınaymış.. ) 13 Şubat 2010 tarihinde Nuri Ba?er tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Burak Karadeniz 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 "Biber Gazı" diyorum.. hem insan hem de hayvanlar üzerinde etkilidir.. genzi açar, sinüsleri boşaltır, siniri yatıştırır, duygusal bir hale büründürüp ağlatır adamı.. Geçmiş olsun.. Bende de 1 adet mevcut ama kullanmadan önce hava muhalefetine dikkat etmek gerekiyor ava giderken avlanmamak için Konuyla ilgili olarak da taksiciye müdahale eden insanlar olmasaydı, olay tenha bir ara sokakta olsaydı ne olacaktı peki ? diye düşünmeden edemiyorum. illaki bir kişinin hertarafının kan revan halinde kalma ihtimali var. Değer mi? değmez. Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 taksiciler, dolmuşcular, şirket arabası kullanan konsantre sığırlar, şahinciler (şahin modifiyecileri örn: peluş göğüs kaplama) bu tiplere benim güvenim tam, dövmekle, cezayla filan yola gelmezler. sözlük vari anlatımla kısaca : uzay boşluğuna atılası tipler. diyebiliriz. Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Evet buna benzer bir olayda amcam sizin kadar şanslı olamamıştı. Ankarada , kavşakta kendisini sıkıştıran araca , kendi aracından sadece biraz daha dikkatli ol arkadaş demesiyle diğer araç sahibi dönüşte yol kenarında durup aynı istikamette amcamıda durdurup sorgusuz sualsiz ....... diyerek direk kendisine girişmiş ve kırık bir burun, kaşta açılma ve mor bir gözle olayı atlatmıştı.. Yorum bağlantısı
Uğur Aksoy 13 Şubat 2010 Paylaş 13 Şubat 2010 Ne zaman belli kurallar dahilinde eğitimle ciddi bir sınavla verilip birkaç seri hatada geri alınabilen ticari araç sürücü belgesi ile iş yaparsa o zaman düzelir.Şimdi arabaların plakaları pahalı o zaman şofçr pahalı olur. Ayrıcalık olur, şimdi sınırlama yok. Bugün sat tarlarnı al plakayı yarın vergi bile ödemeyen taksicisin. Bu kadar kolay olmamalı... Ayrıca konu içerisinde gün ışığı bile görmemiş hakaretler diz boyu, bazı mesajlara okumaya dayanamadım... Lütfen arkadaşlar abartmayalım, olmaz mı ? yurdumun insanı çok dolu Yorum bağlantısı
Recommended Posts