Cihan Tiftik 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Yağ eksiltme nedeni bulunmalı. Direksiyon kutusundan ya da pompadan olabilir. Yorum bağlantısı
Hasan Dönmez 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Yağ kaçırdığını zannetmiyorum çünkü 2 yıldırda orta seviyede idi.6 aydır falan ağır ağır mın seviyesine geldi.ç Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 Kapalı sistem olduğu için eksiltme olmaması gerek.Mutlaka kaçak vardır...Az yada çok. Yorum bağlantısı
Özay Uçar 28 Şubat 2011 Paylaş 28 Şubat 2011 atf otomatik şanzıman yağı diye biliyorum.... Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mart 2011 Paylaş 2 Mart 2011 (düzenlendi) Rölantide direksiyonu sağa sola çevirdiğimde her hareketimde "gurt gurt" diye ses geliyor ön taraftan. Özel bir ford servisine kontrol ettirdim baktılar ve şanzıman üst takozu değişecek, takoz yıpranmış dedi. Gözle görülür bir yıpranma da yoktu dediği parçada. Başka bir servise gittim, ondan değil focusların hepsinde bu var dedi. Direksiyonla ilgili birkaç parça adı saydı, adları aklımda kalmadı, onları da değiştirsek ses kesilmez böyle bineceksin dedi. Bu kronik bir sorun mu yoksa problemi çözmek için iyi bir usta bulalım mı? 2 Mart 2011 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Mart 2011 Paylaş 2 Mart 2011 araç sabitken diresksiyon çevirmek sakıncalıdır. Ama şanzıman takozundan olacağıın pek sanmıyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 2 Mart 2011 Paylaş 2 Mart 2011 araç sabitken diresksiyon çevirmek sakıncalıdır. Ama şanzıman takozundan olacağıın pek sanmıyorum. Aslında hareket halinde iken de ses oluyor ama motor sesi-yol sesi filan duymayı engelliyor. Bu tür sorun yaşayan yok mu başka? Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 5 Mart 2011 Paylaş 5 Mart 2011 Benim asracımda da yaklaşım 150 ml eksilme var ve ben de direksiyon hidrolik yağını değiştirmek istiyorum fakat aklıma takılan bir iki soru var; 1. Şu adresteki http://www.mobil.com/Turkey-Turkish/Lubes/...il_ATF_220.aspx Mobil Aft 220 yağ uygunmudur, servise sordum bunun uyacağını söylediler fakat aracımın kullanma kılavuzunda MC2 195A teknik şartlarını karşılayak yağ olmalı diyor, yukarıdaki linkten teknik bilgilerine baktığımda ise M2C163-A kalitesinde yazıyor, fakat servis bu yağın araç için uygun olduğunu söyledi, şimdi ben bunu eklesem olur mu? 2. Elimde 1 lt'lik yağ var ve en aza bunun 750 ml'sini koymak istiyorum (tam olarak kapasite nedir bilmiyorum olabildiğince yağı yenilemek istiyorum). Eski yağı nasıl boşaltıp tekrar yenisini ekleyebiliriz? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 Eklense sorun çıkmaz, ama tam değişim olacaksa, servisten orjinali alınmalı derim. Yorum bağlantısı
Erkan Kıyak 6 Mart 2011 Paylaş 6 Mart 2011 Eklense sorun çıkmaz, ama tam değişim olacaksa, servisten orjinali alınmalı derim. Öyleyse şimdilik sadece ekleyeyim, acaba bu yağın belli bir kullanma periyodu var mıdır? Şu kadar yılda bir değiştirilmelidir gibi bir öneri var mıdır? Direksiyon yağı kutusundaki yağ temiz görünüyor fakat 10 yıldır değişmiş olduğunu sanmıyorum.. Yorum bağlantısı
Rahmi Çalışkan 18 Mart 2011 Paylaş 18 Mart 2011 Arkadaşlar son zamanlarda direksiyonum biraz sertleşti.rolanti de iken sağa-sola çevirmeye çalışırken garç-gurç diye ses geliyor.bi parça plastik üstünde sürtüyormuş gibi..Direksiyon yağında eksilme yok..ön takımdan gelen bir ses te yok..ayrıca rolantide iken hızlı hızlı sağ sol yapıncada boşluk varmış gibi küt küt ses geliyor..ustaya baktıracak zamanım olmadı..size bir danıştıktan sonra ustaya gitmeyi düşündüm..iyi günler.. Yorum bağlantısı
Soner Kayışlı 18 Mart 2011 Paylaş 18 Mart 2011 aynı problemler bende var ustaya götürdüm sorun z rottaymış. bi baktrın derim.. Yorum bağlantısı
