İçeriğe Yönlendir

Street Ka alınır mı?

Necat Ertan

Recommended Posts

Necat Ertan

Bu aralar Ford Ka ve özellikle Street Ka araçlara takmış durumdayım. Street Ka ile ilgili bilgisi, merakı olan var mıdır? Motorunun 100 ps Focus I motoru olduğunu duydum. Türkiye'de bu aracın parça sıkıntısı olur mu? Kronik problemleri var mıdır? Aldık mı bu aracın son sahibi olur muyuz? Piyasası nedir? Ford Otosan bu araçları ithal etti mi? Yoksa gelen araçlar gri market ürünü mü? Kaskosu çok tutar mı? Yorumlarınızı, tavsiyelerinizi rica ediyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci

aracın piyasası 20000 tl nin üzerinde

aracta ka motorunun geliştirilmişi var enduro motor

parcası oldukca pahalı ve her yerde bulamıyosunuz

ford otosanda bütün parçaları var olmayan parçasıda siparişle geliyor

bana göre kullanması oldukça zevkli

fakat üstü açık araba ne zamanları kullanılır anlamadım

yazın sıcak havada kullanamazsın ışıklarda durunca pişersin kışın sogukta zaten kullanamazsın

neyse karar sizin

Yorum bağlantısı
Necat Ertan
Necatim yapma etme eyleme, ne yapcan StreetKa'yi ? Alirken bir dert, bakimi ayri bir dert (yetkili servis), ikinci eli desen temelli dert.

Sabri abiye bi sor bakalim ne dusunuyor konu hakkinda ?

:) Psikolojim bozuk bu aralar Muhlis, alınabilir bir araç gibi görünüyor gözüme :) 1:18 maket oyuncağı var büroda, çok şirin yahu :)

Baktım koca Türkiye'de satılık 8 adet bulunuyor. İzmir'de hiç yok. Piyasası enaz 20 bin sevilerinde, çok daha pahalıları da mevcut. 15 bin liraya alınmaz mı böyle bişey?

Yorum bağlantısı
İbrahim Etem Gök

görünüm süper

performans nasıldır acaba ?

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Son sahibi olmak muhtemel. Onun disinda gayet alinabilir duruyor. Kasko fiyatlari degerine gore cok yuksek olabilir, emmiye danismali.

Ustu acik araba daha once kullanmadiysan, muthis bir zevktir. Tavan acik, camlar inikken surat yapmanin tadi anlatilamaz.

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Eski Ka'ların dandik bir parçası 750TL diye duymuştum...Parçayı tam hatırlayamıyorum ama Focus'ta 50-60TL olan bir parçaydı...Sanırım yine bu forumdaydı sahibi...Bunu araştırmak lazım...Ama hoşuna gidiyorsa al, bin...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
aracın piyasası 20000 tl nin üzerinde

aracta ka motorunun geliştirilmişi var enduro motor

parcası oldukca pahalı ve her yerde bulamıyosunuz

ford otosanda bütün parçaları var olmayan parçasıda siparişle geliyor

bana göre kullanması oldukça zevkli

fakat üstü açık araba ne zamanları kullanılır anlamadım

yazın sıcak havada kullanamazsın ışıklarda durunca pişersin kışın sogukta zaten kullanamazsın

neyse karar sizin

Biz 2-3 sene KA kullandık çok memnunduk. Çok kalite bir araç. Yani özenerek montaj yapılmış. Eski ka'lar bile.

Yeni streetka da enduro motor yok. 1.6 duratec var. yani focus motoru.

motorsal açıdan parça sorunu olmaz. Alt takımlar aşağı yukarı fiesta ile aynı. Bazı özel kaporta parçaları vs vs hafif pahalı. O da çok değil.

