İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 - Direksiyon ile İlgili Sıkıntılar...

Aykut Gürkan

Recommended Posts

İbrahim Etem Gök

benim mondeonunda diskleri aldığımda titreme yapıyordu neyse torna yaptırdık 1 ay dayanabildi sonra yine titredi

gittim kutusunda otosan yazan disklerden aldım (90 tl çifti)

ilk 1 ay sorun yok sonra yine titre :)

yeni diskleri tekrar tornalattım bir kaç ay önce

ve artık çıldıracam yine titriyor

yani özetle otosan yazan diskten almayın sinir krizi geçirmeyin..........

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın
Merhabalar aracımla 120-140-160 civarı hızda frene hafifi bir biçimde dokunduğum zaman direksiyonda aşırı derecede titreme oluyor ama durmak için değil sadece hafif bir biçimde frene bastığımızda bu olay kaynaklanıyor,bu gibi olay la daha önceden karşılaşan veya bunun nedenini biln arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim,şimdiden teşekkürler...

Bu gibi titremeler her zaman DİSK kaynaklı olacak diye bir kaide yok ve çoğu zaman disk değişimi hayal kırıklığı ile sonuçlanmaktadır.

Yürüyen aksamdaki diğer parçalardaki (Rotil-Rot Başı-Rot Mili-Salıncak) boşluklarıda titremeye nedendir...

Yorum bağlantısı
Misafir
benim mondeonunda diskleri aldığımda titreme yapıyordu neyse torna yaptırdık 1 ay dayanabildi sonra yine titredi

gittim kutusunda otosan yazan disklerden aldım (90 tl çifti)

ilk 1 ay sorun yok sonra yine titre :rolleyes:

yeni diskleri tekrar tornalattım bir kaç ay önce

ve artık çıldıracam yine titriyor

yani özetle otosan yazan diskten almayın sinir krizi geçirmeyin..........

Otosan diskler bu konuda sabıkalı zaten. Konusu çok geçmişti kaçırmışsınız sanırım. Tornadan sonra 1500-2000km sonra tekrar aynı sıkıntıyı yaşatır. İşin kötüsü zaten her torna diski biraz daha incelteceğinden son çare yine değişim olacaktır. Motorcraft'ı tercih edin. Aracı uzun yol yaparken verdiğiniz molalarda yıkatmayın. Yıkatacaksanız da aracı dinlendirdikten sonra yıkatın. Yine uzun frenlemelerden sonra mümkün olabilirse derin su birikintilerinden uzak durun. Diskin kalitesi ile orantılı olarak ömrünü bu şekilde biraz daha uzatabilirsiniz.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Erdinç Sefer

belli bir sürate çıkana kadar yapmıyorsa 120-160 arası yapıyorsa aracınızın rot balansını kontrol ettırın.

ama eger ki 10-20 km hızda gıderken hafıf frene dokundugunuzda aralıklı sürtme sesı duyuyorsanız ve sırkeleme varsa disklerını kontrol ettırmenız gerekebılır.

Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z

bende de yüksek hızlarda yapıyordu hatta ilk başlarda abs falan mı dedik

sonra kendiliğinden yok oldu benzin fiyatları artınca

:)

Yorum bağlantısı
İbrahim Etem Gök

yerli kazansınsın istiyorum milliyetçi ruhumla

ama hale bak

iyi olan kazansın demekten başka çare bırakmıyolar.....

Yorum bağlantısı
Misafir

Arkadaşlar focus 1 direksiyon çapı kaç cm. bilen var mı acaba?

Direksiyon kılıfı alıcam ancak aracım yanımda değil şu an.

35-37-39 cm olan kılıflardan hangisi uygun olur acaba?

Yorum bağlantısı
Gökhan Bora Yıldız

delphi marka diskler var onlar hakkında bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim arkadaşlar yoksa illaki motorcraft mı?

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol

Arkadaşlar merhabalar.Yeni aldığım 2004 model Focus1 aracımın direksiyonu anormal derecede sert.Dönüşlerde de kendi kendine toplama yapmıyor.Acaba sorun ne ile alakalı olabilir?Bu modellerin geneli mi böyle yoksa benim arabaya özel bir durum mu?.Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Zamanla direksyon kutusu ve ön takımdaki yorulmadan direksiyonlar sertleşir. Yeni iken makul sertliktedir.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
Arkadaşlar merhabalar.Yeni aldığım 2004 model Focus1 aracımın direksiyonu anormal derecede sert.Dönüşlerde de kendi kendine toplama yapmıyor.Acaba sorun ne ile alakalı olabilir?Bu modellerin geneli mi böyle yoksa benim arabaya özel bir durum mu?.Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler...

Sanırım aracı siz yeni almıştınız ve fazla km yapmış bir araç değildi? Bence lastiklerinizle alakalı bir durum olabilir.Lastik tahmin edeceğinizden daha fazla etkiliyor.Havalarını kontrol edin mesela..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Normal denebilir ama görmeden anlaşılmaz :i-ih2:

Hele önceki aracınız elektirik destekli direksiyona sahipse başta yadırgarsınız. Sert olmasının seviyorum diğer araçları kullanırken direksiyon tepkisini anlayamıyorum :)

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
Normal denebilir ama görmeden anlaşılmaz :i-ih2:

Hele önceki aracınız elektirik destekli direksiyona sahipse başta yadırgarsınız. Sert olmasının seviyorum diğer araçları kullanırken direksiyon tepkisini anlayamıyorum :)

Daha önce 7 yıl kullandım Focus , hem F1 hemde F2 . Hiç birinin direksiyonu bu kadar ağır değildi.Zaten dönüşlerde de ( U dönüşü gibi ) direksiyon kendini toplamıyor.Acaba sorun ne olabilir diye düşündüm kendi kendime

Sanırım aracı siz yeni almıştınız ve fazla km yapmış bir araç değildi? Bence lastiklerinizle alakalı bir durum olabilir.Lastik tahmin edeceğinizden daha fazla etkiliyor.Havalarını kontrol edin mesela..

Lastik havaları olması gerektiği gibi Ayhan bey . Hepsi 32 . Sorunun kaynağı başka birşey diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
Daha önce 7 yıl kullandım Focus , hem F1 hemde F2 . Hiç birinin direksiyonu bu kadar ağır değildi.Zaten dönüşlerde de ( U dönüşü gibi ) direksiyon kendini toplamıyor.Acaba sorun ne olabilir diye düşündüm kendi kendime

Lastik havaları olması gerektiği gibi Ayhan bey . Hepsi 32 . Sorunun kaynağı başka birşey diye düşünüyorum

FII nin ki FI den çk yumuşak :) Ama ağırlık çok fazlaysa hidrolik seviyesini kontrol edin acaba kaçırma yapıyor mu ?

Yorum bağlantısı
İlker Kadılar

hidrolik direksiyon elektirikli olanlara göre serttir ama hidrolik direksiyon herzaman daha kullanışlı diye duyuyorum. sorun çıkarmaması açısından

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

sertliği anladık arkadaşlar ama direksiyonun toplamaması neden bende merak ettim şimdi.

Yorum bağlantısı
Hakan Amasyalı
(düzenlendi)
...Dönüşlerde de kendi kendine toplama yapmıyor...

Direksiyonun dönme sırasında siz bıraktığınız zaman toplaması direksiyon sistemiyle alakalı bişey değildir. bir araçta yönlendirmeyle ilgili elemanlar olmasa ve tekerlekleri dışardan herhangi bir yöne çevirip biraz aracı ilerletirseniz yine toplanacaktır.. Açıklama fizik kurallarıyla alakalı sanırım :angry: uygulanan kuvvetlerin yönü vs. Geri geri giderken yine toplamaz mesela o zaman da hangi yöne dönükse o yöne dönmeye devam eder direksiyon.

Bence aracınızın rot ve balans ayarlarını konrol ettirin..

tarihinde Hakan Amasyal? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erkan Aslan
(düzenlendi)

aynısı benim'de başıma geldi (direksiyon çok sert ve kendini toplamıyor) büyük ihtimale direksiyon mili eğilmiştir.

tarihinde Erkan Aslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
(düzenlendi)
aynısı benim'de başıma geldi (direksiyon çok sert ve kendini toplamıyor) büyük ihtimale direksiyon mili eğilmiştir.

Vallahi inşallah öyle bir şey olmamıştır.Can sıkıcı bir durum.Kaça mal oldu size bu arıza Erkan bey?Gerçi arabanın gidişinde herhangi bir problem yok.Sağa sola çekmede yok.Virajada gayet rahat girip çıkıyor.Umarım söylediğiniz gibi bir sorun çıkmaz.

tarihinde F?rat ?enol tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

En son ne zaman F I kullanmıştınız. Alışma evresinde değilsiniz değil mi?

Yorum bağlantısı
Vural Sarı

Brava'dan sonra Focus alınca bende sizin gibi direksiyon kutusu bozuk,bu nasıl hidrolik direksiyon demiştim.

Şimdi alıştım.Ford böyle uygun görmüş.Vardır bir sebebi.

Yorum bağlantısı
Fırat Şenol
En son ne zaman F I kullanmıştınız. Alışma evresinde değilsiniz değil mi?

Yaklaşık 4 sene falan oldu. Focus1'den sonra Focus2'ye geçtim daha sonra Megane2 , Jetta ve son olarak Linea. Son 2 aydırda kardeşimin Peugeot 207'sini kullanıyordum.Evet belki biraz unutmuş olabilirim ne kadar ağır bir direksiyonu olduğunu ama benimki biraz farklı bir durum sanırım.Arabayı tek el kullanmaya eni konu zorlanıyorum??? :)

Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
Zamanla direksyon kutusu ve ön takımdaki yorulmadan direksiyonlar sertleşir. Yeni iken makul sertliktedir.

Evet bu doğru. Direksiyon kutusu ve ön takım yorulmaları, lastik havalarının düşüklüğü gibi sebeplerle direksiyon ağırlaşır,

ama Focus ve Mondeolar'ın direksiyonları kendi sınıflarındaki diğer araçlara göre belirgin şekilde serttir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...