Emre Aytan 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 "2001 FOCUSUMda benzinli olmasına rağmen rolanti dalgalanması vardı....Birçok servise göstermeme rağmen bir türlü anlayamadılar..Boğaz kelebeği temizliği ve hatta en son rolanti valfini bile değiştirmeyi denediler ama kabul etmedim...İnternette yaptığım araştırmalara göre sorun gerçekten basitti....direksiyon pompasına giden soketin basınçtan dolayı parçalanması...En son gittiğim serviste tüm sistemler kontrol edilip yok bişey denmesi ve servis şefiyle kavga ederek aracın life kaldırılması ve soketin görülmesiyle sorun çözüldü...Tabi benim life kaldırın ve aracın vakum hortumu ve pompaları kontrol edin kavgasından sonra ücret de almadılar....Evet Focuslarda bunlar kronik ama çözümsüz değil hiç olmazsa nerede sorun var biliyorsunuz...Şu an 2011 focus kullanıyorum yine memnunum.... " Böyle bir yazı gördüm donanım haberde. Benim aracımda da rolatide dönüşlerde devir düşmesi var. Siz değerli okurların yorumlarınıda alabilir miyim? Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 31 Mart 2011 Paylaş 31 Mart 2011 alakası olabilir. ama zaten direksiyon çevirirken motora yük bindiği için normal de olabilir. e sürüş esnasında rolanti devrinin üstünde de sorun olmaması lazım. rolanitide direksiyon çevirince rolanti valfi devri yükseltiyor. yükseltemezse dengesizlik oluyor. Yorum bağlantısı
Osman Gülten 3 Nisan 2011 Paylaş 3 Nisan 2011 2000 focus için hidrolik direksiyon yağı için hangi marka-model yağı kullanacağız ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 4 Mayıs 2011 Paylaş 4 Mayıs 2011 Yeni Konu Açmadan Devam etmek istedim;arkadaşlar, bu gün bir dostumun 2009 model Yeni kasa fiestası ile Mersin metropol otoparkından düz alana çıktığımız anda ekranda "direksiyon hidrolik arızası-servise gidin" uyarı yazısı belirdi ve direksiyon ağırlaştı. otopark çıkışı dik bir yokuştu bunun üzerine kontağı 1-2 kez kapattık açtık sorun devam ediyordu. 20-30 mt. kadar gidince direksiyon normale döndü ve uyarı yazısı kayboldu. acaba sorun ne olabilir.? Bu 2011 model c-max de de yaşanan bir sorun.Servis önemli olmadığını,sürekli yanarsa sorun olduğunu söylemiş.Kendisi düzeliyorsa bir sorun yok demişler. Yorum bağlantısı
Sedat Can 5 Mayıs 2011 Paylaş 5 Mayıs 2011 2000 focus için hidrolik direksiyon yağı için hangi marka-model yağı kullanacağız ? Evet, hangi marka ve model Atf? Yorum bağlantısı
Fatih Alp 9 Mayıs 2011 Paylaş 9 Mayıs 2011 (düzenlendi) "Merhaba Arkadaşlar" Benim sorunum şu ki biraz önce arabadan indim. Tabi aracımı park ettim rolantide çalışırken direksiyonu sağ sol çevirdim ve vuuuuu vuuuuuu diye ses geliyor. Seyir halinde iken ses yok. Ama çok az direksiyonda sertleşme var. Sizce neden olabilir? Direksiyon yağını karanlık olduğu için kontrol etmedim ama 3 gün önce max seviyede idi. Teşekkürler... 9 Mayıs 2011 tarihinde Mehmet tarafından düzenlendi Yaz? karakteri + ba?l?k Yorum bağlantısı
Semih İzgi 9 Mayıs 2011 Paylaş 9 Mayıs 2011 Açıkcası o viiiuvv viiuuvv sesler bende de mevcut ve şuan pompam yağ kaçırıyor(çok düşük müktarda) Yorum bağlantısı
Fatih Alp 9 Mayıs 2011 Paylaş 9 Mayıs 2011 Açıkcası o viiiuvv viiuuvv sesler bende de mevcut ve şuan pompam yağ kaçırıyor(çok düşük müktarda) Teşekkürler arkadaşım. Dayanamadım çakmak ile gittim baktım. Yağ eksilmiş bayağı. Yarın Sanayi yolu göründü bize 3 km uzakta sanayi. Oraya kadar gitmemde bir sakınca varmı aceba? Yorum bağlantısı
Fatih Alp 9 Mayıs 2011 Paylaş 9 Mayıs 2011 Aceba direksiyon kutusu arızalanmış mıdır? Yoksa yağ bayağı eksilmiş ondan mıdır? Bu arada direksiyon kutusu fiyatları nerelerde? 2001 focus hb Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Mayıs 2011 Paylaş 9 Mayıs 2011 Yağ kaçtığı için eksilir, basit bir kelepçe de olabilir, pompada, direksiyon kutusu da.... Yorum bağlantısı
Recommended Posts