İçeriğe Yönlendir

Kışın Klima Çalıştırılmalı mı?

Cemal Demirezen

Recommended Posts

Cemal Demirezen

merhaba forumda klimalı ile ilgili konuların birinde kış aylarında da bazen klima çalıştırılmalı gibi birşey okuduğumu hatırlıyorum.Klima problemi yaşamamak için kışlarıda klimayı çalıştırmalımıyız,çalıştırmamız gerekiyorsa ne kadar aralıklarla klimayı çalıştırıp ne kadar süre çalışır durumda beklemeliyiz?

Yorum bağlantısı
Mehmet Acar

Ben de 2 haftada bir çalıştırılmalı diye biliyorum ama merak etmeyin siz, zaten buğu çözme moduna getirince otomatik olarak açıyor klimayı. Yani siz istemeseniz de açıyor.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Klimayı kışın en az ayda 1 defa 20 dk. kadar çalıştırmak lazım,ayrıca makyajsız kasaların kliması cam konumunda kendisi çalışmıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Acar
Klimayı kışın en az ayda 1 defa 20 dk. kadar çalıştırmak lazım,ayrıca makyajsız kasaların kliması cam konumunda kendisi çalışmıyor.

Ama ben hissediyoruım o konumda iken devir düşmesini. Sebebi başka birşey olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Sadettin Çelik

Kitabında yazdığı gibi ayda 1 kez en az 30 dk çalıştırılmalı.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Bu daha önceki konularda da defalarca konuşulmuştu..Çalışıyor mu çalışmıyor mu karar veremedik mi daha :( Makyajsız kasalarda da bence çalışıyor.Çünkü daha önce test etmiştim :good1:

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz

Bunun testini bir buluşmada deneyerek kanıtlayabiliriz,kışın benimki genelde cam konumunda olur ve klimam hiç çalışmaz,çalışsa zaten önce fan çalışır hiç durmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Makyaj öncesi focuslar, cama yönlenmekle çalışmaz...

Makyaj sonrasında da istense de kapanmaz...

Bunu yapan da klima butonu..

Yorum bağlantısı
Sertan Zengin

benim arabada havalandırmayı cama yönlendirince kilimayı otomatik açıyor...

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Klima açmadan buğuyu nasıl çözüyorsunuz ki zaten?

Benim arabada klimyı çalıştırmazsam daha beter buhar oluyor, açınca sn. içinde çözüyor...

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Valla arkadaşlar ben cam konumuna alınca buğuyu hemencik açıyor..Ön camda buğu gittiği gibi arka camlarda da gidiyor.Bu da genel olarak klima çalışıp işlem yaptığını gösteriyor.Benim araçta 2000 model ghia.Makyaj falan yok :) Ayrıca daha öncede test etmiştim fan açmıyordu ama klima açınca farklı bi yer var orası dönüyordu..Fanı zaten sanırım hemen açmıyor..

Yorum bağlantısı
Murat Dere
Hizli bugu cozme icin klima ustunde bir tus var, ona basinca havayi surekli disaridan almak istiyor alet, trafikte bu cok kotu oluyor, onumde kamyon var, tum mazot dumanini veriyor iceriye, bunu engellemenin bir yolu var mi ?

Dışarıdan hava almazsa buğu çözmez Muhlis'im moderatör'üm. :p Kamyonsuz havalarda buğu çözmek lazım. Amaç'a, Emre'ye ve Erdoğan Abi'ye selamlar. :good1:

Bende klimayı cama yünlendirdin mi çalışıyor :selo: Hatta bende fazladan ön cam rezistans düğmeside var :)

Hava atmayalım lütfen. Forumda hava atmak yasak. Olan var olmayan var. Kıskanan var kıskançlıktan çatlayan var. O var bu var. :)

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada
(düzenlendi)
Makyaj öncesi focuslar, cama yönlenmekle çalışmaz...

Makyaj sonrasında da istense de kapanmaz...

Bunu yapan da klima butonu..

