Misafir 21 Ocak 2010 Paylaş 21 Ocak 2010 Yaklaşık 4 sene falan oldu. Focus1'den sonra Focus2'ye geçtim daha sonra Megane2 , Jetta ve son olarak Linea. Son 2 aydırda kardeşimin Peugeot 207'sini kullanıyordum.Evet belki biraz unutmuş olabilirim ne kadar ağır bir direksiyonu olduğunu ama benimki biraz farklı bir durum sanırım.Arabayı tek el kullanmaya eni konu zorlanıyorum??? Son kullandığınız araçların direksiyonları oldukça hafif araçlar Fırat Bey ama bu derece de ağır olmaması lazım. Ama en iyi çözüm yakınızda F1 varsa denemeniz. Ya da servise gittiğinizde işlem yaptırmadan gelen F1'lerden birini deneyin. Sertlikler farklıysa ekstra işlem yaptırırsınız. Önce basit olandan başlayıp rot ayarlarına baktırıp, sonra devam edersiniz. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Erkan Aslan 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 Vallahi inşallah öyle bir şey olmamıştır.Can sıkıcı bir durum.Kaça mal oldu size bu arıza Erkan bey?Gerçi arabanın gidişinde herhangi bir problem yok.Sağa sola çekmede yok.Virajada gayet rahat girip çıkıyor.Umarım söylediğiniz gibi bir sorun çıkmaz. sonradan araştırdım ben arabayı almadan önce direksiyon tarafından bir darbe almış mili o eğmiş.sanaide sanırım 150 TL'ye yaptırmıştım mili tornayla düzeltmişlerdi ama ustanın dediğine göre kimi mil düzeltilemiyecek kadar eğik oluyormuş.yeniside sanırım 400TL civarıydı.Şayet sorun mildeyse söküp takma işçiliği fazla ona göre fiyat farkı olacaktır mutlaka araştırmadan yapmayın derim. Yorum bağlantısı
Fırat Şenol 22 Ocak 2010 Paylaş 22 Ocak 2010 Son kullandığınız araçların direksiyonları oldukça hafif araçlar Fırat Bey ama bu derece de ağır olmaması lazım. Ama en iyi çözüm yakınızda F1 varsa denemeniz. Ya da servise gittiğinizde işlem yaptırmadan gelen F1'lerden birini deneyin. Sertlikler farklıysa ekstra işlem yaptırırsınız. Önce basit olandan başlayıp rot ayarlarına baktırıp, sonra devam edersiniz. Saygılarımla. Bugün aracımı periyodik bakıma soktum.Direksiyondaki problemide ilettim.Yapılan kontrollerden sonra (z rotlar,rotiller,direksiyon mili vs...)herşey normal gözüküyor.Zamanla alışacağız artık ne yapalım... Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 23 Ocak 2010 Paylaş 23 Ocak 2010 Focus ve Mondeolar'ın direksiyonları kendi sınıflarındaki diğer araçlara göre belirgin şekilde serttir. Bugün aracımı periyodik bakıma soktum.Direksiyondaki problemide ilettim.Yapılan kontrollerden sonra (z rotlar,rotiller,direksiyon mili vs...)herşey normal gözüküyor.Zamanla alışacağız artık ne yapalım... Zamanla alışıyor insan. ama sonra birgün aynı sınıfta başka bir aracın direksiyonuna geçiyorsunuz, "vay be pamuk gibi" diyorsunuz. Maalesef Ford bu konuda çok geri Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 3 Şubat 2010 Paylaş 3 Şubat 2010 Direksiyonda düşük hızlarda ufak ufak çevirirken sanki bir dişli varmış gibi kademeli olarak dönüyor güç uygulayınca kademeyi aşıyor sert ama normal dönüyor. Yine direksiyon kendini toplamaya bırakınca toplamanın sonuna doğru yine direksiyon kademeli dönüyor. Buna amortisör bileşenlerinden neler sebep olur. Ben ön amorisörlerden şüpheleniyorum çünkü dönüşlerde yada sert asfalt geçişlerinde ( normladen biraz fazla yüksek asfalt yamasında da) tak tak sesi yapıyor. araçta düz giderken sağa-sola çekme durumu yok. Bir başka konuda okuduğuma göre aracında çekme olan birisi amortisör bilyasını değiştikten sonra sorunu kalmamış. Amortisör bileşenlerine baktığımda yay-amortisör-üst tabla -bilya ve alt tabla var sanırım. Alt tablayı bir 20-25 bin evvel değiştik rotillerdi sanırım tablaya perçinli olanlar,ses yapıyordu. Şimdi de üst tabla ve bu bilyayı değişmek gerekebilir fakat bu sorunun sebebi bunlardan mı yoksa başka şeyden mi onu pek çözemedim. Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik 3 Şubat 2010 Paylaş 3 Şubat 2010 Valla tıpkısının aynısı bendede var, hele bu küçük bir kasistte veya çukurda özellikle sağdan anlık vıyk ses gelmesi. 2-3 yıldır bu şekilde ne arttı ne azaldı, amortisörlerin içerisinde bulunan keçeler kuruduğundan yapıyor dedi usta hiç değiştirmeye gerek yok dedi ama beni deli ediyor. Yorum bağlantısı
