Ayhan Onaran 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Gösterebilecek teknisyen bulabılsem ınanın 5 dakıka durmuycam.. Buralar kasap dolu.. Buralarda servısın elektrıkcısı on konsola tokat atarak kılometre sayacının arızasını anlamaya calışıyor.. Inanın bana arabamı tamırcıye sokmaya korkuyorum.. Ilgınıze teşekkur ederım cok sagolun Yaşadığınız ili bilseydik sizi daha iyi anlayabilirdik Yorum bağlantısı
Engin Parlak 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Bingöl Ayhan Bey.. Başıma bırden fazla olay geldıgı ıcın boyle yazdım. İnanın bana aracımı perıyodık bakıma bıle sokamıyorum Yorum bağlantısı
Semih Saner 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 evet ben yeni üye olmuştum...arkadaş bir hayli uğraşmış satmak için..ne yapalım kısmet deilmişş Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Ankara da parça arıyorsanız bence CUB yardımcı olacaktır. Yorum bağlantısı
Semih Saner 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 teşekkürler çağlar bey,, umarım değişmez de, 2000 TL borca girmeyiz Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Direksiyon kutusu arızalandığına göre muhtemel sebebi, manevralar sırasında direksiyonu sonuna kadar çevirmeniz olabilir. Arıza giderildikten sonra bu hususa dikkat ederseniz, direksiyon kutusu daha uzun yıllar dayanabilir.. Geçmiş olsun.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Bu arada arızayı bilemem ama neden revize ettirmiyorsunuz? Ehil elde ilk günki gibi yapılır? Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Direksiyon kutusu arızalandığına göre muhtemel sebebi, manevralar sırasında direksiyonu sonuna kadar çevirmeniz olabilir. Arıza giderildikten sonra bu hususa dikkat ederseniz, direksiyon kutusu daha uzun yıllar dayanabilir.. Geçmiş olsun.. Sonuna kadar çevirmek kutuya değil, pompaya zarar verir sanırım. Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Sonuna kadar çevirmek kutuya değil, pompaya zarar verir sanırım. Merak etmeyin hepsinin önlemi alınmıştır.By Pass vardır. Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Merak etmeyin hepsinin önlemi alınmıştır.By Pass vardır. Bu By pass sistemini açıklayabilirmisiniz biraz? Ben de bilmiyordum. Öğrenmek isterim ama. Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 yağ basıncı arttığı zaman basıncı düşüren valf 150 tl ye tamir ediliyor 100 tlde işçilik deseniz 250 tl 50 tl de yağ kıvır zıvır deseniz 300 tl ye biter sizin işlem Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Teşekkür ederim ustam. Peki neden bozuluyor bu direksiyon kutusu? Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Teşekkür ederim ustam. Peki neden bozuluyor bu direksiyon kutusu? direksiyon milinin çalıştığı yüzeyde yağ kaçagını önleyen keçeler var zamanla aşınıyor ve yağ kacırıyor Yorum bağlantısı
Yetkin Akın 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 (düzenlendi) Bu By pass sistemini ustam açıklamış yağ basıncı arttığı zaman basıncı düşüren valf150 tl ye tamir ediliyor 100 tlde işçilik deseniz 250 tl 50 tl de yağ kıvır zıvır deseniz 300 tl ye biter sizin işlem 26 Şubat 2010 tarihinde Yetkin Ak?n tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Semih Saner 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 direksiyon keçesi değişti, ve 2,3 hafta kullanıp yağ kaçağı olup olmadığına bakılacak ; eğer yağ kaçağı devam ederse bana direksiyon kutusu değişecek dediler,, fiyatı da en az 2000TL miymiş Ustamız by pass la yapılabilir demiş; inşallah öyle bir şey vardır; 2000 TL yerine 400 TL gayet cazip bu kriz de.. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 direksiyon keçeleri değişip te hala yağ sızdırısa: 1. tornacı uyumuş, işini yapmamıştır 2. Direksiyon milnde içeride eksenden kayma, yamukluk vardır. Yorum bağlantısı
Semih Saner 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 Çağlar bey ; yani bu arızıya direksiyon kutusu değişmeden çözebilirmiyiz ? iyi bir usta ile birlikte ?? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 Açıkçası arızanın ne olduğunu henüz anlamadım? İlk iletide fiyat bilgisi vardı? sonlarda daha önce revizyon geçirildi yazdınız? Olay neasıl başladı, kim neler yaptı , tüm bunların zaman aralığı ve araç geçmişi nasıl (direksiyon ile ilgili, önceden kaza var mı? ) Yorum bağlantısı
Semih Saner 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 detaylıca anlatıyorum ; aracı yeni aldım 2 hafta önce, kazası yok darbasesi yok alırken bir ford ustasına götürdük, araç temiz dedi ve yürüyen aksamında sorun yok dedi, sadece araç life alındığında altında çok fazla yağ vardı ve o anda hala küçük küçük damlatıyordu! sonra arızanın gelebileceği yerlere baktı direksiyon keçesini degiştirdi, silindir contasını değiştirdi 3 hafta sonra tekrar kontrol yapılacak, eğer yağ damlamısı devam ediyorsa % 20 direksiyon kuutusu değişcek dedi. ve pahalı bir şey olduğunu söyledi, ben 2 haftadır kullanıyorum araçta yağ damlatması yok , yani ben biraz korktum o fiyatı duyunca, zaten ustada %20 direksiyon kutusu değişek dedi. Şu an itibariyle aracın alt kısmında yağ gözükmüyor parktan çıkınca kontrol ediyorum hergün,,, İlginiz için teşekkürler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 1. Yerdeki yağın hidrolik mi - motor yağı mı olduğu çözümlenmeden , bildiği her contayı-keçeyi değiştirmiş gibi me geldi. 2. Önce yerdeki yağın ne olduğunu anlaşılmasını sağlayın, sonra O yağın nereden geldiği ile ilgili tamirata girişilmeli. 3. Direksiyon yağ kaçırsa , zaten hidrolik kabına bakarak da anlaşılır. Yorum bağlantısı
Semih Saner 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 (düzenlendi) Teşşekürler çağlar bey ; söyledikleriniz benim için önemliydi. 27 Şubat 2010 tarihinde Semih Saner tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Melih Bozkurt 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 Aynı sorun benim araçta da vardı. Direksiyon hidroliği pompasına giden kablo nasıl olmuşsa kopmuştu. Hazır ellemişken soketi söküp temizledim ufak bi lehim işlemi ile tekrar taktım bi sorun kalmadı. Kablonun yeri motorun arka tarafında. Yorum bağlantısı
Hakan Karakılçık 27 Şubat 2010 Paylaş 27 Şubat 2010 aksta boşluk olabilir vaya z rotta sorun olabilir.. Yorum bağlantısı
Zafer Ofli 28 Şubat 2010 Paylaş 28 Şubat 2010 Ayrıca niçin değişmesi gerekiyor ki. Tamiratı yapılıyor 150-200 TL civarında tornacı alıyor 100 TL civarıda tamirci işçilik alıyor ve değişirse keçelerde yaklaşık 50 TL civarı yani en fazla 400 TL ye tamiri yapılıyor Yorum bağlantısı
Engin Parlak 28 Şubat 2010 Paylaş 28 Şubat 2010 (düzenlendi) Aynı sorun benim araçta da vardı. Direksiyon hidroliği pompasına giden kablo nasıl olmuşsa kopmuştu. Hazır ellemişken soketi söküp temizledim ufak bi lehim işlemi ile tekrar taktım bi sorun kalmadı. Kablonun yeri motorun arka tarafında. Teşekkürler Melih Bey yardımınız için hemen bakıcam aksta boşluk olabilir vaya z rotta sorun olabilir.. teşekkürler hakan bey 28 Şubat 2010 tarihinde Engin Parlak tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts