İçeriğe Yönlendir

Japon yapıştırıcı izi ve tiner lekesi

Mustafa Tosun

Recommended Posts

Mustafa Tosun

Sakındığım gözüme çöp battı... Sağ arka kapının iç kısmındaki siyah bölmede bir yeri Japon yapıştırıcı ile yapıştırdım.

bu sırada biraz japon aktı ve beyaz bir leke yaptı...

çıkarmak için Tiner ile sildim ve olan oldu :p

sipreyle boyasam mı???? bilmiyorum ne yapsam.... :fiuw:

Boyayınca mat olur mu acama... mat boya var mı?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tosun
Bence komple boyatmalısınız...

Ama dikkat.. boyatmalısınız... !!

Mehmet abi orjinali gibi olur mu?

Yorum bağlantısı
Bora Akbaş
Sakındığım gözüme çöp battı... Sağ arka kapının iç kısmındaki siyah bölmede bir yeri Japon yapıştırıcı ile yapıştırdım.

çıkarmak için Tiner ile sildim ve olan oldu :p

sipreyle boyasam mı???? bilmiyorum ne yapsam.... :fiuw:

Geçmiş olsun.Maalesef parça değiştirmek zorundasınız.Sprey mat olmaz,parlak kalır. Belki mat bir boya bulursanız olabilir ama dikkat ederseniz oranın boysaı içten mat fümedir,siyah değildir. Oraya uygun bir boya bulabilmeniz çok zor.Kırtasiyecilerde maket boyaları satılıyor ama silinince gerisin geri aynı şekilde ortaya çıkma ihtimali de var. En doğrusu o parçayı değiştirmek.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tosun
Geçmiş olsun.Maalesef parça değiştirmek zorundasınız.Sprey mat olmaz,parlak kalır. Belki mat bir boya bulursanız olabilir ama dikkat ederseniz oranın boysaı içten mat fümedir,siyah değildir. Oraya uygun bir boya bulabilmeniz çok zor.Kırtasiyecilerde maket boyaları satılıyor ama silinince gerisin geri aynı şekilde ortaya çıkma ihtimali de var. En doğrusu o parçayı değiştirmek.

Değiştirmek biraz pahalı olur gibi.... kendim ettim kendim buldum ahhh ah.. :p

Yorum bağlantısı
Uğur Çakmak

belki kalıcı bi çözüm olmaz ama ayakkabı boyasıyla çok sürmeden süngerle iyice yedirirseniz en azından bu kötü görüntüden kurtulursunuz.

Yorum bağlantısı
Levent Ayhan

o kısmı kapatacak dekoratif bir kaplama da yapabilirsiniz.sadece arka kapılara mesela...

Yorum bağlantısı
Göktuğ Serbent

benimde konsolda var bi kaç damla, araştırdım tiner diyen aseton diyen var bende araçtan çıkardığım ufak bi plastik parça vardı onun üzerine japon damlattım :p sonra kuruttum sonra aseton denedim zaten dener denemez rengi attı plastiğin, sonra sentetik tiner diyen olmuş onu kullandım sizinki gibi böyle beyazladı. bende damlalarımla mutlu mutlu yaşamaya karar verdim :fiuw: araştırdım denedim sonuç : bu japon belasını plastikten çıkaracak bişey yok malesef. galiba en akla yatkını damlayan bölgeyi sıcak suyla yumuşatıp plastik bıçaklar oluyor ya onların arkasıyla dikkatlice hafifçe kalıntıyı temizlemeye çalışmak.

araştırmadan denemeden bende girişseydim tiner aseton filan şuan sizinkine şükredecek konumda olucaktım :) beyaz bir ön konsolum olacaktı :)

benim size tavsiyem maun veya karbon kaplama yaptırın, ön konsol ve kapıların üst plastiğine filan şöyle güzel açık kahve güzel maun veya siyah karbon kaplatın 100 lira filan tutar sanırsam boyatmaya veya değiştirmeye çalışmanız hem aynı paraya hemde zamanınıza mal olur. hem bu vesile ile aracınıza bi değişiklik yapmış olursunuz.

geçmiş olsun tekrar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Tosun

bulaşık detarjanı ile sildim.... fotoyu gece çektim... Bu lekeyle yaşamaya mı çalışsam...

bulaşık detarjanı ile sildim.... fotoyu gece çektim... Bu lekeyle yaşamaya mı çalışsam...

leke az<almış gözüküyor ama fotoyu gece çektiğimden olabilir.... azaldığını sanmıyorum..

Yorum bağlantısı
Uğur Çakmak

Dediğimde ısrarcıyım :p az biraz ayakkabı boyası kapatır orayı.

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Siyah kısım krem kısımdan ayrı değil mi gidin bitane çıkma bulun kaç paradır ki kaplamadan bile ucuza gelir diye tahmin ediyorum... Yada bi torpido parlatıcısını yedire yedire bi deneyin belki biraz değiştirir ?

Yorum bağlantısı
Mustafa Tosun
Dediğimde ısrarcıyım :D az biraz ayakkabı boyası kapatır orayı.

denerim sağolun..

Siyah kısım krem kısımdan ayrı değil mi gidin bitane çıkma bulun kaç paradır ki kaplamadan bile ucuza gelir diye tahmin ediyorum... Yada bi torpido parlatıcısını yedire yedire bi deneyin belki biraz değiştirir ?

malesef ayrı değil... malesef parçalar pahalı...

