Ahmet Berksoy Çabuk 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 New York'ta bir bankanın önünde duran son model Rolls Royce otomobilden inen adam, hızlı adımlarla bankaya girdi ve önüne çıkan ilk görevliye, bireysel kredi için başvuruda bulunmak istediğini söyledi. Görevli onu, müşteri temsilcisine götürdü. Adam, çok acele bir is için Avrupa'ya gitmek zorunda olduğunu ve bu nedenle bir hafta vadeli beş bin dolar krediye gereksinim duyduğunu söyledi. Müşteri temsilcisi kısa bir araştırma yaptıktan sonra. "Ticari ve mali sicilinizi inceledik. Bu krediyi almanız için bir engeliniz yok" dedi ve ekledi: Fakat bir konuyu belirtmeliyiz. Bizim bankamızla daha önce hiç çalışmamışsınız. Banka olarak sizi resmen tanımıyoruz. Bu nedenle, söz konusu krediyi verebilmemiz için karşılığında sizden bir teminat almak zorundayız". Adam cebinden Rolls Royce'un anahtarını çıkardı, bankanın müşteri temsilcisine uzattı: "Çok acelem var, uçağa yetişeceğim." dedi. "kapıdaki Rolls Royce' umu teminat olarak alabilirsiniz". Kredi işlemleri çok hızlı bir bicimde tamamlandı. Banka Rolls Royce otomobili bankanın garajına çektiler, adama da beş bin dolar krediyi verdiler. Müşteri temsilcisi, kişisel merakını gidermek için bir hafta boyunca özel bir araştırma yaptı ve bankalarının bu yeni müşterisinin çok büyük bir is adamı ve çok büyük bir servet sahibi olduğunu öğrendi. Bir hafta sonra adam yeniden gelip, borcunun anaparası beş bin dolarla, bir haftalık faizi dokuz bucuk doları ödedikten sonra, müşteri temsilcisi bir turlu yenemediği merakının dürtüsüyle sordu: "Sizin, çok büyük bir is adamı ve çok büyük bir servetin sahibi olduğunuzu öğrendim" dedi. "Yalnızca kişisel merakımdan soruyorum. Lütfen söyler misiniz, sizin için çok küçük bir miktar olan beş bin dolarlık krediye neden gereksinim duydunuz?" Adam hafifçe gülümsedi: "Siz de bana lütfen söyler misiniz?" dedi. "Böyle lüks bir otomobili, New York'ta hangi kapalı garaja, bir hafta boyunca dokuz bucuk dolara bırakabilirsiniz?(para kazanmak sadece çalışma ve hırsla olmaz,zeka da gerekir..) (Alıntıdır:internet) Yorum bağlantısı
Guest Hakan Tar?m 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 vuvvvvvvvvvv tüylerim diken diken oldu Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 Pehh , güzel kurguda bu adam ultra zenginmiş evinde kapalı garajımı yokmuş, en dandik prefabrik amerikan evlerinde bile var bu adamın evinde olmaması çok komik. Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 Çok saçma bir hikaye,o kadar zengin birinin kapalı garajı olmama ihtimali yok,hemde banka aracı alıp niye garajında saklasın öyle teminat olmaz ve araca rehin koydurmadıktan sonra bir işine yaramaz. Yorum bağlantısı
Engin Deniz 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 Çok saçma bir hikaye,o kadar zengin birinin kapalı garajı olmama ihtimali yok,hemde banka aracı alıp niye garajında saklasın öyle teminat olmaz ve araca rehin koydurmadıktan sonra bir işine yaramaz. Mevcut arabaya rehin konulmaz zaten satış olması lazım Yorum bağlantısı
Mehmet Emin Aslan 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 tamamen uydurulmuş takvim arkası bir hikaye..bu ve bunun gibi birsürü zeka misali örnekler verilir ama bu olayların gerçekleştiğini nerden biliyoruz??????? hem düşünsenize adam madem bu kadar server sahibi bir iş ve ticaret adamı..birsürü korunaklı ve güvenli malikanesi varken ve bunların kapalı garajlarının da olduğunu düşünürsek..adam banka garajına aracını emanet ediyor.. ve bunun çok zekice olduğunu belirtiyor..bizim gibi saflarında inanmasını bekliyor.. hayata ve olaylara karşı biraz dah uyanık ve dikkatli analizler yapalım arkadaşlar.. saygılar ve sevgiler... Yorum bağlantısı
Ahmet Berksoy Çabuk 22 Ocak 2010 Yazar Paylaş 22 Ocak 2010 Arkadaşlar sizce hikayenin gerçek olması veya adamın kapalı garajının olmaması mı önemli yoksa hikayenin vermek istediği mesajmı?herkese iyi forumlar Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 Külliyen uydurma.5000 dolar için dosya masrafına verilen parayla ben arabamı otoparkta 1 ay tutarım, çıkınca bir de pasta cila vurdururum faizine verilecek para ile. Yorum bağlantısı
Nuri Başer 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 Güzel hikaye.. bence gerçek yada gerçekçi olması gerekmiyor, anlatılmak istenen değişik bir bakış açısı.. diğer bir yandan tasarrufun zengin-fakir herkes için önemine değinmiş ve ticari zekanın tasarrufa da etkimesini anlatmış kanımca.. Yorum bağlantısı
Ahmet Berksoy Çabuk 22 Ocak 2010 Yazar Paylaş 22 Ocak 2010 Güzel hikaye.. bence gerçek yada gerçekçi olması gerekmiyor, anlatılmak istenen değişik bir bakış açısı.. diğer bir yandan tasarrufun zengin-fakir herkes için önemine değinmiş ve ticari zekanın tasarrufa da etkimesini anlatmış kanımca.. +5500 Yorum bağlantısı
Engin Özarı 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 Bu hikayenin dersi; Para, ancak para ile satınalınabilir. Yorum bağlantısı
Barış Mutluer 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 çalışken değil harcarken insan zengin oluyor deseniz ya Yorum bağlantısı
Guest Yunus G 24 Ocak 2010 Paylaş 24 Ocak 2010 Ben inanırım. Böyle büyük patronların bir felsefesi vardır, "kuruşları biriktirirsen liralar kendi kendini biriktirir". 3 kuruşun arkasına zaten ancak Rolls Royce sahibi bir patron düşer. İngiltere'deyken toptancı yahudi bir tüccardan yüklü bir alışveriş yaptım. Tutarı peşin olarak çıkarıp verdim. Sadece X.XXX,67 olan tutarın kuruş kısmını X.XXX,50 olarak ödedim ve gittim. Eksik verdin falan diye hiç ses çıkarmadı. 1 hafta kadar sonra işyerime bir zarf geldi. İlgili firma, 17 pence (kuruş) luk bir bakiyem kaldığını, en kısa zamanda ödenmesi gerektiğini söylüyordu. Gidip ödemek için benzin yakmak daha fazla tutacak diye ödemedim ama ödeme emrini hala saklarım! Sevdim yahudi tuccarı Yorum bağlantısı
Selçuk Baysal 9 Şubat 2010 Paylaş 9 Şubat 2010 Arkadaşlar bu hikayenin yaşanmış ya da yaşanmamış olması değil buradaki nokta bence ; "Para kazanmak sadece çalışma ve hırsla olmaz,zeka da gerekir.." olaya bu açıdan bakmak gerekiyor aslında.Bu açıdan bakınca vermek istediği mesajla örtüşüyor hikaye. Yorum bağlantısı
Recommended Posts