İçeriğe Yönlendir

İki kapılı spor araç tavsiyesi

Yusuf Esin

Recommended Posts

Yusuf Esin

benim piyasadan bulduklarım;

1. Clio 1.6 16V sport

2. Megane Coupe 2.0i veya 1.6i

3. Focus ST 2.0

araçta ABS ve Klima olmazsa olmazlarım ve 12.000 tl civarı bir bütçeye sahibim, 2000 model aşağısını düşünmüyorum. Siz olsanız hangisini tercih edersiniz. Bunların dışında ve bu özelliklere haiz başka ne gibi araçlar olabilir.

Her türlü görüş ve fikir benim için değerlidir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

2001 fiesta sport .:) 1.6 zetec kısa şanzıman, abs, 4 hava yastığı, klima, cd çalar, bide kırmızı olcak. :D piyangodan çıkmadı ki bir şey alalım :D

fiesta17hl.jpg

Yorum bağlantısı
Rifat Berber

çok kısa süre önce focus ST 2.0 aldım. Abs,klima,sürücü yolcu havayastığı dışında aracımda ESP bile var. Sürüşü keyifli,konforlu ve inanılmaz güvenli. Eğer temizini bulursanız kesinlikle kaçırmayın.

Yorum bağlantısı
Hakan Baha

Bütçeniz az bence. Bu paraya alacağınız arabaların üstüne bir araba parası da bakım-tamir masrafı yaparsınız unutmayın.

Yorum bağlantısı
Yusuf Esin

Evet bugün araba pazarını epeyce bir gezdim. Aslında aracı eşim için alıyorum. İnatla 2 kapılı bir araç istiyor. Açıkçası bütçeyi büyütmem de zor görünüyor. ilanlarda bir Clio RS 2.0'e -kazasız/belasız boyasız 2002 model- 25.000 tl istiyorlardı. Açıkçası 1.6 megane couple la 2.0 Focus ST arasındayım. Ancak bütçeyi yükseltemediğim içinde biraz hırpalanmış bir araç alabilicem gibi gözüküyor. Belkide en iyisi biraz daha beklemek.

Birde merak ettiğim konu; mesela 2000 model Focus ST 2.0 'ın yıllık vergisi ne kadara mal oluyor. Bildiğim kadarıyla kasko değerinin belli bir yüzdesini aşan vergi bir alt dilimden ödeniyor gibi birşey vardı. Konuyu tam olarak bilen varmı.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

1. ikinci araç olacak fazla kullanılmayacak

2. Coupe olacak

3. 12bin bütçe var

4.ABS ve kikma olacak

5. Hızlı birşey olacak ise...

Benden bonus lüks ve konforlu olsun, varsın 2000 model aşağısı olsun

1F7152D7A3F944319E4190C5E68F7741.jpg

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi
1. ikinci araç olacak fazla kullanılmayacak

2. Coupe olacak

3. 12bin bütçe var

4.ABS ve kikma olacak

5. Hızlı birşey olacak ise...

Benden bonus lüks ve konforlu olsun, varsın 2000 model aşağısı olsun

1F7152D7A3F944319E4190C5E68F7741.jpg

v8 mi v12 mi :dil:

Rolantide bile motoru ayrı bir zevk veriyor gevurun. Ama rolantide bile durmaya benzin dayanmaz :D

Yorum bağlantısı
Yusuf Esin
Clio 1.6 16 v öneririm bende.

2 ay önce 2003 modelini kardeşime aldım. O çok memnun araçtan bende kısa bir süre kullandım. baya hoşuma gitmişti. Gerçekten çok seri, atak ve sürüşü de zevk veren bir araç. Ancak focus onun kadar seri olmasada daha oturaklı bir araç olduğundan kendi aracıma asla değişmem. Belki megane o yönden yere daha iyi basan bir araç olabilir diye düşünüyorum. Megane Coupe kullanan kulanmış olan arkadaşların da bir yorumu olacaktır elbet.

Yorum bağlantısı
Melih Özlem
2 ay önce 2003 modelini kardeşime aldım. O çok memnun araçtan bende kısa bir süre kullandım. baya hoşuma gitmişti. Gerçekten çok seri, atak ve sürüşü de zevk veren bir araç. Ancak focus onun kadar seri olmasada daha oturaklı bir araç olduğundan kendi aracıma asla değişmem. Belki megane o yönden yere daha iyi basan bir araç olabilir diye düşünüyorum. Megane Coupe kullanan kulanmış olan arkadaşların da bir yorumu olacaktır elbet.

Abimde vardı benim. Öz abim değilde :dil: Gerçekten keyifli bir araç. Yakıtı falanda iyi bence. Bakımlarını yaptırıp, onu üzmezseniz o sizi hiç üzmez :D

Yorum bağlantısı
Onur Demir

12bin civarında, Az sorun çıkaracak, az yakıt tüketecek ve tek kapılı araç olarak bende aramıştım ve hepsini bir arada sadece Honda civic 1.4is HB te bulmuştum :D

Yorum bağlantısı
Emre Gizlenci

eğer eşiniz kullanacaksa ve mutlaka tek kapı olması gerekiyorsa focus derim güvenliği daha iyidir. bakım maliyetleri açısından megan ve focus arasında pek fark yoktur. renault demeyin parçaları pahalı. bir aralar 99 modeli vardı.

Yorum bağlantısı
Hakan Baha

12 bin liralık araba ertesi gün masraf çıkarmaya başlar. Biraz bekleyin temiz bir araba alın. Mümkünse 16-17 ye çıkın güzel arabalar bulursunuz. Bir de eşinize alacaksanız ve eşiniz KM yapacaksa arabayla sakın focus almayın çünkü çok benzin yakıyor. Gerçi siz 2.0 falan demişsiniz ama hem bütçeniz az hem de benzin canavarı bir arabaya bakıyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu

panelvandan açma dizel corsalar ya da fiestalar var 2004 ve üstü o paralara onlara bakmanızı tavsiye ederim ancak koltuklar ve camlar ruhsata işli ve hususi oto olarak ruhsata işli olmalı.. bi araştırın derim..

Yorum bağlantısı
Rifat Berber
12 bin liralık araba ertesi gün masraf çıkarmaya başlar. Biraz bekleyin temiz bir araba alın. Mümkünse 16-17 ye çıkın güzel arabalar bulursunuz. Bir de eşinize alacaksanız ve eşiniz KM yapacaksa arabayla sakın focus almayın çünkü çok benzin yakıyor. Gerçi siz 2.0 falan demişsiniz ama hem bütçeniz az hem de benzin canavarı bir arabaya bakıyorsunuz.

Aracınızın marka ve modelini bilmiyorum ama 2.0 litrelik focus kesinlikle benzin canavarı değil.

bu aracı 70bg gibi kullanırsanız 70bg kadar yakıyor.

bu aracı 100bg gibi kullanırsanız 100bg kadar yakıyor.

bu aracı 130bg gibi kullanırsanız 130bg kadar yakıyor.

yani benzin tüketimi ayağınız ve gaz pedalı arasında gidip geliyor.

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Benimde bir aralar böyle bir düşünce vardı. Fiat coupe 95 - 96 2 kapı 2.0 motor 16 valf 150 bg 13 - 15 bin arası.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Civic te ısrarlıyım :) Sorunsuzluk konusunda, Şu ana kadar konu içerisinde modeli belirtilen bütün araçlardan daha sorunsuz bir araçtır :flowers:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...