Mustafa Gökmen 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 Selamlar, Ford ka aracımın radyatör suyuna antifiriz koymadığım için radyatör suyum donu .rayatördeki donu nasıl giderebilirim? aracı ısıtıp bir iki tur atmayı denedim 100 metre kadar gittim araç gaz yememeye başladı .motor kaputunu açtım motor o kadarda sıcak değildi. araçta hararet göstergeside yok çok hararet yapınca sanırım göstergede ışık yanıyormuş öyle bir ışıkta yanmadı.radyatöre kaynar su vs döksem bir zararı olurmu ? Antifiriz koymamamın bedelini havaların ısınmasını bekleyerek geçirmek istemiyorum... Yorum bağlantısı
Mehmet Acar 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 Selamlar, Ford ka aracımın radyatör suyuna antifiriz koymadığım için radyatör suyum donu .rayatördeki donu nasıl giderebilirim? aracı ısıtıp bir iki tur atmayı denedim 100 metre kadar gittim araç gaz yememeye başladı .motor kaputunu açtım motor o kadarda sıcak değildi. araçta hararet göstergeside yok çok hararet yapınca sanırım göstergede ışık yanıyormuş öyle bir ışıkta yanmadı.radyatöre kaynar su vs döksem bir zararı olurmu ? Antifiriz koymamamın bedelini havaların ısınmasını bekleyerek geçirmek istemiyorum... Birkaç açıdan olaya bakalım. Suyun donması ve genleşmesinden dolayı motora zarar gelmiş olabilir mi? 100 metre de araç ısınmaz, normalde hararet sorunu olmaması lazım ama dikkatli olmak lazım. Radyatöre kaynar su dökmenizin motor bloğu içindeki suya herhangi bir etkisi olmayacaktır ayrıca. Don olayını halletmeden de aracı tekrar çalıştırmayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 Bekleyin hava sıcaklığı yükselsin..Arabanız olmadığını varsayın. Çatlak oluşmuş olabilir. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 Bekleyin hava sıcaklığı yükselsin..Arabanız olmadığını varsayın. Çatlak oluşmuş olabilir. beklenecek Yorum bağlantısı
Serkan Öz 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 Motor bloğundaki tapalar atmış olabilir, blok çatlamış olabilir, dikkatli olmak lazım. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 motor az az çalıştırıp stop ederek. ve sogutma suyuna sıcak su ilave ederek buzun çözülmesi saglanabilir. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 Aslında bu gece bu iş biter. O nedenle eğer iç bahçe garajda ise birşeyler yapmak gerekebilir. sıcak su dolu şişe mi desem ne desem? daha da donmamış yerler varsa bari oralar donmasa. Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 24 Ocak 2010 Yazar Paylaş 24 Ocak 2010 selamlar bugün sıcak su dökerek çözmeye çalıştım ama nafile daha fazla zarar verebilirim diye fazlada uğraşmadım.havaların ısınmasını bekleyip öyle deniyeceğim.umarım blok falan çatlamamıştır.bekleyip göreceğiz artık! yardımlar için saolun Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Isı çok düşmedikçe blok çatlamaz diye tahmin ediyorum.-30 ları falan görse Erzurum Kars gibi düşünülebilir.Çalıştırmanız büyük hata olmuş bence.Ben, kamyoncuların donan araçları pürmüz ile ısıtarak çalıştırdıklarını biliyorum.İlk önce radyötörü ısıtıyorlardı, takside onu yapamazsınız araç yanar,daha sonra da motor altından tüm motoru ısıttıklarını görmüştüm.Eğer ısı daha da düşecekse bence biran önce halledin derim.Bir usta falan yok mutanıdık bildik.Radyatörü sıcak su ile ısıtırlar.Alttan da pürmüz işe yarar belki. Yorum bağlantısı
Serkan Çok 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 motor az az çalıştırıp stop ederek. ve sogutma suyuna sıcak su ilave ederek buzun çözülmesi saglanabilir. ustanın iyisi gerekeni söylemiş işte çok geciktirmemek lazım bence Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 selamlar bugün sıcak su dökerek çözmeye çalıştım ama nafile daha fazla zarar verebilirim diye fazlada uğraşmadım.havaların ısınmasını bekleyip öyle deniyeceğim.umarım blok falan çatlamamıştır.bekleyip göreceğiz artık! yardımlar için saolun Bekledikçe donma daha şiddetli olacaktır.malum havalar daha da soğumaya başladı.Bence Yaşar ustanın dediklerini uygulayın. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Bir an önce, kapalı garaja çekilmeli bu araç... Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Kış günü antifirisiz araç olurmu hayret,motor bloğunu patlabilir traktörden tecrübe Yorum bağlantısı
Guest Osman Bahad?r 25 Ocak 2010 Paylaş 25 Ocak 2010 Bir an önce, kapalı garaja çekilmeli bu araç... Çalıştırmayın. Kapalı garaja çekin. Kendi kendine çözülecektir. Sonra çözülünce çalıştırmadan sızıntı var mı bakın. Eğer varsa tespit edin. Sebebi blok mu, boru mu radyatör mü iyice bakın. Emin olup sorunu çözünce aracı çalıştırın. Don olan aracı çalıştırırsanız devirdaim pompası dönemez. Devirdaim de trigere bağlıdır. Trigeri koparırsanız işte o zaman iş işten geçer... Tekrar söylüyorum, çözülmeden çalıştırmayın! Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 27 Ocak 2010 Yazar Paylaş 27 Ocak 2010 (düzenlendi) Selamlar aracım üç gündür kapalı garajda duruyor,bugün kaynar su dökerek aracı çalıştırdım motor ve motor suyu oldukça ısındı daha sonra radyatör hortumunu sökerek suyunu boşaltıp antifriz doldurup üstünü su ile tamamladım, aracın çalışmasında herhangi bir gariplik yok,boşalttığım suda da bir anormallik yoktu aracın yağınıda kontrol ettim oda normal gözüküyor lakin radyatör ve antfrizli su oldukça sıcak olmasına rağmen kaloriferi çalıştırdığımda içeriye buz gibi hava üflüyor .Kaputu açtığımda genleşme kabındaki su kaynıyordu hafif hafif kapağını açtığığımda da suyu dışarıya atmaya başladı tüm bunlar olurken hala fan açmamaıştı.su ve radyatör oldukca sıcak.Hararet göstergesi olmadığı içinde hararetin kaç derecede olduğunu bilmiyorum. Arıza devirdaimde midir yoksa termostat yada başka bir yerlerdemi? 27 Ocak 2010 tarihinde Mustafa G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 27 Ocak 2010 Paylaş 27 Ocak 2010 Herhangi birşey olmayabilir sizin içerde bıraktığınız hava ordan çıkmaya çalışmış olabilir. Eğer çok şiddetli ise biryerler çatlamış ya da açılmış da olabilir. 1sn Dokunamayacağınız kadar ısınıp koku gelmeye başlamışsa çok ısınmıştır. Aracı hızlı şekilde cevizli ford a çekmek lazım. Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z 27 Ocak 2010 Paylaş 27 Ocak 2010 Aynı sorun bende de var maalesef.Havasının alınmasını bekliyor galiba.Çözünce,haber veririm. Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 28 Ocak 2010 Yazar Paylaş 28 Ocak 2010 selamlar.Aracı bugun tamirciye götürdüm devirdaimin kanatları kırılmış ,devirdaimi değiştik problem halloldu . yardımlarınız için sağolun.. Yorum bağlantısı
Kenan Gegin 25 Ocak 2016 Paylaş 25 Ocak 2016 iyi akşamlar arkadaşlar araba dondu radyatör falan kompale dondu tamire götürecektim tekrar entifriz koymayayım diye ama kar yağınca üstüne de don olunca araba iptal kapalı garaj yok hava -7 8 lerde nasıl halledebilirim bunu az az sıcak su koysam sekmanda falan sıkıntı olurmu ki kimileri bekle diyor kimi bekledikçe genleşme daha çok olacak diyorlar ne yapacam şaşırdım antifriz koysam onun etkisi olurmu ki boruları motordan ayrsam radyatöre sıcak su koysam nasıl olur Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Ocak 2016 Paylaş 25 Ocak 2016 Bir şekilde dışarıdan ısıtın bloğu ve radyatörü. İmkan varsa seyyar çekilip elektrikli ısıtıcı olabilir Aracı çalıştırmayı düşünmeyin 1 Yorum bağlantısı
Kenan Gegin 25 Ocak 2016 Paylaş 25 Ocak 2016 aracı çalıştırmadım ama gönlüm elvermiyor bu şekilde daha kötü olursa havalar soğuyor giderek güneş çıkacak da eriyecek diye beklemek içime sinmiyor hafta sonuna kadar beklemek zorundayım vaktim olmuyor radyatör borularını sökerak ılık su koyarak açmaya çalışacam ama ne derece doğru olur bilmiyorum Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Ocak 2016 Paylaş 25 Ocak 2016 Araç çalışır iken radyatör suyu ile işiniz yok, genleşme kabı ile blok arasındaki hattın açık, blok içindeki suyun akışkan olması lazım öncelikle. Zaten radyatör suyu çözülür Yorum bağlantısı
Kenan Gegin 25 Ocak 2016 Paylaş 25 Ocak 2016 genleşme kabı falan donuk zaten ratyatör alt borularını falan sökecem blok daki su nasıl hallolur bilmiyorum kara kara düşünüyorum ama elden birşey gelmiyor tanıdık kimsede yok ki garaja koyayım yada boya fırınına bırakayım arabayı Yorum bağlantısı
Recommended Posts