Yakup Başaran 19 Mart 2012 Paylaş 19 Mart 2012 Güzel bir rot ayarı cihazına bağlanmalı Çağlar bey, inşallah dediğiniz gibidir. Servisten yarın için randevu aldım. Sonucu yazarım burada. Yorum bağlantısı
Yakup Başaran 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 Yok abicim. Servis ısrarla problem olmadığını söylüyor. Ama var. Rot ayarı yapıldı. Ne kadar ön düzen geometrisi ayarı varsa bakıldı, yapıldı. Ama direksyonda sola çekme ve sola döndükten sonra toplamama olayı aynen devam ediyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 sol ön teker ile çamurluk arasına (kağı tarafı) parmaklar ile ölçü alın, mesela 3 parmak tam sıkı sığıyor diyelim, sonra aynısını sağda yapın, mesela 3 parmak rahatça giriyor ise, rotçuya bunu bir daha gösterin. Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 23 Mart 2012 Paylaş 23 Mart 2012 amortisör üst bilyası da takılma yapıyor direksiyon toplarken. Yorum bağlantısı
Yakup Başaran 27 Mart 2012 Paylaş 27 Mart 2012 Mustafa bey; Amortisör bilyalarını değiştirdim daha önceden. Çıkan bilyalarda hafif bir deformasyon vardı, ama değiştirdikten sonra bir şey farketmedi. Çağlar bey dediğiniz ölçümü yapayım. Ama (kağı tarafı) ne demek anlamadım. Yorum bağlantısı
Ahmet Aydeniz 28 Mart 2012 Paylaş 28 Mart 2012 direksiyon kutusu problemini bende yaşıyorum sport trend'imde ses yapıyor yetmezmiş gibi 2 gündür de direksiyonu salladığımda ve bozuk yolda gırç gırç ses gelmeye başladı ağlamak istiyorum Yorum bağlantısı
Enez Güner 9 Nisan 2012 Paylaş 9 Nisan 2012 Arkadşlar merhaba benim araçta şöyle bi durum var yolda 80-100 le ilerlerken direksiyon aşırı yumşak böle normal yol üzerinde bulunan hafif bi tümsekten geçeyim arabayı hafif yaylandırsın direksiyonun yumuşaklığından çok hafif bi sağ sol yapıyor direksiyonu çok sıkı tutmak isyiyor anlayacagınız. Kendimi yüksek süratlarda güvensiz hissetmemi sağlıyor. Aracı bi özet geçecek olursam.. Ön helezon yayları ve amortisörler yeni Salıncaklar,rot başları ve kolları, z rotlar yeni değişti Direksiyon pompasının rekorlarından hafif kaçak var çok çok inceden orasını siyahlatıo Ön lastiklerin havaları iyi ve lastikler yarımın üzerinde Rot balansa gireli 2000km anca oldu ***Motorun arkasında bulunan direksiyon pompasından çıkıp - direksiyon kutusuna giden demir boru üzerindeki fişin kabloları dibinden kopmuş boşta sallanıyorlar ve baktım bende ikiside düz yeşil renkte bu yüzden bağlamadım yanlış bağlantı olmasın die Sizin fikriniz nelerdir güvenli bi direksiyon hissi alamıyorum başka bi arabadan inip focusa binince çok yumuşak biyerde bi sorun var. Yorum bağlantısı
Faruk Dinç 23 Nisan 2012 Paylaş 23 Nisan 2012 arkadaşlar 4 ay önce 2001 focus aldım kışlıklar vardı,çıkartım neyse jantlar egilmiş dediler 4 jant düzeldi . federal marka yazlık lastige blans yapıldı. oda ne frene basarken direksiyon titremeye başladı.balanstandır dedim .hiç bakmadan disklerden dedi. benim araba gayet sert gibi bende tipo vardı o çok yumuşaktı ama focus 2001 gayet sert. Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 3 Mayıs 2012 Paylaş 3 Mayıs 2012 merhabalar, belirli bir süre önce direksiyonu viraj dönerken veya durduğu yerde çevirirken motor tarafından değil ama direksiyona yakın yerlerden yani nasıl anlatsam kabin tarafından direksiyondan çıtırdı sesi gelmekte çevirirken bazı konumlarda çıt sesi geliyordu neyse bu zamana kadar pek fazla takmadım ancak son zamanlarda direksiyonu çevirmem ile birlikte alt takımlar civarından kütürdü ve takırtı şekilde bir ses musallat oldu. Özellikle katlı otoparkta inip çıkarken katlar arası eğimler fazla iken gelen sesleri duymanızı isterim normal yolda ise bu kadar olmuyor ama viraj dönerken falan alt takımdan sesler gelmeye başladı ancak bu alt takımdan gelen ses otomatik şanzıman filtresi ve yağı değişimi yapıldıktan sonra gelmeye başladı sanırım değişim sırasında alt takımlardan belli parçaları söküyorlar ve direksiyonu düşük hızlarda çeviriken çevrim kademeli oluyor yani tam olarak dönme yok kademe kademe dönüş var birde benim araçta sallanma var özellikle kalkışrda ve durmaya yakın zamanlarda araba resmen sallanıyor arabanın sanki bir tekeri yamuk gibi 8 çiziyor ve balon yapmış gibi rot ve balansta sorun yok onu söylemek istiyorum ve yüksek hızlarda direksiyonda titreme ve araçta sallantı olmuyor sadece düşük hızlarda kalkış ve yavaşlamalar daki araçtaki sallantıyı anlatamam. özellikle alışveriş merkezi otoparkından s çizerek inerken ki sallantıyı tarif edemem resmen araba çok bariz yalpalıyor sizin tavisyeler nelerdir özellikle direksiyon ve sallantı için? mert bey aynı sorun bende de mevcut..balans düzgün..ama çok düşük hızlarda yalpalama devam ediyor..siz bir çözüm bulabilldinizmi?? Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 bendeki sallantı durumu iyice ilginç hale geldi..titreme ilk üç viteste gaza yüklenince oluyor..ama ilginç olan bu titremenin her zaman olmaması..balans ve jant eğiriliği tekrar kontrol edildi..hafta sonu aksa baktıracam..daha önce başıma gelmişti aks lalesi sıyırmadan öncede bu şekilde bir yalpalama yapmıştı..umarım buluruz sebebini..işi bulduğumuz kesin ama.. Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 aks olabilir aksda eğriliği düzeltmek mümkünmüdür abi..yoksa yenisi mi alınmalıdır? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2012 Paylaş 9 Mayıs 2012 Artık çok iyi tamir yapabilen firmalar var. Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 10 Mayıs 2012 Paylaş 10 Mayıs 2012 sağ ön jantın tekrar düzeltilmesi ve dangalak lastikcinin lastikleri iç dış ters takmasının farkedilmesi ve düzeltilmesi sonucu yalpalama ortadan kalktı..Mert bey iyi bir lastikciye gidip jantların eğriliğini tekrar kontrol ettirin çünkü düşük hızdaki bu yalpalamada jant eğriliğine dikkat etmek gerekiyormuş..öğrenmiş olduk..bu arada direksiyondaki sağa sola küçük hareketlerde aracın saçmalamasıda ortadan kalktı..az daha ön düzene bulaşıyorduk..dediğim gibi üçüncü lastikcide doğruyu buldum,sizde yeni bir lastikciye gösterin aracı.. (kar lastiklerimde lastiğin dönüş yönünü gösteren oklar vardı..yazlık michelinde ise ok işareti vs yok inside outside yazıyor sadece..çok küçük yazılmış kontrol edin derim) Yorum bağlantısı
Engin Ünal 23 Mayıs 2012 Paylaş 23 Mayıs 2012 Direksiyonu anlık sağa sola çevirir gibi salladığımda arabadan tam tarif edemeyeceğim ''blop blop '' gibi ses geliyor. Biraz çevirince kesiliyor.Galiba sesi basınç müşürü yapıyor.Bunu söküp temizleyenleri duymuştum.Bende temizlemek istiyorum ancak nerde olduğunu bilmiyorum.Yerini , tercihen resimli tarif edebilirmisiniz. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Durduğunuz yerde mi çevirince ses geliyor.Yoksa hareket halindeyken mi? Yorum bağlantısı
Engin Ünal 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Durduğunuz yerde mi çevirince ses geliyor.Yoksa hareket halindeyken mi? Hareket halinde çok yavaşkende duyuyorum , ama dururken çok bariz geliyor.Normal giderken diğer ses yapan etkenlerden dolayı duymuyor olabilirim.Nasıl diyeyim direksiyonu çok az sağa veya sola (tam çevirme değil) hareket ettirdiğimde blooop diye bir ses geliyor.Direksiyonun ilk hareketinde diyelim. O blooop yaptığı yeri geçince çevirirken başka ses yok.Sadece direksiyonun ilk hareketinde. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Bence direksiyon kutusundan geliyor.. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Bilmiyorum , bir kontrol ettirmekte fayda var o zaman.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Bence kafanıza takmayın... Yağ seviyesinin kontrol edin yeter.. Yorum bağlantısı
İlker Kadılar 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Benin focusdada bahsedilen sesler vardı senelerdir sorun yaşanmadı.. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Zaten F1 olupta direksiyon pompasından yağ kaçırmayan yok gibi bir şey..Direksiyon kutusu sorunları da fazla.Bu tip sesler gelebiliyor. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Bu gün iki farklı ustaya götürüp sesi dinlettim.Ses , motor yeni çalışıp rolanti 1000 üzerinde iken yok , motor biraz ısınıp rolanti 900 seviyesinde iken direksiyonu hareket ettirdiğimde blop blop sesi geliyor. Ancak sürekli değil sesi çıkartıp hemen kesiliyor.Ustaların ikiside sesin direksiyonla alakasının olmadığını , motordan güç çektiği için geldiğini söylediler.Ancak tam olarak nerden geldiği belli değil.Hava filtresi içi , hortumu , boğaz kelebeğicivarından bir yerden geliyor. Zaten direksiyonda yağ eksiltme yok.Bu ses galiba forumdaki arkadaşların sıklıkla bahsettiği rolantide gelen blop blop sesi Bakan ustalar focuslarda genellikle bu ses var dediler. Zararsız olduğunu söylediler. Yorum bağlantısı
Osman Tekindemir 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 abimin kullandığı fiestasındada bahsettiğiniz gibi bir ses vardı araç dün servise gitti. direksiyon kutusunda problem varmış bence bir servise gösterip ondan sonra söküp dağıtmaya başlayın. kolay gelsin. Yorum bağlantısı
Engin Ünal 24 Mayıs 2012 Paylaş 24 Mayıs 2012 Maalesef servis araç lpg'li olduğu için bizi kapıdan içeri almıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts