Saygın Can Oğuz 13 Ocak 2010 Yazar Paylaş 13 Ocak 2010 Lpg kaynaklı olduğunu sanmıyorum Saygın... Zenginde de fakirde de yanması gerekir.. Fordlarda böyle en azından... Yol bilgisayarında anlık tüketimi görebiliyormusun... ? Anlık tüketim, menzil bilgileri gayet sorunsuz çalışıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 Anlık tüketim, menzil bilgileri gayet sorunsuz çalışıyor. Anlık tüketim varmış aracında.. Aracı düz bir yolda lpg ile hızı sabitle... anlık tüketimi aç... Yol ve hız şartları değişmeden aracı benzine al.. Anlık tüketimde gördüğün rakam değişiyormu, değişiyorsa ne şekilde değişiyor gözle bakalım.. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 13 Ocak 2010 Yazar Paylaş 13 Ocak 2010 Ben bunu bir deneyeyim otobanda. Peki benzine geçince rakamın artması veya azalması neyi ifade eder? Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 saygın hocam dün bende 15000 bakımı için servise gittim senin durumu sordum opellerde lpg den dolayı bu arızayı verebildigini illa sensörün arızalı olduğunu göstermediğini yeni sensör takılsa bile aynı hatayı verebilecegini söyledi hatta bende arıza lambası yanmamasına ragmen baglattım bilgisayara bende de göründü O2 sensör arızası usta üstünde bile durmadan sildi arıza kodunu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 Ben bunu bir deneyeyim otobanda. Peki benzine geçince rakamın artması veya azalması neyi ifade eder? Benzine geçince değil de, benzinden lpg'ye geçince, azalıyorsa zengin karışım, çoğalıyorsa fakir karışım var demektir.. Bunu yap soru işaretin gitsin kafandan... saygın hocam dün bende 15000 bakımı için servise gittim senin durumu sordum opellerde lpg den dolayı bu arızayı verebildigini illa sensörün arızalı olduğunu göstermediğini yeni sensör takılsa bile aynı hatayı verebilecegini söyledi hatta bende arıza lambası yanmamasına ragmen baglattım bilgisayara bende de göründü O2 sensör arızası usta üstünde bile durmadan sildi arıza kodunu Lpg kitinin markasını bunun için sormuştum ben... Landirenzo, sürekli bu hatayı verdiriyor... Astrada sensör değiştik.. sıfır sensör ile yine verdi bu hatayı... Ama diğer kitleri bilmediğim için yorum yapamadım... Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 Lpg kitinin markasını bunun için sormuştum ben... Landirenzo, sürekli bu hatayı verdiriyor... Astrada sensör değiştik.. sıfır sensör ile yine verdi bu hatayı... Ama diğer kitleri bilmediğim için yorum yapamadım... abi bizim astrada atiker var usta kit ayırımı yapmadı opellerde böyle dedi dediğim gibi benim arıza lambası kısa süreli yanmış sonra kendiliğinden sönmüştü Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 13 Ocak 2010 Yazar Paylaş 13 Ocak 2010 Ben serviste sordum, değiştirmeden sönmez demişlerdi. Nitekim hem LPG'cide hem serviste silindiğinde tekrar yandı. Bunlardan bişrisinde sadece benzinde kullandım. Ama aynı gün içinde tekrar yandı. Ben bu yol testini yapıp tüketimi bir gözleyeyim bakalım. Sensörün değişmesi de şart gibi görünüyor. Bazı kaynaklarda sensör değişmezse ısınmadan dolayı katalitik konventörün de bozulacağı yazılmış. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 13 Ocak 2010 Paylaş 13 Ocak 2010 abi bizim astrada atiker var usta kit ayırımı yapmadı opellerde böyle dedi dediğim gibi benim arıza lambası kısa süreli yanmış sonra kendiliğinden sönmüştü Hımm.. Demekki Astraların bu konuda zaafı var... Güzel bilgi.. Ben serviste sordum, değiştirmeden sönmez demişlerdi. Nitekim hem LPG'cide hem serviste silindiğinde tekrar yandı. Bunlardan bişrisinde sadece benzinde kullandım. Ama aynı gün içinde tekrar yandı.Ben bu yol testini yapıp tüketimi bir gözleyeyim bakalım. Sensörün değişmesi de şart gibi görünüyor. Bazı kaynaklarda sensör değişmezse ısınmadan dolayı katalitik konventörün de bozulacağı yazılmış. Saygın seninki bozuk... Değiş kurtul... Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 5 Şubat 2010 Yazar Paylaş 5 Şubat 2010 Saygın seninki bozuk... Değiş kurtul... Değiştim kurtuldum Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Şubat 2010 Paylaş 6 Şubat 2010 Değiştim kurtuldum Sorun düzeldi mi bari? Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 6 Şubat 2010 Yazar Paylaş 6 Şubat 2010 Geçmiş olsun... Kaça oldu.. ? Serviste orjinal parça taktırdım. 260 parça, 20 tl işçilik verdim. 2 yıl da parça garantisi var dediler. Sorun düzeldi mi bari? Düzeldi düzeldi. Şimdilik sorun yok. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 6 Şubat 2010 Paylaş 6 Şubat 2010 Sorun düzeldi mi bari? Ayhan abi ne diyorsun değişiyor muyuz bizde Ben nasipse 140 bin bakımında değişeceğim. Lamba felan yakmıyor ama sağlıklı çalıştığını pek sanmıyorum. Bir CC yaptırayım üstünede sensörü değişelim bakalım tüketimi ne seviyeye inecek. Zaten tek sensör var. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 6 Şubat 2010 Yazar Paylaş 6 Şubat 2010 Evet aslında çok para. Nispeten ucuz yan sanayi parçalar da vardı, ama ben bu tür sorunlarla daha sonra da başım ağrımasın diye ve kısa sürede aracı satarım nasıl olsa diye bir düşüncem olmadığından orjinal tercih ettim. Ne diyeyim, Allah ikincisine zeval vermesin Bu arada parça aslında 350 tl, %25 indirim kampanyası ile anca 260 oluyor. Eskisi de elimde, bu kadar para tutacak nesi var anlamadım Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 10 Şubat 2010 Yazar Paylaş 10 Şubat 2010 Benzine geçince değil de, benzinden lpg'ye geçince, azalıyorsa zengin karışım, çoğalıyorsa fakir karışım var demektir.. Bunu yap soru işaretin gitsin kafandan... Mehmet abi kafama takıldı da, normalde LPG ortalaması benzin ortalamasından %17 fazla olması gerekiyor. Peki yol bilgisayarında da LPG anlık tüketiminin biraz daha fazla seyretmesi gerekmezmi? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 10 Şubat 2010 Paylaş 10 Şubat 2010 Ama yol bilgisayarı benzin püskürtüyormuş gibi sanıyor kendini. Ecu lpg den bir haber. Ayar düzgün ise 1 litrenin karşılığ 1.2 lpg şeklinde yol bilgisayrı normal çalışıyor. Ama oran farklı ise işte o2 sensörü bu adam 1 yakıyorum diyor ama 0.8 yakıyor diyerek kendini ayarlamaya çalışıyor yada tam tersi şekildie olabilir. Bilgisayar sanki benzin tüketiminde oynama var mış gibi az yada fazla gösteriyor. Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 10 Şubat 2010 Yazar Paylaş 10 Şubat 2010 Ama yol bilgisayarı benzin püskürtüyormuş gibi sanıyor kendini. Ecu lpg den bir haber.Ayar düzgün ise 1 litrenin karşılığ 1.2 lpg şeklinde yol bilgisayrı normal çalışıyor. Ama oran farklı ise işte o2 sensörü bu adam 1 yakıyorum diyor ama 0.8 yakıyor diyerek kendini ayarlamaya çalışıyor yada tam tersi şekildie olabilir. Bilgisayar sanki benzin tüketiminde oynama var mış gibi az yada fazla gösteriyor. O zaman dediğim gibi anlık tüketimde de lpg lehine fark olması doğal oluyor. Yorum bağlantısı
Süleyman Çetin 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 2006 model fiesta aracımı geçenlerde arıza tespit cihazına bağladık ve bir arıza tespit etti. Başlıktan da anlaşılacağı üzere oksijen sensörü arıza gösterdi. Fakat benim araçta bu arızadan dolayı hiç lamba falan yanmıyor. Yanması gerekir mi? Belki eski arızadan hata silinmemiş olabilir dedik ve aracı çalıştırıp bir daha makinaya bağladık yine aynı hatayı verdi. Orjinal parça fiyatına 400 küsur gibi bir rakam verdiler. Bosh'un Fiesta'ya uygun bu parçası mevcut mu? veya başka markaların? Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 24 Mart 2010 Paylaş 24 Mart 2010 2006 model fiesta aracımı geçenlerde arıza tespit cihazına bağladık ve bir arıza tespit etti. Başlıktan da anlaşılacağı üzere oksijen sensörü arıza gösterdi. Fakat benim araçta bu arızadan dolayı hiç lamba falan yanmıyor. Yanması gerekir mi? Belki eski arızadan hata silinmemiş olabilir dedik ve aracı çalıştırıp bir daha makinaya bağladık yine aynı hatayı verdi. Orjinal parça fiyatına 400 küsur gibi bir rakam verdiler. Bosh'un Fiesta'ya uygun bu parçası mevcut mu? veya başka markaların? Bosch - NGK ve Beru marka bulabilirsiniz ve yazdığınız fiyatın 1/3 fiyatına bulup taktırabilirsiniz. Yorum bağlantısı
Recommended Posts