2001 makyajsız kasada çalışıyordu..

tarihinde O?uz Alt?nada tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Bahtiyar Aydoğdu
2001 makyajsız kasada çalışıyordu..

benim araçda cam konumunda iken klima çalışmıyor, defalarca kontol ettim demekki bazı serilerde var....

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Bende klimayı cama yünlendirdin mi çalışıyor :good1: Hatta bende fazladan ön cam rezistans düğmeside var :selo:

Hava atma... Orjinal değil senin ki :)

Yorum bağlantısı
Mehmet Barın
Hizli bugu cozme icin klima ustunde bir tus var, ona basinca havayi surekli disaridan almak istiyor alet, trafikte bu cok kotu oluyor, onumde kamyon var, tum mazot dumanini veriyor iceriye, bunu engellemenin bir yolu var mi ?

Kamyonun önüne geçeceksin ki o senin dumanını yutsun :)

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

ben buğuhu çözmek için klima çalıştırmıyorum sadece ön cam konumuna getirip kalorifer sayesinde açıyorum.ayda 20 dk abowww kışın sivasta kalorifer ile donarken birde klima açacağız klimanın sağlığı için bizim sağlık gidecek,bugünden itibaren klima açmaya başlayım bakalım.

Yorum bağlantısı
Cemal Demirezen

arka rezistans düğmesine mi bağlı yan aynaların rezistansı yoksa devamlı çalışıyormu.bizim ön cam rezistans düğmesinin yeri boş onuda unutmuşlar :-)

acaba sonradan rezistanslı bir ön cam alalım desek ne kadar fark veririz,kaskodan cam kırıldığında değiştirirken (fark verip alabiliyormuyuz öncelikli soru bu olmalıydı galiba).

Yorum bağlantısı
Misafir

Bildiğim kadarıyla fark verip rezistanslı cam alabilirsiniz. Benim megane'ın ön camı çatladığında normal camı kabul etmedik, yetkili servis sanayiye yönlendirmişti anlaşması olan bir yere kaskoyu da devreye sokarar aradaki farkı verip altermik cam takdırmıştık.

Yorum bağlantısı
Guest Erkan Sa?lam
(düzenlendi)

benim sormak istediğim klimanın açıldığında sıcaklık ayarının illa mavi alandamı olması gerektiği? bildiğim kadarıyla klima ısıtma işlemi yapmıyor, soğutuyor, klimayı açsak, ışığı yansa fakat sıcaklık kademesi kırmızı tarafta olsa klima çalışmazmı?

tarihinde Erkan Sa?lam tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
benim sormak istediğim klimanın açıldığında sıcaklık ayarının illa mavi alandamı olması gerektiği? bildiğim kadarıyla klima ısıtma işlemi yapmıyor, soğutuyor, klimayı açsak, ışığı yansa fakat sıcaklık kademesi kırmızı tarafta olsa klima çalışmazmı?

Klima açıldığında kırmızı bölgede radyatörün sıcağı devrede olacağı için klimanın verdiği soğuk hava ısınarak içeri gelir.

Yorum bağlantısı
Guest Erkan Sa?lam

o halde tansel bey şimdi ayda bir klimayı arızalanmasın diye açtığımızda illa üşümemize gerek yok değilmi? sıcak kademede açsakta klima çalışır. anladığım bu şekilde...

Yorum bağlantısı
Mehmet Acar

Buğu çözerken klima açılmasının sebebini, "havanın içindeki nemi alması için" diye okumuştum biryerden. Ne kadar doğrudur bilemem tabi ki.

Yorum bağlantısı
Tansel Yavuz
o halde tansel bey şimdi ayda bir klimayı arızalanmasın diye açtığımızda illa üşümemize gerek yok değilmi? sıcak kademede açsakta klima çalışır. anladığım bu şekilde...

Evet sıcak konumdayken de klima çalışır.

Yorum bağlantısı
Guest Erkan Sa?lam
Evet sıcak konumdayken de klima çalışır.

peki bunun klima açısından herhangi bir zararı varmıdır? yani klimanın soğutacağı hava radyatör tarafından ısıtılacak, herhangi bir arızaya sebep olurmu? yoksa biraz üşüyerek klimayı soğuk konumdamı açmak gerek kış bile olsa?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...