İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 - Direksiyon ile İlgili Sıkıntılar...


Aykut Gürkan

Recommended Posts

Sinan Duran
(düzenlendi)
Rot ayarıdır...

Yeni takılan lastiklerin belli bir km den veya iki hafta sonra aynı bayi tarafından lastik ayarının tekrar yapılması gerektiği söyleniyor ama bana bunu söylemediler. Ayarı yapıldıktan sonra 3 hafta geçti direksiyonda titreme var.Bu ayarı yapmalarını isteyeceğim.Zaten direksiyon da düz durmuyor.Bu konuda bilgisi olan varsa faydalanmak isterim.

tarihinde Sinan Duran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sinan Duran

Mehmet Bey bu merkezleme ciddi bir şey değildir inşallah valla korktum şimdi.ee bunun hesabını sorarım ben şimdi onlardan acemi ustalar....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Rot ayarı yaptırın düzelir, titreme varsa balans ayarı da gerekiyor. Jantlar değiştimi? Değişti ise göbeklerin büyüklüğü tam olarak oturacak şekilde mi?

Yorum bağlantısı
Sinan Duran

Rot ve balans ayarını lastikleri aldığımda yaptırmıştım. rot ayarını tekrar ve ücretsiz yapmalarını isteyeceğim. yeni takılan lastiklere bu gerekiyormuş. lassa bayii arkadaşıma 2 hafta sonra tekrar ayar yapmak için gün verdi. bu tüm firmalar için geçerli değil midir?direksiyonun yamuk durması da cabası...ayrıca jantlarımı da değiştirmemiştim, ilginize teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

eğer kaldırım gibi bir yükseltiye çıktı iseniz bu süre içinde buda direksiyonun eğri durmasına neden olabilir.çok basit bir ayarı vardır eğer sağa sola çekme yapmıyorsa.

Yorum bağlantısı
Sinan Duran
eğer kaldırım gibi bir yükseltiye çıktı iseniz bu süre içinde buda direksiyonun eğri durmasına neden olabilir.çok basit bir ayarı vardır eğer sağa sola çekme yapmıyorsa.

Arabada sağa cekme var.Tüm ayarlar, lastikler yeni...direksiyondaki sorunu sayenizde anladım, yeni lastikler için de tekrar rot ayarı yaptıracağım anlaşılan

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Rot ayarı amortisörler değişince bozulur diye biliyorum yoksa lastik değişimiyle alakası yoktur. Bu arada direksiyonu düzeltme işlemini eski arabalarda direksiyonu söküpte yapıyorlardı sakın öyle yaptırmayın.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Rot ayarı çeşitli sebeplerle bozulur, En az senede bir kontrol edilmesi iyidir...

Balans ayarı lastiğin ayarıdır, lastik patlayınca lastik jantta dönerse, lastik değiştirilirse bozulur...

Anladığım kadarıyla Sinan Bey, rot ve balans ayarlarını karıştırıyor..

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Hazır konu açılmış iken içimi dökeyim. Nedir bu gaz tembelleşmesi ? Durduk yere gaz kaçması ?. 30 sene aynı buzdoılabını kullanıyoruz tık demeden soğutuyor, 3 ay klima çalışmadı diye tüm gaz boşalıyor. Olmaz böyle birşey bu işte bir mantıksızlık var. Rekorlardan gaz kaçarmış. Yok canım niye kaçıyormuş bu gazın içerde canımı sıkılıyor :D 3 ay dolaşmayınca ? Yorumlarınızı bekliyorum. Eninde sonunda mantıklı bir cevabı bulacağız .

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Mantıklı cevabı şu. daha öncede forumda konusu geçmişti zannedersem Sistemde klima gazının içindeki yağla yağlanması gereken contalar var ve kış boyunce bu contalar yağlanmayınca kurumadan dolayı gaz kaçabiliyor. Buzdolabı olayında ise aynı mantık buzdolabı devamlı çalışıyor ve yağlama zaten oluşuyor. Bu her araçta olur diyede bir olay yok olma ihtimali var

Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan
(düzenlendi)

benim araba da hafif sola çekiyor. rot balans ayarına götürdüm ama pek düzelme olmadı. sağ arka lastik aynı marka ve modelde ama "yeni" az kullanılmış diğerlerine göre, acaba ondan mı?

