Yücel Aydoğan 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 arkadaşlar merhaba benim sorunum özellikle şu soguk günlerde ortaya çıktı ve beni hem deli ediyor hemde korkutuyor .aracım 1.8 ghia bir araç özellikle soguk havalarda düşük viteslerde biraz yüksek devirlere çıkınca 3000 - 3500 - 4000 gibi vitesten zınnnnn diye bir ses geliyor vites topusunu elimle tutunca kesiliyor .bu ses vitesi boşa alıp biraz gaz vericede yapıyor debriyaja basınca kesilmiyor ve bir süre sonra ya çok az yada hiç gelmiyor .bu araçların vites kutusunda bir yag kutusu var orada yag mı eksik veya farklı bir sıkıntımı var bilemiyorum .eger başına böyle bir sorun gelen çözen bir arkadaş varsa yardımını rica ediyorum forumdaki saygıdeger ustalarımızdan da yorumlarını rica ediyorum osman usta namınızı çok duyuyorum ama ankaradayım üzgünüm yanınıza gelemiyorum yönlendirmeniz olabilirse sevinirim .ismini ilmedigim ve konu hakkında bilgisi olmaya arakadarlardan ve ustalarımızdanda yardım rica ediyorum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 Alt egzos kaplaması ve vites kolu bir yerlerde birbirne değiyor olabilir? Lİfte alıp bakmak lazım, basit bir çözümü olması muhtemel. Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 vites kolundaki pimler boşluk yapmış. iki adet çekiç darbesi gerekli Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 22 Aralık 2009 Yazar Paylaş 22 Aralık 2009 yaşar ustam vites konsolunun üst kısımdaki aparatı sökünce görünürmü o yoksa arabayı liftte kaldırıncamı belli olur .el becerim iyidir ve takım taklavat açısındadan sıkıntım yok eger kendi yapabilecegim birşeyse tarif edermisiniz Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci 22 Aralık 2009 Paylaş 22 Aralık 2009 lifte al aracı vites kolunun şanzımana baglandıgı yerde mafsal var. mafsalın üstüne çekiçle dayan alttan başka bir çekiç ile vurarak sıkıştır. Yorum bağlantısı
Yücel Aydoğan 22 Aralık 2009 Yazar Paylaş 22 Aralık 2009 yaşar ustam şimdi netten baktım haç tip denen mafsal sanırım bizdeki .iki adet pim var senin bahsettiginde de sanırım bunlar onlar sıkıştırdıgımız zaman dediginiz sorun olmaz sanırım .birde direksiyon kutusunda bu tofaşlardaki gibi kres basılan bir yer var mı .benim dogan marka aracım vardı tam vites kolunun alt kısmında arabnın altında bir yere yag basma makisi ile yag basmıştık hatta içerisinde eski kirli yag başka yerden atmıştı .vitesler daha rahat geçmeye başlamıştı bu araçlarda öyle birşey varmı . Yorum bağlantısı
Recommended Posts