İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 - Direksiyon ile İlgili Sıkıntılar...


Aykut Gürkan

Recommended Posts

Ahmet Ertugay

100 YTL'ye yapan yerlerde var ama dikiş kalitesi ve işçiliğini beğenmedim.

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

Bende de oldu bu kadar değildi ama sanırım sizin aracı boyatmak kurtarmayacak, ben kaplattım ve sorun çözüldü. 100 ytl vermiştim işçilik te oldukça iyiydi. tekrar başlayınca bende ustamın götürdüğü yere gidiyorum diye gittim. Adamlar gerçekten esnaf bırakın birgün halledelim dediler :nazar: ama onlar değilmiş ADR adında bir firma hiç sorgusuz değiştirelim dediler, yerleri libadiyede. Yapan firmaya gelince derinin dışında bahane de imal ediyorlar dikkatli olmak lazım ....

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
Onur Firik

selam arkadaslar, 2 gun once otoparka girerken direksiyon inanilmaz sertlesti, lastigin patladigini dusundum hemen park ettim, lastikleri kontrol ettim ancak hicbir sorun olmadigini gordum, aracimi tekrar calistirdim direksiyon yine cok sertti, cok zor donuyordu ve birden servo hidrolik ozelligi geri geldi ve eskisi gibi yumusadi. sizlere sorum basiniza geldi mi? acaba sorun direksiyon hidroliginden mi oldu? bu sorun uzerine yaklasik 200mil gittim sorun tekrar etmedi ama icimde bir korku var, ya otobanda bunu yaparsa diye. yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

Yorum bağlantısı
Onur Firik

henuz servise goturemedim, su an sorun duzeldi, hicbir sorun yok. bu arada sizin de on far ampulu 2-3 ayda bir patliyor mu?

Yorum bağlantısı
Levent Eksen
bu arada sizin de on far ampulu 2-3 ayda bir patliyor mu?

Far ampullerinizi değiştirirken saydam kısmına elinizle dokunmayın, mümkünse ambalajından temiz bir bez veya kağıt mendil vasıtasıyla tutarak çıkartın, aynı şekilde yerine takmaya çalışın.. Zira takarken üzerinde kalan kir ve yağ ampulün ömrünün kısalmasına ciddi etki edebilir..

Yorum bağlantısı
Onur Firik

okul gidis-donus 170km tutuyor, haftada 3 gun gidip geliyorum zaten. haliyle uzun yol yapiyorum hep, direksiyon konusunda servise gittim kapaliydi bir daha goturucem en kisa zamanda. onun disinda ampulleri her zamanki gibi takiyorum uzerinde yag kir olmuyor ama 7-8 aydir 3 defa ampul patladi once sol sonra sag ve yine sol patladi. kullandigim ampul sylvinia night vision.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Değişim sırasında yapılan işlemleri tek tek yazarsanız fikir yürütmek kolaylaşır.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Hidrolik olmayan direksiyon sistemlerinde yerdeki olmusuzluklar çok yansıyor direksiyona..Bizim şahin vardı ondan biliyorum, bir keresine çukurun birinde direksiyon öyle bir kaçmıştı ki kolumu cama çarpmıştım..Dikkatli olmak gerekiyor yani biraz..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Damlaya damlaya göl olur derler :)

GL versiyonu escort olduğu anlaşılıyor. Lastikleriniz hala 175/70/13 mü? Direksiyon kutusu hiç revizyon gördümü? Araç durduğu yerde direksiyonu sağa sola sallama anında tekerleklerde aynı anda hareket gözlemleniyor mu? En son ne zaman debriyaj değişti? Değişti ise motor üstten askıya alındımı?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Olsun fikirsel yardımcı olmanın ilk adımı problemi doğru anlayabilmektir. Bi sürü değişen var araçlardaki arızalarda.

Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

Can Bey, bende 94 cl vardı onda da aynı problemleri yaşamıştım çalınıp bulunduktan sonra, salıncaklar komple değişmişti. Araç yerinde durmuyor sağa sola dalıyordu. Değiştikten kısa bir süre sonra tekrar başladı ve salıncakların arızalı olduğu ortaya çıktı, yeni taktırdığınız parçalarda da arıza olabilir işlemleri yaptırdığınız yere götürün bence garanti kapsamında halletmeleri lazım...

Arkasıda biraz alçaktır diye hatırlıyorum

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bence herhangi bir arıza yok. Düz direksiyon ile yoldan kaynaklanan dalmaları kontrol etmek için güç gerektiriyor. Hidrolikliler de sadece siz hissetmezsiniz.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

ön tablalar orjinal olması gerekiyor. zira yan sanayi tablalar yeni de olsalarda bu problemi yapıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Kim demiş tamir olmaz diye? Öncelikle direksiyon tamiri nedir kısaca (basitçe) : mil içinde bulunan sızdırmaz o ringler vardır. Bunlar yağ kaçırınca direksiyon arızalandı deriz.

Ehil bir tornacı nın işidir ve sorunsuz olarak tamiri mümkündür. Çok aceleniz yok ise yarın (Cumartesi) Maslak Sanayiden telefon adres bilgisi verebilirim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ehil elde yapıldıktan sonra yıllarca sorunsuz binen çok arkadaşım-müşterim oldu. Sökme-takma işçiliği zaten sıfır da olsa verilecek, tamir için sıfır direksiyon parasının yaklaşık %25 harcanırsa hesap ortada. Tabiki bütçe-imkan meselesi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Hayırlı olsun da. Resimde tarif ettiğiniz yerden yağ kaçırıyor ise direksiyon rektifiyesi gerekmezdi ki? Direksiyon iç o-ringler yağ kaçırınca körüklerden kaçırması gerekir. Tekrarlıyorum resimdeki tarif üzerine yazıyorum.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Aktay

Sağ taraftan aldığım bir darbe sonucu motor sallanıp gelince direksiyon motorunun kasnağı eğildi. Tek başınada satılmıyormuş. italyan malı buldum kasnak+motor 150 ytl dediler. orjinali 500 civarı. usta kasnağı düzelttirdi ancak çok az yalpa yapıyor rolantide. elinde fazla olan varsa, yani komple alıpda kasnağı olan görüşebilirim. birde focus I sağ sinyale ihtiyacım olacak. Bir ara Mehmet abide vardı ama o zaman lazım değildi. Şimdide bulamadım o ilanı. Acaba hala varmı?

Yorum bağlantısı
Osman Bala

ST'de balans yaptırmama rağmen araba süratini artırdığında direksiyonda titreme oluyor. Balanstan başka neden olur bu?

Birde sport trendler genelde böyle midir? Direksiyon sert, vites geçişi sert, süspansiyon amortisör sert. Normal mi? Taş gibi araba diye buna mı deniyor. :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Aks olur... Tam gaz verince araç titriyor gazı kesince titreme geçiyorsa % 100 akslarında sorun vardır.. Tamir edilebilir..

Debriyajı, gaz pedalı, direksiyonu serttir... Taş gibi araba işte...

Yumuşatmaya uğraşma.. Sadece baskı balata değişerek debriyajı yumuşatabilirsin.. Diğerleri ı ıh...

Yorum bağlantısı
Osman Bala

Yağını bile yeni değiştirmişlerdi arabanın ufak tefek sorunları kullandıkça çıkıyor işte. Dediğin gibi denemedim abi, birde öyle bakayım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...