Erim Gülaçtı 6 Ocak 2010 Paylaş 6 Ocak 2010 merhaba arkadaşlar. ben bu sese dün dikkat ettim. Tümseklerden asla atlaya zıplaya veya hızlı geçmem. Ama dün birkaç tümsekten geçerken arabanın önünden gıırç-gıırç şeklinde bir ses geldi. Gün üçünde birkaç kez tekrarlayınca merak ettim doğal olarak. Altını da sürtmedim arabanın. Sanırım öntakımdan gelen bir sesti. Bana öyle geldi yani. Sizce nedeni ne olabilir? rotlarla alakalı olabilir mi? çok teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Cemil Çınar 6 Ocak 2010 Paylaş 6 Ocak 2010 O gıcırtı kapı fitillerinden geliyor olmasın, Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 6 Ocak 2010 Paylaş 6 Ocak 2010 Amörtisör takozu vb. kauçuk aksamdan gelen ses. Kışın sertleşirler, yazın yumuşarlar. Dert edilecek bir durum değil. Yorum bağlantısı
Guest Samet Sel 6 Ocak 2010 Paylaş 6 Ocak 2010 selamlar arabanın tümseklerden gecerken cıkan gıcırtılar benim 13,000 km deki arabamdada var .genelde soguk havalarda oluyor ama önemsiz bişe arabanın rot kolları ,salıncak burçlarından geliyor.genelde yatan arabalardan oluyor.biraz yol yaptıktan sonra kaybolur o ses Yorum bağlantısı
Barkın Kayaoğlu 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Aynı sorun bende de var. Artık gıcırtılar dayanılmaz bir hal aldılar. wd40 uygulamak çözüm olacak mı deneyeyim ama çözmeze kalıcı çözüm için ne yapmak gerekir? wd41 Greslemek daha dayanıklı olur bence. Yorum bağlantısı
Davut Çavdar 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Aynı ses bende de oluyor, cukurlarda felan değil de böyle okul önlerindeki kasislerden geçerken kırılmış bişey yada vurma sesi gibi değilde sanki yağsız kalmış bir yaydan gelir gibi gırrçç diye bir ses geliyor, abilerim sizler sorun olmaz diyorsanız bize laf düşmez o zaman:) Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Z rottur.. Wd40 iyi gelir... evet z rottur Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Aynı sorun bende de var. Artık gıcırtılar dayanılmaz bir hal aldılar. wd40 uygulamak çözüm olacak mı deneyeyim ama çözmeze kalıcı çözüm için ne yapmak gerekir? Z rotu değişmek gerekir.. Ama Wd40 ile epeyce idare edersin bence... Yorum bağlantısı
Erim Gülaçtı 11 Ocak 2010 Yazar Paylaş 11 Ocak 2010 Z rotu değişmek gerekir.. Ama Wd40 ile epeyce idare edersin bence... peki mehmet bey, z rotunu değiştimek ne kadar tutar? çok pahalı bir parça değildir sanırım? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Değil... en iyisi 30-35 lira galiba.. Yan sanayisi de çok... Focuslar için Connect Z rotu öneriliyor... Daha sağlam olduğu söyleniyor... Yorum bağlantısı
Hakkı Öz 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Bu aralar benim fiestamda ses çok , kar lastiği taktığımdan beri ses sorunu oluyor. Yorum bağlantısı
Servet Korgan 11 Ocak 2010 Paylaş 11 Ocak 2010 Benim araçta da sol arka amortisör patlaktı diye değiştim. Fakat değiştiktikten sonra garip bir gıcırtı sesi gelmeye başaladı. Arkada birisi oturyorken çukur ve tümseklerden geçersem bu ses geliyor. Takan usta yeni amortisör zamanla yağlanıp düzelir demişti ama epey zaman oldu ses gitmedi. Ben de amortisörün yeterince yağlanıp bu sesin gitmesini bekliyorum aylardır. Acaba beklemeye devammı etmeliyim. Yorum bağlantısı
Serdar Akgül 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 Peki bu z rota ,bir yer sökülmeden kendimiz wd40 sıkabilirmiyiz? Bu z rot nerede? Yorum bağlantısı
Erim Gülaçtı 12 Ocak 2010 Yazar Paylaş 12 Ocak 2010 Peki bu z rota ,bir yer sökülmeden kendimiz wd40 sıkabilirmiyiz? Bu z rot nerede? yani kendimiz arabanın altına eğilip sıkabilir miyiz wd40'ı? Yorum bağlantısı
Mustafa Demirci 12 Ocak 2010 Paylaş 12 Ocak 2010 yok arabanın altına yatıp zor olur lastikleri söküp z rotun lastik körüğünün içine sıkmanız lazım Yorum bağlantısı
Önder Koç 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Herkese merhabalar. Arabama bugün 5 kişi bindik. 80 kilonun üstünde 4 kişi vardı. Çukurlara ve tümseklere geldiğimde her zaman yavaşlayarak geçerim. Önceleri bu tür durumlarda hiç ses gelmezken bugün her çukurda ve tümsekte arka amortisörlerden gıcırtılar geldi. 3 gündür çok şiddetli yağmur yağdı. Arabamla su göllenmiş yerlerden mecburen çok geçtim. Arabamı alalı 1 yılı geçti. Geçen sene böyle bir problem yokken bu sene ilk kez böyle bir durumla karşılaşıyorum. Değerli yorumlarınızı bekliyorum. Bir yerlere su girdiği için mi böyle bir şey oluyordur acaba? Şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 Normaldir, kurusun birkaç güne geçer, bu arada sağ arkadan vicir vicir diye bir ses geliyorsa, sağ ark tekerin ön kısmına yatıp üste bakın, el fren telini göreceksiniz, bu telin geçtiği lastik takoz var, onu yağlayın ses kesilir,çok sudan geçince bu ses yapar. Yorum bağlantısı
Önder Koç 28 Ocak 2014 Paylaş 28 Ocak 2014 kesin öyle midir acaba gerçekten? uzun zamandır bu kadar kalabalık binilmiyordu arabama. aklıma başka türlü şeyler de geliyor. acaba bu burçlar, z rot veya başka bir şeyler yıprandı da o kadar ağırlık binince mi fark edildi? emin olmak istiyorum. Yorum bağlantısı
Önder Koç 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 (düzenlendi) bir de bu arka amortisör üst takozlarımın yırtık olduğunu fark ettim. bu parçalar tam olarak ne işe yarıyor acaba? araştırdım ama tam olarak anlayamadım. arka taraftan gelen gıcırtının bunlarla ilgisi olabilir mi? 30 Ocak 2014 tarihinde Önder Koç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Önder Koç 30 Ocak 2014 Paylaş 30 Ocak 2014 arkadaşlarım, abilerim yok mu yardımcı olacak kimse? Yorum bağlantısı
Mehmet Akdemir 31 Ocak 2014 Paylaş 31 Ocak 2014 fiestanın arkadan gelen seslerini kesmek zor ve pahalıdır. bence fazla dinlemeyin arabayı. Yorum bağlantısı
Recommended Posts