örneğin o döşemeyi tutan 7*8 adet dübel var... tek kullanımlık..

tanesi 3.5 tl yani 25-30 tl civarı onlar... çıkarmak ve takmak....

Yorum bağlantısı
Nuri Başer

Kimyasal olarak yapacak bişey yok.. japon = siyanoakrilat.. bilinen spesfik bir çözücüsü yok maalesef.. tiner = toluen yani plastiğe külliyen tahribat demek.. kesin çözüm parça değişimi.. çıkmasına bir bakın isterseniz..

Yorum bağlantısı
Mustafa Tosun

Islak olduğunda normal duruyor... dediğiniz gibi torpido parlatıcısı belki biraz değiştirir.. sağolun

Kimyasal olarak yapacak bişey yok.. japon = siyanoakrilat.. bilinen spesfik bir çözücüsü yok maalesef.. tiner = toluen yani plastiğe külliyen tahribat demek.. kesin çözüm parça değişimi.. çıkmasına bir bakın isterseniz..

sağolun teşekür ederim...

Yorum bağlantısı
Murat Dere

siyah mat permanent kalemle boyasanız. kırtasiyelerde bulunur, büyük kırtasiyelerde daha bulunur. denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. :D

Yorum bağlantısı
Mustafa Tosun
Bence daha fazla zorlamayın. Ya kaplatın, ya parça değiştirin. Deterjan falan daha fazla zorlamayın.

haklısınız çok zorlarsam elimde kalacak... küçük bir promlem için japon kulladım...

japon leke yaptı...

sonra lekeyi çıkarmak için tiner... daha kötü oldu..... :D

siyah mat permanent kalemle boyasanız. kırtasiyelerde bulunur, büyük kırtasiyelerde daha bulunur. denemekten zarar gelmez diye düşünüyorum. :)

sağolun teşekür ederim...

Yorum bağlantısı
Mustafa Tosun

:good1: :good1: :good1: çözdüm sanki.... :)

:rofl: -1- Akşam kırtasiyeye gittim ve okullarda kullanılan tahta kalemi bir kalem aldım...

:good1: -2- İlk olarak ılık su+b.detejanı ile hafif sildim....

:fiuw: -3- Kalem ile o bölgeyi boyadım.... ve kuru bez ile sildim....

:unsure: 4- Son olarak ve birazda komik.... bez üzerine kendi bahçemizden has gerçek zetin yağı döktüm...

yagı o bölgeye yedirdim... gece sonucu tam göremedim.... sabah kalktığımda, gördüğüm manzara beni sevindirdi...

işte sonuç... :good1:

sonuç

s

Yorum bağlantısı
Murat Dere
çözdüm sanki....

-1- Akşam kırtasiyeye gittim ve okullarda kullanılan tahta kalemi bir kalem aldım...

-2- İlk olarak ılık su+b.detejanı ile hafif sildim....

-3- Kalem ile o bölgeyi boyadım.... ve kuru bez ile sildim....

4- Son olarak ve birazda komik.... bez üzerine kendi bahçemizden has gerçek zetin yağı döktüm...

yagı o bölgeye yedirdim... gece sonucu tam göremedim.... sabah kalktığımda, gördüğüm manzara beni sevindirdi...

işte sonuç...

sonuç

s

iyi yapmışsın da, asetat kalemi dedim ben sana ya. tahta kalemleri dayanıksız olur, sürtünmeyle çıkar. şimdi bana "oraya sürtmem ben de" deme mutlaka sürtersin ya da etrafına çit ör kimse dokunmasın. :) asetat kalemi al sen en iyisi. cam kalemi de derler, permanent kalem de derler. :unsure:

Yorum bağlantısı
Mustafa Tosun
iyi yapmışsın da, asetat kalemi dedim ben sana ya. tahta kalemleri dayanıksız olur, sürtünmeyle çıkar. şimdi bana "oraya sürtmem ben de" deme mutlaka sürtersin ya da etrafına çit ör kimse dokunmasın. :jedi: asetat kalemi al sen en iyisi. cam kalemi de derler, permanent kalem de derler. :unknw:

Hocam asetat kalemle bu resimdeki gibi bir görüntü olacağını düşünüyorum..... önerileriniz için çok teşekür ederim.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Hünkar Demirbağ

çıkarmak için Tiner ile sildim ve olan oldu :)

sipreyle boyasam mı???? bilmiyorum ne yapsam.... ;)

Size önerim hurdacılar sitesine gidin. Tokattasınız sanırım. Orada var mı bilemiyorum. 20 30 TL ye alırsınız o parçayı.

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Murat SETTAŞI

konu çok eski bilmiyorum ama sorununuza çözüm buldunuz mu eğer bulamamışsanız bana özelden mesaj atabilirsiniz kesin çözümü var çünkü yardımcı olabilirim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Özel mesajla olmaz... çözümü buraya yazın lütfen...

Hepimiz yaşıyoruz bu olayı...

Yorum bağlantısı
Misafir

konu çok eski bilmiyorum ama sorununuza çözüm buldunuz mu eğer bulamamışsanız bana özelden mesaj atabilirsiniz kesin çözümü var çünkü yardımcı olabilirim

Burdan paylaşırsanız mutlu oluruz :good1:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...