İçeriğe Yönlendir

Kışın Klima Çalıştırılmalı mı?

Cemal Demirezen

Recommended Posts

Tansel Yavuz
peki bunun klima açısından herhangi bir zararı varmıdır? yani klimanın soğutacağı hava radyatör tarafından ısıtılacak, herhangi bir arızaya sebep olurmu? yoksa biraz üşüyerek klimayı soğuk konumdamı açmak gerek kış bile olsa?

Hiçbir zararı yok,ben 10 yıldır kullanıyorum daha klimama el değmedi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
peki bunun klima açısından herhangi bir zararı varmıdır? yani klimanın soğutacağı hava radyatör tarafından ısıtılacak, herhangi bir arızaya sebep olurmu? yoksa biraz üşüyerek klimayı soğuk konumdamı açmak gerek kış bile olsa?

Yok canım.. Olmaz bişey...

Yorum bağlantısı
Guest Erkan Sa?lam

tamamdır o zaman Mehmet abi. bende bunu düşünüyordum klima bozulmasın diye kış gününde serinlemek zor olacaktı yoksa...

Yorum bağlantısı
Mehmet Can Çimir
(düzenlendi)

ben klimanın nem alma etkisini kullanarak camlardaki buğuyu çabucak çözüyorum kışları. buharlanınca 1-2 dakika çalıştırmak yeterli oluyor. hem klima işlemiş oluyor hem de buğu çabuk çözülüyor.

tarihinde Mehmet Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Havanın nemli olduğu bölgelerde klimayı açmak buğu çözmeyi hızlandırıyor,bizim buralarda zaten nem olmadığı için ben kışın buğu çözmek için hiç klima açma ihtiyacı hisstemiyorum,3. kademede havayı cama verince 2 dk. da çözülüyor zaten.

Yorum bağlantısı
Mehmet Taner Kadak

Benimkinde de cama verince otomatik klima devreye giriyor. Klimasiz bugu cozmek olum. Klimam calismiyorken icerisi hamam gibi olmasina ragmen camdaki bugu gitmiyordu. Klima nimet.

Yorum bağlantısı
Guest Yavuz Ya??z
merhaba forumda klimalı ile ilgili konuların birinde kış aylarında da bazen klima çalıştırılmalı gibi birşey okuduğumu hatırlıyorum.Klima problemi yaşamamak için kışlarıda klimayı çalıştırmalımıyız,çalıştırmamız gerekiyorsa ne kadar aralıklarla klimayı çalıştırıp ne kadar süre çalışır durumda beklemeliyiz?

haftada en az 15 dakika çalıştırmanız gerekir yazıyo focus 1 imin kullanma kılavuzunda

radyatör ve borularda tıkanma vs ye karşı olabilir

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

haftada 15 dakika baya uzun süre,ama kılavuz diyorsa yapacak bişey yok.

Yorum bağlantısı
Özay Uçar
Yan cam 2 santim açılır.. Bu da çözümdür..

+1

kliması olmayanlar ne yapsın dostlar? bizim land da ne klima var ne de doğru dürüst kalorifer... açıyoruz camı iki parmak işlem tamam..... son bir haftadır camın içindeki buğu da buza dönüşmeye başladı artık. buz kazıyıcı ile kazıyoruz camın içini dışını...

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Buğuyu bir kez klimayla çözerseniz yolculuk boyunca her buğu yaptığında çözmek için hep klima ister...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Buğuyu bir kez klimayla çözerseniz yolculuk boyunca her buğu yaptığında çözmek için hep klima ister...

Malesef +1

Yorum bağlantısı
Sami Aktaş

Belki de camdan cama da farkediyordur...Kasko varsa doğru camı bulana kadar değiştirmek lazım aslında...Ben denemeye başlayayım... :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Uçar

Kesinlikle çalıştırılmalı. Ben eski arabamda kışın özellikle en soğuk sıcaklık ayarında çalıştırıyordum. Çok faydasını gördüm. Yazın klima canavar gibi soğutuyor. Bunu arabaya binen herkes söylüyordu. Şimdide aynısı elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Belki de camdan cama da farkediyordur...Kasko varsa doğru camı bulana kadar değiştirmek lazım aslında...Ben denemeye başlayayım... :)

Herif camla kafayı yedi ya... Nerden dedik; cam kırılması hasarsızlığı bozmuyor, kaç defa kırarsan kır diye :)

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Fırat Şenol
Kesinlikle çalıştırılmalı. Ben eski arabamda kışın özellikle en soğuk sıcaklık ayarında çalıştırıyordum. Çok faydasını gördüm. Yazın klima canavar gibi soğutuyor. Bunu arabaya binen herkes söylüyordu. Şimdide aynısı elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum.

İbrahim bey klimanızı soğuk ayarda çalıştırmanıza gerek yok.Önemli olan sadece çalıştırmak hem gaz eksiltmemesi için hem de tıkanıklık vs gibi sorunlar çıkartmaması için. :shok:

Yorum bağlantısı
Sedat Can
(düzenlendi)

Focus 1 kullanma kılavuzunda da yazıyor, klima kışın sıcak konumda çalıştırılabilir.

78376956.jpg

tarihinde Sedat Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Engin Özarı

Klima çalışma prensibi gereği, bünyesinde barındırdığı gaz, rulman, yatak gibi mekanik parçaların yağlanması ve sistemin güncel kalması için, ay içersinde 30 dk çalıştırılmalı.

Yorum bağlantısı
  • 12 yıl sonra...
Tansu Kalafatoğlu

Hort. 

meraktan soruyorum. Yoksa bendeki elektrikli :) 

normal arabalarda kışın sıcak + klima açınca klima yazın olduğu gibi motora ciddi yük bindiriyor mu? Yoksa daha soft mu çalışıyor? Bir de klima ısıtmaz. Ama biz sıcağa ayarladık. Klima sıcak da üflemiyorsa ne oluyor? Klima gazının görevi soğutmak üstüne kurulu çünkü

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Klima devreye giriyor. Ama Sofra takılıyor. Sebebini hiç araştırmadım. Ama merak ettim şimdi. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dışarı sopuk olduğu için fan daha az açar, kompresör daha az sıklıkta çalışır. ayni daha softtur devreye girmesi daha az olacağı için

sıcağa ayarlayınca hava  kalorifer peteğinden geçiyor , klima ayrıca havayı kurutuyor, hamam gibi scıak gelmez tabii ama sımsıcak üfler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Klima açarak kalorifer kullanırsak arabanın içi daha çabukmuş ısınır. 

daha konforlu ısınır, tensel his

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...