İçeriğe Yönlendir

Kışın Klima Çalıştırılmalı mı?

Cemal Demirezen

Recommended Posts

Serkan Maden

Rölantide çalışırken  denedim geçenlerde. Açınca rölanti ve anlık yakıt tüketiminde artma olmadı. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)
Serkan Maden yazdı:

Rölantide çalışırken  denedim geçenlerde. Açınca rölanti ve anlık yakıt tüketiminde artma olmadı. 

dış ortam da belli bir C altında ise kompresör hiç devreye girmez

tarihinde Çağlar Bayur tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Çağlar Bayur yazdı:

kompresör

Kompessor'un belirli aralıklar ile çalıştırılması sağlığını koruyor diyollar. Aslı var mı ? 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Çağrı Alaf yazdı:

Kompessor'un belirli aralıklar ile çalıştırılması sağlığını koruyor diyollar. Aslı var mı ? 

bizim mi? kompresörün mü? klima açıkken mi kapalı olsa bile mi?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Çağlar Bayur yazdı:

bizim mi? kompresörün mü? klima açıkken mi kapalı olsa bile mi?

Mesela; "Her 10 günde bir biraz klimayı yaz kış demeden çalıştır ki komresör hantallamasın arızalanmasın. Yaz kış farketmez çok boş bırakmak iyi bir şey değil." diye duymuştum.

Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu
(düzenlendi)
Çağlar Bayur yazdı:

dışarı sopuk olduğu için fan daha az açar, kompresör daha az sıklıkta çalışır. ayni daha softtur devreye girmesi daha az olacağı için

sıcağa ayarlayınca hava  kalorifer peteğinden geçiyor , klima ayrıca havayı kurutuyor, hamam gibi scıak gelmez tabii ama sımsıcak üfler.

Havadaki nemi almak için havayı soğuk bölgeden geçirip, buharı suya dönüştürmek lazım. 

O zaman klima + sıcak açınca, motor suyu ile ısınmış hava bir de klimanın soğuk alanından geçince biraz soğuyup nemi bırakarak iç mekana veriliyor. O zaman içerisi daha zor ısınır. 

klima kompresörü klima gazını basınçlı şekilde radyatöre gönderiyor. Burada soğuması lazım ve sıvı olması lazım. Kışın çok kolay soğur zaten. O zaman kompresör gazı çok fazla sıkıştırmasına gerek yok. 

kafam karıştı :) 

tarihinde Tansu Kalafatoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

Havadaki nemi almak için havayı soğuk bölgeden geçirip, buharı suya dönüştürmek lazım. 

O zaman klima + sıcak açınca, motor suyu ile ısınmış hava bir de klimanın soğuk alanından geçince biraz soğuyup nemi bırakarak iç mekana veriliyor. O zaman içerisi daha zor ısınır. 

klima kompresörü klima gazını basınçlı şekilde radyatöre gönderiyor. Burada soğuması lazım ve sıvı olması lazım. Kışın çok kolay soğur zaten. O zaman kompresör gazı çok fazla sıkıştırmasına gerek yok. 

kafam karıştı :) 

Benzin ocağıyla alırsın nemi. Boşver klimayı falan. yabancı icadı

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Tansu Kalafatoğlu yazdı:

kafam karıştı

klimanın soğuk havası, kalorifer radyatörünün verdiği ısıyı yenemez, karışıklık yok

Çağrı Alaf yazdı:

Mesela; "Her 10 günde bir biraz klimayı yaz kış demeden çalıştır ki komresör hantallamasın arızalanmasın. Yaz kış farketmez çok boş bırakmak iyi bir şey değil." diye duymuştum.

gazın içindeki yağın sistemde gezip keçeleri ve kompresörü yağlaması, gaz kaçağını ebgeller uzun vadede

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf
Çağlar Bayur yazdı:

klimanın soğuk havası, kalorifer radyatörünün verdiği ısıyı yenemez, karışıklık yok

gazın içindeki yağın sistemde gezip keçeleri ve kompresörü yağlaması, gaz kaçağını ebgeller uzun vadede

Benim sistem çoktan cortladı desene. 2 senedir adam gibi bakmıyorum yüzüne yazın uzun yolda kademe 1'de o da nadir

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bazen fazla da yüz vermeden kullanılana birşey olmaz, şans işi , bazı modellerde de klima düğmesine basılmasa da o çaktırmadan devreye girer çıkar, konfor için, mondeo mk3 gibi

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

bazen fazla da yüz vermeden kullanılana birşey olmaz, şans işi , bazı modellerde de klima düğmesine basılmasa da o çaktırmadan devreye girer çıkar, konfor için, mondeo mk3 gibi

Koca kış belki 1 kere açarım klimayı abi. Yazın da mis gibi çalışıyor. Ben hiç gaz vb bastırmadım muhtemelen benden önce de basılmamıştır. 2014 ten beri bende.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
İlkay Başaran yazdı:

Koca kış belki 1 kere açarım klimayı abi. Yazın da mis gibi çalışıyor. Ben hiç gaz vb bastırmadım muhtemelen benden önce de basılmamıştır. 2014 ten beri bende.

rönolarda DHS var her yerinde doğal olarak hava giriyordur

Yorum bağlantısı
İlkay Başaran
Çağlar Bayur yazdı:

rönolarda DHS var her yerinde doğal olarak hava giriyordur

Dışarıdan hava sistemi mi

Ben buhu olunca kaloriferi sona yaslar arka 2 camı birer cm açarım. Süper iş yapar. Kuruyan paspasın nemi de camdan uçar gider

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...