Üstü açık arabaya çok keyifle binilir. Bir zamanlar üstü açık chrysler im vardı. Yanına bir kamyon gelip durunca biraz acayip oluyor tabi. Bence iki kişi soru değilse alınır. Ancak hırsızlardan korumak için garajınız olması lazım. caddede bırakılmaz. Bıçak atarlar.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Öncen çok güzel duruyorda arkasını pek sevmiyorum :) genelde kıçı havada olan arabaları sevmiyorum zaten :)

Ama en güzeli son linkteki gri olan bence

Yorum bağlantısı
Necat Ertan
Üstü açık arabaya çok keyifle binilir. Bir zamanlar üstü açık chrysler im vardı. Yanına bir kamyon gelip durunca biraz acayip oluyor tabi. Bence iki kişi soru değilse alınır. Ancak hırsızlardan korumak için garajınız olması lazım. caddede bırakılmaz. Bıçak atarlar.

Evet hocam bu hırsızlık konusunu ciddi düşünmek gerek. Kaskosuz dolaşılmaz bu araçla. Kapalı garajımız malesef yok. Müstakil evimizin bahçesini heba etmek istemediğim için garaj inşaa ettirmedik.

Enduro motorlar, 1.3 litrelik olanları diye biliyorum. Anadol motorunun geliştirilmişiymiş.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk
(düzenlendi)

Kapalıdan kastım sokak olmasın yeter. Yoksa su kaçırmaz. Hemen kapatılır.

enduro motor kent motorun gelişmişi. maks torku 2500 devirde olduğundan bir acayip zevklidir kullanması. ama street ka da değil normal ka da var. street ka çok güçlü bir motora sahip. focus motoru var. Uçar o araç gokart gibi. Alırsanız bir gün depoya benden benzin koyar şile ye gideriz.

hm , izmir'desiniz.

O zaman bizim Ödemiş'e gideriz gölcük yaylasına.

tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

boyunuz uzunsa kafanız ön camın üst kısmına denk geliyor çok rahatsız bir durum.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

15bin derken abi ? O fiyata bulduysan zaten sormana bile gerek yok :)

Şirin bir araba. Smart roadsterde düşünülebilirsin...

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Smart'a (roadster) bindim. 800cc turbo motor var. daha daha bir gokart gibi ama çok ufak ve plastik aksam kalitesiz. Ka nın duruşu SLK felan gibi. smart ise citroen c1 tarzında iç plastik kullanıyor. Oturuş da öyle.

boyunuz uzunsa kafanız ön camın üst kısmına denk geliyor çok rahatsız bir durum.

Koltuğu iyice çekip yatırın. 2.0 değilseniz mesele olmaz.

Yorum bağlantısı
Cemal Koçyiğit

bencede güzel araba ,nadir bulunan.

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Boydan kurtardık hocam ozaman 1.80m :) 0.1 tondan fazla çekiyorum yalnız. Bakalım araştırıyorum ciddi ciddi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Geçen hafta ağır hasarlısını maalesef kurtaramadık pert oldu. Sağlam araba ancak parçası pahalı + zor bulunuyor :)

Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz

Böyle konularda çok çok dert olmayacaksa girilebilir diye düşünüyorum. Hep mantıklı olmak bazen hayatta çok da mutluluk vermiyor :unsure2:

Atalarımızın dediği gibi, aklında duracağına... :)

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

206 CC nasıl fikir. En azından hardtop...

Peugeot_206_CC.jpg

Yorum bağlantısı
Necat Ertan
206 CC nasıl fikir. En azından hardtop...

Bunların piyasası nedir Can? Street Ka hardtop olsaymış neredeyse kusursuz olacakmış gözümde.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer
Bunların piyasası nedir Can? Street Ka hardtop olsaymış neredeyse kusursuz olacakmış gözümde.

15-17 bin arasinda bir dolu var sahibindende. Bunun piyasasi hep olur, ka muhtemelen son sahibini bulur bu saatten sonra.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Kadir Özdemir

Bu konuyu baştan sona kaç kere okudum bilmiyorum :-) çok hoşuma gidiyor bu street ka sahibindende ankarada bi tane var 20 bin şeytan diyor ki :-) konu açılalı çok olmuş bende bi sorayım bizim ka lar gibi kronik problemi varmıdır acaba direksiyon pompası yada bizim ka larda kronik olanlardan işte , parçasını ebay harici bulamazmıyız ki?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...