Emre Okur 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 aracım 70binde focus. ilk günden bu yana fren ya da direksiyon yağı hiç değişilmedi.yağ özelliğini kaybeder mi değişilmeli midir?direksiyonda sertleşme var gibime geliyor da acaba kuruntu mu yapıyorum Yorum bağlantısı
Arda Şahin 10 Şubat 2010 Paylaş 10 Şubat 2010 Aynı problem bende de vardı. Piyasada satılan kılıflardan aldım. Babam güzelce sardı ve problem çözülmüş oldu. Hatta direksiyon simidinin kalınlığı arttığından ele daha rahat oturuyor. Tek sorun yazın sıcaktan hamur kıvamına gelmesi. Sene de bir defa değiştiriyorum, sorun çözülüyor. Yorum bağlantısı
Engin Parlak 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 Arkadaşlar 2000 Ford Focus Ambiante H/B arac çalışır vazıyette direksiyonu tam sol yaptığımda ön kısımdan bi hışırtı gelıyor. Bu ses dıreksyonu oynattıgımda artıp azalıyor. Sağa cevırdıgımde herhandı bır ses yok. Yardımlarınızı beklıyorum ..Teşekkurler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 Araç içi kısmından mı geliyor, yoksa motor içinden mi acaba? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 Direksiyon yağ seviyesi normal mi bakılmalı, o da normal ise ön takım kontrole doğru gidilmeli. Yorum bağlantısı
Engin Parlak 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 Evet direksyon yağ seviyesi normal ona bakmıştım. Teşekkur ederim. Bir arkadaşım direksiyon hidrolik pompasından olabilecegını soylemışti. Böyle bir ihtimal var mıdır:) Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 İhtimal vardır ama hışırtı yerine inleme gibi bir ses yapması gerekirdi. Yorum bağlantısı
Engin Parlak 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 vallahı sesı tam olarak yazamıyorum hışırtı inleme surtunme gıbı bırşey. Ve bu ses dıreksiyon hareletıyle orantılı mesela lastıkler tam duz konumdayken sola cevırıyorum hafıf gelıyor bıraz daha cevırdıgımde artış oluyo dıreksıyonu cevırmemle orantılı olarak da artıp azalıyo. Soyledıgım gıbı saga cevırdıgımde herhangı bır şey yok Teşekkurler Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 Pompaya doğru bir gidiş sezinleniyor. Yorum bağlantısı
Engin Parlak 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 en kısazaman da bu sesı kaydedıp yayınlarım ılgınıze teşekkurler Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 Hisirti iceriden geliyorsa sorun nerdedir? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 25 Şubat 2010 Paylaş 25 Şubat 2010 İçeriden geliyorsa, direksiyon mafsalı veya taban geçen yerden olabilir. Kolon içine torpido parlatıcı kaçarsa da gelebilir. Sesi kaydetme yerine bir teknisyene gösterin, zira pompa, direksiyon içinini de bozabilir veya tam tersi de geçerlidir. Yorum bağlantısı
Semih Saner 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Merhaba arkadslar; bir sorum olucak; focus 2003 ghia HB ,aracımın direksiyon kutusu değişme ihtimali varmış; fiyatı galiba 1500 TL ile 2000 TL civarında dediler,, Bana gercek bir fiyat verebilirmisniz ? saygilar Yorum bağlantısı
Misafir 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Sizin araca olurmu bilmiyorum ama konuyu bir inceleyin isterseniz. Sizin araca uyumlu olup olmaması konusunda arkadaşlar yardımcı olacaklardır. http://www.otoclubturkiye.com/forum/Focus-dire...su-t186411.html Yorum bağlantısı
Uğur Çakmak 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Direksiyon kutusunun tamir imkanları var.Hiç araştıdınız mı? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 CUB 2 aydır satmaya çalışıyordu, kader. Yorum bağlantısı
Engin Parlak 26 Şubat 2010 Paylaş 26 Şubat 2010 Gösterebilecek teknisyen bulabılsem ınanın 5 dakıka durmuycam.. Buralar kasap dolu.. Buralarda servısın elektrıkcısı on konsola tokat atarak kılometre sayacının arızasını anlamaya calışıyor.. Inanın bana arabamı tamırcıye sokmaya korkuyorum.. Ilgınıze teşekkur ederım cok sagolun Yorum bağlantısı
Recommended Posts