tarihinde Harun Ceyhan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Newton fizik kanunları çerçevesinde mümkün değil, direksiyondakinin başı dönmüş, gözü kararmış olması muhtemel, veya zaten lastikler yana dönüktü, direksiyonu çevirince düz konuma geldi lastikler, ilk konumunu fark edemediler. Tabii zamanında F1 direksiyonu takmıştım arabaya, gizli turbo, kanatlar falan da vardı, direksiyon teşkilatını sökmeyi unutmuşum :) (beyaz 405 taxi misali)

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

Aracınız 2001 ise elektrik destekli yani elektro servo değildir. 2004 yada 2005 modellerden itibaren kullanılan bir sistemdir. Şu şekilde de kontrol edebilirsiniz direksiyonu araç çalışırken tam sağ ya da tam sol yaptığınızda fazladan bir motor sesi duyarsınız bu ses hidrolik sisteminden geliyor.

Sanırım arkadaşlardan daha ayrıntılı bilgi gelecektir

Yorum bağlantısı
Adnan Murat Paçacıoğlu

Arabayı 99'da aldığımdan beri klima ile ilgili(gaz ekletme, kontrol vb.) hiç bir işlem yapılmadı, gayet iyi soğutuyor. Şans heralde. Bakalım bu yaz nasıl olacak.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

Dolayısıyla Çağlar beyin dediğine gelmiş oluyoruz dimi? Eğerki sistemde yağlanması gereken rekorlar varsaki olduğunu forumdaki ustalardan biri söylüyor kışın çalışmadığı zaman o rekorlar yağlanmayacak demektir ve dolayısıyla yağlanmayan rekorlardan gaz kaçabilecek veya sisteme nem bir şekilde nufuz edebilecektir. Yanlış mıyım acaba?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hidrolik. Bu arada elektrikli direksiyon nasıl cızırtı yapıyormuş Double da :) Parazit önleyici diye bir şey var. İlave olarak parazit yaparsa, motoru ve kaputu extra şaseleyin.

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg

çağlar abi bilmiyorum satan abi VW de kullanmış cızırtı yapıyordu diyor elektrik destekliymiş onun direksiyonu gerçi hidrolik olduğu sorun olmicak focusumda navitech markası bakalım montajını yapayım resimlerini koyucam :)

Yorum bağlantısı
Osman Ünal
Peki 2004 comfort elektrik destekli mi?

F1 lerde elektrik destekli yok, yanılmıyorsam.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Cızırdayan 5000 e hiç rastlamadım, tabii çok ilginç coğrafi konumlar hariç. Bazen tavan anten bağlantası gevşeyebiliyor. Ayna arkasındaki kapaktan müdahele ile kolayca sıkılabilir.

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg

valla dubledin in sahibi tam tur sag sol yaptıgım zaman aküden elektirik aldıgı ıcın fılan demiş msjda hidrolik olduğunu öğrendim forumda hiç takmadım :) açıkçası gerçi hidrolik olmasına ragmen gene biraz ağır direksiyonum:) çağlar abi evet o düşündürüyor beni açısını nasıl ayarlicam şimdi baktımda :) uğraşıcam yapıcam hoparlorler jbl gto serisi oval önlerde 4 adet jbl tweeter 2si kelebek camının orda 2si ön camda amfi sierra hurricane 800w subwoofer jvc warren 25cm :) bakalım nasıl olucak resimlerini koyucam :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ön göğüs formu itibarı ile ne yaparsan yap bir yerlerden bakınca farklı görünüm olacak (teyp düz ) yapılacak çok bir şey yok. Zaten önemli olan sesi.

Yorum bağlantısı
Nuri Güngör
Yanlış anlamadıysam, tamirci ustanız kalorifer borusuna birşey bağlayıp suyun akışını önlemiş. Yani 2 gün sonra conta yakacak olan motorunuzdan kaynaklanacak 3000 ytl lik masrafı üstlenmeyi de kabul etmiş.

Ciddi bir şekilde söylediğiniz gibi bir işlem yapıldı ise, aracın marşına bir defa bile basmadan çekici çağırıp yetkili bir servise gidin. Acilen!!!

dediginiz gibi bir hata yapıldıysa bu insanlar nasıl ustayım diye piyasada dolasıyorlar anlamıyorum bu arkadas sizin yazdıklarınızı okumasa ve conta yaksa bunun maliyetini acaba o usta üstlenecek mi ülkemizde cogu işte oldugu gibi bu bakım tamir olaylarında da allaha emanet gidiyoruz

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...